Skąd bierzesz wieprzową? Gdzie nie wejdę sama drobiowa.
Kącik Kulinarny v.2
Moderatorzy: Heretyk, Nasum, Sybir, Gore_Obsessed, ultravox
- Believer
- weteran forumowych bitew
- Posty: 1820
- Rejestracja: 08-06-2013, 11:27
- Lokalizacja: cipsko twojego starego
Re: Kącik Kulinarny v.2
-
- weteran forumowych bitew
- Posty: 1197
- Rejestracja: 01-04-2011, 11:14
Re: Kącik Kulinarny v.2
W każdym mięsnym dostaniesz kanapka z cebulką, wątróbka,solą i pieprzem uuuu
- Sgt. Barnes
- zahartowany metalizator
- Posty: 5362
- Rejestracja: 13-07-2012, 07:37
Re: Kącik Kulinarny v.2
Dokładnie, we wszystkich okolicznych sklepach można ją bez problemu dostać. Drobiowej nie lubię.
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
- Believer
- weteran forumowych bitew
- Posty: 1820
- Rejestracja: 08-06-2013, 11:27
- Lokalizacja: cipsko twojego starego
Re: Kącik Kulinarny v.2
Makrela z puchy w pomidorach. Raz na jakiś czas po prostu muszę opierdolić. A w garze na obiad już dusi się kurewsko ostre chilli con carne. Tak celebruję dzień wolny.
Wyszło przekurewsko dobre i ostre. Zjadłem dwie łyżki na spróbowanie i w brzuchu już bulgocze, robię z tego przepisu https://roadtripbus.pl/chili-con-carne/
Wyszło przekurewsko dobre i ostre. Zjadłem dwie łyżki na spróbowanie i w brzuchu już bulgocze, robię z tego przepisu https://roadtripbus.pl/chili-con-carne/
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Posty: 15996
- Rejestracja: 25-05-2006, 20:33
- Lokalizacja: Impossible Debility
Re: Kącik Kulinarny v.2
Wontrubla jest whuj tania i jest to zaleta, mega zarlo za psi pinionc. Ja drobiowa tez lubia, ale kurza, indycza hujowa. Kurzecia to mozna zrobic w 15 minut na pysznie. PIerwsze przelanie wrzatkiem robi juz pol roboty.Sgt. Barnes pisze: ↑18-12-2023, 11:16Dokładnie, we wszystkich okolicznych sklepach można ją bez problemu dostać. Drobiowej nie lubię.
woodpecker from space
-
- w mackach Zła
- Posty: 688
- Rejestracja: 02-01-2011, 22:21
Re: Kącik Kulinarny v.2
Egzakli. Wczoraj robilem I przynajmniej raz w tygodniu na moim talerzu musi wyladowac. Tania, pozywna bomba witaminowa. Z duza iloscia smalcu I cebuli zwyczajnie kosi. Tylko tak sobie dumam Triceps, ze skoro przemyslowe kurczaczki sa takie zanieczyszczone to chyba tymbadziej ich flaki rowniez. No ja nie bede ukrywac, ze watrobke to jednak z okolicznego dyskontu biore - delikatesy, lewiatan I jeszcze jeden sklep osiedlowy. Nie mam czasu/determinacji aby Po rolnikach jezdzic I polowac czy ktorys akurat ubil swoja kurke spacerujaca Po trawce I odsprzeda watrobke Niewiem jak to u was wyglada.
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Posty: 15996
- Rejestracja: 25-05-2006, 20:33
- Lokalizacja: Impossible Debility
Re: Kącik Kulinarny v.2
To czesto powtarzany mit, watroba odpowada za utylizacje i rozklad substancji toksycznych poza tym przed ubojem sa chyba glodzone z tego co pamietam. Tak czy srak to rezerwuar sporej ilosci mikro i makroskladnikow i witamin. Ja do cebulki czesto dorzucam podsmazone pieczarki izalewam to smietanka 30, wychodzi taki sos, podobny przepis kiedys pokazywal ketokocur.
woodpecker from space
-
- w mackach Zła
- Posty: 688
- Rejestracja: 02-01-2011, 22:21
Re: Kącik Kulinarny v.2
Tak, Tez tak probowalem Po jego rekomendacji Rozkosz dla podniebienia.
- Believer
- weteran forumowych bitew
- Posty: 1820
- Rejestracja: 08-06-2013, 11:27
- Lokalizacja: cipsko twojego starego
Re: Kącik Kulinarny v.2
Ja tam z cebulą jabłkiem pieprzem i kminkiem zajadam.
- Believer
- weteran forumowych bitew
- Posty: 1820
- Rejestracja: 08-06-2013, 11:27
- Lokalizacja: cipsko twojego starego
Re: Kącik Kulinarny v.2
Dziś kupne sledzie z kolorowym pieprzem i trawą cytrynową. Odlałem zalewę, nakroiłem swieżej cebuli, do tego olej lniany, wędzona słodka papryka i płatki suszonej papryki chipotle. Moc.
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Posty: 15996
- Rejestracja: 25-05-2006, 20:33
- Lokalizacja: Impossible Debility
Re: Kącik Kulinarny v.2
Ja dzis wontruble, no kilo 6 zybli grzech nie wzionc, plus pinc cebul pol kostki szmalcu i jest wyzera ze chuj, bialeczko erste klasse
woodpecker from space
- Hatefire
- mistrz forumowej ceremonii
- Posty: 10216
- Rejestracja: 21-12-2010, 12:19
- Lokalizacja: Katowice - miasto wielkich wydarzeń ;)
Re: Kącik Kulinarny v.2
Zrobiłem kiedyś że śmietaną, ale jakoś mi to smakowo nie grało. Jak nie smażona, ale w sosie, to duszona z cebulą.Triceratops pisze: ↑18-12-2023, 20:06To czesto powtarzany mit, watroba odpowada za utylizacje i rozklad substancji toksycznych poza tym przed ubojem sa chyba glodzone z tego co pamietam. Tak czy srak to rezerwuar sporej ilosci mikro i makroskladnikow i witamin. Ja do cebulki czesto dorzucam podsmazone pieczarki izalewam to smietanka 30, wychodzi taki sos, podobny przepis kiedys pokazywal ketokocur.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
-
- w mackach Zła
- Posty: 688
- Rejestracja: 02-01-2011, 22:21
Re: Kącik Kulinarny v.2
Oj namowiles Choc jutro w planach mialem z ranca przed workiem brac z miesnego kaszanke, bo swieza dowoza cieplutka - prze\m/oTzTriceratops pisze: ↑20-12-2023, 16:21Ja dzis wontruble, no kilo 6 zybli grzech nie wzionc, plus pinc cebul pol kostki szmalcu i jest wyzera ze chuj, bialeczko erste klasse
-
- w mackach Zła
- Posty: 688
- Rejestracja: 02-01-2011, 22:21
Re: Kącik Kulinarny v.2
Ee to ja makrele preferuje jednak Po tradycyjnemu swieza wedzona, mniam.Believer pisze: ↑18-12-2023, 11:59Makrela z puchy w pomidorach. Raz na jakiś czas po prostu muszę opierdolić. A w garze na obiad już dusi się kurewsko ostre chilli con carne. Tak celebruję dzień wolny.
Wyszło przekurewsko dobre i ostre. Zjadłem dwie łyżki na spróbowanie i w brzuchu już bulgocze, robię z tego przepisu https://roadtripbus.pl/chili-con-carne/
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Posty: 15996
- Rejestracja: 25-05-2006, 20:33
- Lokalizacja: Impossible Debility
Re: Kącik Kulinarny v.2
Smietane sie oddzielnie smazy z pieczarkami i cebula i dodaje na sam koniec. Wtedy to jest sos a nie bloto. Inaczej moze rzczywiscie nie smakowac.Hatefire pisze: ↑20-12-2023, 16:27Zrobiłem kiedyś że śmietaną, ale jakoś mi to smakowo nie grało. Jak nie smażona, ale w sosie, to duszona z cebulą.Triceratops pisze: ↑18-12-2023, 20:06To czesto powtarzany mit, watroba odpowada za utylizacje i rozklad substancji toksycznych poza tym przed ubojem sa chyba glodzone z tego co pamietam. Tak czy srak to rezerwuar sporej ilosci mikro i makroskladnikow i witamin. Ja do cebulki czesto dorzucam podsmazone pieczarki izalewam to smietanka 30, wychodzi taki sos, podobny przepis kiedys pokazywal ketokocur.
woodpecker from space
- Believer
- weteran forumowych bitew
- Posty: 1820
- Rejestracja: 08-06-2013, 11:27
- Lokalizacja: cipsko twojego starego
Re: Kącik Kulinarny v.2
No wiadomo, że lepsza wędzonka, ale czasem po prostu chcice mam na taki filet w pomidorach chamskiMaruder pisze: ↑20-12-2023, 18:09Ee to ja makrele preferuje jednak Po tradycyjnemu swieza wedzona, mniam.Believer pisze: ↑18-12-2023, 11:59Makrela z puchy w pomidorach. Raz na jakiś czas po prostu muszę opierdolić. A w garze na obiad już dusi się kurewsko ostre chilli con carne. Tak celebruję dzień wolny.
Wyszło przekurewsko dobre i ostre. Zjadłem dwie łyżki na spróbowanie i w brzuchu już bulgocze, robię z tego przepisu https://roadtripbus.pl/chili-con-carne/
- Hatefire
- mistrz forumowej ceremonii
- Posty: 10216
- Rejestracja: 21-12-2010, 12:19
- Lokalizacja: Katowice - miasto wielkich wydarzeń ;)
Re: Kącik Kulinarny v.2
Nie rzecz w fakturze. Wątróbka jest taka trochę skodkawo-orzechowa, cebula też słodkawa, jak się doda śmietany to dla mnie zbyt mdłe trochę. Lubię z samą cebulą.Triceratops pisze: ↑20-12-2023, 19:38Smietane sie oddzielnie smazy z pieczarkami i cebula i dodaje na sam koniec. Wtedy to jest sos a nie bloto. Inaczej moze rzczywiscie nie smakowac.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Posty: 15996
- Rejestracja: 25-05-2006, 20:33
- Lokalizacja: Impossible Debility
Re: Kącik Kulinarny v.2
Ale to mowa o smietanCe 30%, ktora tez jest slodkawa, nie kwaszonej smietanie, taka 30% to chyba tylko President jest, ktora swoja droga jest przepyszna. W korpo zarlem ja z kubeczka lyzka uprzednio sypiac sol i pieprz. Te rozne eko fitness bio - barany patrzyly ze zgroza
woodpecker from space
-
- w mackach Zła
- Posty: 688
- Rejestracja: 02-01-2011, 22:21
Re: Kącik Kulinarny v.2
Dokladnie, President zawodowa rzecz natomiast ja jak chce dolozyc tluszczu to slodkie Tez zapijam tylko to sie jak wode pije tylko, ze lepsze No I lepiej wybierac bez karagenu, zamiast tych przemyslowek. Ja czasem jak zajrze do Dino, to maja tam 30ke u Jana - rewela, na wiosce Tez maja sklepik gdzie sprzedana takie zawiesiste kremowy w old skulowych buteleczkach - piekna sprawa
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Posty: 15996
- Rejestracja: 25-05-2006, 20:33
- Lokalizacja: Impossible Debility
Re: Kącik Kulinarny v.2
Wiadomo, w lecie zimna smietanka jebnieta duszkiem daje uczucie chlodu czasami lepiej niz woda, bo wiadomix przeca, ze kwasy tluszczowe majace wincy niz 12 atomow wegla nie musza byc opakowane w apoliipoproteine i trafiaja one bezposrednio do krwi przez naczynia chlonne omijajac wontrobe. Dlatego to takie cudo, na szczescie niezdrowe i nigdy w sklepach nie brakuje,
W Netto jest tez smietanka Miletto, z krotkim terminem bez dodatkow.
woodpecker from space