Strona 79 z 84

Re: Kącik Kulinarny v.2

: 09-12-2023, 15:13
autor: ozob
Co to kurwa za zupa? XD

Re: Kącik Kulinarny v.2

: 09-12-2023, 17:14
autor: Rattlehead
Triceratops pisze:
07-12-2023, 16:01

Tez Moze byc ale madziarska opcja chili jest leprza, zre to ostatnio jak dzem
Obrazek
Moja pani będąc na wycieczce w hungarii w sierpniu przywiezła mi takich 8 szt. Jest kurwa urwanie odbytu.
Chociaż teraz tak patrzę to mam jednak delikatnie inną etykietę, ale też Univer. Teraz widzę. Eros Pista ma w skali 1 ogień, a to co ja mam Haragos Pista ma 4.

Re: Kącik Kulinarny v.2

: 09-12-2023, 19:40
autor: uglak
Nie trzeba po to aż na Węgry jeździć - na każdym porządnym targowisku można kupić ;-)

Re: Kącik Kulinarny v.2

: 09-12-2023, 20:02
autor: Triceratops
Rattlehead pisze:
09-12-2023, 17:14
Triceratops pisze:
07-12-2023, 16:01

Tez Moze byc ale madziarska opcja chili jest leprza, zre to ostatnio jak dzem
Obrazek
Moja pani będąc na wycieczce w hungarii w sierpniu przywiezła mi takich 8 szt. Jest kurwa urwanie odbytu.
Chociaż teraz tak patrzę to mam jednak delikatnie inną etykietę, ale też Univer. Teraz widzę. Eros Pista ma w skali 1 ogień, a to co ja mam Haragos Pista ma 4.
Tak, Haragos jest ostrzejrzy, kiedys go bylo trudniej dostac, ziomeczek z korpokombinatu co pracowalem jezdzil regularnie na wegry i wszystkie przywozil. owszem jest nieco ostrzejszy ale 1 to ma chyba raczej Edes Anna, ktora jest w zasadzie lagodna.
Tak czy srak wszystkie sa swietne, eros z czosnykiem tez killer jest, Pista to ich flagowiec. Mozna tym rozruszac naprawde wiele potraw, np w ramach testow wymieszalem to z majonezem do jajec, goscie wpierdalali i mlaskali.

Re: Kącik Kulinarny v.2

: 09-12-2023, 20:52
autor: Maruder
Triceratops pisze:
07-12-2023, 10:05
Rolmopsy kiedys nalogowo, teraz od czasu do czasu, Ja ostatnio opierdalam na ostro. Do sledzia pokrojnego w paski, bieresz ogora kiszonego w kostke, cebule w kostke, papryke w kostke, czosnyk przez praske, sypiesz sol, piepr ziolowy, chili, cayenne i zalewasz to Skorpionem albo Chilli z Roleskiego wymieszanym z keczupem pikantnym Heinz. Zajebiscie piecze w ryj, do bimberu extra
Hej a jak tam twoje hardkorowe low carb? Pisales cos kiedys, ze wchodzisz w drakonska wersje bez warzyw I dodatkow🙂 Dales rade na tym ujechac dlugo I jak samopoczuciel/zdrowie/ sprawnosc Po tym okresie wyglada - byly chwile zwatpienia/kryzysowe?

Re: Kącik Kulinarny v.2

: 12-12-2023, 17:11
autor: Triceratops
Zaden tam hardkore, albo jestes low albo high, chyba, ze zerocarb, przeciez forko zeroinginhealth istnialo od 2 dekad i zyli tam jakos..
Tak czy srak nakupilem w takiej fajnej masarni lokalno-wysylkowej full-natural sobie boczkow (kiedys wlepialem zdjecie, samo biale prawie), sloikow babuni czyli mieso w sloiku peklowane, slonine wedzona, pare konserw z dziczyzny itp i to zarlem z miesiac. Oczywiscie nie fanatyczylem jak Saladinio czy Baker, ze zero niczego same steki nawet beze przypraw, bo musztardezjum czy chili z roleskiego dodaje, no bez smaku to wszystko chujowe. Samopoczucie zajeboza, woda szybko schodzi i ogolnie fajnie, bo malo srania jest. Mozna tak cisnac non stop w zasadzie i bez tego zbawiennego blonnika i innych roslinnych gowien mozna zyc. Ale jak sie zbliza jesien to mam faze na sledzie i chuj, wpierdalam na wiadra, a ze z cebulom i ogurom smakujo to nie wybrzydzam.

Re: Kącik Kulinarny v.2

: 12-12-2023, 17:42
autor: Maruder
Tzn.chcesz mi powiedziec ze odrzuciles najlepsze zrodla bialka czyli jaja 🙂 I don't believe it. Ja zre 5-10 dziennie. A co z podrobami (u mnie watrobka I kaszanka 1 x tydzien musi byc!) .
Samopoczucie ok, a co z energia I sila na treningach I nie tylko - nie czujesz sie slabszy przy takiej monotonnej diecie?

Temat dla mnie mocno aktualny gdyz iz walcze z podjadaniem smieci. No niestety imprezki okolicznosci roznej, ciasta sie trafiaja piwsko - do tego praca w korpo gdzie ciagle ktos prxynosi rozne gowna I kusi 😁I podjadam wiecej smieci. I fizycznie slabo sie to znosi - coz sam se winien jestem.

Re: Kącik Kulinarny v.2

: 12-12-2023, 18:07
autor: Triceratops
Maruder pisze:
12-12-2023, 17:42
Tzn.chcesz mi powiedziec ze odrzuciles najlepsze zrodla bialka czyli jaja 🙂 I don't believe it. Ja zre 5-10 dziennie. A co z podrobami (u mnie watrobka I kaszanka 1 x tydzien musi byc!) .
To bylo w ramach takiego krotkiego i radykalnego experymentu , chcialem pocisnac na samym miesie, watrobianke tez zarlem i pasztet z watroby, ogolnie mieso z masarni. Jajca zre regularnie ale mam okresy, ze odstawiam, bo mam dosc.
Maruder pisze:
12-12-2023, 17:42
Samopoczucie ok, a co z energia I sila na treningach I nie tylko - nie czujesz sie slabszy przy takiej monotonnej diecie?
Nic a nic, zadnych spadkow, oczywiscie zdarzaja sie dni zamuly ale nie wiaze tego z zarlem.
Maruder pisze:
12-12-2023, 17:42
Temat dla mnie mocno aktualny gdyz iz walcze z podjadaniem smieci. No niestety imprezki okolicznosci roznej, ciasta sie trafiaja piwsko - do tego praca w korpo gdzie ciagle ktos prxynosi rozne gowna I kusi 😁I podjadam wiecej smieci. I fizycznie slabo sie to znosi - coz sam se winien jestem.
Ja juz jestem ponad to, bo podjadanie jest mi obce od dawna, bo ja jem tez ogolnie rzadko, z reguly raz dziennie, czasami raz na 2-3 dni, Oczywiscie jak sie trafia impra to trudno sie mowi, carb loading leci tak sobie wmawiam, ale na tym trybie jest ekonomiczniej bo mniej trzeba wypic zeby sie upic

Re: Kącik Kulinarny v.2

: 12-12-2023, 18:24
autor: Maruder
Hmmm ogolem wszystko sie zgadza, a z ciekawosci robiles sobie badania krwi odkad tak high fatowo zerujesz (w twoim przypadki to pewnie kilka jesli nie kilkanascie lat). Wiadomo, ze te zalecenia anty cholesterolowe I podejscie niektorych lekarzy do tematu to jest kpina ale mimo wszystko ciekaw jestem jak lipidogram sie przedstawia i czy masz prawidlowe proporcje ldl/hdl, %tg (wg.nowszych wytycznych 🙂). U mnie po kilku miechach przejscia na tluszcze dosc drastycznie sie parametry poznienialy.

Re: Kącik Kulinarny v.2

: 12-12-2023, 18:36
autor: tomaszm
Triceratops pisze:
09-12-2023, 14:30
Gulaszon zrobion, przezera sie, prawie caly sloik Pisty wjebalem, pali w ryj. Bimber sie chlodzi. Karnawal czas zaczac.
Obrazek




Btw w netto dobra cena za wielka flache z uchwytem Lauder's Whisky. Tez sie chlodzi.
Tricu wygląda to przepysznie. Podsmażasz mięcho zanim trafi do gara?

Re: Kącik Kulinarny v.2

: 12-12-2023, 18:42
autor: Jimmy Boyle
Believer pisze:
05-12-2023, 13:02
Naszło mnie wczoraj na klasyczne śledzie z cebulą w oleju. Tego mi było trzeba, zrobiłem i zjadłem od razu pół słoika. Dziś będę się bawił w śledzie z cebulą, pomidorami, orzechami i rodzynem. Jadłem raz i były wybitne, a przepis jest prosty.
https://www.mniammniam.com/sledzie-pomi ... xhCo_ad4lE
Dzięki Monsieur za ten przepis, śledziory wyszły rzeczywiście wybitne. Ja podrasował trochę zalewę sokiem z cytryny i odrobiną octu.

Re: Kącik Kulinarny v.2

: 12-12-2023, 18:49
autor: Triceratops
tomaszm pisze:
12-12-2023, 18:36
Triceratops pisze:
09-12-2023, 14:30
Gulaszon zrobion, przezera sie, prawie caly sloik Pisty wjebalem, pali w ryj. Bimber sie chlodzi. Karnawal czas zaczac.
Obrazek




Btw w netto dobra cena za wielka flache z uchwytem Lauder's Whisky. Tez sie chlodzi.
Tricu wygląda to przepysznie. Podsmażasz mięcho zanim trafi do gara?
Z reguly dusze mieso oddzielnie w cebuli, smalcu i curry z chili ale teraz mialem takie "sloiki babuni", kupuje w mojej masarni, mieso w zalewie wlasnej i galarecie to pokroilem w kostke i wjebalem z 1,5kg

Re: Kącik Kulinarny v.2

: 12-12-2023, 18:52
autor: Triceratops
Maruder pisze:
12-12-2023, 18:24
Hmmm ogolem wszystko sie zgadza, a z ciekawosci robiles sobie badania krwi odkad tak high fatowo zerujesz (w twoim przypadki to pewnie kilka jesli nie kilkanascie lat). Wiadomo, ze te zalecenia anty cholesterolowe I podejscie niektorych lekarzy do tematu to jest kpina ale mimo wszystko ciekaw jestem jak lipidogram sie przedstawia i czy masz prawidlowe proporcje ldl/hdl, %tg (wg.nowszych wytycznych 🙂). U mnie po kilku miechach przejscia na tluszcze dosc drastycznie sie parametry poznienialy.
Kiedys (a przypadek swoj opisywalem tutaj) lazilem nawet 3 razy w tygodniu na badania zeby se posprawdzac normy i udowodnic profesorowi, ktory mnie przyjmowal, ze dieta ma jednak wplyw na markery. Kazdy parametr mozesz sobie z osobna podkrecic i wyregulowac. Teraz mam to gdzies, a na nowe wytyczne to mam juz wyjatkowo wyjebane, one sa po to zeby ludzi do aptek zapedzic.

Re: Kącik Kulinarny v.2

: 14-12-2023, 22:49
autor: TheDude
W tv leci Czas Apokalipsy, w lodówce kilka piwów a na talerzu moc niezwykła:

Obrazek

Metka, świeża bułka, ogórek kiszony, dużo pieprzu, nieco soli i ku wojnie!!! Hailsa.

Re: Kącik Kulinarny v.2

: 15-12-2023, 12:36
autor: Sgt. Barnes
Też lubię ten patent, ale preferuję metkę wołową tatarską. To jest apokalipsa spełniona😉

Re: Kącik Kulinarny v.2

: 15-12-2023, 13:01
autor: TheDude
^ Nie kojarzę czy taką jadłem. Poszukam przy okazji zakupów i dokonam badania sensorycznego :)

Obrazek

Re: Kącik Kulinarny v.2

: 16-12-2023, 12:45
autor: Sgt. Barnes
Bez problemu znajdziesz w większości sklepów, jest też w internecie. Szczerze polecam, chociaż pewnie w chuj niezdrowe 😉

Re: Kącik Kulinarny v.2

: 16-12-2023, 14:35
autor: Triceratops
To wolowina tez juz niezdrowa? Zaczynam sie gubic w tym swiecie :/

Re: Kącik Kulinarny v.2

: 16-12-2023, 18:30
autor: Sgt. Barnes
W sensie, że mocno przetworzone. Ja wołowinę co najmniej dwa razy w tygodniu, najczęściej w formie steku bądź gulaszu. Mega się po tym czuję.

Re: Kącik Kulinarny v.2

: 17-12-2023, 22:48
autor: Sgt. Barnes
Obrazek
wątróbka wieprzowa z cebulką - smak jest!