Kącik Kulinarny v.2

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Heretyk, Nasum, Sybir, Gore_Obsessed, ultravox

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Sgt. Barnes
zahartowany metalizator
Posty: 5242
Rejestracja: 13-07-2012, 07:37

Re: Kącik Kulinarny v.2

25-11-2021, 13:11

To tylko zdjęcie poglądowe, ja stosuję dodatkowo kiełbasę jałowcową i drobno pokrojony boczek.
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Maruder
postuje jak opętany!
Posty: 657
Rejestracja: 02-01-2011, 22:21

Re: Kącik Kulinarny v.2

25-11-2021, 13:22

Pod wpływem tego wątku i waszych zachwytów nad wyrobami z plugawego zwierza wykonałem swój własny smalec z cebulą, czosnkiem (do jabka nie mogę się przekonać). Jeszcze pajda żytniego chlebka domowego i zapowiada się solidna wałówa.
Awatar użytkownika
domeldoom
zaczyna szaleć
Posty: 109
Rejestracja: 28-07-2017, 12:53

Re: Kącik Kulinarny v.2

25-11-2021, 13:30

Sgt. Barnes pisze:
25-11-2021, 13:11
To tylko zdjęcie poglądowe, ja stosuję dodatkowo kiełbasę jałowcową i drobno pokrojony boczek.
Od razu lepiej.
Ze względu na dietę i problemy z flakami, u mnie to raczej wieprzowina po bretońsku, ale smak fasoli pozostaje ten co ma być.
Kurwa, ostatnio 5 litrów ugotowałem, z czego jeden zagrzałem, do termosu i ojebałem z małżonka na Malinowskiej Skale...
"A ja myślę, że całe zło tego świata bierze się z myślenia. Zwłaszcza w wykonaniu ludzi całkiem ku temu nie mających predyspozycji."
Awatar użytkownika
DST
weteran forumowych bitew
Posty: 1895
Rejestracja: 23-12-2010, 23:02

Re: Kącik Kulinarny v.2

25-11-2021, 13:32

Oferma pisze:
21-11-2021, 12:36
Owoż pozdrawiam kolegów z Białki Tatrzańskiej, gdzie siedzę trzeci dzień, moczę dupę w termach, zaś dzisiaj na śniadanie wjechał lokalny wiejski salcefix. Ja jebe, toż to delicje!
Jebany krol zycia. Chcialbym miec blisko do tych rejonow. Bez kitu tam jest teraz nasrane tylu turystow czy to tylko Zakopane?
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Posty: 15935
Rejestracja: 25-05-2006, 20:33
Lokalizacja: Impossible Debility

Re: Kącik Kulinarny v.2

25-11-2021, 15:12

Nasmazono, bedzie wpierdalane, bialeczko masa
Obrazek
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Kilgore
rasowy masterfulowicz
Posty: 2140
Rejestracja: 21-12-2010, 20:34

Re: Kącik Kulinarny v.2

25-11-2021, 15:16

Triceratops pisze:
25-11-2021, 15:12
Nasmazino, bedzie wpierdalane, bialeczko masa
Obrazek
Idź pan w wój, w robocie w porze obiadowej takie zdjęcia. Dostałem ślinotoku.
Wyobraź sobie że zawsze masz czas
Maruder
postuje jak opętany!
Posty: 657
Rejestracja: 02-01-2011, 22:21

Re: Kącik Kulinarny v.2

25-11-2021, 16:59

Triceratops pisze:
25-11-2021, 15:12
Nasmazono, bedzie wpierdalane, bialeczko masa
Obrazek
Też robiłem drobiową mniam
Awatar użytkownika
TheDude
mistrz forumowej ceremonii
Posty: 6707
Rejestracja: 23-03-2011, 00:43

Re: Kącik Kulinarny v.2

25-11-2021, 18:46

^ Do tego buraki, kiszone ogórki albo kapuściocha i jest twardość i wilgoć, jak mawia Food Emperor :)
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Posty: 15935
Rejestracja: 25-05-2006, 20:33
Lokalizacja: Impossible Debility

Re: Kącik Kulinarny v.2

25-11-2021, 20:26

Maruder pisze:
25-11-2021, 16:59
Triceratops pisze:
25-11-2021, 15:12
Nasmazono, bedzie wpierdalane, bialeczko masa
Obrazek
Też robiłem drobiową mniam
Drobiowa ma ten plus, ze nie trzeba moczyc w mleku jak wieprzowej. No i czas zrobienia, 10 minut, koszt gora 10 zybli czyli tanio&szybko&zajebozis
woodpecker from space
Maruder
postuje jak opętany!
Posty: 657
Rejestracja: 02-01-2011, 22:21

Re: Kącik Kulinarny v.2

25-11-2021, 20:35

Ja moczylem od wczoraj i wyszła cudnie delikatna, jak prawisz waść 10 minet z wcześniej przysmażoną cebulką i pełnowartościowy posileczek ready. Do tego kaszka + buraczki. I love this game.

No ale wieprzowa chyba jednak walorami smakowymi góruje.
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Posty: 15935
Rejestracja: 25-05-2006, 20:33
Lokalizacja: Impossible Debility

Re: Kącik Kulinarny v.2

25-11-2021, 20:47

Dobrze zrobiona wieprzowa moze sie rownac z drobiowa ale pod warunkiem, ze na smalcu smazona a nie na gownianych olejach. Z kolei drobiowa smaze na masle, wtedy ma wyczesany smak i aromat. Ale wungli nie daje, szkoda smaku i efektu, ogor albo kapusta.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
dzik
zahartowany metalizator
Posty: 3505
Rejestracja: 21-12-2010, 15:52
Lokalizacja: Połaniec

Re: Kącik Kulinarny v.2

25-11-2021, 20:52

Triceratops pisze:
25-11-2021, 15:12
Nasmazono, bedzie wpierdalane, bialeczko masa
Obrazek
Wspaniała to jest sprawa.
dobry kościół to kościół spalony
Maruder
postuje jak opętany!
Posty: 657
Rejestracja: 02-01-2011, 22:21

Re: Kącik Kulinarny v.2

25-11-2021, 21:23

Triceratops pisze:
25-11-2021, 20:47
Dobrze zrobiona wieprzowa moze sie rownac z drobiowa ale pod warunkiem, ze na smalcu smazona a nie na gownianych olejach. Z kolei drobiowa smaze na masle, wtedy ma wyczesany smak i aromat. Ale wungli nie daje, szkoda smaku i efektu, ogor albo kapusta.
Spróbuję na maselku następnym razem. To powiadasz, że wykluczyles z diety węgle ale że całkowicie 🙂? Żadnych kaszek, ziemniaczków, chlebków rasowych a nawet osławionych plateczkow owsianych też nie tykasz? Total keto?
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Posty: 15935
Rejestracja: 25-05-2006, 20:33
Lokalizacja: Impossible Debility

Re: Kącik Kulinarny v.2

25-11-2021, 21:36

Ogolnie wegli prawie nie uzywam, chyba ze pod specyficzny trening, np w beztlenie. Chleba nie jem w ogole od dawna , to zreszta pokarm niewolnikow, nie ma zadnych plusow, ogolnie zero zboz, bo to tylko problemy, zwlaszcza jak wiekszosc ma rozjebana biote. Choc jak jestem pod rzeszowem, to tam pieka taki w kamiennym piecu na zakwasie, pieczony na lisciu kapusty. Jak tam biore smaluch i boczki, to skurwiel tak pachnie, ze czasami opierdole. Ziemniaki tak , jako wungle sa najlepsze, w ostatnim posilku, bo ma to uzasadnienie biochemiczne, o czym pare razy pisalem. Platki kasze zero ogolnie, no jskos tak, szkoda czasu na smieci.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Hatefire
mistrz forumowej ceremonii
Posty: 10122
Rejestracja: 21-12-2010, 12:19
Lokalizacja: Katowice - miasto wielkich wydarzeń ;)

Re: Kącik Kulinarny v.2

25-11-2021, 22:09

Triceratops pisze:
25-11-2021, 20:47
Dobrze zrobiona wieprzowa moze sie rownac z drobiowa ale pod warunkiem, ze na smalcu smazona a nie na gownianych olejach. Z kolei drobiowa smaze na masle, wtedy ma wyczesany smak i aromat. Ale wungli nie daje, szkoda smaku i efektu, ogor albo kapusta.
Od razu zaznaczam że to co napiszę dotyczy wyłącznie gustów smakowych, nie wdaję się w dyskusje czy to dobrze robi na np nerki czy nie. Mało używam smalcu do smażenia z tej prostej przyczyny że jest zbyt inwazyjny smakowo. No próbowałem frytek na smalcu i nie mój gust. Natomiast do wątróbki pasuje wybitnie i nawet drobiową robię na nim. Przy czym ja zawsze przełamuję wrzucając na koniec trochę kwaśnego owocu. Jabłko, wiśnia, nawet robiłem z agrestem i czerwoną porzeczką. Plus oczywiście mnóstwo cebuli, z przypraw tylko sól (jak już się ściąga z ognia) i biały pieprz.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Posty: 15935
Rejestracja: 25-05-2006, 20:33
Lokalizacja: Impossible Debility

Re: Kącik Kulinarny v.2

25-11-2021, 22:19

Frytki na smalcu sa super, tylko z ziemniaka, nie kupny syf. Smalec ogolnie jest super, czasami jak robie kurza to mieszam smalec z maslem, fajne smaki wychodza, maslo dodaje orzechowego posmaku
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Hatefire
mistrz forumowej ceremonii
Posty: 10122
Rejestracja: 21-12-2010, 12:19
Lokalizacja: Katowice - miasto wielkich wydarzeń ;)

Re: Kącik Kulinarny v.2

25-11-2021, 22:24

Triceratops pisze:
25-11-2021, 22:19
Frytki na smalcu sa super, tylko z ziemniaka, nie kupny syf. Smalec ogolnie jest super, czasami jak robie kurza to mieszam smalec z maslem, fajne smaki wychodza, maslo dodaje orzechowego posmaku
No właśnie mi zbyt ten smalec dominuje smak, nie czuję ziemniaka. Dlatego frytki tylko na neutralnym w miarę rzepakowym. Generalnie mam ustalone tłuszcze do smażenia do poszczególnych potraw. Wątróbka i schabowy na smalcu, jajka i pieczarki na maśle, owoce morza na oliwie, placki ziemniaczane na rzepaku itp. itd. Tak mi smakuje.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
tomaszm
mistrz forumowej ceremonii
Posty: 7919
Rejestracja: 26-12-2010, 12:33

Re: Kącik Kulinarny v.2

25-11-2021, 22:28

A steki wołowe na czym smażycie?

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
Hatefire
mistrz forumowej ceremonii
Posty: 10122
Rejestracja: 21-12-2010, 12:19
Lokalizacja: Katowice - miasto wielkich wydarzeń ;)

Re: Kącik Kulinarny v.2

25-11-2021, 22:35

tomaszm pisze:
25-11-2021, 22:28
A steki wołowe na czym smażycie?

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
Nie jestem wielkim fanem. Szczerze jako typowy polski cham wolę świninę. Niemniej jak dla mnie najlepsza opcja to rozgrzać grilla maksa i wrzucić na ruszt po maks minutę na stronę tak blisko ognia. Tak wtedy jest dobre. Takie saute prymitywne.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
maciek z klanu
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Posty: 12504
Rejestracja: 23-12-2008, 22:34

Re: Kącik Kulinarny v.2

26-11-2021, 05:26

Chyba nawet sztuka kulinarna tak mówi, że jak steki to bez niczego.
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
ODPOWIEDZ