BATUSHKA - SENSATIONAL ORTHODOX BLACK DOOM METAL
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- mistrz forumowej ceremonii
Re: BATUSHKA - SENSATIONAL ORTHODOX BLACK DOOM METAL
nie słyszałem ani sekundy z tego czegoś a na animozje między panami muzykami mam bardzo mocno wyjebane. niemniej przypuszczam, że zespół musi być wybitny, skoro na masterfulu osiągnął 25 stron, a końca nie widać
-
- postuje jak opętany!
Ja tylko dodam od ciebie, ze Pan Bart - planując dalsze poczynania od nazwa i logiem Batushka - zastrzegł prawa do tychże składając stosowny wniosek w maju tego roku. Decyzja pozytywna wydana została w listopadzie, pod koniec miesiąca, wówczas nic nie stanęło na przeszkodzie aby pożegnać się z pomysłodawca przedsięwzięcia i kontynuowaniu działań pod szyldem B.
Ciekawa zagrywka.
Wszystko się dzieje na moim podwórku, z opowiadań lokalnych wiem więcej niż piszą w internetach ale nie ma sensu tego rozgrzebywać. Czekam na dalszy rozwój wypadkow.
Ciekawa zagrywka.
Wszystko się dzieje na moim podwórku, z opowiadań lokalnych wiem więcej niż piszą w internetach ale nie ma sensu tego rozgrzebywać. Czekam na dalszy rozwój wypadkow.
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Czyli planowal to juz wczesniej. Dziwne, ze sam pomyslodawca nie zabezpieczyl sobie tych praw. Ale temu kurwa pazernemu swiniakowi to tylko raka odbytu zyczyc
woodpecker from space
- yossarian84
- rasowy masterfulowicz
ta, weź pobij takiego grubasa będąc typowym wychudzonym metalowcem535 pisze:Nie wyobrażam sobie, że nikt przez tyle lat, za wszystko co rzekomo uczynił, tak po ludzku, po starosłowiańsku, nie obił mu ryja. Jak to jest mili państwo?
tylko wolff by mu mógł najebać
-
- zahartowany metalizator
Czyli to jednak prawda, że Nergal pisał im piosenki.... ;)
Celem życia nie jest przeżycie.
- vicek
Bo blackmetyl powinien być jednoosobowy .
-
- postuje jak opętany!
@Triceratops - na to wygląda. Co więcej, wszystko jest do sprawdzenia, ale umówmy się - gramy razem w zespole, wszystko hula w najlepsze, zarabiamy kasę, jest super. W życiu bym nie wpadł na pomysł, żeby sprawdzać na portalach czy w odpowiednich urzędach, czy ktoś mi nie chce podpierdolić pomysłu.
Z drugiej zaś strony, skoro Batushka była tak dochodowym przedsięwzięciem, dziwi fakt niezabezpieczenia się Krzyśka na wypadek takich numerów. W grę wchodzą przecież niemałe pieniądze.
@vicek - ale to był z założenia jednoosobowy projekt :)
Z drugiej zaś strony, skoro Batushka była tak dochodowym przedsięwzięciem, dziwi fakt niezabezpieczenia się Krzyśka na wypadek takich numerów. W grę wchodzą przecież niemałe pieniądze.
- Ascetic
to pogadajmy poważnie. bo zawsze jak czytam, to metatalofce beczooo, że muszą się najebać w robocie, a grają li'tylko za browara. jestem po lekturze music i noise edyszyn XII'2018. ile tam jest płaczu, że za psi huj, dla przyjemności swej i altruistycznie dla gawiedzi granie jest. a tu czytam, że kasa w batjuszce jest.ok. w Białymstoku pewnie życie tańsze. mieszkanie 50m2 to za i 200 k kupisz. do remontu. no właśnie. ta cała draka to dla jednego mieszkania jest, czy garażu na peryferiach? pytam, bo sugerujesz, że zorientowany jesteś. ale tak póki co to dla siebie tylko. na zasadzie: wiem, ale nie powiem.mj. pisze:@Triceratops - na to wygląda. Co więcej, wszystko jest do sprawdzenia, ale umówmy się - gramy razem w zespole, wszystko hula w najlepsze, zarabiamy kasę, jest super. W życiu bym nie wpadł na pomysł, żeby sprawdzać na portalach czy w odpowiednich urzędach, czy ktoś mi nie chce podpierdolić pomysłu.
lys på slutten av lys
- smooker
- w mackach Zła
Nie znam się na prawach autorskich, ale ciekawi mnie czy Krzysiek byłby w stanie zarejestrować nazwę Батюшка :). W końcu tak podpisane jest pierwsze wydanie płyty i na plakatach również nazwa była cyrylicą (z podpisem w alf. rzymskim).
-
- postuje jak opętany!
Dobrze, pogadamy poważnie.Ascetic pisze:to pogadajmy poważnie. bo zawsze jak czytam, to metatalofce beczooo, że muszą się najebać w robocie, a grają li'tylko za browara. jestem po lekturze music i noise edyszyn XII'2018. ile tam jest płaczu, że za psi huj, dla przyjemności swej i altruistycznie dla gawiedzi granie jest. a tu czytam, że kasa w batjuszce jest.ok. w Białymstoku pewnie życie tańsze. mieszkanie 50m2 to za i 200 k kupisz. do remontu. no właśnie. ta cała draka to dla jednego mieszkania jest, czy garażu na peryferiach? pytam, bo sugerujesz, że zorientowany jesteś. ale tak póki co to dla siebie tylko. na zasadzie: wiem, ale nie powiem.mj. pisze:@Triceratops - na to wygląda. Co więcej, wszystko jest do sprawdzenia, ale umówmy się - gramy razem w zespole, wszystko hula w najlepsze, zarabiamy kasę, jest super. W życiu bym nie wpadł na pomysł, żeby sprawdzać na portalach czy w odpowiednich urzędach, czy ktoś mi nie chce podpierdolić pomysłu.
Nie znam oczekiwań innych zespołów metalowych. Więc nie będę się wypowiadał. Gros kapel gra za zwroty, jeszcze większa ilość ma chyba złudną nadzieję, że kupią sobie z koncertów kurwa złote pokrętła do wzmacniaczy. Takich, które nie muszą chodzić do zwykłej roboty jest dosłownie kilka i to te większe nazwy.
Ale nie o tym temat.
Tak, życie w B-stoku jest tańsze. Szeregówkę 160 m2, bez piwnicy, w stanie deweloperskim, w nienajgorszej lokalizacji (chociaż to jest pojęcie względne) jesteś w stanie kupić za 350 k. Mieszkanie 45 m2, w samym centrum, w bloku z wielkiej płyty (to czasami odstrasza) za 170 k, do remontu jak piszesz.
Nie mogę wszystkiego napisać. Bo i nie mam uprawnień, nie jestem stroną konfliktu, w zasadzie mam poważniejsze sprawy na głowie.
Ale popatrz od innej strony - zespół z wydaną jedną płytą, od czerwca 2016 aż do końca 2018 gra jakieś 400, może nawet więcej koncertów, obstawiał największe festiwale nie tylko w Europie ale i na świecie, co najmniej 3-4 trasy po Europie, po tych samych krajach, mnóstwo wyprzedanych występów (co wskazuje, że jeszcze się nie znudzili). Pomysłodawca jest jeden, reszta to wyrobnicy, którzy po dobrze wykonanej pracy dostawali określoną sumę pieniędzy. Myślisz, że taka medialna szopka miałaby dotyczyć garażu??
Ostatnio zmieniony 28-12-2018, 14:14 przez mj., łącznie zmieniany 1 raz.
- TheDude
Bartushka chciał więcej kasy dla siebie, na balerony i kabanosy a teraz się z niego śmieją i nikt nie współczuje, że trudno jest być takim grubym prosiałkiem. Grubym popem :)
- Hatefire
Tak z ciekawości, bo jakoś tam siedzisz w środowisku, to może się orientujesz. Ile zespół pokroju Babiczki (czyli nie zupełny underground, ale tez nie jakaś naprawdę duża nazwa) jest w stanie tak pi razy oko wyciągnąć za duży zachodni festiwal, a ile za koncert klubowy? Nie chodzi mi o konkrety i nazwy zespołów tylko rzędy kwot, tak z ciekawości, bo zupełnie nie orientuję się ile kasy krąży w branży.mj. pisze:Ale popatrz od innej strony - zespół z wydaną jedną płytą, od czerwca 2016 aż do końca 2018 gra jakieś 400, może nawet więcej koncertów, obstawiał największe festiwale nie tylko w Europie ale i na świecie, co najmniej 3-4 trasy po Europie, po tych samych krajach, mnóstwo wyprzedanych występów (co wskazuje, że jeszcze się nie znudzili). Pomysłodawca jest jeden, reszta to wyrobnicy, którzy po dobrze wykonanej pracy dostawali określoną sumę pieniędzy. Myślisz, że taka medialna szopka miałaby dotyczyć garażu??
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
-
- postuje jak opętany!
Nie mogę edytować.
Dodaj do tego TONĘ merchu!
Dodaj do tego TONĘ merchu!
- smooker
- w mackach Zła
Nie znam stawek polskich kapel, ale np. Sleep w 2016 chciał €8000, a taki Bongripper w zeszłym roku €800. To koncerty klubowe.
- Ascetic
jestem przeciwnikiem stanowiska, że dżentelmeni nie rozmawiają o pieniądzach. uważam, że rozmowa o nich czyści atmosferę. być może tam by to też załatwiło sprawę. takie spekulacje moje są. ale to tak na boku.mj. pisze:Dobrze, pogadamy poważnie.Ascetic pisze:to pogadajmy poważnie. bo zawsze jak czytam, to metatalofce beczooo, że muszą się najebać w robocie, a grają li'tylko za browara. jestem po lekturze music i noise edyszyn XII'2018. ile tam jest płaczu, że za psi huj, dla przyjemności swej i altruistycznie dla gawiedzi granie jest. a tu czytam, że kasa w batjuszce jest.ok. w Białymstoku pewnie życie tańsze. mieszkanie 50m2 to za i 200 k kupisz. do remontu. no właśnie. ta cała draka to dla jednego mieszkania jest, czy garażu na peryferiach? pytam, bo sugerujesz, że zorientowany jesteś. ale tak póki co to dla siebie tylko. na zasadzie: wiem, ale nie powiem.mj. pisze:@Triceratops - na to wygląda. Co więcej, wszystko jest do sprawdzenia, ale umówmy się - gramy razem w zespole, wszystko hula w najlepsze, zarabiamy kasę, jest super. W życiu bym nie wpadł na pomysł, żeby sprawdzać na portalach czy w odpowiednich urzędach, czy ktoś mi nie chce podpierdolić pomysłu.
Nie znam oczekiwań innych zespołów metalowych. Więc nie będę się wypowiadał. Gros kapel gra za zwroty, jeszcze większa ilość ma chyba złudną nadzieję, że kupią sobie z koncertów kurwa złote pokrętła do wzmacniaczy. Takich, które nie muszą chodzić do zwykłej roboty jest dosłownie kilka i to te większe nazwy.
Ale nie o tym temat.
Tak, życie w B-stoku jest tańsze. Szeregówkę 160 m2, bez piwnicy, w stanie deweloperskim, w nienajgorszej lokalizacji (chociaż to jest pojęcie względne) jesteś w stanie kupić za 350 k. Mieszkanie 45 m2, w samym centrum, w bloku z wielkiej płyty (to czasami odstrasza) za 170 k, do remontu jak piszesz.
Nie mogę wszystkiego napisać. Bo i nie mam uprawnień, nie jestem stroną konfliktu, w zasadzie mam poważniejsze sprawy na głowie.
Ale popatrz od innej strony - zespół z wydaną jedną płytą, od czerwca 2016 aż do końca 2018 gra jakieś 400, może nawet więcej koncertów, obstawiał największe festiwale nie tylko w Europie ale i na świecie, co najmniej 3-4 trasy po Europie, po tych samych krajach, mnóstwo wyprzedanych występów (co wskazuje, że jeszcze się nie znudzili). Pomysłodawca jest jeden, reszta to wyrobnicy, którzy po dobrze wykonanej pracy dostawali określoną sumę pieniędzy. Myślisz, że taka medialna szopka miałaby dotyczyć garażu??
dziękuję za wyczerpującą odpowiedź.
a moje pytanie dotyczące potencjalnej kasy z tego "biznesu" wynikało z tego, co wcześniej napisałem. wszędzie czytam, że nie kasy. bo i nie ma. a tu najpewniej się pojawiła i od razu awantii na cały metalowy światek. i byłem ciekawy skali. nawet w oderwaniu od kwestii środowiskowych. tak po prostu, dla jakiej kasy ludzie odpierdalają takie krzywe akcje.
lys på slutten av lys
- maciek z klanu
Może podpierdolimy komuś nazwe? Ktoś wchodzi do ekipy? Ja jestem gruby mogę być bartek xdd
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- nagrobek
skoro mózg przedsiewzięcia odpadł to kto teraz ogarnia cały koncept nowej płyty, teksty i tą całą cudowną ikonografię? gruby i wyrobnicy?:D hm, interesujace nieprawdaż
- TheDude
Nie mam wyczucia rytmu, więc mogę grać na bębnach albo dudach. Ewentualnie na drumli lub puzonie.
- Triceratops
Mozna by pogrzebac i poszukac moze jest jakis fajny brand do podpierdolenia. Sprawdze Marliwo na poczatek, potem Mgle i Teitanblood.
woodpecker from space
- vicek
A na scenie tylu co w slpknatmj. pisze:@Triceratops - na to wygląda. Co więcej, wszystko jest do sprawdzenia, ale umówmy się - gramy razem w zespole, wszystko hula w najlepsze, zarabiamy kasę, jest super. W życiu bym nie wpadł na pomysł, żeby sprawdzać na portalach czy w odpowiednich urzędach, czy ktoś mi nie chce podpierdolić pomysłu.