Strona 77 z 84
Re: Kącik Kulinarny v.2
: 19-10-2023, 09:51
autor: Medard
Jimmy Boyle pisze: ↑19-10-2023, 09:41
^
pasta z makreli jak najbardziej, w kazdym wydaniu, tylko te ości...
jest i pasta a la makrela dla vege patologii:
https://kuchnialidla.pl/weganska-pasta-a-la-makrela
Re: Kącik Kulinarny v.2
: 19-10-2023, 10:51
autor: Pukajacy Bob
Jimmy Boyle pisze: ↑19-10-2023, 09:41
^
pasta z makreli jak najbardziej, w kazdym wydaniu, tylko te ości...
cza se wczesniej podłubać i wyjmnąć
a vege fuj fuj!
Re: Kącik Kulinarny v.2
: 19-10-2023, 16:53
autor: Believer
Zanabyłem wiejskiej swojskiej cebuli i boczku i odjebałem kozak zupę crbulową.
Re: Kącik Kulinarny v.2
: 19-10-2023, 19:54
autor: tomaszm
Kurwa pierwszy raz od 10 dni miałem czas żeby coś samemu zrobić.
Re: Kącik Kulinarny v.2
: 19-10-2023, 22:01
autor: tomaszm
Jimmy Boyle pisze: ↑19-10-2023, 09:41
^
pasta z makreli jak najbardziej, w kazdym wydaniu, tylko te ości...
Łee Makrela nie ma tyle osci. Ja robiłem jakiś czas temu pastę z Zębacza. Kurwa te małe skurwysńskie łosci so nie do wygrzebania- ostre i twarde jak sam skurwysyn. Ryba rozpierdala smakowo ale ile trzeba się napocić żeby komuś łosc w gardle nie staneła. Makrela to przy tym mały pikuś.
Re: Kącik Kulinarny v.2
: 19-10-2023, 22:15
autor: tomaszm
Sgt. Barnes pisze: ↑18-10-2023, 23:00
Gulasz węgierski, ja pierdolę, to jest to co lubię raz na miesiąc opierdolić.
Gulasz angielski też lubię, tylko czy Anglicy wiedzą, że coś takiego istnieje
Ja gulasz robię po swojemu. Najsampierw nie smazę a duszę mięso- tak nie raz i z 2 godziny zejdzie - najbardziej optuje za wołowiną z łopatki albo z karczku. Dusze. Dopiero na sam koniec podsmażam. Zupełnie na odwrót jak podają przepisy wszelakie. Na osobnej patelni podsmażam pieczarki z cebula i papryką czerwoną zwykła i trochę cayenne ostrej. I zawsze robię na bulionie wołowym. On sie tak gotuje z 3 godziny.
Ostatnio wysłałem lubę do mięsnego:
-Kurwa Anka coś przywiozła- pręgę wołową zylasta, to sie będzie dusic 4 godziny żeby było miękkie - mówiłem kurwa łopatkę albo karczek
Ja pierdole samo to mięso kroiłem z 20 minut .
Wyślij babę po zakupy do mięsnego.
Re: Kącik Kulinarny v.2
: 04-11-2023, 22:30
autor: Sgt. Barnes
Bigosik własnej roboty, dwukrotnie odgrzewany, chuj, że na noc
Re: Kącik Kulinarny v.2
: 16-11-2023, 14:44
autor: fugazi
Był smak na domowe flaki
Re: Kącik Kulinarny v.2
: 16-11-2023, 15:16
autor: Najprzewielebniejszy
o panie
pociekła ślina.
uwielbiam flaki, ale rzadko mam czas je gotowac.
z jakich podrobow i miecha korzystales?
ja dodaje sporo imbiryu w pewnym moemncie i przyostrzam, robia sie wtedy troche bardziej orientalne, ale zaajebiste
Re: Kącik Kulinarny v.2
: 16-11-2023, 15:35
autor: fugazi
Najprzewielebniejszy pisze: ↑16-11-2023, 15:16
o panie
pociekła ślina.
uwielbiam flaki, ale rzadko mam czas je gotowac.
z jakich podrobow i miecha korzystales?
ja dodaje sporo imbiryu w pewnym moemncie i przyostrzam, robia sie wtedy troche bardziej orientalne, ale zaajebiste
Wszystko zaczynam od gotowanego kilka godzin rosołu, w którym jest porcja z kurczaka, golonka z indyka, kacze udko i pręga wołowa (duuużo pręgi). Flaki kupuję już krojone, po pierwsze takich w płatach to ciężko dostać, a po drugie i chyba najważniejsze, z wygody. Flaki gotuję wstępnie trzy razy wymieniając wodę. Potem do dużego gara idzie większa część rosołu, marchewki i pietruszki, flaki i pokrojona Praga. Smażona na maśle cebula z papryką słodką mieloną. Fchuj majeranku no i imbiru ma się rozumieć. Od jakiegoś czasu nie robię już zasmażki z masła i mąki. Zrezygnowałem z tego. To się wszystko jeszcze gotuje tak do dwóch godzin. Jak wytrzymam to jem dopiero na drugi dzień jak się wszystko przegryzie. Rzekłem.
Re: Kącik Kulinarny v.2
: 16-11-2023, 16:20
autor: Najprzewielebniejszy
i namówił
trza wziac dzien wolnego, albo nawet dwa bo przy okazji nastawie goloneczke peklowana
i bede rooooibl!
dziekuje
Re: Kącik Kulinarny v.2
: 16-11-2023, 18:04
autor: Tokarz
swojego czasu trochę eksperymentowałem z flakami. Do ugotowanych w rosole flaczków i klasycznie przyprawionych dorzucam puchę krojonych pomidorów i puchę białej fasoli. Całość gotuję ok 20 minut. Najlepiej żeby potem przegryzły się do dnia następnego ale nie mam tak silnej woli
podaję mocno podgrzane z łychą startego parmezanu lub grana padano. Polecam
Re: Kącik Kulinarny v.2
: 17-11-2023, 22:29
autor: Sgt. Barnes
Jajka w sosie tatarskim - mistrzostwo świata. Małe, a cieszy. I do wódki i na niedzielne śniadanie. Ja wolę.
Re: Kącik Kulinarny v.2
: 18-11-2023, 08:47
autor: Najprzewielebniejszy
Tokarz pisze: ↑16-11-2023, 18:04
swojego czasu trochę eksperymentowałem z flakami. Do ugotowanych w rosole flaczków i klasycznie przyprawionych dorzucam puchę krojonych pomidorów i puchę białej fasoli. Całość gotuję ok 20 minut. Najlepiej żeby potem przegryzły się do dnia następnego ale nie mam tak silnej woli
podaję mocno podgrzane z łychą startego parmezanu lub grana padano. Polecam
Tokarz, a skąd bierzesz flaki?
Te skojarzysz? Producent AWA, flaki puławskie krojone extra:
https://m.facebook.com/profile.php/?id=100067103450676
Re: Kącik Kulinarny v.2
: 03-12-2023, 13:42
autor: Sgt. Barnes
Kapusta zasmażana z boczkiem. Uwielbiam od dziecka. Możecie mi życzyć pomyślnych wiatrów
Re: Kącik Kulinarny v.2
: 03-12-2023, 19:33
autor: Jimmy Boyle
^
rozumiem, ze to taki lekki trening przed świątecznym bigosem
Więc bździj Pan. Na Zdrowie!
Re: Kącik Kulinarny v.2
: 03-12-2023, 20:43
autor: Sgt. Barnes
Jimmy Boyle pisze: ↑03-12-2023, 19:33
^
rozumiem, ze to taki lekki trening przed świątecznym bigosem
Więc bździj Pan. Na Zdrowie!
Podziękował
Re: Kącik Kulinarny v.2
: 05-12-2023, 13:02
autor: Believer
Naszło mnie wczoraj na klasyczne śledzie z cebulą w oleju. Tego mi było trzeba, zrobiłem i zjadłem od razu pół słoika. Dziś będę się bawił w śledzie z cebulą, pomidorami, orzechami i rodzynem. Jadłem raz i były wybitne, a przepis jest prosty.
https://www.mniammniam.com/sledzie-pomi ... xhCo_ad4lE
Re: Kącik Kulinarny v.2
: 05-12-2023, 15:23
autor: piotraz
Śledzie to je to. Ja 3 x do roku odbieram od znajomego olej rzepakowy przez niego tłoczony i powiem ci, że śledź w tym oleju z cebulką i pieprzem nie ma sobie równych. Tydzień leży w tym a potem do jedzenia zapraszam.
Re: Kącik Kulinarny v.2
: 05-12-2023, 16:40
autor: Najprzewielebniejszy
wlasnie pochlonałem rowneiz sledzia w cebulce, naczytalem sie tu i zaszedlem do garmazerki przy pracy.
no i tak siedzialem w miejscu pracy i żarłem te sledzie