Mniej wiecej tak jak Drudkh, EP "Resistance" jest dedykowane lokalnemu oddzialowi SS. Czyli w zasadzie typowy ukrainski problem black metalowy.
IMPERIAL TRIUMPHANT
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
- mistrz forumowej ceremonii
Re: IMPERIAL TRIUMPHANT
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
- martyrdoom
- postuje jak opętany!
Przyznaję bez bicia, że muzyka IT kompletnie do mnie nie trafia ani w wersji studyjnej, ani na żywo. Do dziś byłem przekonany, że to jakiś nowy zespół, tymczasem wg. MA powstali w... 2005 roku. Jak widać - wytrwałość popłaca.
- yossarian84
- rasowy masterfulowicz
-
- postuje jak opętany!
Uuu... Ktoś chyba zrobił lustrzane odbicie zacięcia z hinduskim symbolem szczęścia. Dajcie mi painta. Szybko naprawię to nieporozumienie

Pamiętałem, że ekipa Nokturnal Mortum była na początku lat 2000tych dość ostentacyjną w tych tematach. Ale nie wiedziałem skąd się ta latka wzięła w przypadku Hate Forest.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑15-04-2025, 13:14
Mniej wiecej tak jak Drudkh, EP "Resistance" jest dedykowane lokalnemu oddzialowi SS. Czyli w zasadzie typowy ukrainski problem black metalowy.
Nie wiem czy bym to nazywał "Ukraińskim problem BM". Mam wrażenie, że w tamtym czasie, po dzikiej komercjalizacji BM 2giej połowy lat 90tych, wielu nastolatków chciało się radykalnie odciąć od trendu / zaszokować. I stąd wziął się trend na śmigła. Na Polskiej scenie też były echa tego zjawiska.
Plus, wiadomo: team Varg vs. team Euro, to była poważna rozmowa w tamtym czasie.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
- mistrz forumowej ceremonii
To jest dosc ukrainski problem, bo o ile oczywiscie prawda jest, ze najprostszym sposobem dla black metalowego zespolu by byc bardziej evil od innych jest wlepienie swastyki tu i owdzie, to na Ukrainie doszlo jeszcze to, ze Bandera dla wielu naprawde jest bohaterem, zarowno jak te dywizje SS o ktorych mowa wyzej, i to wciaz jakas czesc mitu narodowowyzwolenczego. Wiec to nie tylko 'shock value' niestety. Zespoly po prostu zwykle z czasem odkrywaja, ze wiecej z tego problemow niz korzysci.C//A pisze: ↑16-04-2025, 07:56
Nie wiem czy bym to nazywał "Ukraińskim problem BM". Mam wrażenie, że w tamtym czasie, po dzikiej komercjalizacji BM 2giej połowy lat 90tych, wielu nastolatków chciało się radykalnie odciąć od trendu / zaszokować. I stąd wziął się trend na śmigła. Na Polskiej scenie też były echa tego zjawiska.
Plus, wiadomo: team Varg vs. team Euro, to była poważna rozmowa w tamtym czasie.
If you do everything right, there will be no struggle.
-
- postuje jak opętany!
Może tak być. Słabo znam Ukraińską scenę.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑16-04-2025, 09:15To jest dosc ukrainski problem, bo o ile oczywiscie prawda jest, ze najprostszym sposobem dla black metalowego zespolu by byc bardziej evil od innych jest wlepienie swastyki tu i owdzie, to na Ukrainie doszlo jeszcze to, ze Bandera dla wielu naprawde jest bohaterem, zarowno jak te dywizje SS o ktorych mowa wyzej, i to wciaz jakas czesc mitu narodowowyzwolenczego. Wiec to nie tylko 'shock value' niestety. Zespoly po prostu zwykle z czasem odkrywaja, ze wiecej z tego problemow niz korzysci.C//A pisze: ↑16-04-2025, 07:56
- WaszJudasz
- zahartowany metalizator
Hm, ale to z pięć lat temu było, zgadza się?ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑14-04-2025, 15:47Wokalista przeprosil publicznie za to, ze wymienil Hate Forest jako inspiracje:D
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
-
- weteran forumowych bitew
max cavalera ma zdjęcie w koszulce ze znakiem solarnym sprzed 40 lat! Czy on za to przeprosił już?WaszJudasz pisze: ↑16-04-2025, 17:47Hm, ale to z pięć lat temu było, zgadza się?ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑14-04-2025, 15:47Wokalista przeprosil publicznie za to, ze wymienil Hate Forest jako inspiracje:D
Seein' me is def not repeated or done twice
I laugh as I cast the first stones at Christ
I laugh as I cast the first stones at Christ