Odszumiasz też?
Kłopoty ze zdrowiem
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
-
- postuje jak opętany!
Re: Kłopoty ze zdrowiem
Objawy trwały długo?Hellion pisze: ↑31-08-2024, 12:54Mi dretwiala prawa ręka wraz z dlonia w czasie snu, po rezonansie magnetycznym kręgosłupa szyjnego wyszły liczne wypukliny w kręgach c4-c6. Dźwiganie w pracy i wymuszona pozycja ciała, to był powód w moim przypadku. Zastrzyk, tzw. blokada, pregabalina i diklofenak w tabsach pomogły zdecydowanie.SamborWilk pisze: ↑31-08-2024, 12:06Ostatnio po ostrych treningach zacząłem odczuwać drętwienie lewej dłoni, które najwięcej problemów sprawia podczas snu. Szybki research i to coś w stylu cieśni nadgarstka. W środę mam już zaklepanego fizjo. Aczkolwiek pytanie do forumowych koksów, mieliście tak kiedyś?
Szczerze to średnio do nadgarstków przykładałem uwagę, bardziej pomijałem a wiem że są słabe. Od dzisiaj zaczynam je maltretować żeby je nieco pobudzić. Sprawa się tyczy lewej dłoni, czyli tej która na co dzień jest mniej eksploatowana, z tego co czytałem cieśń nadgarstka pojawia się częściej w prawej ręce ze względu na pracę na kompie.
Czekam na odpowiedzi forumowych koksów i speców od fizjo
Idź do ortopedy albo neurochirurga z tym tematem.
W moim przypadku to wynika zdecydowanie z ćwiczeń, odstawiłem je na parę dni i objawy zdecydowanie złagodniały. Odczuwam też ulgę po wykonywaniu ćwiczeń na cieśń nadgarstka. Drętwienie ustępuje kiedy ręka jest w pozycji dolnej, pewnie ułożenie nerwów lub dokrwienie jest wtedy lepsze. Wstrzymam się z lekarzem póki co, na obrąbek stawu też miałem iść ale wyleczył mnie fizjo + przerwa w ćwiczeniach + zmiana pozycji na zdecydowanie lepszą przy wyciskaniu.
Z tego co zasięgnąłem opinii, chwyt podczas ćwiczeń ma ogromny wpływ na przeciążenia w stawie nadgarstka, podejrzewam że tu tkwi problem. Zobaczę co powie fizjo.
- Sybir
- mistrz forumowej ceremonii
@Ascetic: Proszę Pana, odszumiam, odkażam, okadzam i nakłuwam - oferuję szeroki wachlarz możliwości. A już na poważnie, to Sybirowa jest przecież fizjoziomem i stąd jednym ze źródeł mojej wiedzy.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Pamiętam, że Twoja urocza Małż fizjonaprawia. Ja akurat miałem na uwadze, innego rodzaju przypadłość/ problemy. Wiem, że się rozumiemy się.
14.08.2024
- Hellion
- w mackach Zła
Długo i zdecydowanie się nasilały po okresie wzmożonego wysiłku.SamborWilk pisze: ↑31-08-2024, 13:37Objawy trwały długo?Hellion pisze: ↑31-08-2024, 12:54Mi dretwiala prawa ręka wraz z dlonia w czasie snu, po rezonansie magnetycznym kręgosłupa szyjnego wyszły liczne wypukliny w kręgach c4-c6. Dźwiganie w pracy i wymuszona pozycja ciała, to był powód w moim przypadku. Zastrzyk, tzw. blokada, pregabalina i diklofenak w tabsach pomogły zdecydowanie.SamborWilk pisze: ↑31-08-2024, 12:06Ostatnio po ostrych treningach zacząłem odczuwać drętwienie lewej dłoni, które najwięcej problemów sprawia podczas snu. Szybki research i to coś w stylu cieśni nadgarstka. W środę mam już zaklepanego fizjo. Aczkolwiek pytanie do forumowych koksów, mieliście tak kiedyś?
Szczerze to średnio do nadgarstków przykładałem uwagę, bardziej pomijałem a wiem że są słabe. Od dzisiaj zaczynam je maltretować żeby je nieco pobudzić. Sprawa się tyczy lewej dłoni, czyli tej która na co dzień jest mniej eksploatowana, z tego co czytałem cieśń nadgarstka pojawia się częściej w prawej ręce ze względu na pracę na kompie.
Czekam na odpowiedzi forumowych koksów i speców od fizjo
Idź do ortopedy albo neurochirurga z tym tematem.
W moim przypadku to wynika zdecydowanie z ćwiczeń, odstawiłem je na parę dni i objawy zdecydowanie złagodniały. Odczuwam też ulgę po wykonywaniu ćwiczeń na cieśń nadgarstka. Drętwienie ustępuje kiedy ręka jest w pozycji dolnej, pewnie ułożenie nerwów lub dokrwienie jest wtedy lepsze. Wstrzymam się z lekarzem póki co, na obrąbek stawu też miałem iść ale wyleczył mnie fizjo + przerwa w ćwiczeniach + zmiana pozycji na zdecydowanie lepszą przy wyciskaniu.
Z tego co zasięgnąłem opinii, chwyt podczas ćwiczeń ma ogromny wpływ na przeciążenia w stawie nadgarstka, podejrzewam że tu tkwi problem. Zobaczę co powie fizjo.
Dodatkowo cierpiałem też na łokieć golfisty, ale tu też pomógł zastrzyk w łokieć
Moim zadaniem warto zrobić w Twoim przypadku chociaż rentgen odcinka szyjnego kręgosłupa, ewentualne zmiany i tu już będą widoczne.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Niezupełnie to samo, ale przypomniałeś mi o tym, że coś podobnego wyeliminowało mnie z machania kettlem - po każdym treningu męczył mnie nerw przy krzyżu po prawej stronie, okazuje się, że prawdopodobnie od zawsze mam troszkę skrzywiony tam kręgosłup i intensywne ćwiczenia w tym odcinku powodowały dyskomfort. Przerzuciłem się na inne ćwiczenia, bo z tym niewiele dało się zrobić.SamborWilk pisze: ↑31-08-2024, 13:37
Objawy trwały długo?
O czym mam z tym .ludziom rozmiazać? Przeciec i tak jestem barbarzyńcom?
- tomaszm
Nie znam się na tym ale jak coś służę namiarami na wybitnych fizjo na Śląsku i w Opolskim.
Takich co z każdego gówna wyciągają.
Takich co z każdego gówna wyciągają.
Kupię:
Of feather and bone Bestial Hymn of perversions
www.kancelaria-pionier.pl
https://www.facebook.com/p/Fundacja-MAM ... 393989433/
Możesz to wspieraj
https://www.youtube.com/watch?v=l4cCPCdjloA
Of feather and bone Bestial Hymn of perversions
www.kancelaria-pionier.pl
https://www.facebook.com/p/Fundacja-MAM ... 393989433/
Możesz to wspieraj
https://www.youtube.com/watch?v=l4cCPCdjloA
-
- zaczyna szaleć
Czy może ktoś z forumowiczów ma jakąś wiedzę na temat torbieli Tarłowa? Jak sobie radzić z bólami lędźwi, kręgosłupa i drętwieniem rąk na przykład? Oprócz operacji oczywiście, która jest ryzykowna, bardzo droga i niewiele placówek na tym lez padole ja wykonuje. Byłbym bardzo wdzięczny za jakiekolwiek wskazówki, które choć trochę pomogą radzić sobie z takim schorzeniem.