Sukienka za 50 tys. nieźle.Hatefire pisze: 500 stów.
STUDIA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- mikey
- rozkręca się
- nagrobek
- zahartowany metalizator
Re: STUDIA
Myślimy, że niczego nie zrozumiałeś a to pogrubione, wlaściwie cały post, to tylko Twoje dziwne projekcje.535 pisze:Nie jestem pewien, czy rozmawiamy o tym samym, mimo wszystko mamy pierwszy niepotrzebny zawód. Babcia klozetowa. Czyli wszystkie publiczne toalety należy zamknąć. Babcia nie ma racji bytu i nie ma prawa normalnie żyć ze swej pracy. Módlcie się, żeby żadna babcia klozetowa nigdy nie chciała wam "udowodnić co potrafi i że powinna zarobić więcej". Ciekawe, czy potrzeby fizjologiczne i żądania babci są lewicowe, czy prawicowe, a może to centrum? Kto następny
Może bibliotekarz, albo pracownik muzeum? Potrzebni są, czy nie? Mogą godnie zarobić, czy także zabieramy im prawo do normalnego funkcjonowania? Wiadomo, "chuj nie robota", ale czy powinni tyrać na dwa etaty, żeby zapłacić swoje rachunki i raz w roku pojechać na łykend majowy gdzieś za miasto? Jak myślicie?
A, i określ proszę konkretnie kwotowo jeśli potrafisz ile wg Ciebie powinna zarabiać taka przykładowa "babcia" by "uczciwie, godnie, normalnie żyć" bo pewnie wiesz.. przecież Ty wszystko wiesz:)
Po co to pierdolenie? Nigdzie nie napisałem, że wiem wszystko, ale akurat to co znaczy "godne normalne życie", bardzo łatwo określić. Podstawowe opłaty, żywność, odzież, leki, jakieś drobne przyjemności, porządny urlop przynajmniej raz w roku plus parę złotych na czarną godzinę. Do tego jeżeli "babcia" jest w wieku reprodukcyjnym, kilka złotych na wychowanie potomka. Krótko mówiąc żadne majonezy. Minimum socjalne w cywilizowanym kraju. Dziwię się, że nie potrafisz tego określić. Może wyprowadź się w końcu od opiekunów? Będzie zdecydowanie łatwiej.nagrobek pisze:Myślimy, że niczego nie zrozumiałeś a to pogrubione, wlaściwie cały post, to tylko Twoje dziwne projekcje.535 pisze:Nie jestem pewien, czy rozmawiamy o tym samym, mimo wszystko mamy pierwszy niepotrzebny zawód. Babcia klozetowa. Czyli wszystkie publiczne toalety należy zamknąć. Babcia nie ma racji bytu i nie ma prawa normalnie żyć ze swej pracy. Módlcie się, żeby żadna babcia klozetowa nigdy nie chciała wam "udowodnić co potrafi i że powinna zarobić więcej". Ciekawe, czy potrzeby fizjologiczne i żądania babci są lewicowe, czy prawicowe, a może to centrum? Kto następny
Może bibliotekarz, albo pracownik muzeum? Potrzebni są, czy nie? Mogą godnie zarobić, czy także zabieramy im prawo do normalnego funkcjonowania? Wiadomo, "chuj nie robota", ale czy powinni tyrać na dwa etaty, żeby zapłacić swoje rachunki i raz w roku pojechać na łykend majowy gdzieś za miasto? Jak myślicie?
A, i określ proszę konkretnie kwotowo jeśli potrafisz ile wg Ciebie powinna zarabiać taka przykładowa "babcia" by "uczciwie, godnie, normalnie żyć" bo pewnie wiesz.. przecież Ty wszystko wiesz:)
- nagrobek
ta, i każdy ma mieć to zapewnione bez względu na to co i ile robi. byle uczciwie. nie wiesz wszystkiego ale to, że niby mieszkam z "opiekunami" to wiesz. znów tylko twoje dziwne projekcje misiu.
Dobra odpuszczam, bo widzę, ciśnienie skacze, a nie chce mi się targać ciężkiego nagrobka.
To może podejdźmy do tematu inaczej. Uważam, że ludzie pracujący za grosze, sami sobie są winni, bo się na to zgadzają. Mało tego. Zaniżając stawki, zwyczajnie psują rynek. Nie sądzicie, że to skurwysyństwo i debilizm z ich strony?
To może podejdźmy do tematu inaczej. Uważam, że ludzie pracujący za grosze, sami sobie są winni, bo się na to zgadzają. Mało tego. Zaniżając stawki, zwyczajnie psują rynek. Nie sądzicie, że to skurwysyństwo i debilizm z ich strony?
- Marcin
- postuje jak opętany!
Ot o to dobrze z płentowane !
-
- mistrz forumowej ceremonii
musielibyśmy zacząć definiować co to jest "uczciwa praca" i "uczciwy zarobek" a nie bardzo mi się chce.535 pisze: Wytłumacz mi co jest "lewicowego" w żądaniu uczciwej zapłaty, za uczciwą pracę?
dla mnie sprawa jest prosta. przychodzisz do pracodawcy wiedząc jakie masz kompetencje, wykształcenie, doświadczenie umiejętności. przedstawiasz mu to. on Ci mówi na czym polega robota i ile może za nią zaoferować. jak Ci pasuje, to przyjmujesz, a jak nie to próbujesz negocjować lub idziesz do kogoś innego. tak proste, że prostsze nie może być. i chuj komu do tego, że taka umowa może opiewać na 1300 netto, albo nawet 800 lub 300. to wasza sprawa.ostatecznie nikt nikogo do niczego nie zmusza. a pierdolenie o jakimś wyzysku czy niewolnictwie można między bajki włożyć
co nie zmienia faktu, że tu masz 100% racji
To może podejdźmy do tematu inaczej. Uważam, że ludzie pracujący za grosze, sami sobie są winni, bo się na to zgadzają.
- Nerwowy
Zacznijmy od tego, że dyskusja o "godnej płacy" w przypadku zawodów, których i tak już niedługo praktycznie nie będzie jest zupełnie bezcelowa. To się przecież dzieje na naszych oczach a niedługo i za "umysłowych" się wezmą tutaj też.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
To co piszesz byłoby piękne, gdyby nie to, że "wolny rynek" , a tak naprawdę rynek niewolników, dotyczy pewnej części obywateli, całkiem spora reszta to znajomi królika, końcówka banderoli, pierdolona budżetówka, która o solidnej pracy głównie słyszała, albo gdzieś przeczytała, święte krowy kilofki, którym się znowu wpycha kupę kasy, ..., a na końcu zostaje ta przysłowiowa babcia klozetowa, której każesz rywalizować. Weź mnie może nie rozśmieszaj.Heretyk pisze:musielibyśmy zacząć definiować co to jest "uczciwa praca" i "uczciwy zarobek" a nie bardzo mi się chce.535 pisze: Wytłumacz mi co jest "lewicowego" w żądaniu uczciwej zapłaty, za uczciwą pracę?
dla mnie sprawa jest prosta. przychodzisz do pracodawcy wiedząc jakie masz kompetencje, wykształcenie, doświadczenie umiejętności. przedstawiasz mu to. on Ci mówi na czym polega robota i ile może za nią zaoferować. jak Ci pasuje, to przyjmujesz, a jak nie to próbujesz negocjować lub idziesz do kogoś innego. tak proste, że prostsze nie może być. i chuj komu do tego, że taka umowa może opiewać na 1300 netto, albo nawet 800 lub 300. to wasza sprawa.ostatecznie nikt nikogo do niczego nie zmusza. a pierdolenie o jakimś wyzysku czy niewolnictwie można między bajki włożyć
-
- rozkręca się
Po to właśnie socjaliści wymyślili urzędników, budzetowke (tzw. "darmowe" leczenie, naukę, itp.), państwowe spółki, itd. aby to blokowalo wprowadzenie wolnego (sprawiedliwego) rynku. Oczywiście że wolny rynek powinien być dla wszystkich i nie znam wolnorynkowca który nie opowiadalby się za "państwem minimum".535 pisze: To co piszesz byłoby piękne, gdyby nie to, że "wolny rynek" , a tak naprawdę rynek niewolników, dotyczy pewnej części obywateli, całkiem spora reszta to znajomi królika, końcówka banderoli, pierdolona budżetówka, która o solidnej pracy głównie słyszała, albo gdzieś przeczytała, święte krowy kilofki, którym się znowu wpycha kupę kasy, ..., a na końcu zostaje ta przysłowiowa babcia klozetowa, której każesz rywalizować. Weź mnie może nie rozśmieszaj.
-
- rozkręca się
Nie, bo to ile jest warta Twoja praca oceniają inni a nie Ty.535 pisze: To może podejdźmy do tematu inaczej. Uważam, że ludzie pracujący za grosze, sami sobie są winni, bo się na to zgadzają. Mało tego. Zaniżając stawki, zwyczajnie psują rynek. Nie sądzicie, że to skurwysyństwo i debilizm z ich strony?
Przykład z ostatniej chwili. Debile z PiS wprowadzili minimalna stawke godzinowa. Efekt od razu: na moim osiedlu wypieprzylismy ochroniarzy. Starsi panowie sobie siedzieli, spacerowali, luz-blues za 10 zł h. Wszyscy zadowoleni bo realnie to wiadomo żadna ochrona, ale zawsze efekt placebo jest. Tylko nie za 15 zł h.
Aha. Może wprowadzamy minimalną cenę płyty tak aby nie można było ustrzelić używki za euro na ebayu bo to psuje rynek i muzycy nie sa w stanie wyżyć ze sprzedaży płyt?
Niedobry jesteś. Zepsułeś mi łykendowy humor. Czyli wychodzi na to, że do końca życia będę musiał tyrać za dychę perałer, rywalizując z braćmi ze wschodu, szemranymi rolnikami, dotowanymi górnikami i innej maści degeneratami?InAGaddaDaVida pisze:Nie, bo to ile jest warta Twoja praca oceniają inni a nie Ty.535 pisze: To może podejdźmy do tematu inaczej. Uważam, że ludzie pracujący za grosze, sami sobie są winni, bo się na to zgadzają. Mało tego. Zaniżając stawki, zwyczajnie psują rynek. Nie sądzicie, że to skurwysyństwo i debilizm z ich strony?
-
- rozkręca się
W razie czego polecam Finlandię (kraj) i dochód gwarantowany (pomyśleć że to kraj który tak zaciekle walczył z ZSRR a teraz dobrowolnie instaluje skrajny komunizm)
Tylko, że pińcet euro nie rozwiązuje "problemów finansowych" nie tylko we Finladyji, ale także w kraju dobrej zmiany.
-
- mistrz forumowej ceremonii
dobra, postaram się. zwłaszcza, że z człowiekiem pijanym raczej się nie dogadam. pozdrowienia535 pisze:
To co piszesz byłoby piękne, gdyby nie to, że "wolny rynek" , a tak naprawdę rynek niewolników, dotyczy pewnej części obywateli, całkiem spora reszta to znajomi królika, końcówka banderoli, pierdolona budżetówka, która o solidnej pracy głównie słyszała, albo gdzieś przeczytała, święte krowy kilofki, którym się znowu wpycha kupę kasy, ..., a na końcu zostaje ta przysłowiowa babcia klozetowa, której każesz rywalizować. Weź mnie może nie rozśmieszaj.
Nie wiem o czym piszesz. Przecież jestem trzeźwy.Heretyk pisze:dobra, postaram się. zwłaszcza, że z człowiekiem pijanym raczej się nie dogadam. pozdrowienia535 pisze:
To co piszesz byłoby piękne, gdyby nie to, że "wolny rynek" , a tak naprawdę rynek niewolników, dotyczy pewnej części obywateli, całkiem spora reszta to znajomi królika, końcówka banderoli, pierdolona budżetówka, która o solidnej pracy głównie słyszała, albo gdzieś przeczytała, święte krowy kilofki, którym się znowu wpycha kupę kasy, ..., a na końcu zostaje ta przysłowiowa babcia klozetowa, której każesz rywalizować. Weź mnie może nie rozśmieszaj.
-
- rasowy masterfulowicz
Ja z kolei skończyłem 5 letnie magisterskie, potem 2 letnie nieruchomości, potem 2 letnia dietetyke. Pracowałem lata temu w sklepie muzycznym za 1100 miesięcznie, potem w nieruchomościach 2 dni, potem 1 dzień w jakiejś firmie telekomunikacyjnej, potem na zmywaku za 6 zł za godzinę, potem jako kucharz zmianowy, potem jako szef kuchni, od ponad roku mam swoją restauracje a niebawem otwieram drugą. Do nikogo pretensji nie mam. Płacą za to co umiem. Nauczyłem się sporo więc brałem większą kasę. Normalka. Nie ma że ktoś płaci za nic albo za naukę.
HAILSA!!!!!
Jeśli uważasz że w Finlandii jest skrajny komunizm, to co było w ZSSR?InAGaddaDaVida pisze:W razie czego polecam Finlandię (kraj) i dochód gwarantowany (pomyśleć że to kraj który tak zaciekle walczył z ZSRR a teraz dobrowolnie instaluje skrajny komunizm)
Świetnie. Gratuluję. Napisz, ale tak szczerze. Swojemu pracownikowi na zmywaku, też płacisz sześć złotych za godzinę?Bambi pisze:Ja z kolei skończyłem 5 letnie magisterskie, potem 2 letnie nieruchomości, potem 2 letnia dietetyke. Pracowałem lata temu w sklepie muzycznym za 1100 miesięcznie, potem w nieruchomościach 2 dni, potem 1 dzień w jakiejś firmie telekomunikacyjnej, potem na zmywaku za 6 zł za godzinę, potem jako kucharz zmianowy, potem jako szef kuchni, od ponad roku mam swoją restauracje a niebawem otwieram drugą. Do nikogo pretensji nie mam. Płacą za to co umiem. Nauczyłem się sporo więc brałem większą kasę. Normalka. Nie ma że ktoś płaci za nic albo za naukę.
-
- rasowy masterfulowicz
Nic nie płacę bo sam ze wspólnikami zapierdalam. Nie mam pracowników. Na drugą knajpe będę oferował na zmywaku 7/8 zl.
HAILSA!!!!!