IRON MAIDEN
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
- Żułek
Re: IRON MAIDEN
Riven....... ;)
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- Riven
- Kontakt:
- harvestman
- weteran forumowych bitew
Riven pisze:I slusznie :D
A co do slabszych kawalkow IM, chyba nigdy nie pojme o co chodzi w Can I play with madness. Strasznie mnie ten numer wkurwia :D.
To,to, wkurwia niemożebnie i jest to mój typ do najgorszej piosenki nagranej w klasycznym okresie. Za to najgorszy z najgorszych, zdecydowanie poniższy, to co tu odpierdala Dickinson, to już nie irytuje, tylko sprawia że człowieka chuj strzela :)
[youtube][/youtube]
- Riven
- Kontakt:
refren faktycznie koszmarny
nie slyszalem tej plyty odkad wyszla i chyba sobie daruje
this is a land of wolves now
- harvestman
Dokładanie, co ciekawe w tym przypadku okładka idealnie oddaje zawartość płyty, taka karykatura Maiden.Riven pisze:refren faktycznie koszmarny
- mad
Cóż, praktycznie na każdej płycie znajdzie się jakiś gniot, a nawet rzecz niesłuchalna. Na starszych również. Problem w tym, że na niektórych płytach jest tego zbyt wiele. Np. 40 - 50% "Fear Of The Dark" to rzeczy bardzo, bardzo słabe, niemalże niesłuchalne. Z ostatniej płyty trzeba by wyciąć pierwsze 4 kawałki, a ostatni zupełnie przemodelować. Słabiutkie są ballady, np. ta z AMOLAD. Nie znoszę starych "przebojów" w stylu "Sanctuary" czy "Run To The Hills". Płyt bez buraków jest mało: "Piece Of Mind", "Powerslave" (wieś to znów wcale nie taka wieś. Gitarki ładnie pracują, zwrotki sympatyczne, refren... cóż, nie będę bronił), "Somewhere In Time", "Brave New World". I to w zasadzie wszystko, a pewnie wielu powie, że i tak za dużo. Może odezwie się gildia zwolenników "Killers" - płytka świetna, ale przy "Prodigal Son" mam odruchy wymiotne.
- Gunman
Co się tak wszyscy uczepili FOTD? To zajebista płyta z zajebistym otwieraczem.
-
- mistrz forumowej ceremonii
Fear of the Dark to najbardziej przereklamowana płyta Maiden, choć i tak pierwsze trzy kawałki to kosmos i dałbym jej 8/10. Obiektywnie to nie wiem ile punktów by zdobyła ;)
- Gunman
Nawet okładka jest zajebista.
-
PŁYTA OGÓLNIE DOBRA WYBRAŁY BYM ZE CZTERY KAWAŁKI I WYSZEDŁ BY KLASYCZNY MINI ALBUMGunman pisze:Nawet okładka jest zajebista.
"Mnie się podobają melodie, które już raz słyszałem. Po prostu. No... To... Poprzez... No reminiscencję. No jakże może podobać mi się piosenka, którą pierwszy raz słyszę."
- Gunman
Mnie sie tam praktycznie cała podoba bo ma mało wkurwiających rytmów w stylu patataj.
- Drone
To jest najsłabsza płyta IRON MAIDEN ever. Są tam kawałki straszliwe, przy których cały "Virtual" to klasyk.est pisze:Fear of the Dark to najbardziej przereklamowana płyta Maiden, choć i tak pierwsze trzy kawałki to kosmos i dałbym jej 8/10. Obiektywnie to nie wiem ile punktów by zdobyła ;)
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
-
Tak samo jak z najlepszą ciężko byłoby mi wskazać najsłabszą. W zasadzie to w ogóle nie zaprzątam sobie głowy takimi rzeczami :)
A Fear... jest wyjątkowo nierówna, no i brakuje gitarowego charakteru Smitha, czego np. na poprzedniej aż tak mocno nie czuć (no niech będzie, że ja nie odczuwam).
A Fear... jest wyjątkowo nierówna, no i brakuje gitarowego charakteru Smitha, czego np. na poprzedniej aż tak mocno nie czuć (no niech będzie, że ja nie odczuwam).
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Zaraz tam uczepili... Sądzę, że po prostu większość zajeździła tę płytę swego czasu i już nią wymiotuje.Gunman pisze:Co się tak wszyscy uczepili FOTD? To zajebista płyta z zajebistym otwieraczem.
-
Faktem jest, że tytułowy razem z Enter Sandman był grany na każdej imprezie przez całe pierdolone lata dziewięćdziesiąte :D
- Stoigniew
- zahartowany metalizator
... i jeszcze Smels like ten spirit...
taka trójca każdej imprezki :)
- harvestman
Lepsze takie energetyczne strzały, niż November Rain, Don't Cry i Nothing Else Matters, zagrane jeden po drugim na jakiejś szkolnej dyskotece. Biodra wysiadały od tego gibania.Stoigniew pisze:... i jeszcze Smels like ten spirit...
- Plagueis
- rasowy masterfulowicz
A co sądzicie na temat "A Matter of Life and Death"? Swego czasu olałem wszystko, co wyszło po "Brave New World", ale teraz z pokorą przepraszam się z IM i rzeczoną płytę uważam za najodważniejszy materiał Angoli i kawał świetnego grania.
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
-
Podoba mi się bardzo jej klimat i teksty. To chyba jedna z najpoważniejszych płyt Iron Maiden. Jest sporo klasycznego rockowego riffowania co w sumie zapowiadał już pierwszy singiel. Zdecydowanie lepsza od Dance of Death.