Kącik Kulinarny v.2
Moderatorzy: Heretyk, Nasum, Sybir, Gore_Obsessed, ultravox
- Darekthrone
- weteran forumowych bitew
- Posty: 1242
- Rejestracja: 24-02-2018, 17:53
Re: Kącik Kulinarny v.2
Makłowicz - Greatest Peppers
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
- Posty: 6279
- Rejestracja: 20-06-2009, 14:07
Re: Kącik Kulinarny v.2
Makłowicz to tak naprawdę były głównie programy podróżniczo - kulturalno - historyczne co zresztą szczególnie widać w filmach na jego kanale gdzie nie jest ogranoczony czasem antenowym. Gotowanie to już w zasadzie tylko dodatek. I dobrze
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Mariusz Wędliniarz
- rasowy masterfulowicz
- Posty: 2545
- Rejestracja: 21-09-2011, 13:13
Re: Kącik Kulinarny v.2
Mi babka często robi z rana "wiejski placek". Bierze dużo mąki, wody, jajek, gniecie z tego ciasto, kroi plastry cebuli, kiełbasy lub boczku jak jest i wbija je w te ciasto rękami tak mocno jak w jeża jakiegoś. Pieprz i sól też wbija. Później kładzie tego placka na rozgrzaną patelnie i smaży z obu stron. i później to jem.
Raz się zje, raz się nie zje.
- Najprzewielebniejszy
- zahartowany metalizator
- Posty: 4458
- Rejestracja: 31-12-2001, 18:22
Re: Kącik Kulinarny v.2
To jest przepis na poprawe prostaty i pierdzenie?
- Mariusz Wędliniarz
- rasowy masterfulowicz
- Posty: 2545
- Rejestracja: 21-09-2011, 13:13
Re: Kącik Kulinarny v.2
Tak, po tym placku się bardzo pierdzi. Ale najbardziej pierdzimy po smażonej cebuli. Babka zawsze cebulę smaży na wieczór dla mnie i dla siebie i jemy póżniej ją z chlebem.
Raz się zje, raz się nie zje.
- uglak
- mistrz forumowej ceremonii
- Posty: 9669
- Rejestracja: 15-06-2012, 12:03
- Lokalizacja: ארץ ישראל
Re: Kącik Kulinarny v.2
Ostre Dzieje mają weekend darmowej dostawy niezależnie od kwoty zamówienia. Słyszałem już parę pozytywnych opinii o ich sosach, więc chyba czas na przetestowanie.
https://ostredzieje.pl/sklep/
https://ostredzieje.pl/sklep/
Guilty of being right
-
- postuje jak opętany!
- Posty: 514
- Rejestracja: 12-04-2007, 14:42
Re: Kącik Kulinarny v.2
Znawcą ostrych sosów w ogóle nie jestem ale swego czasu dostałem w prezencie noc kupały, dzadźboga i swaroga - bardzo przyjemne.
Wyczuwalne smaki i aromaty a nie sam ogień. Poleżały trochę w lodówce, lekko ostrość spadła(albo się przyzwyczaiłem) i szło dosłownie do wszystkiego, polecam.
Wyczuwalne smaki i aromaty a nie sam ogień. Poleżały trochę w lodówce, lekko ostrość spadła(albo się przyzwyczaiłem) i szło dosłownie do wszystkiego, polecam.
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Posty: 16342
- Rejestracja: 10-01-2015, 15:54
Re: Kącik Kulinarny v.2
Mieli produkt vege, zdjęli. Teraz wrócił. Smakuje lepiej, bo tamtem w zestawieniu z vege szamą jaką oferuje Warszawa to było gówno jakich mało. Byłem ciekawy, teraz jest powiedzmy znośnie.
Dorzucimy do tego klasykę od pho'masterów
13.04.2024
- domeldoom
- zaczyna szaleć
- Posty: 109
- Rejestracja: 28-07-2017, 12:53
Re: Kącik Kulinarny v.2
Kącik to kulinarny i nie miejsce na takie dysputy, ale ma Kolega rację. Prokto i kolonoskopia. Jucha z rzyci to nic dobrego, no chyba, że "tylko" szczelina odbytu - to może być albo ze sporej ilosci gorzały i/lub ostrego żarcia - sporo soku z żołądka nie gruntuje, leci do jelit i powoduje mikro ranki - stad krew w stolcu. Ale lepiej sprawdzić, nie chcę użyć nazwy dolegliwości, by nie wywoływać wilka z lasu, ale jest bardzo niedobra.
"A ja myślę, że całe zło tego świata bierze się z myślenia. Zwłaszcza w wykonaniu ludzi całkiem ku temu nie mających predyspozycji."
- ozob
- zahartowany metalizator
- Posty: 6650
- Rejestracja: 19-02-2017, 22:50
Re: Kącik Kulinarny v.2
McDonalda nie będę komentować, bo wiadomo, że to chemiczne ścierwo, ale czy ten chińczyk jest z orzeszkami ziemnymi? (:
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- Wacław
- rasowy masterfulowicz
- Posty: 2904
- Rejestracja: 04-08-2018, 08:37
Re: Kącik Kulinarny v.2
Ten jaki interesowny-:)
Nawet w kościele spokojnie się nie można pomodlić.
Nie pamietam. Jak wydalę, odeśle tobie. Pocmokasz sobie. Sprawdzisz. Możesz żuć nawet. Ok?
Nawet w kościele spokojnie się nie można pomodlić.
Nie pamietam. Jak wydalę, odeśle tobie. Pocmokasz sobie. Sprawdzisz. Możesz żuć nawet. Ok?
- domeldoom
- zaczyna szaleć
- Posty: 109
- Rejestracja: 28-07-2017, 12:53
Re: Kącik Kulinarny v.2
Jak już piszemy o ostrej szamie to oto moje oczekujące na pogodę papryki, oprócz standardowych: jalapenio, birdseye i cayene, w tym roku eksperyment z tabasco, carolina reaper, trynidad scorpio i Thunder Moutain Longhorn (nasiona z alle: https://allegro.pl/oferta/trinidad-moru ... 0687834988)
A tu pozostałości własnej roboty w mej spiżarce:
Nie mam sposobu na palący stolec - trzeba przecierpieć
A tu pozostałości własnej roboty w mej spiżarce:
Nie mam sposobu na palący stolec - trzeba przecierpieć
"A ja myślę, że całe zło tego świata bierze się z myślenia. Zwłaszcza w wykonaniu ludzi całkiem ku temu nie mających predyspozycji."
- domeldoom
- zaczyna szaleć
- Posty: 109
- Rejestracja: 28-07-2017, 12:53
Re: Kącik Kulinarny v.2
"A ja myślę, że całe zło tego świata bierze się z myślenia. Zwłaszcza w wykonaniu ludzi całkiem ku temu nie mających predyspozycji."
-
- mistrz forumowej ceremonii
- Posty: 8009
- Rejestracja: 26-12-2010, 12:33
- ozob
- zahartowany metalizator
- Posty: 6650
- Rejestracja: 19-02-2017, 22:50
Re: Kącik Kulinarny v.2
Dwa konta masz? W sumie styl wypowiedzi podobny. Wszystko po to, aby samemu sobie brać do buzi. (:
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- Wacław
- rasowy masterfulowicz
- Posty: 2904
- Rejestracja: 04-08-2018, 08:37
-
- w mackach Zła
- Posty: 824
- Rejestracja: 17-02-2018, 23:11
Re: Kącik Kulinarny v.2
Zapytuję użytkowników grilli/grillów gazowych: Jak to się ma względem takich zwyklaków na wungiel drzewny? Wady/zalety? Lepiej/gorzej? Kwestie smaku pomijam. Na wungiel właśnie wyebałem bo stary/zużyty i trzeba kupić nowy. Nie jestem maniakiem, kilka razy w sezonie plus 3-4 większe spotkania towarzyskie. Czy w blind teście można wyczuć różnicę na kaszance robionej na Weberze za 4 koła papieru vs no name za 1 klocek? Ktoś użytkuje dłuższy czas i może polecić konkretny model/markę? Z góry dziękuję za wszelkie sugestie.
- maciek z klanu
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Posty: 12504
- Rejestracja: 23-12-2008, 22:34
Re: Kącik Kulinarny v.2
Roznica jest wg mnie tylko taka ze na gazowym równomiernie grzejesz mięso, nie ma problemu z ogniem w jednym miejscu. Ogólnie bawiłem się takim grillem kilka razy i zajebista sprawa. Plus fajna sprawa ze sa zamykane. Model jakiś noname
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- domeldoom
- zaczyna szaleć
- Posty: 109
- Rejestracja: 28-07-2017, 12:53
Re: Kącik Kulinarny v.2
Uwielbiam grillować i ogólnie gotować na świeżym powietrzu.fugazi pisze: ↑13-05-2021, 23:56Zapytuję użytkowników grilli/grillów gazowych: Jak to się ma względem takich zwyklaków na wungiel drzewny? Wady/zalety? Lepiej/gorzej? Kwestie smaku pomijam. Na wungiel właśnie wyebałem bo stary/zużyty i trzeba kupić nowy. Nie jestem maniakiem, kilka razy w sezonie plus 3-4 większe spotkania towarzyskie. Czy w blind teście można wyczuć różnicę na kaszance robionej na Weberze za 4 koła papieru vs no name za 1 klocek? Ktoś użytkuje dłuższy czas i może polecić konkretny model/markę? Z góry dziękuję za wszelkie sugestie.
Upitrasiłem ze 23 tony żarcia na grillach i ognisku.
Powiem tak:
1. najwygodniej i najszybciej robić to na gazie,
2. najsmaczniej na drewnie - dla mnie olcha numer 1 - jak dojdziesz do wprawy i masz dobrego grilla to niemal tak wygodnie jak gaz, jedynie ciut dłużej zajmuje osiągnięcie dobrych parametrów ognia (a raczej jego braku) do grillowania,
3. węgiel, czy to zwykły czy brykiet, spróbowałem i nie używam wcale,
4. dość często zdarza mi się urżnąć browarem i takimi tam, przy grilowaniu.
AVE
Miłego weekendu
p.s. coś może wkleję jak przyjdę do domu - parę fotek jak robię kiełbasę właśnie na grilla
"A ja myślę, że całe zło tego świata bierze się z myślenia. Zwłaszcza w wykonaniu ludzi całkiem ku temu nie mających predyspozycji."
- Hatefire
- mistrz forumowej ceremonii
- Posty: 10215
- Rejestracja: 21-12-2010, 12:19
- Lokalizacja: Katowice - miasto wielkich wydarzeń ;)
Re: Kącik Kulinarny v.2
Jeśli kwestie smaku pomijasz to gaz najlepszy. Wygodny, łatwa kontrola temperatury (ważne przy stekach) itp. Najlepsza kombinacja to dla mnie mix drewno (buk, olchach, owocowe) i brykiet węgla drzewnego.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy