Re: Kącik Kulinarny v.2
: 17-12-2023, 23:08
Skąd bierzesz wieprzową? Gdzie nie wejdę sama drobiowa.
Death and Black Metal Magazine
https://masterful-magazine.com/forum/
https://masterful-magazine.com/forum/viewtopic.php?f=19&t=16469
Skąd bierzesz wieprzową? Gdzie nie wejdę sama drobiowa.
Wontrubla jest whuj tania i jest to zaleta, mega zarlo za psi pinionc. Ja drobiowa tez lubia, ale kurza, indycza hujowa. Kurzecia to mozna zrobic w 15 minut na pysznie. PIerwsze przelanie wrzatkiem robi juz pol roboty.Sgt. Barnes pisze: ↑18-12-2023, 11:16Dokładnie, we wszystkich okolicznych sklepach można ją bez problemu dostać. Drobiowej nie lubię.
Zrobiłem kiedyś że śmietaną, ale jakoś mi to smakowo nie grało. Jak nie smażona, ale w sosie, to duszona z cebulą.Triceratops pisze: ↑18-12-2023, 20:06To czesto powtarzany mit, watroba odpowada za utylizacje i rozklad substancji toksycznych poza tym przed ubojem sa chyba glodzone z tego co pamietam. Tak czy srak to rezerwuar sporej ilosci mikro i makroskladnikow i witamin. Ja do cebulki czesto dorzucam podsmazone pieczarki izalewam to smietanka 30, wychodzi taki sos, podobny przepis kiedys pokazywal ketokocur.
Oj namowiles Choc jutro w planach mialem z ranca przed workiem brac z miesnego kaszanke, bo swieza dowoza cieplutka - prze\m/oTzTriceratops pisze: ↑20-12-2023, 16:21Ja dzis wontruble, no kilo 6 zybli grzech nie wzionc, plus pinc cebul pol kostki szmalcu i jest wyzera ze chuj, bialeczko erste klasse
Ee to ja makrele preferuje jednak Po tradycyjnemu swieza wedzona, mniam.Believer pisze: ↑18-12-2023, 11:59Makrela z puchy w pomidorach. Raz na jakiś czas po prostu muszę opierdolić. A w garze na obiad już dusi się kurewsko ostre chilli con carne. Tak celebruję dzień wolny.
Wyszło przekurewsko dobre i ostre. Zjadłem dwie łyżki na spróbowanie i w brzuchu już bulgocze, robię z tego przepisu https://roadtripbus.pl/chili-con-carne/
Smietane sie oddzielnie smazy z pieczarkami i cebula i dodaje na sam koniec. Wtedy to jest sos a nie bloto. Inaczej moze rzczywiscie nie smakowac.Hatefire pisze: ↑20-12-2023, 16:27Zrobiłem kiedyś że śmietaną, ale jakoś mi to smakowo nie grało. Jak nie smażona, ale w sosie, to duszona z cebulą.Triceratops pisze: ↑18-12-2023, 20:06To czesto powtarzany mit, watroba odpowada za utylizacje i rozklad substancji toksycznych poza tym przed ubojem sa chyba glodzone z tego co pamietam. Tak czy srak to rezerwuar sporej ilosci mikro i makroskladnikow i witamin. Ja do cebulki czesto dorzucam podsmazone pieczarki izalewam to smietanka 30, wychodzi taki sos, podobny przepis kiedys pokazywal ketokocur.
No wiadomo, że lepsza wędzonka, ale czasem po prostu chcice mam na taki filet w pomidorach chamskiMaruder pisze: ↑20-12-2023, 18:09Ee to ja makrele preferuje jednak Po tradycyjnemu swieza wedzona, mniam.Believer pisze: ↑18-12-2023, 11:59Makrela z puchy w pomidorach. Raz na jakiś czas po prostu muszę opierdolić. A w garze na obiad już dusi się kurewsko ostre chilli con carne. Tak celebruję dzień wolny.
Wyszło przekurewsko dobre i ostre. Zjadłem dwie łyżki na spróbowanie i w brzuchu już bulgocze, robię z tego przepisu https://roadtripbus.pl/chili-con-carne/
Nie rzecz w fakturze. Wątróbka jest taka trochę skodkawo-orzechowa, cebula też słodkawa, jak się doda śmietany to dla mnie zbyt mdłe trochę. Lubię z samą cebulą.Triceratops pisze: ↑20-12-2023, 19:38Smietane sie oddzielnie smazy z pieczarkami i cebula i dodaje na sam koniec. Wtedy to jest sos a nie bloto. Inaczej moze rzczywiscie nie smakowac.
Wiadomo, w lecie zimna smietanka jebnieta duszkiem daje uczucie chlodu czasami lepiej niz woda, bo wiadomix przeca, ze kwasy tluszczowe majace wincy niz 12 atomow wegla nie musza byc opakowane w apoliipoproteine i trafiaja one bezposrednio do krwi przez naczynia chlonne omijajac wontrobe. Dlatego to takie cudo, na szczescie niezdrowe i nigdy w sklepach nie brakuje,