No bo jak już kupiłem takie dobre mięso to szkoda mi było marynować czy coś. Niemniej nazwijcie mnie prymitywem ale wolę świnkę zamarynowaną wg mojego autorskiego przepisu.maciek z klanu pisze: ↑26-11-2021, 05:26Chyba nawet sztuka kulinarna tak mówi, że jak steki to bez niczego.
Kącik Kulinarny v.2
Moderatorzy: Heretyk, Nasum, Sybir, Gore_Obsessed, ultravox
- Hatefire
- mistrz forumowej ceremonii
- Posty: 10133
- Rejestracja: 21-12-2010, 12:19
- Lokalizacja: Katowice - miasto wielkich wydarzeń ;)
Re: Kącik Kulinarny v.2
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- maciek z klanu
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Posty: 12504
- Rejestracja: 23-12-2008, 22:34
Re: Kącik Kulinarny v.2
Podrzuć przepis chętnie sprawdzę, też wile świnie. Chyba że rolady to wołowe jednak top.
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Posty: 15935
- Rejestracja: 25-05-2006, 20:33
- Lokalizacja: Impossible Debility
Re: Kącik Kulinarny v.2
Gwoli scislisci to kurza zazwyczaj smaze wlasnie na masle po pieczarkach. Olej rzepakaowy zas uwazam w ogole nie powinien byc uzywany w kuchni, zwlaszcza jak sie zna proces jego produkcji, ale to juz tylko moje zdanie. Inna rzecz, ze wiekszosc jego to na rzepaku z Ukrainy, gdzie roundap sypia koparkami.Hatefire pisze: ↑25-11-2021, 22:24No właśnie mi zbyt ten smalec dominuje smak, nie czuję ziemniaka. Dlatego frytki tylko na neutralnym w miarę rzepakowym. Generalnie mam ustalone tłuszcze do smażenia do poszczególnych potraw. Wątróbka i schabowy na smalcu, jajka i pieczarki na maśle, owoce morza na oliwie, placki ziemniaczane na rzepaku itp. itd. Tak mi smakuje.Triceratops pisze: ↑25-11-2021, 22:19Frytki na smalcu sa super, tylko z ziemniaka, nie kupny syf. Smalec ogolnie jest super, czasami jak robie kurza to mieszam smalec z maslem, fajne smaki wychodza, maslo dodaje orzechowego posmaku
woodpecker from space
- Hatefire
- mistrz forumowej ceremonii
- Posty: 10133
- Rejestracja: 21-12-2010, 12:19
- Lokalizacja: Katowice - miasto wielkich wydarzeń ;)
Re: Kącik Kulinarny v.2
Dzień przed wyjazdem na działkę kroję i lekko rozgniatam samą ręką. Potem solę vegetą i smaruję z dwóch stron musztardą a marynata to ocet jabłkowy i olej w stosunku mniej więcej 1:2 plus do michy dużo skrojonej cebuli. Przez noc leży w lodówce. Na 3 godzinki przed grillem wyciągam z marynaty i sypię przyprawami. Pieprz, papryka słodka, czosnek granulowany, kmin rzymski mielony, cząber plus to jak kto lubi coś do ostrości chilli albo cayenne wg uznania. Te przyprawy tak wcieram. No i potem na grill.maciek z klanu pisze: ↑26-11-2021, 06:36Podrzuć przepis chętnie sprawdzę, też wile świnie. Chyba że rolady to wołowe jednak top.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Posty: 15935
- Rejestracja: 25-05-2006, 20:33
- Lokalizacja: Impossible Debility
Re: Kącik Kulinarny v.2
Tez wole swiniakowine, wolowina jest zbyt chuda zeby tracic na nia czas a przede wszystkim pieniadze
woodpecker from space
-
- w mackach Zła
- Posty: 818
- Rejestracja: 17-02-2018, 23:11
Re: Kącik Kulinarny v.2
Prali, prali i wyprali. Dzisiaj von trupke u mnie
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Posty: 15935
- Rejestracja: 25-05-2006, 20:33
- Lokalizacja: Impossible Debility
-
- w mackach Zła
- Posty: 818
- Rejestracja: 17-02-2018, 23:11
Re: Kącik Kulinarny v.2
No bez. Ale z browarem.
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Posty: 15935
- Rejestracja: 25-05-2006, 20:33
- Lokalizacja: Impossible Debility
Re: Kącik Kulinarny v.2
To sie chwali, choc wiekszosc bezrozumnie liczy browary jako wungle, to piwo podnosi poziom cial ketonowych we krwi. Chociaz zapijanie wontruby bronkiem wydaje mi sie dosc dziwne xd
woodpecker from space
- 83koper83
- rasowy masterfulowicz
- Posty: 2092
- Rejestracja: 29-12-2010, 15:07
Re: Kącik Kulinarny v.2
No nie, krowa ma kawałki mięsa poprzerastane tłuszczem, ma też zupełnie "chude". Do wyboru, do koloru. Nie chcę zaczynać o kilkunastu rodzajach steków, wyróżnianych przez Anglosasów i ich przydupasów.Triceratops pisze: ↑26-11-2021, 09:38Tez wole swiniakowine, wolowina jest zbyt chuda zeby tracic na nia czas a przede wszystkim pieniadze
Pręga wołowa np. to jest bardzo tłuste jadło.
Kerosene keeps me warm.
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Posty: 15935
- Rejestracja: 25-05-2006, 20:33
- Lokalizacja: Impossible Debility
Re: Kącik Kulinarny v.2
Dla mnie tluste jadlo to boczek, słonina, podgardle i od biedy golonka z karkuwa a nie bede szukal jskichs tlustych zylek w steku. Prega to whuj chude zarlo, no 7gT na 20B to juz szynka ma lepsze B:T.....
woodpecker from space
- 83koper83
- rasowy masterfulowicz
- Posty: 2092
- Rejestracja: 29-12-2010, 15:07
Re: Kącik Kulinarny v.2
Być może, że zbyt pochopnie postawiłem znak równości między pręgą a "ossobuco". To ostatnie dusi się w białym sosie (czyli w chuj masła) aż z kości wypłynie szpik. To danie miałem na myśli.Triceratops pisze: ↑26-11-2021, 18:07Dla mnie tluste jadlo to boczek, słonina, podgardle i od biedy golonka z karkuwa a nie bede szukal jskichs tlustych zylek w steku. Prega to whuj chude zarlo, no 7gT na 20B to juz szynka ma lepsze B:T.....
Tłuste żyłki? Mam na myśli rib steak, rib eye, albo striploin.
Kerosene keeps me warm.
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Posty: 15935
- Rejestracja: 25-05-2006, 20:33
- Lokalizacja: Impossible Debility
- Sybir
- mistrz forumowej ceremonii
- Posty: 10287
- Rejestracja: 16-11-2011, 22:15
- Lokalizacja: Voivodowice
Re: Kącik Kulinarny v.2
Wpisać nr telefonu do lokalnej susharni. :V
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Posty: 15935
- Rejestracja: 25-05-2006, 20:33
- Lokalizacja: Impossible Debility
- SODOMOUSE
- mistrz forumowej ceremonii
- Posty: 11496
- Rejestracja: 21-06-2006, 20:27
- Lokalizacja: POSERSnań
Re: Kącik Kulinarny v.2
a co suszi, suszy po bimbru : )
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Posty: 15935
- Rejestracja: 25-05-2006, 20:33
- Lokalizacja: Impossible Debility
Re: Kącik Kulinarny v.2
Piles moje bimbrozjum, wiec wiesz, ze po nim nie suszy xd
woodpecker from space
- SODOMOUSE
- mistrz forumowej ceremonii
- Posty: 11496
- Rejestracja: 21-06-2006, 20:27
- Lokalizacja: POSERSnań
Re: Kącik Kulinarny v.2
w liściu lałrowym tkwi antyszusz i smakje...
- Najprzewielebniejszy
- zahartowany metalizator
- Posty: 4455
- Rejestracja: 31-12-2001, 18:22
Re: Kącik Kulinarny v.2
nie ma szybko.
minimum 4 godziny roboty
gotujesz ryz do sushi, przyprawiasz i studzisz
pieczesz/grillujesz ryby, krewety i co tam sobie wymyslisz i studzisz, mozna tez obsmażać w tempurze
kroisz skladniki, w zaleznosci od tego co lubisz owoce, warzywa, tykwy, surimi, ryby, krewety...
jak masz swieże surowe ryby, to kroisz na koncu
stawiasz sobie miseczki z sosami, serkami, dodatkami i czysta woda i zaczynasz ukladanie i zawijanie
place przeplukujesz co jakis czas, glony sklejasz woda po krawedziach
grubasy odkladasz na ok pol godziny żeby napęczniały
a potem kroisz ostrym nozem
- Sgt. Barnes
- zahartowany metalizator
- Posty: 5246
- Rejestracja: 13-07-2012, 07:37
Re: Kącik Kulinarny v.2
od dziecka uwielbiam bigos, do tego tylko pajda chleba i nic więcej. I dużo kiełby jałowcowej w środku.
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.