Kłopoty ze zdrowiem

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Ketler
zaczyna szaleć

Re: Kłopoty ze zdrowiem

31-01-2018, 12:30

Triceratops pisze:
Ketler pisze: Dobry research. Znam te fora i grupe - sam się tam udzielam.
Lamotrygina, słyszałem i próbowałem. W dawkach małych oraz stosunkowo dużych. Zero pożytku z tego.
Aktualnie próbuje B complex (Jarrow B-Right), witamine D (10 000 IU) (z wit A, E oraz K), oraz cytrynian magnezu (proszek rozpuszczany w wodzie) oraz mleczan w formie tabletek. I chuj do dupy, tyle powiem.
Znam te fora, bo tam tez szukalem rozwiazania swoich problemow a te sprawy w wielu aspektach sie zazebiaja i przenikaja.
Zas co do zarcia lekow i supli, to jezeli zzarcie jakiegos jednego wybranego mialoby dac jakis spektakularny i wyrazny efekt, to od dawna byloby wiadomo, jakie sa przyczyny a lekow pelno byloby w aptekach. Tylko, ze niestety tak to nie wyglada. Wiekszosc mysli, ze zezarcie butelki B6 czy pudelka K2MK7 nagle poprawi egzystencje i wystarczy zrec zeby bylo ok. To tak nie dziala, to wszystko jest gigantyczna siec naczyn polaczonych, jedno ma wplyw na dziesiatki innych, tak jak jeden gen wplywa na wiele innych i potrafi zakodowac setki roznych bialek. Tak samo jest z mikro i makroelementami, niestety wplyw na to wszystko ma...wszystko, czyli dieta, styl zycia, warunki, aktywnosc, umysl, emocje itp. I na to pracuje sie latami a potem nagle "nie wiadomo dlaczego zachorowal na tego raka/cukrzyce itp" Przez lata grabil i zuzywal swoje cialo, ktore potrzebne do przemian skladniki sobie wzielo "z siebie" a potem gdzies ten deficyt musi sie zamanifestowac i zaczac jakis proces. Tak wyglada holistyczne podejscie do sprawy a nie redukcjonistyczne, ktore jest w aptece. Ja na swoje problemy tez nie znalazlem zadnego rozwiazania w oficjalnej medycynie, oczywiscie oprocz protez, ktore pomagaja ale nie rozwiazuja zadnej sprawy.
A nieoficjalnej? Brak mi na to pomysłu. Nie wiem czego się złapać i trzymać.
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

31-01-2018, 12:36

W nieofjicjalnej to juz pisalem kiedys w jakiejs gownoburzy, gdzie jakis wyskrobek czy jakos tak mocno powatpiewal. Na koniec listopada bylem na okresowym badaniu wzroku, jednym okiem cala tablica, drugim 4 rzedy. Oczywiscie bez szkiel. Pan lekarz: niemozliwe ale rob pan tak dalej.
woodpecker from space
Ketler
zaczyna szaleć

31-01-2018, 13:44

Triceratops pisze:W nieofjicjalnej to juz pisalem kiedys w jakiejs gownoburzy, gdzie jakis wyskrobek czy jakos tak mocno powatpiewal. Na koniec listopada bylem na okresowym badaniu wzroku, jednym okiem cala tablica, drugim 4 rzedy. Oczywiscie bez szkiel. Pan lekarz: niemozliwe ale rob pan tak dalej.
W jaki sposób?
Awatar użytkownika
Triceratops

31-01-2018, 13:53

Nie chce mi sie wszystkiego od nowa klepac. poszukaj sobie mojej rozmowy z karkasem na ten temat, Oczywiscie, jezeli bedziesz mial podejscie do tematu jak karkas, ktory po jednym dniu poszczenia stwierdzil, ze glodowki niczego nie lecza, to nie ma sensu nawet zaczynac.
woodpecker from space
Ketler
zaczyna szaleć

31-01-2018, 14:49

Triceratops pisze:Nie chce mi sie wszystkiego od nowa klepac. poszukaj sobie mojej rozmowy z karkasem na ten temat, Oczywiscie, jezeli bedziesz mial podejscie do tematu jak karkas, ktory po jednym dniu poszczenia stwierdzil, ze glodowki niczego nie lecza, to nie ma sensu nawet zaczynac.
Głodówka lecznicza. O tym nie pomyślałem. Masz jakieś dobre źródła do poczytania?
Karkasonne

31-01-2018, 14:55

Triceratops pisze:Nie chce mi sie wszystkiego od nowa klepac. poszukaj sobie mojej rozmowy z karkasem na ten temat, Oczywiscie, jezeli bedziesz mial podejscie do tematu jak karkas, ktory po jednym dniu poszczenia stwierdzil, ze glodowki niczego nie lecza, to nie ma sensu nawet zaczynac.
Nie przeinaczaj moich słów. Powiedziałem, ze drugiego dnia zaprzestałem, bo czułem się zle i słabo i nie mogłem pracować (w polaczeniu z atakiem atopii), a Ty mnie wyśmiałes. Stwierdziłem wtedy, ze jeśli sugerujesz ze jakieś rozwiązanie jest dobre, a jak próbuje i mowię ze mi niedobrze a Ty się śmiejesz zamiast doradzić, to wiesz...
Awatar użytkownika
Triceratops

31-01-2018, 15:04

Nic nie wysmialem, jezeli juz to po prostu rozsmieszylo mnie to podejscie do tematu.
Dokladnie to napisales tak:
Karkasonne pisze:Głodówka wcale nie pomogła.
viewtopic.php?f=19&t=11404&p=1445302" onclick="window.open(this.href);return false;
Wiec raczej nie minalem sie z prawda, to nie byla zadna glodowka tylko zwykly jednodniowy post, jakie sobie robie co tydzien przez caly rok.
Jezeli ci bylo niedobrze, to dobrze, ze przerwales ale bez sensu jest pisanie, ze cos nie pomaga jezeli nawet sie nie sprobowalo. Zwlaszcza w tak dosc skomplikowanej sprawie jak azs. Natychmiastowych efektow to mozna sie spodziewac po zazyciu apapu czy ibupromu, ale metabolizm jest zbyt prastary zeby tak reagowac na chwilowe przerwy w dostawie energii, te zabezpieczenia pozwolily nam przetrwac 200 albo i 400 tysiecy lat, zalezy czy oficjlana nauka uzna odkrycie polskiego profesora z Krety czy zamiecie pod dywan.
woodpecker from space
Karkasonne

31-01-2018, 16:50

To zamiast się śmiać spowiedź po prostu co mam robic
Awatar użytkownika
Triceratops

01-02-2018, 08:53

Ktos tu smazy pedalskie e-fajeczki?
Smoking e-cigarettes could damage DNA and increase the risk of cancer and heart disease, scientists warn.
http://www.independent.co.uk/life-style ... 84811.html" onclick="window.open(this.href);return false;
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

03-02-2018, 18:35

E fajeczki to gówno, kolejna skurwiała moda bez sensu. To jak lizanie zdjęcia laski w gazecie podczas gdy palenie normalnych papierosów to brutal facesitting z rzeczywistą babką.
Zresztą - wszyscy kurwią teraz na normalne papierosy, a gotów jestem się założyć, że z papierosa postkoitalnego niewielu zrezygnowało.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
Triceratops

03-02-2018, 19:07

Najsmieszniejsze, ze wiekszosc przesiadla sie na to perfumowane chemiczne gowno ze strachu przed konsekwencjami zdrowotnymi i rakiem. A teraz sie okazalo, ze raczysko znacznie sie przyblizylo, juz zaglada do dupy. Mezczyzni pierdoleni kurwa, chca palic i byc zdrowi. No choc dzisiaj przeczytalem w Agorze jakis wywiad z Tomkiem, ktory pare dni temu zamarzl, ze jednak palenie fajek jest fajne, bo zwieksza ilosc czerwonych krwinek, wiec pomaga na wysokich wysokosciach.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
HSVV
w mackach Zła

03-02-2018, 19:12

Plastek pisze:E fajeczki to gówno, kolejna skurwiała moda bez sensu. To jak lizanie zdjęcia laski w gazecie podczas gdy palenie normalnych papierosów to brutal facesitting z rzeczywistą babką.
Zresztą - wszyscy kurwią teraz na normalne papierosy, a gotów jestem się założyć, że z papierosa postkoitalnego niewielu zrezygnowało.
to mówisz, że jest różnica między sraniem sobie do ryja pospolitym gównem dla podludzi i perfumowanym gównem dla podludzi? nie ogarniam szczerze powiedziawszy, chociaż z drugiej strony wypadłem z inkubatora jak byłem mały i bystrości mi brak.
Maschinengewehr
Aus jeder Galaxie
Heilen wir
Allgemeine Agonie
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

03-02-2018, 19:20

No nie wiem stary, z mojego wszak ryja tyle gówna wypływa, że praktycznie nie zauważam tego, gdy ja sam lub ktoś mi doń sra.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
535

04-02-2018, 01:33

Przemurowanie ościeżnicy-535, problemy miłosne - Plastek, dział uzdrowień - Triceps, wal jak w dym. Forum uczy, bawi i leczy.
Awatar użytkownika
Sybir
mistrz forumowej ceremonii

04-02-2018, 01:48

Triceratops pisze:Ktos tu smazy pedalskie e-fajeczki?
Smoking e-cigarettes could damage DNA and increase the risk of cancer and heart disease, scientists warn.
http://www.independent.co.uk/life-style ... 84811.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Wielka nowość, jak widzę, przeniknęła do mediów :) Inna rzecz, że ze względów estetycznych chyba bliżej mi do konwencjonalnych wyrobów tytoniowych, niż do tego plastikowego syfu. Wystarczy, Triceps, prześledzić Twoje wklejki w temacie dziewczęcym - nie wyobrażam sobie, żeby te dziewczyny, prezentujące się na ostatnich zdjęciach w kolejnych wrzutach, miały mieć w dziobkach kawałki tworzywa, zamiast tradycyjnego i prawilnego cygareta. Zwolennikiem palenia nigdy nie będę, ale co kto lubi - zresztą, i mnie zdarzało się zakurzyć.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
535

04-02-2018, 03:34

Prawda jest taka, że ten kto nie palił klubowych z prawidłowym filtrem oraz bielamorów z tekturą, względnie słynnych "grotołazów" bez filtra - nie jest mężczyzną, lecz jego mierną, nędzną namiastką.
Awatar użytkownika
nagrobek
zahartowany metalizator

04-02-2018, 10:01

535 pisze:Przemurowanie ościeżnicy-535, problemy miłosne - Plastek, dział uzdrowień - Triceps, wal jak w dym. Forum uczy, bawi i leczy.
na razie zdrowym i nic mi nie dolega ale jakby co tylko tutaj będę szukał pomocy!
Awatar użytkownika
Triceratops

04-02-2018, 13:06

Sybir pisze:
Triceratops pisze:Ktos tu smazy pedalskie e-fajeczki?
Wielka nowość, jak widzę, przeniknęła do mediów :)
Zadna nowosc, i w zasadzie nie trzeba robic badan zeby to wiedziec :) Ale to jak w kazdej dziedzinie erzacow czy to gmo czy suplementy (a nawet leki czy szczepionki), najpierw sie wprowadza a potem bada skutki negatywne. Wiekszosc e-palaczy jakich znam wrocila do zwyklych fajek, paru z nich dostalo jeszcze wiekszych problemow zdrowotnych niz po fajkach. No ale przeciez nie bylo na to dowodow, ze organizm nie wie jak metabolizowac obce substancje. W rozmowach z e-palaczami czasami uciekalem sie do takiego argumentu: ja moge nawet zjesc zwykla fajke, czy ty wypijesz ten plyn, ktory wdychasz? Zaden sie nie odwazyl.

Laski z e-fajkami sa po prostu zas nieestetyczne, na 99% mozna zalozyc, ze to weganki i feministki :D
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Triceratops

04-02-2018, 17:14

O kurwa, no niemozliwe!
Filipiny przyznają: Ta szczepionka mogła zabijać
Już w listopadzie producent szczepionki, francuska firma Sanofi, już w listopadzie przyznał, że Dengvaxia - pierwsza na świecie szczepionka przeciwko wirusowi dengi - może zwiększać ryzyko zachorowania na tę chorobę u osób, które nigdy nie miały kontaktu z wirusem. Wywołało to oburzenie na Filipinach, gdzie w 2016 roku szczepionkę podano blisko milionowi dzieci.

Na program masowych szczepień z użyciem Dengvaxii rząd w Manili wydał 68 mln dolarów.
Na szczescie farme spotkala zasluzona kara!!
Władze nałożyły już na firmę Sanofi symboliczną karę w wysokości 2 tysięcy dolarów za błędy popełnione przy rejestracji leku.
http://www.rp.pl/Spoleczenstwo/18020978 ... bijac.html" onclick="window.open(this.href);return false;
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Triceratops

05-02-2018, 11:51

Dla zdrowia wszystko! Lekarz twoim przyjacielem! (sorry kol. sybir ;) )
Setkom pacjentów podano wadliwe szczepionki. Dostawały je nawet dzieci
Co najmniej kilkaset noworodków otrzymało szczepionki, które były przeznaczone do utylizacji – alarmuje „Dziennik Gazeta Prawna”
https://www.wprost.pl/kraj/10102062/set ... zieci.html" onclick="window.open(this.href);return false;
woodpecker from space
ODPOWIEDZ