Kącik Kulinarny v.2
Moderatorzy: Heretyk, Nasum, Sybir, Gore_Obsessed, ultravox
- TheDude
- mistrz forumowej ceremonii
- Posty: 6731
- Rejestracja: 23-03-2011, 00:43
Re: Kącik Kulinarny v.2
Do tego świeża bułka, ogórek kiszony (opcjonalnie), kubek herbaty i jest śniadanie, że aż milutko
- Hatefire
- mistrz forumowej ceremonii
- Posty: 10215
- Rejestracja: 21-12-2010, 12:19
- Lokalizacja: Katowice - miasto wielkich wydarzeń ;)
Re: Kącik Kulinarny v.2
Flaki takie bardzo po bałkańsku
1 kg flaków. Bulion warzywny, taki że standardowych warzyw i przypraw, nie musi być jakiś bardzo esencjonalny. Odcedzonym bulionem zalewamy flaki, tak palec ponad poziom flaków, do tego szklanka mleka i gotujemy. Jakieś 100-120 gramów sproszkowanego papryki (standardowa paczka ma 20 g). Głównie słodka, do tego ostra i wędzona. Na patelni roztapiamy pół kostki masła i robimy taką zasmażkę z papryki. Ważne to malutki gaz żeby się nic nie przypalilo. Potem rozprowadzany to mlekiem do konsystencji śmietany i mieszamy z ugotowanymi flakami i gotujemy jeszcze trochę. Na koniec z 5 łyżek octu. Najlepiej wystudzić i odgrzać na następny dzień. Ja do tego jeszcze robię oliwę i ocet z czosnkiem do doprawienia na talerzu.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
-
- w mackach Zła
- Posty: 724
- Rejestracja: 12-12-2018, 19:43
Re: Kącik Kulinarny v.2
Za cholere nie dalbym do flakow mleka, masla i octu, może do zupy gulaszowej byloby to bardziej ok ale kto wie moze warto kiedys sprobowac... Zreszta flaki bez wolowiny to chuj nie flaki
-
- mistrz forumowej ceremonii
- Posty: 8581
- Rejestracja: 07-06-2009, 16:29
Re: Kącik Kulinarny v.2
Wygląda jakby babka długopisy Ci się zjebała do talerza.Hatefire pisze: ↑13-02-2022, 18:57
Flaki takie bardzo po bałkańsku
1 kg flaków. Bulion warzywny, taki że standardowych warzyw i przypraw, nie musi być jakiś bardzo esencjonalny. Odcedzonym bulionem zalewamy flaki, tak palec ponad poziom flaków, do tego szklanka mleka i gotujemy. Jakieś 100-120 gramów sproszkowanego papryki (standardowa paczka ma 20 g). Głównie słodka, do tego ostra i wędzona. Na patelni roztapiamy pół kostki masła i robimy taką zasmażkę z papryki. Ważne to malutki gaz żeby się nic nie przypalilo. Potem rozprowadzany to mlekiem do konsystencji śmietany i mieszamy z ugotowanymi flakami i gotujemy jeszcze trochę. Na koniec z 5 łyżek octu. Najlepiej wystudzić i odgrzać na następny dzień. Ja do tego jeszcze robię oliwę i ocet z czosnkiem do doprawienia na talerzu.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
-
- w mackach Zła
- Posty: 676
- Rejestracja: 02-01-2011, 22:21
Re: Kącik Kulinarny v.2
nasycilem się samym widokiem.
Z mlekiem gotowane? Danie iście rewolucyjne.
Z mlekiem gotowane? Danie iście rewolucyjne.
Tak jest, wkładka miensna to jest mus.987654321k pisze: ↑13-02-2022, 20:59Za cholere nie dalbym do flakow mleka, masla i octu, może do zupy gulaszowej byloby to bardziej ok ale kto wie moze warto kiedys sprobowac... Zreszta flaki bez wolowiny to chuj nie flaki
- Hatefire
- mistrz forumowej ceremonii
- Posty: 10215
- Rejestracja: 21-12-2010, 12:19
- Lokalizacja: Katowice - miasto wielkich wydarzeń ;)
Re: Kącik Kulinarny v.2
W Rumunii i Bułgarii to powszechna praktyka., dlatego napisałem że trochę po bałkańsku.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
-
- w mackach Zła
- Posty: 724
- Rejestracja: 12-12-2018, 19:43
Re: Kącik Kulinarny v.2
Ja dodaje ewentualnie na koniec tylko przecier pomidorowy i wtedy sa po wlosku a poźniej dowalam chili i wtedy sa juz po meksykansku.
- Najprzewielebniejszy
- zahartowany metalizator
- Posty: 4458
- Rejestracja: 31-12-2001, 18:22
Re: Kącik Kulinarny v.2
Pan Schab pieczony w czosnku, majeranku i maśle wymeldował się z piekarnika.
- nagrobek
- zahartowany metalizator
- Posty: 3550
- Rejestracja: 15-10-2014, 11:08
- Sgt. Barnes
- zahartowany metalizator
- Posty: 5299
- Rejestracja: 13-07-2012, 07:37
Re: Kącik Kulinarny v.2
Smacznie i zdrowo!
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
- Maro
- weteran forumowych bitew
- Posty: 1359
- Rejestracja: 30-05-2013, 20:16
Re: Kącik Kulinarny v.2
Piękny szpek na to jeszcze pieprz cayenne i jest ok.
-
- postuje jak opętany!
- Posty: 660
- Rejestracja: 15-10-2020, 13:48
Re: Kącik Kulinarny v.2
Właśnie taką na ostro kupuję od chłopa na targu... Delikates pierwyj sort.
We can't hear nothing
but propaganda and commercials, sermons and machine gun fire.
but propaganda and commercials, sermons and machine gun fire.
- Sgt. Barnes
- zahartowany metalizator
- Posty: 5299
- Rejestracja: 13-07-2012, 07:37
Re: Kącik Kulinarny v.2
Ja akurat lubię z wędzoną madziarską papryką i pokrojoną w piórka cebulą. Nie piszę już nawet o stosownym pokropku, bo to oczywiste
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
- Believer
- weteran forumowych bitew
- Posty: 1769
- Rejestracja: 08-06-2013, 11:27
- Lokalizacja: cipsko twojego starego
Re: Kącik Kulinarny v.2
Wątróbka z jabłkiem i cebulą, w tle 38 minutes of life i lufa za Romka.
- tomaszm
- mistrz forumowej ceremonii
- Posty: 8012
- Rejestracja: 26-12-2010, 12:33
Re: Kącik Kulinarny v.2
Królik już drugi dzień lezy w maślance. Jutro biorę go w obróbkę.
- tomaszm
- mistrz forumowej ceremonii
- Posty: 8012
- Rejestracja: 26-12-2010, 12:33
- tomaszm
- mistrz forumowej ceremonii
- Posty: 8012
- Rejestracja: 26-12-2010, 12:33
Re: Kącik Kulinarny v.2
Finał. Przed piekarnikiem
Ostatnio zmieniony 23-02-2022, 17:48 przez tomaszm, łącznie zmieniany 1 raz.
- bartwa
- mistrz forumowej ceremonii
- Posty: 8154
- Rejestracja: 16-11-2016, 13:21
- Lokalizacja: pruska dziura
Re: Kącik Kulinarny v.2
Nie mam fot, ale dziś na obiad był dorsz, gryczana i kiszona. Ryby w ogóle wpieprzam codziennie, z makrelą i dorszem na czele.
PLASTIK NIE JEST METALEM
- tomaszm
- mistrz forumowej ceremonii
- Posty: 8012
- Rejestracja: 26-12-2010, 12:33
Re: Kącik Kulinarny v.2
Dorsz pyszna ryba. Dla mnie najlepsza po halibucie.
- bartwa
- mistrz forumowej ceremonii
- Posty: 8154
- Rejestracja: 16-11-2016, 13:21
- Lokalizacja: pruska dziura