SETHERIAL

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

12-08-2007, 11:43

Nie obchodzi mnie jak wyglądają. Nie oglądam się za facetami.
Co do składu to żałuję, że Wrath odszedł, bo według mnie ma fenomenalny wokal.

Co do uwag o słodyczy to demo uważam, za najbardziej sofciarki ich materiał.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
Awatar użytkownika
So_It_Is_Done
rasowy masterfulowicz

12-08-2007, 11:45

Porównaj wokal Kraath'a z Lords z tym Wratha z Hell Eternal. Kolosalna różnica w rozumieniu black metalowego śpiewania. Ten 1szy robi to agresywnie i wulgarnie a ten drugi bawi sie głosem wyjąc pod riffy i brzmi jak piczka.
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

12-08-2007, 11:47

Nie rozumiem o co ci chodzi, naprawdę. Obaj robili świetne wokale. Do tego obaj brzmią według mnie identycznie. Gdyby we wkładce do "Hell Eternal" nie było podanego składu nie zauważyłbym nawet, że zmienił się wokalista.
Awatar użytkownika
So_It_Is_Done
rasowy masterfulowicz

12-08-2007, 11:48

To się nie dogadamy w takim razie.
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
zahartowany metalizator

12-08-2007, 12:26

Też myślę ,że obaj wokaliści byli fenomenalni , dziwie sie ,że kraath porzucił role vokalisty , na nord zamrażał.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
Awatar użytkownika
So_It_Is_Done
rasowy masterfulowicz

12-08-2007, 15:27

To oznacza ze nie nie macie pojecia o co chodzi w black metalu.
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

12-08-2007, 15:44

[quote][i]Wysłane przez So_It_Is_Done[/i]
nie nie macie pojecia o co chodzi w black metalu. [/quote]

nie nie mamy pojęcia czyli wychodzi na to, że mamy
PENIS METAL
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
zahartowany metalizator

12-08-2007, 15:47

To oznacza ze nie nie macie pojecia o co chodzi w black metalu. [/quote]

Każdemu chodzi o coś innego.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
długopisyyyyyyyyyy

12-08-2007, 15:49

[quote][i]Wysłane przez NifelheiM[/i]

Każdemu chodzi o coś innego. [/quote]
Właśnie... każdy ma swoje zapatrywanie i swoje prawdy.
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

12-08-2007, 16:22

Ten tekst mnie zawsze skutecznie dobija. A o co kurwa chodzi w "black metalu"? Myślałem, że o to, żeby kupić płytę, odpalić i żeby łeb urwało (tak w przenośni, wiecie... nie aż tak grim & nekkkkro). SETHERIAL te wymagania spełnia.
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

12-08-2007, 16:30

[quote][i]Wysłane przez Gore_Obsessed[/i]
A o co kurwa chodzi w "black metalu"? Myślałem, że o to, żeby kupić płytę, odpalić i żeby łeb urwało (tak w przenośni, wiecie... nie aż tak grim & nekkkkro).[/quote]

Nie masz pojecia o co chodzi o black metalu !
Ja ci to wytlumacze :faja:
Chodzi o to że im bardziej ci sie dana płyta nie podoba, im bardziej cie odpycha jej brzmienie, poziom kompozycji itd tym ta płyta jest lepsza, bardziej szatańska i najbardziej black metalowa z black metalu. Im większej ilości osób sie ona nie podoba tym lepiej bo możesz uważać się za jednego z nielicznych prawdziwych wojów. KU WOJNIE !!!
PENIS METAL
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

12-08-2007, 16:32

Cholera...
Awatar użytkownika
So_It_Is_Done
rasowy masterfulowicz

12-08-2007, 18:11

Jeśli kręcą was słodkie melodyjki, rymowanie i śmieszne wokale to proponuje sie przerzucić na disco albo coś w tym stylu.
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

12-08-2007, 19:09

Dobra skończ już, bo zgrozą wieje.

Słodkie melodyjki to zdarzają się w MIDVINTER, NON SERVIAM albo DISSECTION. W SETHERIAL nie ma "melodyjek" tylko melodie, najlepsze jakie sobie mogę w szwedzkim graniu wyobrazić.

"Śmieszne wokale" to mogę zrozumieć w BURZUM albo BEHERIT.

"Rymowanki" to masz w przedszkolu.
Awatar użytkownika
So_It_Is_Done
rasowy masterfulowicz

12-08-2007, 22:57

ok
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

12-08-2007, 23:26

[quote][i]Wysłane przez Gore_Obsessed[/i]
[/quote]
Tam są właśnie zajebiste wokale.
A śmieszny to jest ten cały Setherial. Że komuś się chce kasę w to inwestować, to już paranoja jest.
Awatar użytkownika
So_It_Is_Done
rasowy masterfulowicz

13-08-2007, 00:42

O to aby muzyka łapała za serducho, albo wprawiała w ekstremalne nastroje lub wywoływała podziw. Na przykładzie Setherial - Nord jest 'najzimniejszą' płytą jaką w życiu słyszałem i zaletą jej jest to że jest tak sugestywna, natomiast Lords jest najekstremalniejszą płytą tego typu z całej szwedzkiej albo nawet światowej sceny. Nie zanucisz sobie tego w formie 'la la la'. Może w kilku momentach, jak na przykład 'refren' w 2gim kawałku, ale nie powtarzają tych jebanych refrenów tak częśto jak w HE. Przy HE i wesoło potupiesz nóżką i podśpiewasz sobie do rytmu razem z wokalistą właśnie 'la la la' a ogólnie album pozostawia wrażenie/wizje fantasy ze smokami i innymi pierdołami. Do tego layout i image wydaje się już kapke przesadzony i widać właśnie że zmierzali w zła strone - skonczyli jak banda pajaców pozujących w jakimś tunelu. Pewnie jeszcze malowani przez stylistki.
mietek_fog
zaczyna szaleć

13-08-2007, 00:58

O to aby muzyka łapała za serducho, [/quote]

panu już podziękujemy...
Pociągają mnie nie te rzeczy, co trzeba: lubię pić, jestem leniwy, nie mam boga, polityki, idei ani zasad. Jestem mocno osadzony w nicości, w swego rodzaju niebycie, i akceptuję to w pełni - Bukowski
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

13-08-2007, 01:05

Wysłane przez longinus696
Wysłane przez Gore_Obsessed
Tam są właśnie zajebiste wokale.
Napisałem, że mógłbym zrozumieć gdyby ktoś stwierdził, że są śmieszne. Nic więcej. Czytaj ze zrozumieniem. Choć te małpie pomruki na splicie z ARCHGOAT wywołują u mnie niepohamowany śmiech, a Vicki Mouse to dla mnie synonim blackmetalowego (a jak!) debila, na co zapracował w dużej mierze za sprawą pracy paszczą.
Wysłane przez longinus696
A śmieszny to jest ten cały Setherial. Że komuś się chce kasę w to inwestować, to już paranoja jest.
Nie jest "elitarny" i "ekstremalny", więc już nie dla ciebie. Natomiast prezentuje sobą więcej niż przytłaczająca większość dziwadeł, które tymi dwoma określeniami można opisać.
Gdyby tobie podobnym się podobał to coś by mi w tym wszystkim nie pasowało.
Wysłane przez So_It_Is_Done
O to aby muzyka łapała za serducho, albo wprawiała w ekstremalne nastroje lub wywoływała podziw. Na przykładzie Setherial - Nord jest 'najzimniejszą' płytą jaką w życiu słyszałem i zaletą jej jest to że jest tak sugestywna, natomiast Lords jest najekstremalniejszą płytą tego typu z całej szwedzkiej albo nawet światowej sceny. Nie zanucisz sobie tego w formie 'la la la'. Może w kilku momentach, jak na przykład 'refren' w 2gim kawałku, ale nie powtarzają tych jebanych refrenów tak częśto jak w HE. Przy HE i wesoło potupiesz nóżką i podśpiewasz sobie do rytmu razem z wokalistą właśnie 'la la la' a ogólnie album pozostawia wrażenie/wizje fantasy ze smokami i innymi pierdołami.
Wybacz, ale nie rozumiem. "Hell Eternal" to jest TO SAMO co "Lords..." tylko odrobinę lepiej (produkcja). Jakie "la la la"?!? Kurwa, o co chodzi?!?
Wysłane przez So_It_Is_Done
Do tego layout i image wydaje się już kapke przesadzony i widać właśnie że zmierzali w zła strone - skonczyli jak banda pajaców pozujących w jakimś tunelu. Pewnie jeszcze malowani przez stylistki.
CO TO MA DO RZECZY???
Awatar użytkownika
So_It_Is_Done
rasowy masterfulowicz

13-08-2007, 01:22

lepiej tego nie umiem napisać.

co stylistki i pozowanie ma do rzeczy? niedługo będą stawiać ich na tle lasu w studiu.
ODPOWIEDZ