MGŁA

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
Drone
mistrz forumowej ceremonii

Re: MGŁA

03-09-2019, 22:48

Długą drogę przez mgłę przeszedł kol. Trocki. Parę lat temu słyszał szwedzkie melodyjki i PARADISE LOST (na WHTN), a teraz proszę, jakich rzeczy się dokopał ;)
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
pr0metheus
zahartowany metalizator

03-09-2019, 22:52

czarne ksiazeta na ju tubie sie wysypali. mgla psychofani internetowi chuligani.
who else was here on this glorious day?
Wow, I don't deserve this for free... Their music is literally a luxury to my ears.
Too late to explore the world, too early to explore the universe, but just on time to enjoy Mgla releases.
My body is ready for this overdose of nihilism
I've waited my entire life for this moment. Well, technically, only a few months, but it's the same thing.
wiem ze dzieciaki,ale ta ejakulacja zbiorowa mnie rozbawila:)
niech to miejsce niebawem zniknie
Awatar użytkownika
Prodi
postuje jak opętany!

04-09-2019, 00:24

A mnie się podoba. Wypierdalać.

:]
...to kawa i herbata zrobiły z ciebie szmatę...
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

04-09-2019, 00:58

Lord Gorloj pisze:
Ascetic pisze:Obrazek

mhh. mhh. taa...
Trotzky zauważył, że nikt nie zauważył, że Age of Excuse jest płytą, która mu się podoba ponieważ porusza struny w jego duszy. Jest oczywiste, że każdy powinien wiedzieć, co porusza struny w duszy trotzky'ego i każdy powinien się zachwycać każdą płytą, która porusza struny w duszy trotzky'ego, bo każda płyta, która porusza struny w duszy trotzky'ego jest płytą, którą należy się zachwycać. Bo gdyby nie należało się nią zachwycać, to nie poruszałaby strun w duszy trotzky'ego. Takie są fakty.

Przesłuchałem nowy mgłuw dwa razy i na razie jest nijak. Ani źle, ani dobrze. Niektóre momenty mi sie podobają, zwłaszcza w ostatnim numerze, może odsłuch łóżkowy poprawi percepcję.
O ja jabie i pisze to ziomus, ktory odkryl Orwell w DSO. (:
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
Awatar użytkownika
moonfire
zahartowany metalizator

04-09-2019, 01:24

nicram pisze:
moonfire pisze:Akurat leci trzeci numer, faktycznie jest sporo ognia. Poprzedniej Mgły nie słyszałem, straciłem coś?
Tak, zdecydowanie. Nowa to jej słabsza kopia.
Dzięki, rzucę uchem. Na nowej po trzecim kawałku napięcie opada. Zmierzę się jeszcze kilka razy, albo i nie, może nie będzie mi się chciało. :)

Co do wywodu Trockiego, dawno nie czytałem tak pretensjonalnej opinii (może dlatego, że nie wchodzę na kleryków), która mogłaby wyjść spod klawiatury studentki kulturoznawstwa, która przeuczyła się do egzaminu i teraz wszystko jej się kojarzy ze wszystkim. Tropów oczywiście w tej opinii co niemiara, ale sensu brak.
Awatar użytkownika
Bloodcult

04-09-2019, 06:09

"Age Of Phimosis" płyta o życiu Trotzkiego :)
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
Awatar użytkownika
Erkropka
rozkręca się

04-09-2019, 06:11

Nie podoba mi się. Może zaskoczyłoby, gdyby zamiast zgrzytania zymbów w intro były nagrane odgłosy lizania czaszek.
Awatar użytkownika
Bloodcult

04-09-2019, 06:51

Jeśli na tej płycie žižek jest inspiracją to kolejną płytę (split z Outre ?) może otwierać nie dźwięk lizania czaszki a lizania fiuta :)

Zatytułowana będzie "The Fall Of Democracy and Constitution", spod ramonesek wystawać będzie napis OTUA... Na okładce jeszcze nie wiem co będzie ale pewnie Trotzky WIE...

Awatar użytkownika
Lord Gorloj
w mackach Zła

04-09-2019, 08:42

ozob pisze:
Lord Gorloj pisze:
Ascetic pisze:Obrazek

mhh. mhh. taa...
Trotzky zauważył, że nikt nie zauważył, że Age of Excuse jest płytą, która mu się podoba ponieważ porusza struny w jego duszy. Jest oczywiste, że każdy powinien wiedzieć, co porusza struny w duszy trotzky'ego i każdy powinien się zachwycać każdą płytą, która porusza struny w duszy trotzky'ego, bo każda płyta, która porusza struny w duszy trotzky'ego jest płytą, którą należy się zachwycać. Bo gdyby nie należało się nią zachwycać, to nie poruszałaby strun w duszy trotzky'ego. Takie są fakty.

Przesłuchałem nowy mgłuw dwa razy i na razie jest nijak. Ani źle, ani dobrze. Niektóre momenty mi sie podobają, zwłaszcza w ostatnim numerze, może odsłuch łóżkowy poprawi percepcję.
O ja jabie i pisze to ziomus, ktory odkryl Orwell w DSO. (:
Piszę o muzyce, jebany cwelu z downem.
I fell into the pit of language
and couldn't put myself
out
Awatar użytkownika
uglak

04-09-2019, 08:53

Bloodcult pisze:Jeśli na tej płycie žižek jest inspiracją to kolejną płytę (split z Outre ?) może otwierać nie dźwięk lizania czaszki a lizania fiuta :)

Zatytułowana będzie "The Fall Of Democracy and Constitution", spod ramonesek wystawać będzie napis OTUA... Na okładce jeszcze nie wiem co będzie ale pewnie Trotzky WIE...
nie podpowiadaj, bo jeszcze ktos z Virgin Snatch tu zagladnie i wyda taka plyte...
Guilty of being right
Awatar użytkownika
Skaut

04-09-2019, 09:29

uglak pisze: nie podpowiadaj, bo jeszcze ktos z Virgin Snatch tu zagladnie i wyda taka plyte...
Raczej z Hate

Ta płyta to taka leniwa kontynuacja poprzedniej, tyle że w tym przypadku mam jak Vulture, jestem zmęczony takim polskim black metalem. Wszystko niby tutaj gra, jest doskonale dopieszczone produkcyjnie, ale brakuje mi efektu wow, brakuje czegokolwiek co by nie przypominało KSM, ech głównie to mi brakuje takiej transowości jak na Grozie. No płyta i tyle.
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Bloodcult

04-09-2019, 11:52

Vulture nie jest chyba najlepszym przykładem bo on jest zmęczony chyba wszystkim (może poza Ghost he he) a na polski Black Metal to ma istną alergie :)

Awatar użytkownika
Drone

04-09-2019, 12:01

Słucham już z cd. Nie widzę żadnych powodów do narzekań - materiał dopracowany w najdrobniejszych szczegółach, a i jest trochę inny niż poprzednia płyta. Nie wiem, czego się spodziewaliście? Wolty muzycznej i światopoglądowej? Przekraczania siedmiu Rubikonów? Ta płyta nie zasługuje na to, żeby po dwóch odsłuchach z yt wydawać zblazowane opinie.
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

04-09-2019, 12:07

@ Drone, ta płyta jest prosta jak drut. Czego tu się doszukiwać, drugiego dna? Gdzie jest tutaj na to miejsce? Płyta jest po prostu przeciętna, nie starczyło weny na napisanie lepszych melodyjek (choć ostatni kawałek bdb). Ja od tego zespołu nie oczekiwałem przekraczania Rubikonu, chciałem przebojów! :-) Dostałem lekko wymęczone kawałki wskazujące wyraźnie na obniżkę formy i zmęczenie materiału.
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
Drone

04-09-2019, 12:20

Piszesz, tak jakby materiał był totalnie wtórny i nie oferował niczego nowego. Jest dużo małych motywów gitarowych i perkusyjnych, ta płyta moim zdaniem ma sporo do zaoferowania na poziomie detalu.
bartwa

04-09-2019, 12:24

Drone pisze:Słucham już z cd. Nie widzę żadnych powodów do narzekań - materiał dopracowany w najdrobniejszych szczegółach, a i jest trochę inny niż poprzednia płyta. Nie wiem, czego się spodziewaliście? Wolty muzycznej i światopoglądowej? Przekraczania siedmiu Rubikonów? Ta płyta nie zasługuje na to, żeby po dwóch odsłuchach z yt wydawać zblazowane opinie.
Ja się spodziewałem nudy i w sumie się nie zawiodłem.
Awatar użytkownika
Harlequin

04-09-2019, 12:25

Dotrwałem do 4 kawałka. Nie jest to ani złe ani jakoś specjalnie interesujące. Mam wrazenie, że od dłuższego czasu graja z grubsza jedno i to samo. Dla mnie szczyt osiągneli na WHTN. Zgodze się jednak, że na tej nowej perkusja ma trochę wiecej do zaoferowania niż dotychczas, talerze ładnie cykają itp itd. kawałek nr 3 rzeczywiscie wyróżnia się. Ja wracać nie bede, bo to nie moja baja, generalnie pan M gra swoje, to co słyszę tutaj nie wydaje mi sie ani specjalnie lepsze ani gorsze of poprzedniej. Jeszcze troche i zrobi się z tego takie acepiorundece polskiego blekmetylu.
535

04-09-2019, 13:07

Drone pisze:Piszesz, tak jakby materiał był totalnie wtórny i nie oferował niczego nowego. Jest dużo małych motywów gitarowych i perkusyjnych, ta płyta moim zdaniem ma sporo do zaoferowania na poziomie detalu.
Bo zmieniły się kierunki melodyjek, delikatnie zagęszczono partie bębnów i wrzucono trzy nowe riffy? Daj pan spokój. Po jednym razie na słuchawkach wszystko jest jasne i nie ma żadnych tajemnic. Każdy z tych numerów mógłby spokojnie funkcjonować na dwóch poprzednich płytach kompletnie ich nie zaburzając. Jest dobrze, więc nie ma sensu psuć. To główne założenie panów muzyków. Ciekaw jestem tylko, czy Mayhem przebije Mgłę w konkursie na najlepszą piosenkę pana Koracza?
535

04-09-2019, 13:10

Bloodcult pisze:Vulture nie jest chyba najlepszym przykładem bo on jest zmęczony chyba wszystkim (może poza Ghost he he) a na polski Black Metal to ma istną alergie :)
Nieprawda, bo przy Opeth natychmiast zaczyna wklejać zdjęcia kolorowych substancji w ozdobnych flakonach.
Awatar użytkownika
Drone

04-09-2019, 14:07

535 pisze:
Drone pisze:Piszesz, tak jakby materiał był totalnie wtórny i nie oferował niczego nowego. Jest dużo małych motywów gitarowych i perkusyjnych, ta płyta moim zdaniem ma sporo do zaoferowania na poziomie detalu.
Bo zmieniły się kierunki melodyjek, delikatnie zagęszczono partie bębnów i wrzucono trzy nowe riffy? Daj pan spokój. Po jednym razie na słuchawkach wszystko jest jasne i nie ma żadnych tajemnic. Każdy z tych numerów mógłby spokojnie funkcjonować na dwóch poprzednich płytach kompletnie ich nie zaburzając. Jest dobrze, więc nie ma sensu psuć. To główne założenie panów muzyków. Ciekaw jestem tylko, czy Mayhem przebije Mgłę w konkursie na najlepszą piosenkę pana Koracza?
W zasadzie z tym się też zgadzam, choć nie jest to dla mnie czynnik dyskwalifikujący płytę.
ODPOWIEDZ