Ta sama historia co z Ramones i pewnie też dlatego tak się przyjaźnili.Heretyk pisze:ale ten zespół poniżej pewnego poziomu nie schodzi, słucha się tego doskonale.
MOTÖRHEAD
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Re: MOTÖRHEAD
-
Maria Konopnicka
....dla mnie to najlepszy Motorhead od czasów Overnight Sensation. Doskonała płyta. Zastanawiam się, która płyta Motorhead jest najsłabsza i cholera, nie wiem....Heretyk pisze: choć wydaje mi się, że najsłabsza z ostatnich czterech. ale ten zespół poniżej pewnego poziomu nie schodzi, słucha się tego doskonale.
- Rattlehead
- zahartowany metalizator
The World Is Yours jest świetna, postawiłbym ją nieopodal Inferno jeśli chodzi o 'ostatniejsze' dokonania spółki z Londonu.
support music, not rumors
- Block69
- zahartowany metalizator
Jeszcze nikt tu nie napisał, że najlepszy MOTORHEAD to "Space Ritual" ? :D
PENIS METAL
- witchfinder
- weteran forumowych bitew
Tak. Na pewno lepsza od Motörizer, która zresztą jest najsłabszą ze znanych mi płyt M. (mam taką dziurę między "Bastards" a "Inferno").Rattlehead pisze:The World Is Yours jest świetna, postawiłbym ją nieopodal Inferno jeśli chodzi o 'ostatniejsze' dokonania spółki z Londonu.
O tempora, o mores! ||| HARDCORE JP OGIEŃ JP
- Self
- rasowy masterfulowicz
Czyli najsłabszych płyt Motura po prostu nie znasz. ;) Z tej dziury to imo wystarczy poznać znakomitą (no kurwa) Overnight Sensation i (ewentualnie) Sacrifice. Pozostałe trzy to mocny spadek formy, ale jak wiadomo na Inferno odegrali się z nawiązką.
I powtórzę po raz któryś - Motorizer na pewno NIE JEST płytą gorszą od TWIY i na pewno JEST płytą bardzo dobrą.
I powtórzę po raz któryś - Motorizer na pewno NIE JEST płytą gorszą od TWIY i na pewno JEST płytą bardzo dobrą.
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
Nie wiem cały czas czemu "Hammered" uważana jest za płytę niekompletną czy słabą. Więcej tam bluesa, mniej agresora co prawda niż na petardzie o nazwie "Inferno", ale po brzegi ta płyta jest wypchana świetnymi hitami: "Walk a Crooked Mile", "Brave New World", "Shut Your Mouth" i dosyć awangardowe jak na Lemmy'ego "Serial Killer". Nawet bym powiedział, że "Overnight..." i "Sacrifice" ustępują miejsca "Zmłotkowanemu". Tylko po prostu ta płyta nie jest taka oczywista jak pozostałe, bardziej stonowana, w duchu lat 70, może nawet bardziej przebojowa. Od "Overkill" zawsze bardziej wolałem "Bomber", więc jestem usprawiedliwiony :)
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Self
- rasowy masterfulowicz
No chyba że. ;) Obiecuję więc, że przyjrzę się młotom w najbliższym czasie. W sumie to właśnie słucham OS, to może dla porównania następny poleci Hammerzeit.Lykantrop pisze:Od "Overkill" zawsze bardziej wolałem "Bomber", więc jestem usprawiedliwiony :)
-
Heretyk
hammered lub snake bite loveMaria Konopnicka pisze:....dla mnie to najlepszy Motorhead od czasów Overnight Sensation. Doskonała płyta. Zastanawiam się, która płyta Motorhead jest najsłabsza i cholera, nie wiem....Heretyk pisze: choć wydaje mi się, że najsłabsza z ostatnich czterech. ale ten zespół poniżej pewnego poziomu nie schodzi, słucha się tego doskonale.
z kolei motorizer, którą ktoś tu uznał za słabą, jest zajebista
- Self
- rasowy masterfulowicz
Po raz drugi dzisiaj puszczam sobie Overnight Sensation. Iście sensacyjna jest to płyta, nie ma przebacz. Przypomniałem też sobie Hammered i przy niektórych utworach aż chciało się krzyknąć z uniesioną pięścią "nie o takie melodie walczyłem!". Wybacz, Lykan, ale nierówność dla mnie jest bardzo prosta: Overnight Sensation >>>>>>>>>>>>>>> Hammered
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
To jedna z moich ulubionych płyt Motorhead.Lykantrop pisze:Nie wiem cały czas czemu "Hammered" uważana jest za płytę niekompletną czy słabą.
- Bezdech
Nie znam Overnight Sensation, ale Hammered wszedł mi od razu, w przeciwieństwie do Sacrifice, gdzie pierwszą reakcją było raczej "O co chodzi, jakby?" Tak jak mówisz, to taka spokojniejsza, bardziej stonowina płyta, która miło warczy w tle do ucha. Trochę może jednowymiarowa, ale przeez to spójniejsza, a to czasami ceni się wyżej, tym bardziej, że Motogłowy mają przecież albumy, gdzie każdy numer to coś innego, więc dobrze mieć w zanadrzu i taką przeciwwagę.Lykantrop pisze:Nie wiem cały czas czemu "Hammered" uważana jest za płytę niekompletną czy słabą. Więcej tam bluesa, mniej agresora co prawda niż na petardzie o nazwie "Inferno", ale po brzegi ta płyta jest wypchana świetnymi hitami: "Walk a Crooked Mile", "Brave New World", "Shut Your Mouth" i dosyć awangardowe jak na Lemmy'ego "Serial Killer". Nawet bym powiedział, że "Overnight..." i "Sacrifice" ustępują miejsca "Zmłotkowanemu". Tylko po prostu ta płyta nie jest taka oczywista jak pozostałe, bardziej stonowana, w duchu lat 70, może nawet bardziej przebojowa. Od "Overkill" zawsze bardziej wolałem "Bomber", więc jestem usprawiedliwiony :)
They told them not to fear, they couldn't be prepared
Then came the day that not a single soul was spared
-
Maria Konopnicka
Jak można nie znać jakiejś płyty Motorhead? Zupełnie nie mieści mi się to w głowie. Dla mnie każda ich płyta to święto.
- Bezdech
W 96-tym nie słuchałem jeszcze Motorhead więc ominęły mnie obchody.
They told them not to fear, they couldn't be prepared
-
Maria Konopnicka
Właśnie wróciłem z koncertu Motorhead,w ubłoconych buciorach, spodniach mokrych do kolan, śmierdzący piwem i petami. Zmęczony, poobijany, szczęśliwy... To był mój czwarty koncert tego zespołu i powiem Wam, że jakby jutro znów grali to też bym poszedł. Gdyby grali w każdy jebany piątek przez najbliższe 25 lat to zawsze bym tam był pod sceną. Motorhead to Bogowie! Zespół, którego nie potrafię porównać z żadnym innym - może jakby Bon Scott żył, to powiedziałbym, że są jak AC/DC... ale zmarło mu się 33 lata temu, więc teraz został już tylko Motorhead!
-
Bacchus
- zaczyna szaleć
Jak zwykle, doskonała relacja...Zazdroszczę!
- Hatefire
Też zazdroszczę. Za każdym razem kiedy gościli w Polsce się wybierałem, i zawsze czynniki obiektywne sprawiały, że nie mogłem jednak się udać. Swoją drogą ciekawa sprawa, zespół nigdy nie przebił się do pierwszej ligi (w sensie komercyjnym), a po latach nagle okazuje się jak wszyscy estymą ich darzą. Nawet w tak mainstreamowym medium jak Gazeta Wyborcza, w zapowiedzi Ursynaliów chyba 3/4 tekstu poświęcone było im.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- Lykantrop
O, Wyborcza. Ostatnio kumpel - dziennikarz opowiadał mi, że rozglądał się za zmianą roboty i w gadzinówce Adama M. zaproponowali mu 1100 zł netto + 5 dych za dyżur :)
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
-
Maria Konopnicka
Kłamstwo - na pewno zaproponowali mu 1 181,38 zł a nie 1100 zł :)Lykantrop pisze:O, Wyborcza. Ostatnio kumpel - dziennikarz opowiadał mi, że rozglądał się za zmianą roboty i w gadzinówce Adama M. zaproponowali mu 1100 zł netto + 5 dych za dyżur :)