DARKTHRONE

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Skaut
mistrz forumowej ceremonii

28-09-2007, 23:25

[quote][i]Wysłane przez Block69[/i]
Takie p2p2 z dumnymi tekstami jak to fajnie jest być oldskulowcem. [/quote]

[quote][i]Wysłane przez twoja_stara_trotzky[/i]
ależ pierdolicie ;) [/quote]
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Trojan
postuje jak opętany!

28-09-2007, 23:41

to już wyszło? Jakoś nie chce mi się tego teraz słuchać.
Down the bottle's nest
stary

29-09-2007, 13:18

[quote][i]Wysłane przez antigod[/i]
Wisdom of the dead to najsłabszy numer na epce i płycie. [/quote]

Podtrzymuję zdanie.

Generalnie tylko 1 kawałek jeszcze idzie posłuchać, reszta jest bardzo chujowa. Tak chujowa, że aż mnie ściska, że to była kiedyś jedna z moich ulubionych kapel. [/quote]

mnie tez az sciska.to jest po prostu smutne ,ze tak konczy sie bądź co bądź legenda.ciekaw jestem opinii brzachwa -mojego brada in darkthrone.
Awatar użytkownika
So_It_Is_Done
rasowy masterfulowicz

29-09-2007, 13:48

Co za pierdolenie. Płyta niezła, nie tak dobra jak The Cult, ale też niezła, lepsza od nijakich poprzedniczek. Straszne z was picze.
Awatar użytkownika
Ihasan
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

29-09-2007, 14:02

miałem sobie ten album kupić, ale po tylu odmienny opiniach zacząłem się zastanawiać czy jest sens?

... czy nie lepiej mieć w pamięci "The Cult is ... " jako ostatni?
... znając życie to i tak się złamię i zakupię ten album co by samemu go ocenić.
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

29-09-2007, 14:20

Ale The Cult jest słabsze od nowego.
PENIS METAL
Awatar użytkownika
hate
starszy świeżak

29-09-2007, 14:42

[quote][i]Wysłane przez stary[/i]
mnie tez az sciska.to jest po prostu smutne ,ze tak konczy sie bądź co bądź legenda.ciekaw jestem opinii brzachwa -mojego brada in darkthrone. [/quote]

hokus pokus czary mary twoja stara to twoj stary. po hucznym odejsciu miales juz nie pisac na tym forum, nie jestes konsekwentny hipokryto. tak jak napisal mietek_fog;
[quote][i]Wysłane przez mietek_fog[/i]
jakby utaplać darkthronowy rdzeń w całych latach '80.[/quote]
i do mnie trafia to zajebiscie. swietna plyta
Awatar użytkownika
Ihasan
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

29-09-2007, 14:50

Ale The Cult jest słabsze od nowego. [/quote]

nowego nie słyszałem jeszcze.
Muszę pierw zakupić ... tylko po przeczytaniu paru postów wtargła się do mojej głowy pewna wątpliwość;
długopisyyyyyyyyyy

29-09-2007, 14:54

[quote][i]Wysłane przez hate[/i]
mnie tez az sciska.to jest po prostu smutne ,ze tak konczy sie bądź co bądź legenda.ciekaw jestem opinii brzachwa -mojego brada in darkthrone. [/quote]

hokus pokus czary mary twoja stara to twoj stary. po hucznym odejsciu miales juz nie pisac na tym forum, nie jestes konsekwentny hipokryto. tak jak napisal mietek_fog;
[/quote]
heh... bo stary to juz taki jest. Moja obecność mu "uwłaczała" heh... piękniś co wygląda jak ksiądz.
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
zahartowany metalizator

29-09-2007, 14:58

Zgadzam sie z So_It_Is_Done , z każdym przesłuchaniem płyta coraz bardziej mi sie podoba. Wszystkim malkontentom mówie stanowcze :"chapać dzidę!!"
Awatar użytkownika
Morph
mistrz forumowej ceremonii
Kontakt:

29-09-2007, 15:10

[quote][i]Wysłane przez NifelheiM[/i]
Zgadzam sie z So_It_Is_Done[/quote]

[']

Płyta mocno średnia, po mocno średnim The Cult is Alive nawet bardzo mocno średnia...
Give birth to something dead
Give birth to something old
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
zahartowany metalizator

29-09-2007, 18:21

[quote][i]Wysłane przez Morph[/i]
Zgadzam sie z So_It_Is_Done[/quote]

[']

Płyta mocno średnia, po mocno średnim The Cult is Alive nawet bardzo mocno średnia... [/quote]

(_(_)===D

The Cult is Alive to najlepsza płyta od czasu total death, nowa nie jest taka zła jak mówicie.
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

29-09-2007, 20:32

The Cult is Alive to najlepsza płyta od czasu total death, [/quote]
W ogóle jeden z najlepszych Darkthrone'ów EVER ;)

A tak na marginesie:
[i]People that take corpse paint photos in their back yard like albums 2-5 best, motorhead fans, crust punks, and people with large record collections like THE CULT IS ALIVE best. [/i]
FENRIZ

Hihihihi... !
Awatar użytkownika
Krek
rozkręca się

29-09-2007, 21:53

F.O.A.D to dobry album, no własnie dobry...
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

29-09-2007, 22:11

[quote][i]Wysłane przez Maria Konopnicka[/i]
a co Wy wiecie o latach 80-tych? Ilekroć dyskutowaliśmy o tej muzce to wszyscy równo przyznawali, że metal lat 80-tych to kicz i bezwartościowe gówno, a jak wpisywałem zakupione tytuły płyt z tamtych lat to nikt nie znał. Teraz Darkthrone jest super, bo "utaplał się w latach 80-tych" :) [/quote]
Ależ tu chodzi o pewien świadomy zabieg formalny, jakiego dokonał Darkthrone. Bo przecież nie powiesz, że lata 80-te w ich wykonaniu to ta sama twórczość co ówczesnych kapel. Tak samo jak punk-rock w wykonaniu DT nie jest tym samym durnym punk-rockiem jaki grają moralizatorskie kapelki na całym świecie, a takim, któremu najbliżej do brudnej i nihilistycznej stylistyki BM.
Zresztą nigdy nie chodziło o lata 80-te jako takie, tylko o Heavy Metal lat 80-tych i nie o ważkich przedstawicieli gatunku, a o śmieszne kapelki, które się wówczas rozpanoszyły (tak samo jak wiele było ich w innych odmianach metalu, które w danym okresie czasu zyskiwały popularność np. w DM czy BM). Howgh !

edit: Problem leży chyba jeszcze gdzieś indziej, a mianowicie w tym, że Ty oczekujesz od Darkthrone Black Metalu według jego konkretnej definicji, a ja oczekuję, że będą złośliwymi ikonoklastami własnego kultu.
Awatar użytkownika
antigod
w mackach Zła
Kontakt:

29-09-2007, 22:12

[quote] Teraz Darkthrone jest super, bo "utaplał się w latach 80-tych" :) [/quote]

Bo jak Fenriz palnie, że kto nie rozumie dzisiejszego feelingu Darkthrone jest pozerem, to kto stanie w opozycji? Po prostu teraz słuchanie i kultywowanie nowego oblicza Darkthrone jest trendy. Pomimo faktu, że to co muzycznie prezentują teraz jest biedne i wogóle niechwytliwe (a takie z założenia chyba miało być).
THE ARMY - THE WEAPON - THE MACHINERY OF WAR - EXTERMINATION OF ALL MAN!
Awatar użytkownika
So_It_Is_Done
rasowy masterfulowicz

29-09-2007, 23:11

Mimo wszystko, wciąż więcej jest tęgogłowych zachwycających się DsO i dzieciaków słuchających Satyricon, Dark Funeral i Gorgoroth(niestety). Darkthrone wydaje się mieć mniej fanów i nie jest modny ani trochę, do tego wielu takich co poznało DT w kilku ostatnich latach, też się od nich odwraca nie rozumiejąc 2 najnowszych płyt. Jeśli ktoś śledzi Darkthrone od dawna, to spokojnie może zrozumieć ich postęp i taką drogę/styl grania. Najważniejsze jest to, że jak do tej pory nie zrobili z siebie debili i pimpów.
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
zahartowany metalizator

29-09-2007, 23:13

[quote] Teraz Darkthrone jest super, bo "utaplał się w latach 80-tych" :) [/quote]

Bo jak Fenriz palnie, że kto nie rozumie dzisiejszego feelingu Darkthrone jest pozerem, to kto stanie w opozycji? Po prostu teraz słuchanie i kultywowanie nowego oblicza Darkthrone jest trendy. Pomimo faktu, że to co muzycznie prezentują teraz jest biedne i wogóle niechwytliwe (a takie z założenia chyba miało być). [/quote]

Ta kult jak chuj, każdy kinder zaczyna od darkthrone ;)
stary

30-09-2007, 00:07

Bo jak Fenriz palnie, że kto nie rozumie dzisiejszego feelingu Darkthrone jest pozerem, to kto stanie w opozycji? Po prostu teraz słuchanie i kultywowanie nowego oblicza Darkthrone jest trendy. Pomimo faktu, że to co muzycznie prezentują teraz jest biedne i wogóle niechwytliwe (a takie z założenia chyba miało być). [/quote]

ja np wole yarabi.tez jest trendy.ale jednak brzmienie ma lepsze.
stary

30-09-2007, 00:10

[quote][i]Wysłane przez długopisyyyyyyyyyy[/i]
[quote][i]Wysłane przez hate[/i]

[/quote]
heh... bo stary to juz taki jest. Moja obecność mu "uwłaczała" heh... piękniś co wygląda jak ksiądz. [/quote]

jakikolwiek kontakt z takimi ludźmi jak ty jest dla mnie traumą.to się nie zmieniło.
i jestem piękniś.w mercedesie.dzis jeżdziłem po ul.Focha okolo 180 km/h jechałes kiedys tyle swoim ciagnikiem marki Ursus?
ODPOWIEDZ