Kącik Kulinarny v.2

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Heretyk, Nasum, Sybir, Gore_Obsessed, ultravox

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jimmy Boyle
rasowy masterfulowicz
Posty: 2270
Rejestracja: 21-12-2010, 21:06

Re: Kącik Kulinarny v.2

28-01-2022, 22:05

I po co żeś mnie Pan przypominał o czili kon karne. Teraz będę zmuszony zrobić. To jest miót malyna, jak se tak poleży kilka dni... och bogowie... poeci
Awatar użytkownika
Sgt. Barnes
zahartowany metalizator
Posty: 5299
Rejestracja: 13-07-2012, 07:37

Re: Kącik Kulinarny v.2

28-01-2022, 22:09

Zgadzam się z przedmówcą, przejdźmy od słów do czynów...🙂
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Awatar użytkownika
Najprzewielebniejszy
zahartowany metalizator
Posty: 4458
Rejestracja: 31-12-2001, 18:22

Re: Kącik Kulinarny v.2

28-01-2022, 22:57

Rob to juz teraz. To czyli koń karne!
I dej foty. Tu. Z robienia i żarcia. I jak postoi tez.
Do dzieła!
WINYLE na sprzedaz viewtopic.php?f=25&t=18597
CeDeki na sprzedaz viewtopic.php?f=25&t=18589
Awatar użytkownika
SODOMOUSE
mistrz forumowej ceremonii
Posty: 11496
Rejestracja: 21-06-2006, 20:27
Lokalizacja: POSERSnań

Re: Kącik Kulinarny v.2

30-01-2022, 16:29

kiszonki, z pocz października, w optymalnej miękkości. Tzn zauważyłem, że kalafior/bukselka, musi te lekko 3 miesiące postać.
Wtedy jest póltwarda, a papryka i pomidory, nie są mazisto-miętkie. Dobrze to komponuje w smakii i do picia kvasss....
Byle bym do kibla zdążył... : )
Obrazek
Awatar użytkownika
83koper83
rasowy masterfulowicz
Posty: 2092
Rejestracja: 29-12-2010, 15:07

Re: Kącik Kulinarny v.2

30-01-2022, 16:59

SODOMOUSE pisze:
30-01-2022, 16:29
kiszonki, z pocz października, w optymalnej miękkości. Tzn zauważyłem, że kalafior/bukselka, musi te lekko 3 miesiące postać.
Wtedy jest póltwarda, a papryka i pomidory, nie są mazisto-miętkie. Dobrze to komponuje w smakii i do picia kvasss....
Byle bym do kibla zdążył... : )
Obrazek
Kisiłeś może kiedyś seler? Podobno bdb, ale jakoś osobiście nikogo nie znam, kto by próbował.
Kerosene keeps me warm.
Awatar użytkownika
SODOMOUSE
mistrz forumowej ceremonii
Posty: 11496
Rejestracja: 21-06-2006, 20:27
Lokalizacja: POSERSnań

Re: Kącik Kulinarny v.2

30-01-2022, 17:01

akurat nie. Seler, czy por będzie do sprawdzenia.
Awatar użytkownika
TheDude
mistrz forumowej ceremonii
Posty: 6731
Rejestracja: 23-03-2011, 00:43

Re: Kącik Kulinarny v.2

30-01-2022, 17:27

Widziałem jak któś zrobił kiszoną rzodkiew czerwoną. Powąchałem i podziękowałem kurtuazyjnie. Wymiociny na zimno.
Awatar użytkownika
SODOMOUSE
mistrz forumowej ceremonii
Posty: 11496
Rejestracja: 21-06-2006, 20:27
Lokalizacja: POSERSnań

Re: Kącik Kulinarny v.2

30-01-2022, 17:30

TheDude pisze:
30-01-2022, 17:27
Widziałem jak któś zrobił kiszoną rzodkiew czerwoną. Powąchałem i podziękowałem kurtuazyjnie. Wymiociny na zimno.
ja robiłem, tylko dziwne co piszesz, bo rzodkiewka całkowicie się odbarwia po kiszeniu i zostają białe kulki....
Awatar użytkownika
TheDude
mistrz forumowej ceremonii
Posty: 6731
Rejestracja: 23-03-2011, 00:43

Re: Kącik Kulinarny v.2

30-01-2022, 17:31

^Przed włożeniem do słoika miała czerwony kolor skórki :)
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator
Posty: 6650
Rejestracja: 19-02-2017, 22:50

Re: Kącik Kulinarny v.2

30-01-2022, 17:56

Obrazek

Smak.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
Awatar użytkownika
SODOMOUSE
mistrz forumowej ceremonii
Posty: 11496
Rejestracja: 21-06-2006, 20:27
Lokalizacja: POSERSnań

Re: Kącik Kulinarny v.2

30-01-2022, 18:00

ozob pisze:
30-01-2022, 17:56
Obrazek

Smak.
to dla piesa ? XD
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator
Posty: 6650
Rejestracja: 19-02-2017, 22:50

Re: Kącik Kulinarny v.2

30-01-2022, 18:11

Haggis.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
Maruder
w mackach Zła
Posty: 676
Rejestracja: 02-01-2011, 22:21

Re: Kącik Kulinarny v.2

30-01-2022, 18:12

Salceson swojski potęga smaku i aromatu. Odbieram pod koniec week od znajomego rzeźnika+ polędwiczki + sprawdzoną, pyszną kielbe.

Dziś była carbonara że słuszną porcją boczusia i pecorino, fucking delicious.

Ps. Szukam dobrego źródła świeżej oliwy z oliwek najlepiej z Włoch sprowadzanej. Jakieś namiary -> allegro, internet?
Triceratops pisze:
22-01-2022, 19:08
Sojowe skwarki, sojowy boczek i roslinne niemieso z salatka z rukoli i jarmuzu to pokarm karzdego menszczyzny.
Osoho, niemienso jarmuż rukolą kolega rezygnuje z optymalnego żywienia opartego na tłuszczach że zwierzątek?
Ostatnio zmieniony 30-01-2022, 18:16 przez Maruder, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
SODOMOUSE
mistrz forumowej ceremonii
Posty: 11496
Rejestracja: 21-06-2006, 20:27
Lokalizacja: POSERSnań

Re: Kącik Kulinarny v.2

30-01-2022, 18:13

ozob pisze:
30-01-2022, 18:11
Haggis.
Haggis – specjał szkockiej kuchni narodowej, przyrządzany z owczych podrobów, wymieszanych z cebulą, mąką owsianą, tłuszczem i przyprawami, zaszytych i duszonych w owczym żołądku. Haggis jest zwykle podawany z ziemniakami i brukwią

znaczy taka kasznka po szkocku XD
Maruder
w mackach Zła
Posty: 676
Rejestracja: 02-01-2011, 22:21

Re: Kącik Kulinarny v.2

30-01-2022, 18:35

Podziękował, spróbujemy.

Marketowe extra verginy porażka,bez smaku i odrobiny aromatu.
Awatar użytkownika
SODOMOUSE
mistrz forumowej ceremonii
Posty: 11496
Rejestracja: 21-06-2006, 20:27
Lokalizacja: POSERSnań

Re: Kącik Kulinarny v.2

30-01-2022, 18:52

Maruder pisze:
30-01-2022, 18:35
Podziękował, spróbujemy.

Marketowe extra verginy porażka,bez smaku i odrobiny aromatu.
Toplou mi pasuje, jest smak. Czasem z samym chlebem konsumpcjonuję. : )
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator
Posty: 6650
Rejestracja: 19-02-2017, 22:50

Re: Kącik Kulinarny v.2

30-01-2022, 18:53

Ciabatta i ocet balsamiczny z oliva. Polecam.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Posty: 15989
Rejestracja: 25-05-2006, 20:33
Lokalizacja: Impossible Debility

Re: Kącik Kulinarny v.2

30-01-2022, 18:54

Maruder pisze:
30-01-2022, 18:12
Triceratops pisze:
22-01-2022, 19:08
Sojowe skwarki, sojowy boczek i roslinne niemieso z salatka z rukoli i jarmuzu to pokarm karzdego menszczyzny.
Osoho, niemienso jarmuż rukolą kolega rezygnuje z optymalnego żywienia opartego na tłuszczach że zwierzątek?
Tak, wczoraj skonczylem czytac ksiazke noblisty, ktory pisal w niej, ze jajka som szkodliwe, i zeby jesc tylko bialko a rzultko wyrzucac. Kazal tez jesc duzo trocin i otrebow, pic duzo oleju sojowego i wpierdalac 7 do 10 porcji owocow dziennie oraz chleby, musle i platki ofsiane. Kazal tez nie jesc miesa i spacerowac, bo to najlepszy sport a dzwiganie ciezarow jest szkodliwe. Do tego zalecal zazywanie statyn, dlatego jutro ruszam do apteki aby zakupic torbe niezbednych lekow. Kazal tez jesc duzo witamin i roznych tabletek i ogolnie lykac tabletki caly czas, wiec ja z nauka nie bede dyskutowal.
woodpecker from space
Maruder
w mackach Zła
Posty: 676
Rejestracja: 02-01-2011, 22:21

Re: Kącik Kulinarny v.2

30-01-2022, 20:51

Nie czytałem.

A w temacie właśnie - krumki z whole graina z pasta z makrelki z białkami i żółtkami jaj 🤣 trociny cokolwiek w tym przypadku oznaczają też zapewne obecne.

obłędne, sztosik przeokrutny
ODPOWIEDZ