Kącik Kulinarny v.2
Moderatorzy: Heretyk, Nasum, Sybir, Gore_Obsessed, ultravox
- Jimmy Boyle
- rasowy masterfulowicz
- Posty: 2270
- Rejestracja: 21-12-2010, 21:06
Re: Kącik Kulinarny v.2
I po co żeś mnie Pan przypominał o czili kon karne. Teraz będę zmuszony zrobić. To jest miót malyna, jak se tak poleży kilka dni... och bogowie... poeci
- Sgt. Barnes
- zahartowany metalizator
- Posty: 5299
- Rejestracja: 13-07-2012, 07:37
Re: Kącik Kulinarny v.2
Zgadzam się z przedmówcą, przejdźmy od słów do czynów...
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
- Najprzewielebniejszy
- zahartowany metalizator
- Posty: 4458
- Rejestracja: 31-12-2001, 18:22
Re: Kącik Kulinarny v.2
Rob to juz teraz. To czyli koń karne!
I dej foty. Tu. Z robienia i żarcia. I jak postoi tez.
Do dzieła!
I dej foty. Tu. Z robienia i żarcia. I jak postoi tez.
Do dzieła!
- SODOMOUSE
- mistrz forumowej ceremonii
- Posty: 11496
- Rejestracja: 21-06-2006, 20:27
- Lokalizacja: POSERSnań
Re: Kącik Kulinarny v.2
kiszonki, z pocz października, w optymalnej miękkości. Tzn zauważyłem, że kalafior/bukselka, musi te lekko 3 miesiące postać.
Wtedy jest póltwarda, a papryka i pomidory, nie są mazisto-miętkie. Dobrze to komponuje w smakii i do picia kvasss....
Byle bym do kibla zdążył... : )
Wtedy jest póltwarda, a papryka i pomidory, nie są mazisto-miętkie. Dobrze to komponuje w smakii i do picia kvasss....
Byle bym do kibla zdążył... : )
- 83koper83
- rasowy masterfulowicz
- Posty: 2092
- Rejestracja: 29-12-2010, 15:07
Re: Kącik Kulinarny v.2
Kisiłeś może kiedyś seler? Podobno bdb, ale jakoś osobiście nikogo nie znam, kto by próbował.SODOMOUSE pisze: ↑30-01-2022, 16:29kiszonki, z pocz października, w optymalnej miękkości. Tzn zauważyłem, że kalafior/bukselka, musi te lekko 3 miesiące postać.
Wtedy jest póltwarda, a papryka i pomidory, nie są mazisto-miętkie. Dobrze to komponuje w smakii i do picia kvasss....
Byle bym do kibla zdążył... : )
Kerosene keeps me warm.
- SODOMOUSE
- mistrz forumowej ceremonii
- Posty: 11496
- Rejestracja: 21-06-2006, 20:27
- Lokalizacja: POSERSnań
Re: Kącik Kulinarny v.2
akurat nie. Seler, czy por będzie do sprawdzenia.
- TheDude
- mistrz forumowej ceremonii
- Posty: 6731
- Rejestracja: 23-03-2011, 00:43
Re: Kącik Kulinarny v.2
Widziałem jak któś zrobił kiszoną rzodkiew czerwoną. Powąchałem i podziękowałem kurtuazyjnie. Wymiociny na zimno.
- SODOMOUSE
- mistrz forumowej ceremonii
- Posty: 11496
- Rejestracja: 21-06-2006, 20:27
- Lokalizacja: POSERSnań
Re: Kącik Kulinarny v.2
ja robiłem, tylko dziwne co piszesz, bo rzodkiewka całkowicie się odbarwia po kiszeniu i zostają białe kulki....
- TheDude
- mistrz forumowej ceremonii
- Posty: 6731
- Rejestracja: 23-03-2011, 00:43
Re: Kącik Kulinarny v.2
^Przed włożeniem do słoika miała czerwony kolor skórki
- ozob
- zahartowany metalizator
- Posty: 6650
- Rejestracja: 19-02-2017, 22:50
Re: Kącik Kulinarny v.2
Smak.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- SODOMOUSE
- mistrz forumowej ceremonii
- Posty: 11496
- Rejestracja: 21-06-2006, 20:27
- Lokalizacja: POSERSnań
- ozob
- zahartowany metalizator
- Posty: 6650
- Rejestracja: 19-02-2017, 22:50
Re: Kącik Kulinarny v.2
Haggis.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
-
- w mackach Zła
- Posty: 676
- Rejestracja: 02-01-2011, 22:21
Re: Kącik Kulinarny v.2
Salceson swojski potęga smaku i aromatu. Odbieram pod koniec week od znajomego rzeźnika+ polędwiczki + sprawdzoną, pyszną kielbe.
Dziś była carbonara że słuszną porcją boczusia i pecorino, fucking delicious.
Ps. Szukam dobrego źródła świeżej oliwy z oliwek najlepiej z Włoch sprowadzanej. Jakieś namiary -> allegro, internet?
Dziś była carbonara że słuszną porcją boczusia i pecorino, fucking delicious.
Ps. Szukam dobrego źródła świeżej oliwy z oliwek najlepiej z Włoch sprowadzanej. Jakieś namiary -> allegro, internet?
Osoho, niemienso jarmuż rukolą kolega rezygnuje z optymalnego żywienia opartego na tłuszczach że zwierzątek?Triceratops pisze: ↑22-01-2022, 19:08Sojowe skwarki, sojowy boczek i roslinne niemieso z salatka z rukoli i jarmuzu to pokarm karzdego menszczyzny.
Ostatnio zmieniony 30-01-2022, 18:16 przez Maruder, łącznie zmieniany 1 raz.
- SODOMOUSE
- mistrz forumowej ceremonii
- Posty: 11496
- Rejestracja: 21-06-2006, 20:27
- Lokalizacja: POSERSnań
Re: Kącik Kulinarny v.2
Haggis – specjał szkockiej kuchni narodowej, przyrządzany z owczych podrobów, wymieszanych z cebulą, mąką owsianą, tłuszczem i przyprawami, zaszytych i duszonych w owczym żołądku. Haggis jest zwykle podawany z ziemniakami i brukwią
znaczy taka kasznka po szkocku XD
- SODOMOUSE
- mistrz forumowej ceremonii
- Posty: 11496
- Rejestracja: 21-06-2006, 20:27
- Lokalizacja: POSERSnań
-
- w mackach Zła
- Posty: 676
- Rejestracja: 02-01-2011, 22:21
Re: Kącik Kulinarny v.2
Podziękował, spróbujemy.
Marketowe extra verginy porażka,bez smaku i odrobiny aromatu.
Marketowe extra verginy porażka,bez smaku i odrobiny aromatu.
- SODOMOUSE
- mistrz forumowej ceremonii
- Posty: 11496
- Rejestracja: 21-06-2006, 20:27
- Lokalizacja: POSERSnań
Re: Kącik Kulinarny v.2
Toplou mi pasuje, jest smak. Czasem z samym chlebem konsumpcjonuję. : )
- ozob
- zahartowany metalizator
- Posty: 6650
- Rejestracja: 19-02-2017, 22:50
Re: Kącik Kulinarny v.2
Ciabatta i ocet balsamiczny z oliva. Polecam.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Posty: 15989
- Rejestracja: 25-05-2006, 20:33
- Lokalizacja: Impossible Debility
Re: Kącik Kulinarny v.2
Tak, wczoraj skonczylem czytac ksiazke noblisty, ktory pisal w niej, ze jajka som szkodliwe, i zeby jesc tylko bialko a rzultko wyrzucac. Kazal tez jesc duzo trocin i otrebow, pic duzo oleju sojowego i wpierdalac 7 do 10 porcji owocow dziennie oraz chleby, musle i platki ofsiane. Kazal tez nie jesc miesa i spacerowac, bo to najlepszy sport a dzwiganie ciezarow jest szkodliwe. Do tego zalecal zazywanie statyn, dlatego jutro ruszam do apteki aby zakupic torbe niezbednych lekow. Kazal tez jesc duzo witamin i roznych tabletek i ogolnie lykac tabletki caly czas, wiec ja z nauka nie bede dyskutowal.Maruder pisze: ↑30-01-2022, 18:12Osoho, niemienso jarmuż rukolą kolega rezygnuje z optymalnego żywienia opartego na tłuszczach że zwierzątek?Triceratops pisze: ↑22-01-2022, 19:08Sojowe skwarki, sojowy boczek i roslinne niemieso z salatka z rukoli i jarmuzu to pokarm karzdego menszczyzny.
woodpecker from space
-
- w mackach Zła
- Posty: 676
- Rejestracja: 02-01-2011, 22:21
Re: Kącik Kulinarny v.2
Nie czytałem.
A w temacie właśnie - krumki z whole graina z pasta z makrelki z białkami i żółtkami jaj trociny cokolwiek w tym przypadku oznaczają też zapewne obecne.
obłędne, sztosik przeokrutny
A w temacie właśnie - krumki z whole graina z pasta z makrelki z białkami i żółtkami jaj trociny cokolwiek w tym przypadku oznaczają też zapewne obecne.
obłędne, sztosik przeokrutny