Kącik Kulinarny v.2
Moderatorzy: Heretyk, Nasum, Sybir, Gore_Obsessed, ultravox
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Posty: 16342
- Rejestracja: 10-01-2015, 15:54
Re: Kącik Kulinarny v.2
Salami z łosia. Trochę zazdraszczam tego steka z wieloryba, ale się niedługo nadrobi.
W kolejny dziale będzie łoś. W jednym kawałku.
W kolejny dziale będzie łoś. W jednym kawałku.
13.04.2024
- bartwa
- mistrz forumowej ceremonii
- Posty: 8154
- Rejestracja: 16-11-2016, 13:21
- Lokalizacja: pruska dziura
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Posty: 16342
- Rejestracja: 10-01-2015, 15:54
-
- weteran forumowych bitew
- Posty: 1180
- Rejestracja: 01-04-2011, 11:14
Re: Kącik Kulinarny v.2
Sezon jesień/zima to u mnie czas zakwasu z buraków i kimchi, co tydzien 1 -1,5kg nastawiam żeby nie zabrakło.
Zupa z kimchi jest mega uzależniająca, Tomasz mówi o uzależnieniu do alkoholu, to ja mówię o zupie z kimchi podanej ala bowl, z wakeme, nori, orzeszkami, tofu, szczypiorem... PETARDA
Zupa z kimchi jest mega uzależniająca, Tomasz mówi o uzależnieniu do alkoholu, to ja mówię o zupie z kimchi podanej ala bowl, z wakeme, nori, orzeszkami, tofu, szczypiorem... PETARDA
- Najprzewielebniejszy
- zahartowany metalizator
- Posty: 4458
- Rejestracja: 31-12-2001, 18:22
Re: Kącik Kulinarny v.2
Mam dwa ponad trzymiesięczne słoiki kimchi.
Zaległy na końcu lodówki, co ciekawe z bordowej pekiński z większą ilością imbiru i czosnku. Na zapiekanki z boczkiem i serem idealne
Ale chodzi mi po głowie żeby z reszty zupę upichcić właśnie. Myślałem o rosole dlugogotowwnym na czym się da i z co będzie pod ręką a na koniec wcisnąć kimchi.
Piotraz weź no przepisa na tę swoją podaj, bo dwa kawałki tofu się walają po lodówkę, a datę do połowy grudnia mają. Może bym zadziałał?
Zaległy na końcu lodówki, co ciekawe z bordowej pekiński z większą ilością imbiru i czosnku. Na zapiekanki z boczkiem i serem idealne
Ale chodzi mi po głowie żeby z reszty zupę upichcić właśnie. Myślałem o rosole dlugogotowwnym na czym się da i z co będzie pod ręką a na koniec wcisnąć kimchi.
Piotraz weź no przepisa na tę swoją podaj, bo dwa kawałki tofu się walają po lodówkę, a datę do połowy grudnia mają. Może bym zadziałał?
- Rattlehead
- zahartowany metalizator
- Posty: 4040
- Rejestracja: 16-02-2006, 19:38
Re: Kącik Kulinarny v.2
Bym się podepnął, bo mnie też kimczi nie schodzi w takim tempie jak ostatnio. A zupkie bym ogarnął chętnie
support music, not rumors
- Najprzewielebniejszy
- zahartowany metalizator
- Posty: 4458
- Rejestracja: 31-12-2001, 18:22
Re: Kącik Kulinarny v.2
dawaj Pioootraaazu przepisssa
kimczi czekaaaa z duzym bombażem na wieczku i koreanskim death metalowym Seed w tle
kimczi czekaaaa z duzym bombażem na wieczku i koreanskim death metalowym Seed w tle
-
- weteran forumowych bitew
- Posty: 1180
- Rejestracja: 01-04-2011, 11:14
Re: Kącik Kulinarny v.2
https://vegenerat-biegowy.pl/zupa-z-kimchi/ ja zwiekszam ilość kimchi i dodaje to co akurat mam, ale podstawą jest.
Smacznego
Smacznego
- Najprzewielebniejszy
- zahartowany metalizator
- Posty: 4458
- Rejestracja: 31-12-2001, 18:22
Re: Kącik Kulinarny v.2
Niech bozia opłaci w podzięce.
SzWagry. Co można zrobić ze świeżej wołowiny? Mam dostęp do swizego mięsa z Angusa i Highlandera.
Wiem, że temat szeroki. Mam dostęp do polędwicy, karki, udźca, szponderu itp.
Chętnie zrobiłbym coś co potrzebuje czasu. Choć nie tylko.
SzWagry. Co można zrobić ze świeżej wołowiny? Mam dostęp do swizego mięsa z Angusa i Highlandera.
Wiem, że temat szeroki. Mam dostęp do polędwicy, karki, udźca, szponderu itp.
Chętnie zrobiłbym coś co potrzebuje czasu. Choć nie tylko.
- uglak
- mistrz forumowej ceremonii
- Posty: 9669
- Rejestracja: 15-06-2012, 12:03
- Lokalizacja: ארץ ישראל
Re: Kącik Kulinarny v.2
^grilla oczywiście, ale nie wiem jakie masz możliwości lokalowe.
Guilty of being right
- Sybir
- mistrz forumowej ceremonii
- Posty: 10341
- Rejestracja: 16-11-2011, 22:15
- Lokalizacja: Voivodowice
Re: Kącik Kulinarny v.2
A w grudniu jeszcze wolno odpalać kuchnię polową?
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- Najprzewielebniejszy
- zahartowany metalizator
- Posty: 4458
- Rejestracja: 31-12-2001, 18:22
Re: Kącik Kulinarny v.2
Gdzie panie polędwicę wołowa na grilla?
Dobre praktyki na sezonowanie potrzebne!
Szlachto podmiejsko wiejska poproszę o pomoc!
Dobre praktyki na sezonowanie potrzebne!
Szlachto podmiejsko wiejska poproszę o pomoc!
-
- w mackach Zła
- Posty: 724
- Rejestracja: 12-12-2018, 19:43
Re: Kącik Kulinarny v.2
Tak na szybko przy sobocie to tylko mięsny jeż przychodzi mi do głowy
-
- postuje jak opętany!
- Posty: 660
- Rejestracja: 15-10-2020, 13:48
Re: Kącik Kulinarny v.2
Strogonow!Najprzewielebniejszy pisze: ↑03-12-2022, 01:18Niech bozia opłaci w podzięce.
SzWagry. Co można zrobić ze świeżej wołowiny? Mam dostęp do swizego mięsa z Angusa i Highlandera.
Wiem, że temat szeroki. Mam dostęp do polędwicy, karki, udźca, szponderu itp.
Chętnie zrobiłbym coś co potrzebuje czasu. Choć nie tylko.
We can't hear nothing
but propaganda and commercials, sermons and machine gun fire.
but propaganda and commercials, sermons and machine gun fire.
-
- weteran forumowych bitew
- Posty: 1180
- Rejestracja: 01-04-2011, 11:14
Re: Kącik Kulinarny v.2
Wielebny i jak? Dobre?
- Najprzewielebniejszy
- zahartowany metalizator
- Posty: 4458
- Rejestracja: 31-12-2001, 18:22
Re: Kącik Kulinarny v.2
Mięso? zaraz wyjmuje własnie steki z piekarnika, machnalem w soli, pieprzu i masle, wczesniej chwile na patelni zeby sie dobrze zamknelo.
A zupke zrobie na bank, tylko mieso mi z nienacka wskoczylo, trzeba bylo rozebrac, podzielic i ogarnac do mrozenia i piekarnika.
A zaprzepis podziekowal, niech bozia da zdrowia!
A zupke zrobie na bank, tylko mieso mi z nienacka wskoczylo, trzeba bylo rozebrac, podzielic i ogarnac do mrozenia i piekarnika.
A zaprzepis podziekowal, niech bozia da zdrowia!
- Rattlehead
- zahartowany metalizator
- Posty: 4040
- Rejestracja: 16-02-2006, 19:38
Re: Kącik Kulinarny v.2
Dzięki za przepis. Dzisiaj poszła zupka. Tylko nie miałem na podorędziu tofu to dodałem ser halloumi . Też dało radę.piotraz pisze: ↑02-12-2022, 09:58https://vegenerat-biegowy.pl/zupa-z-kimchi/ ja zwiekszam ilość kimchi i dodaje to co akurat mam, ale podstawą jest.
Smacznego
support music, not rumors
-
- weteran forumowych bitew
- Posty: 1180
- Rejestracja: 01-04-2011, 11:14
Re: Kącik Kulinarny v.2
Pycha co?
Komu nie dam przepisu to mówi, kurwa uzależnia.... Ja raz na 2 tyg (2 dni) musze ja mieć na stole.
Komu nie dam przepisu to mówi, kurwa uzależnia.... Ja raz na 2 tyg (2 dni) musze ja mieć na stole.
- Rattlehead
- zahartowany metalizator
- Posty: 4040
- Rejestracja: 16-02-2006, 19:38
- TheDude
- mistrz forumowej ceremonii
- Posty: 6733
- Rejestracja: 23-03-2011, 00:43
Re: Kącik Kulinarny v.2
W sklepie Dealz zakupiłem dziś 'The Original HP Sauce'. Kolor i skład nie zwiastowały niespodzianki jakiej zaznałem w domu. Kurwa, co za dziwaczny smak Już poszperałem w necie do czego to można dodać i w jakiś dzień dokonam improwizacji kulinarnej