Strona 83 z 84

Re: Kącik Kulinarny v.2

: 10-03-2024, 19:57
autor: Sgt. Barnes
Masz rację, to były zęby, ale jak odwrócisz, to masz łapki :D
łap linę:
https://allegro.pl/oferta/chio-chips-ho ... 4918678624

Re: Kącik Kulinarny v.2

: 10-03-2024, 20:03
autor: Nostromo
Dzięki! :D

Re: Kącik Kulinarny v.2

: 15-03-2024, 17:36
autor: Sgt. Barnes
Dziś na kolację klasyk rodem z PRL - wrooomstick:
Obrazek

Re: Kącik Kulinarny v.2

: 18-03-2024, 21:26
autor: Sgt. Barnes
Obrazek
Ależ słonina, najlepsza jaką jadłem, a jadłem wiele. Jajecznica na tym to jest poezja smaku.

Re: Kącik Kulinarny v.2

: 18-03-2024, 21:38
autor: TheDude
Jak wróciłem z roboty to dokonałem otwarcia konserwy ino takiej:

Obrazek

do tego świeży chleb, nóż w rękę i jazda prosto z puszki. Piękno smaku i prostoty :)

Re: Kącik Kulinarny v.2

: 18-03-2024, 21:45
autor: Sgt. Barnes
Też uwielbiam takie klimaty, szczególnie mielonkę tłuszczową, przysmak biwakowy:
Obrazek

Re: Kącik Kulinarny v.2

: 18-03-2024, 21:59
autor: Maruder
Sgt. Barnes pisze:
18-03-2024, 21:26
Obrazek
Ależ słonina, najlepsza jaką jadłem, a jadłem wiele. Jajecznica na tym to jest poezja smaku.
O a ja od nich wedlinki w ubiegly zakupilem I...tak srednio bum powiedzial.

Za to we styczniu jak bywalem w szczawnicy dorwalem namiar na Bromas, zaklad masarski ze swojskimi wyrobami. Cos wspanialego ich wyroby, w szczawnicy Maja sklep. Rekomenduje - sslcesun I slonina wedzona rozkurw podniebienia.

Re: Kącik Kulinarny v.2

: 18-03-2024, 22:11
autor: Triceratops
Sgt. Barnes pisze:
18-03-2024, 21:26
Obrazek
Ależ słonina, najlepsza jaką jadłem, a jadłem wiele. Jajecznica na tym to jest poezja smaku.
Super, ja zajadam taki boczuh ostatnio z rodzinnej masarni
Obrazek

Re: Kącik Kulinarny v.2

: 18-03-2024, 22:12
autor: Sgt. Barnes
Kol. Maruder: Ja akurat kupiłem też inne ich wyroby i nie wszystkie mi przypasowały - boczek średnio, u mnie w sklepie na rogu lepszy, tak samo jak kiełbasy. Ale słonina i wołowina suszona Jarla wyśmienite - te mogę polecić.

Re: Kącik Kulinarny v.2

: 18-03-2024, 22:15
autor: Triceratops
Maja wysylkowa sprzedaz?

Re: Kącik Kulinarny v.2

: 18-03-2024, 22:20
autor: Sgt. Barnes
Oczywiście. Spróbuj przez Allegro, ale i firmowy sklep. Właśnie zamówiłem, w środę dostawa.
Tymczasem chorizo:
Obrazek
Piwko i i whisky lubi to.

Re: Kącik Kulinarny v.2

: 18-03-2024, 22:44
autor: Maruder
Sgt. Barnes pisze:
18-03-2024, 22:12
Kol. Maruder: Ja akurat kupiłem też inne ich wyroby i nie wszystkie mi przypasowały - boczek średnio, u mnie w sklepie na rogu lepszy, tak samo jak kiełbasy. Ale słonina i wołowina suszona Jarla wyśmienite - te mogę polecić.
Szynek, zrazowki nie polecam od nich. Jadalem o wiele znamienitsze. I tak na Allegro mozna zamawiac. Ta wolowinke sprobuje przy okazji najblizsze.

Re: Kącik Kulinarny v.2

: 24-03-2024, 20:55
autor: Sgt. Barnes
Obrazek
Kromka razowca i jedziemy.

Re: Kącik Kulinarny v.2

: 05-04-2024, 23:21
autor: Sgt. Barnes
Obrazek

Re: Kącik Kulinarny v.2

: 06-04-2024, 01:10
autor: tomaszm
Od jutro rozpoczynam sezon grillowo-ogniskowy. Jest radość.

Re: Kącik Kulinarny v.2

: 11-04-2024, 14:27
autor: BOLEK

sprytnie

Re: Kącik Kulinarny v.2

: 25-04-2024, 22:29
autor: tomaszm
Ośmiornice. Rewelacja. Na główne Dorada. Były smaki. Sa i zdjęcia. Ale to jutro.

Re: Kącik Kulinarny v.2

: 28-04-2024, 22:06
autor: Ascetic
Pustelnia.

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Numero uno. Po sąsiedzku do Poniatowej, bliżej Opola Lubelskiego.


Nie zdarzyło mi się jeść lepszego tatara z pstrąga. Sprofanowany panierką, obok, ale równie świetny. Wybitne, oba dania, z własnych stawów, gdzie kotłują się czaple, perkozy. Do tego wino z pobliskiej winnicy Mickiewicza. Można podlać lokalną orkiszową, wódą. Warto.

A jak przygrywa CC, z najnowszej, trochę pod to co z 5-7 lat. to się czuje się, że się żyje się. Jeszcze.










Płynie się.

Re: Kącik Kulinarny v.2

: 28-04-2024, 22:15
autor: TheDude
^ Mamma mia, ale delikatesy zacne!!!

Re: Kącik Kulinarny v.2

: 29-04-2024, 12:21
autor: Lord Gorloj
Ascetic pisze:
28-04-2024, 22:06
Pustelnia.

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Numero uno. Po sąsiedzku do Poniatowej, bliżej Opola Lubelskiego.

Nie zdarzyło mi się jeść lepszego tatara z pstrąga. Sprofanowany panierką, obok, ale równie świetny. Wybitne, oba dania, z własnych stawów, gdzie kotłują się czaple, perkozy. Do tego wino z pobliskiej winnicy Mickiewicza. Można podlać lokalną orkiszową, wódą. Warto.
Bdb knajpa. Mają żarłowóz postawiony niedaleko mojej chałupy, więc nawet nie muszę do nich jeździć, żeby sobie wtrzonchnondź od nich rybę z hodowli, no ale przygotować se muszę sam. Chyba się tam przejadę rowerem w majówkę, akurat wycieczka na jeden dzień - pojechać, opierdolić co trzeba, wrócić.