tylko to od 20 lat ta sama juz rozpruta jak stare przescieradlo baba, ale jak sie podoba to mozna i w taka wkladac, mi sie nie podoba. kiedys jeszcze byla swieza i jak sie wymalowala to mozna bylo poimprezowac, a teraz tak czlowiek patrzy i mysli - a jebac, ide sie zdrzemnąć.
DARKTHRONE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- zekke
- rasowy masterfulowicz
Re: DARKTHRONE
tylko to od 20 lat ta sama juz rozpruta jak stare przescieradlo baba, ale jak sie podoba to mozna i w taka wkladac, mi sie nie podoba. kiedys jeszcze byla swieza i jak sie wymalowala to mozna bylo poimprezowac, a teraz tak czlowiek patrzy i mysli - a jebac, ide sie zdrzemnąć.

- Stoigniew
- zahartowany metalizator
ja pierdolę, ten nowy numer jest tak chujowy ..... że aż fajny 
będzie kupowane

będzie kupowane
- Dragazes
- weteran forumowych bitew
Dojebany kawałek.
Będę ćpał ten album.
Będę ćpał ten album.
Should the compact Disc become soiled by fingerprints, dust or dirt, it can be wiped with a clean and lint free soft, dry cloth. If you follow these suggestions, the Compact Disc will provide a lifetime of pure listening enjoyment.
- vicotnick
- rasowy masterfulowicz
Bedzie kupowane und słuchane. Żaby na krzyżu mogą wypierdalać xd
- Bohdan
Zajebisty kawałek oczywiście, świetnie że znów Gylve pojawia się na voxie.
Eksplozja ewakuowała ludzi przez okna
- trup
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Myślę, że podobnie ambiwalentnie były odbierane pierwsze nagrania Hellhammer.
"Tak chujowe, że aż zajebiste."
"Co to qrva jest?"
"Ale zajebiste fuck off dla glam metalu!"
"Tak chujowe, że aż zajebiste."
"Co to qrva jest?"
"Ale zajebiste fuck off dla glam metalu!"
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
- Fanatyk
Oni po prostu biorą tę starą kurwę, którą wszyscy już obracali i rozwalają jej dupsko na nowo: crust, thrash, doom, speed, black, wszystko wymieszane w jeden wielki syf, który miażdży martwe marzenia, o tym, że tym razem nagrają coś odkrywczego.zekke pisze: ↑20-03-2026, 15:42
- zekke
- rasowy masterfulowicz
fujka xd
a powaznie to jak dla mnie takie granie to to nuda i ziewanko. zeby to siadalo to musi byc albo wiecej siarki, albo totalny banger (2old2cold, foad, circle the wagons) albo cos totalnie przesmiewczego na rock`n`rollowej wyjebce (whiskey funeral, graveyard slut). w tym nie widze totalnie nic, ani tego ani tamtego. moze na pelniaku jakies 1-2 tracki sie znajdą, czyli jak wspominalem - ze wszystkich tych plyt od x lat zebralbym konkretny album bangerow. najchetniej to mogliby faktycznie dojebac "necro trash" z klimatem jak wklejany przeze mnie strone temu REX, ale to to se ne vrati, mozna se pomarzyc. szatana brak, siarki brak, delirycznej rock`n`rollowej jazdy na totalnej wyjebundzie rowniez nima.

- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
Dokładnie tak, może nawet bardziej epkę niż album. DORKthrone to pośmiewisko w porównaniu z takimi kapelami jak Nifelheim czy Gehennah.
I am Cell Dorado and I respect NO ONE but Gohan Blanco
- Rumburak
- rasowy masterfulowicz
Do EH dla mnie było ok, ale ileż można. Za gówniaka też nagrałem muzykę z kuzynem na jakiegoś dziadkowego Kasprzaka. Włożyliśmy czysta kasetę, wcisnęliśmy rec na konsoli i coś tam se pośpiewalismy do głosnika. Album nosił tytuł " fuck angel on the kakao". Mam wrażenie, że Ted i Gylve od dłuższego czasu robią dokładnie to samo. Różnica jest taka, że oprócz nich słucha tego jeszcze parę osób.
- zekke
- rasowy masterfulowicz
nie no nasrali tych jednakowych albumow tyle ze LP bangerow bym skleil, ale uwazaj co piszesz bo tu robio screeny i obrazasz uczucia metaluchowe
ajwaj xdRumburak pisze: ↑20-03-2026, 19:07Do EH dla mnie było ok, ale ileż można. Za gówniaka też nagrałem muzykę z kuzynem na jakiegoś dziadkowego Kasprzaka. Włożyliśmy czysta kasetę, wcisnęliśmy rec na konsoli i coś tam se pośpiewalismy do głosnika. Album nosił tytuł " fuck angel on the kakao". Mam wrażenie, że Ted i Gylve od dłuższego czasu robią dokładnie to samo. Różnica jest taka, że oprócz nich słucha tego jeszcze parę osób.

- hcpig
Nie było Cię na forume przez kilkanaście lat więc nie jesteś na bieżąco... Niestety, normalnie całkiem rozsądni ludzie gdy tylko Nu-throne wydaje płytę to rzucają się na to jak na mięso i dopatrują w tych popłuczynach drugiego dnia. Walczę z tym szaleńcami od kilkunastu lat ale przytłaczają masą.
Żeby się nie produkować za bardzo to pobijam cytaty ze zlikwidowanego już forume, które ujmują esencję sprawy w 100%:
hcpig pisze: ↑07-06-2019, 17:33Czytam teraz analogiczny temat na NWN forume i bardzo spodobał mi się ten post:
eidt: oooo i ten:Makes it sound like hobby metal. No sense of danger, exploration, or struggle, just endless homage to 80s metal born out of boredom and happy Norwegian suburbian life. At least no one will be offended.
Promised myself not to listen to newer Darkthrone again since that "Valkyrie" aberration, given the fact that Sardonic Wrath is the last album by them I (kind of) enjoy, but some comments, curiosity and a friend of mine made me do it and I think it's rubbish. Recycled riffs (not Ratt, not Dokken but AC/DC and, yeah, Warlord), the upteenth sabbathic riff by your 3rd rate weed-whatever band of choice and some fun vocals and an entertaining 2nd rate HM vibe that does not strike with enough force to make my interest for Darkthrone come back. If you want to hear Manilla Road or whatever influences on the riffs you'll end up listening to that on their mix, but it's not that blatant were it not for Fenriz's namedropping all around.
In conclusion, what I miss the most is the BITTERNESS, something that went hand in hand with Darkthrone up to and maybe including Sardonic Wrath - then it's like some beer 'n mosh pseudo-CFish got ahold of their formula but still missing that angered and fucked up (and ready to die) energy under the mix.
Ostatnio zmieniony 20-03-2026, 19:33 przez hcpig, łącznie zmieniany 1 raz.
- zekke
- rasowy masterfulowicz
no kurwa lepiej bym nie ujal stary. + to co napisalem wyzej, czyli:"No sense of danger, exploration, or struggle, just endless homage to 80s metal born out of boredom and happy Norwegian suburbian life. At least no one will be offended."
"zeby to siadalo to musi byc albo wiecej siarki, albo totalny banger (2old2cold, foad, circle the wagons) albo cos totalnie przesmiewczego na rock`n`rollowej wyjebce (whiskey funeral, graveyard slut). w tym nie widze totalnie nic, ani tego ani tamtego."

- hcpig
Największa beka jak Fenriz stwierdził, że 'Ravishing Grimness' i 'Plaguewielder' to gówno i miał depresję gdy je nagrywał noooo jak ktoś krytykuje tak esencjonalne albumy jak ww to niż dziwnego że skończył jak metalowo-emerycka inkarnacja późnego Big Cyca.
- zekke
- rasowy masterfulowicz
no ja tam akurata w temcie darkthrone jestem lekko jebniety bo poznalem ich i wychowalem sie zasypiajac ze sluchawkami na zapetlonym goatlord takze ten. jak pozniej wpadly mi ich poprzednie (czyt de facto pozniej skomponowane) materialy to mialem takie 'ee, no okej', a jak od 20 lat klepia te "happy norwegian suburbian music" (idealne okreslenie) to niech tam se klepia, do 1-2 trackow na plycie moge potupać nuszkom i to wszystko, tak to wygalda u mnie od lat w temacie DT. ofc jak komus sie podoba i jest to jakis szatankultnecrotrash to niech sie podoba, dokurwynedzy.jpg
zapnij pasy, zaraz sie zacznie xdskończył jak metalowo-emerycka inkarnacja późnego Big Cyca.
Ostatnio zmieniony 20-03-2026, 19:47 przez zekke, łącznie zmieniany 1 raz.

- Rejwan
- rasowy masterfulowicz
liczę, że na nowej płycie bangerów będzie przynajmniej tyle co na Circle the Wagons, ale pewnie nie będzie :F
To make a mistake is human but to really fuck things up you need a computer.
- Fanatyk
Legenda sceny coś wydaje, więc ludzie słuchają. Szok i niedowierzanie.
Hardkorowa świnko ty nie walczysz z żadną masą, tylko z własnym bólem dupy, że nie ogarniasz, czemu DT wciąż ma status, którego twoje ulubione kapelki nawet nie powąchają.Walczę z tym szaleńcami od kilkunastu lat ale przytłaczają masą.
Beka to jest z takich wywodów jak twój. Gość, który tworzył tę scenę od fundamentów, mówi wprost, co myśli o własnych płytach, a ty próbujesz go ustawiać do pionu, jakbyś był jakimś audytorem black metalu.Największa beka jak Fenriz stwierdził, że 'Ravishing Grimness' i 'Plaguewielder' to gówno i miał depresję gdy je nagrywał noooo jak ktoś krytykuje tak esencjonalne albumy jak ww to niż dziwnego że skończył jak metalowo-emerycka inkarnacja późnego Big Cyca.
- zekke
- rasowy masterfulowicz
hcpig ma racje a fantyk zachowuje sie jak fanatyk (a dusia blefuje). ogarniasz ze to co gra dt moze sie nie podobac czy jest przymus ze ma sie podobac, przymus taki ze jak gimbusy teraz bedzie wymiana typu "kapela ktorej slucham jest lepsza niz kapela ktorej ty sluchasz"? czy poglad (jak widac nie odosobniony) ze DT napierdala odtworcze happy music to tez jakas zbrodnia tutaj? ja np ogarniam ze moze sie podobac, komu pasi niech slucha, a dla innych to bezpieczne granie z norweskich przedmiesc, od 20 lat to samo, ot i tyle.

- Fanatyk
Ogarniam aż za dobrze, tylko że ty ogarniasz to na poziomie "każdy ma swoją opinię”, a ja na poziomie "nie każda opinia coś znaczy. To jest różnica.
- zekke
- rasowy masterfulowicz