MGŁA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- mistrz forumowej ceremonii
Re: MGŁA
ma za długiego kija w dupie i za smutny jest na takie bajobongo.Skaut pisze:A co jeśli M. od czasu do czasu używa tej formy przystępności w podobny sposób jak swego czasu Lemmy?[V] pisze:Drone pisze:Cała ta argumentacja o dziewczęcym brzmieniu, przystępności i przewidywalności jest kompletnie nietrafiona .Ten zespół jest skupiony na takiej muzyce, jaką uważają za słuszną i jaka im się podoba, a nie na tym, żeby przyciągnąć panienki na koncert, epatować podniosłym pięknem i pisać melodie pod tym kątem. Szlifują swój koncept z płyty na płytę i zapewne dalej będzie tak samo, i zapewne za kolejne dwa czy trzy lata ta bezsensowna dyskusja wróci w kolejnej iteracji.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
-
jeśli w rajstopie na twarzy to czemu nie.535 pisze:@Skaut W sensie, że ,a co jeżeli po koncertach, te przybyłe panienki dmuchają?
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
-
Ale co kolega tak agresywnie pluje na mnie jak kobra na smolucha, ja o tym przecie535 pisze:Ty się Vulczer od Arcturus odpierdol![V] pisze:jeśli w rajstopie na twarzy to czemu nie.535 pisze:@Skaut W sensie, że ,a co jeżeli po koncertach, te przybyłe panienki dmuchają?

-
resztki jakiejś podłej whiskey.zdrowie i piona.535 pisze:Przeca to żart był. Sytuacyjny. Coś pan? Trzeźwy? O tej porze? Marsz do lodówki!
Widocznie jest zwolennikiem podejścia, że miejsce kobiety jest w domu. Za dużo oliwki i rycerskich dźwięków Manowar.Skaut pisze:No tak, przecież to nic złego (sic!) przecież. A kolega Drone robi z tego argument przeciw.535 pisze:@Skaut W sensie, że ,a co jeżeli po koncertach, te przybyłe panienki dmuchają?
- Medard
Przecież po to głównie się tworzy muzykę women friendly. Żeby im się podobało, żeby przyszły na backstage albo do autokaru.535 pisze:@Skaut W sensie, że ,a co jeżeli po koncertach, te przybyłe panienki dmuchają?
Fripp w młodości mówił, że na koncerty KC przychodzili głównie długowłosi faceci, było mu przykro, gdy sobie jakie fanki miał chociażby Led Zeppelin.
Ostatnio zmieniony 07-09-2019, 21:59 przez Medard, łącznie zmieniany 1 raz.
Die Welt ist meine Vorstellung.
- pr0metheus
- zahartowany metalizator
Zupełnie jak DecapitatedMedard pisze:Przecież po to głównie się tworzy muzykę women friendly. Żeby im się podobało, żeby przyszły na backstage albo do autokaru.535 pisze:@Skaut W sensie, że ,a co jeżeli po koncertach, te przybyłe panienki dmuchają?
niech to miejsce niebawem zniknie
- Medard
To było już omawiane,pr0metheus pisze:Zupełnie jak DecapitatedMedard pisze:Przecież po to głównie się tworzy muzykę women friendly. Żeby im się podobało, żeby przyszły na backstage albo do autokaru.535 pisze:@Skaut W sensie, że ,a co jeżeli po koncertach, te przybyłe panienki dmuchają?
a dekapy puszczeni wolno.
Die Welt ist meine Vorstellung.
- DeadButDreaming
- w mackach Zła
Muzyka Mgły jest bardzo uplifting
The withered bones of those who failed
But more so of those who didn't even try
But more so of those who didn't even try
- Sova
- rasowy masterfulowicz
Ja tylko na chwilkę. Pakuję cedeki Age of Excuse i pewnie zajmie mi to jeszcze kilka dni i nocy. Kto u mnie zamawiał - proszę o cierpliwość i dzięki za wyrozumiałość. Robię co mogę i dbam szczególnie o zabezpieczenie płyt.
Znam już ten album na pamięć i tak, jest to najlepszy album Mgły. Potrzeba czasu aby do tego dojść, bo rzeczywiście po kilku odsłuchach ( a zwłaszcza z yt ) to nie jest możliwe. Wrócimy do tematu za kilka tygodni / miesięcy i wtedy mogę pogadać bardziej merytorycznie. Teraz widzę emocję biorą górę. Jedni chcą hitów, drudzy piwnicy, trzeci się wahają...wypowiadają się też osoby, które takiej muzyki zwyczajnie nie słuchają, ale oczywiście muszą napisać swoje.
Dziewczyny na koncertach Mgły to już w ogóle jest temat rzeka. Skoro lubią taką muzykę to ok. Zespół jak organizuje koncerty/trasy to z Revenge, Lvcifyre, Aosoth, Doombringer, Deus Mortem... teraz trasa i Martwa Aura, Dagorath, Above Aurora, nie są to raczej bandy, na które ściąga płeć piękną. Zwyczajnie mają to w chuju, nic nie kalkulują i nawet o tym pewnie nie myślą.Bardziej mnie wkurwiają laski w koszulkach Beherit z tysiącem naszywek na swoich kurteczkach, które nawet nie potrafią wymienić płyt zespołów, które mają naszyte.
Znam już ten album na pamięć i tak, jest to najlepszy album Mgły. Potrzeba czasu aby do tego dojść, bo rzeczywiście po kilku odsłuchach ( a zwłaszcza z yt ) to nie jest możliwe. Wrócimy do tematu za kilka tygodni / miesięcy i wtedy mogę pogadać bardziej merytorycznie. Teraz widzę emocję biorą górę. Jedni chcą hitów, drudzy piwnicy, trzeci się wahają...wypowiadają się też osoby, które takiej muzyki zwyczajnie nie słuchają, ale oczywiście muszą napisać swoje.
Dziewczyny na koncertach Mgły to już w ogóle jest temat rzeka. Skoro lubią taką muzykę to ok. Zespół jak organizuje koncerty/trasy to z Revenge, Lvcifyre, Aosoth, Doombringer, Deus Mortem... teraz trasa i Martwa Aura, Dagorath, Above Aurora, nie są to raczej bandy, na które ściąga płeć piękną. Zwyczajnie mają to w chuju, nic nie kalkulują i nawet o tym pewnie nie myślą.Bardziej mnie wkurwiają laski w koszulkach Beherit z tysiącem naszywek na swoich kurteczkach, które nawet nie potrafią wymienić płyt zespołów, które mają naszyte.
- hcpig
Że Ci się chce tłumaczyć ludzią takie oczywizmy... Mgła to rzadki przypadek wyrobienia pozycji samą muzyką, przypadek tak rzadki że kiedy już do niego doszło to metalowcy wpadają w konfuzję i racjonalizują sobie to wszystko wyłącznie w kategoriach teorii spiskowych.Sova pisze:Zwyczajnie mają to w chuju, nic nie kalkulują i nawet o tym pewnie nie myślą.
Yare Yare Daze
- Sova
- rasowy masterfulowicz
Tobie od tej betoniary się już nawet dowcip popsuł, zagadaj do brygadzisty o tydzień w kanciapie przy liczeniu w excelu worków cementu, będziesz miał czas na słuchanie AoE w lepszych warunkach.535 pisze:Rozumiem, że te ostatnie wyrzucane są nie tylko z garderoby, ale w ogóle z koncertu.