Kącik Kulinarny v.2
Moderatorzy: Heretyk, Nasum, Sybir, Gore_Obsessed, ultravox
- Rejwan
- w mackach Zła
- Posty: 988
- Rejestracja: 17-08-2013, 22:06
- Lokalizacja: WWA
Re: Kącik Kulinarny v.2
Wychodzi na to że metal = rak
Wracam do słuchania disco
Wracam do słuchania disco
To make a mistake is human but to really fuck things up you need a computer.
- uglak
- mistrz forumowej ceremonii
- Posty: 9686
- Rejestracja: 15-06-2012, 12:03
- Lokalizacja: ארץ ישראל
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Posty: 15996
- Rejestracja: 25-05-2006, 20:33
- Lokalizacja: Impossible Debility
Re: Kącik Kulinarny v.2
Dla frajerow nabierajacych sie na eko-bio-gowno-sto https://wiadomosci.wp.pl/jesli-wierzyci ... 535478913a" onclick="window.open(this.href);return false;
woodpecker from space
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Posty: 15996
- Rejestracja: 25-05-2006, 20:33
- Lokalizacja: Impossible Debility
Re: Kącik Kulinarny v.2
woodpecker from space
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Posty: 15996
- Rejestracja: 25-05-2006, 20:33
- Lokalizacja: Impossible Debility
Re: Kącik Kulinarny v.2
http://naukawpolsce.pap.pl/aktualnosci/ ... krowa.html" onclick="window.open(this.href);return false;
woodpecker from space
- Rattlehead
- zahartowany metalizator
- Posty: 4041
- Rejestracja: 16-02-2006, 19:38
Re: Kącik Kulinarny v.2
Odjebało mi coś i robię dziś pierogi z nerkami. Zna ktoś jakiś dobry przepis, ile to kuromestwo się ma gotować?
support music, not rumors
- vicek
- zahartowany metalizator
- Posty: 4599
- Rejestracja: 26-10-2011, 19:49
- Lokalizacja: dolinki
- Kontakt:
Re: Kącik Kulinarny v.2
Dobrze gotuję , ale nigdy nie wyszedł mi dobry stek wołowy ...
-
- mistrz forumowej ceremonii
- Posty: 9022
- Rejestracja: 03-12-2007, 14:06
- Lokalizacja: beskidy
Re: Kącik Kulinarny v.2
jaja se robisz? nie ma chyba nic prostszegovicek pisze:Dobrze gotuję , ale nigdy nie wyszedł mi dobry stek wołowy ...
- vicek
- zahartowany metalizator
- Posty: 4599
- Rejestracja: 26-10-2011, 19:49
- Lokalizacja: dolinki
- Kontakt:
Re: Kącik Kulinarny v.2
Powaga, zawsze zrobi mi się jak podeszwa ..Heretyk pisze:jaja se robisz? nie ma chyba nic prostszegovicek pisze:Dobrze gotuję , ale nigdy nie wyszedł mi dobry stek wołowy ...
-
- mistrz forumowej ceremonii
- Posty: 9022
- Rejestracja: 03-12-2007, 14:06
- Lokalizacja: beskidy
Re: Kącik Kulinarny v.2
króciutkie smażenie na mocnym ogniu i niewielkiej ilości dobrej oliwy lub masła klarowanego. tak z 3 minuty z jednej strony i 2 z drugiej. nie solić absolutnie przed przygotowaniem i oczywiście nie rozbijać tłuczkiem. cała tajemnica
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Posty: 15149
- Rejestracja: 21-01-2011, 11:12
Re: Kącik Kulinarny v.2
Triceratops pisze:
Hahahaha, kurwa teraz to zobaczyłem ;-)))))) Rozjebało mnie to, czyja to akcja? Obrońców praw zwierząt, animal antifa czy czegoś podobnego?
- vicek
- zahartowany metalizator
- Posty: 4599
- Rejestracja: 26-10-2011, 19:49
- Lokalizacja: dolinki
- Kontakt:
Re: Kącik Kulinarny v.2
Ja soliłem :EHeretyk pisze:króciutkie smażenie na mocnym ogniu i niewielkiej ilości dobrej oliwy lub masła klarowanego. tak z 3 minuty z jednej strony i 2 z drugiej. nie solić absolutnie przed przygotowaniem i oczywiście nie rozbijać tłuczkiem. cała tajemnica
-
- mistrz forumowej ceremonii
- Posty: 9022
- Rejestracja: 03-12-2007, 14:06
- Lokalizacja: beskidy
Re: Kącik Kulinarny v.2
dlatego wyszła podeszwa :)
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Posty: 12097
- Rejestracja: 13-04-2011, 18:53
- Lokalizacja: Litzmannstadt
Re: Kącik Kulinarny v.2
Wyciągasz stek z lodówki przynajmniej na 1 h przed smażeniem. Rozgrzewasz tłuszcz o wysokiej temperaturze dymienia - najlepiej olej rzepakowy, smażenie na oliwie to zbrodnia na ludzkości. Rozgrzewasz na maksa. Patrzysz ile centymetrów grubości ma Twój stek. Ważne, bo od tego zależy jak długo się go smaży. Jak ma grubość 2 cm to smażysz go 2 minuty na jednej stronie, jak 3, to 3 minuty itd. Kładziesz go na rozgrzany tłuszcz i ze stoperem w ręku smażysz. Następnie przewracasz i smażysz tyle samo po drugiej stronie. Wyrzucasz na talerz i rzecz najważniejsza - nie dotykasz (nie kroisz, nie wbijasz w niego widelca) przez przynajmniej 5 minut. Wtedy będziesz miał stek soczysty i smaczny.vicek pisze:Dobrze gotuję , ale nigdy nie wyszedł mi dobry stek wołowy ...
Ostatnio zmieniony 22-09-2018, 18:18 przez nicram, łącznie zmieniany 1 raz.
all the monsters will break your heart
- vicek
- zahartowany metalizator
- Posty: 4599
- Rejestracja: 26-10-2011, 19:49
- Lokalizacja: dolinki
- Kontakt:
Re: Kącik Kulinarny v.2
Dzięki panowie , widocznie natrafiłem na zły przepis na necie .
-
- mistrz forumowej ceremonii
- Posty: 9022
- Rejestracja: 03-12-2007, 14:06
- Lokalizacja: beskidy
Re: Kącik Kulinarny v.2
zlituj się. nie ma większego gówna niż olej rzepakowynicram pisze: smażenie na oliwie to zbrodnia na ludzkości.
- Rattlehead
- zahartowany metalizator
- Posty: 4041
- Rejestracja: 16-02-2006, 19:38
Re: Kącik Kulinarny v.2
Soli się przed w zależności od tego w "jakim wieku" jest stek.
Edit: a propos pierogów z nerkami. Zmieszałem z odrobiną kapusty kiszonej i z grzybami i wyszły przednie. Następnym razem robię z płuckami.
Edit: a propos pierogów z nerkami. Zmieszałem z odrobiną kapusty kiszonej i z grzybami i wyszły przednie. Następnym razem robię z płuckami.
support music, not rumors
-
- mistrz forumowej ceremonii
- Posty: 9022
- Rejestracja: 03-12-2007, 14:06
- Lokalizacja: beskidy
Re: Kącik Kulinarny v.2
wpierdalałbym. podroby to zniszczenie
- Rattlehead
- zahartowany metalizator
- Posty: 4041
- Rejestracja: 16-02-2006, 19:38
-
- mistrz forumowej ceremonii
- Posty: 9022
- Rejestracja: 03-12-2007, 14:06
- Lokalizacja: beskidy
Re: Kącik Kulinarny v.2
nawet nie wiesz, jak mi miło. ja tam wpadnę w te bieszczady, prędzej czy później. nie ma innej możliwości