PESTE NOIRE

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

Re: PESTE NOIRE

09-01-2012, 22:10

fcale nie, tylko od famina tak ida lub nie ida:)
Awatar użytkownika
skoczny
świeżak

11-01-2012, 14:52

Ma ktoś nowe PESTE NOIRE do odsprzedania?
Awatar użytkownika
choronzon14
postuje jak opętany!

13-01-2012, 23:04

jednak podoba mi sie.koffam.
I will burn alright
Awatar użytkownika
Ulfr
zaczyna szaleć

13-01-2012, 23:06

Bardzo dobra rzecz, dla mnie jedyna obok Craft bezdyskusyjnie wybitna rzecz w BM w minionym roku.
VIVA MEGALOMANIA
nightspiryt

14-01-2012, 10:17

Craft na dłuższą metę okazał się przeciętny, za to Peste Noire ładnie się broni, mimo chwilowego kryzysu kilka miesięcy temu.
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
zahartowany metalizator

14-01-2012, 10:30

vvorldvvithoutshit pisze:Craft na dłuższą metę okazał się przeciętny
Chyba Cię pojebało.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
Awatar użytkownika
Skaut
mistrz forumowej ceremonii

14-01-2012, 23:14

Ulfr pisze:Bardzo dobra rzecz, dla mnie jedyna obok Craft bezdyskusyjnie wybitna rzecz w BM w minionym roku.
a AOSOTH słyszał? No, ale z tą "wybitnością" to trochę Cię jednak poniosło. ;)
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Ulfr
zaczyna szaleć

14-01-2012, 23:47

Ostatniego Aosoth jeszcze nie słyszałem, jest na liście "Do zapoznania się". A ostatnie dokonanie Peste Noire dla mnie jest wybitne, nic na to nie poradzę. ;)
VIVA MEGALOMANIA
Awatar użytkownika
Skaut

14-01-2012, 23:54

Ale Craft? To jak nazwać ich poprzednie płyty? A Aosoth badaj, bo to poziom co najmniej Peste Noire. Najlepsze co nagrali.
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Ulfr
zaczyna szaleć

14-01-2012, 23:58

A, to o Craft chodziło. ;)) Dla mnie "Void" to jest co najmniej poziom "Fuck the Universe", o ile nie wyższy, a od dwóch pierwszych cenię ten album wyżej.
VIVA MEGALOMANIA
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

15-01-2012, 02:40

Only_True_Believers pisze:
vvorldvvithoutshit pisze:Craft na dłuższą metę okazał się przeciętny
Chyba Cię pojebało.
chyba cię pojebało.
void to straszne nudy niestety. wcześniejsze płyty to majstersztyk, a tu nagle takie męczenie buły.
Skaut pisze:
Ulfr pisze:Bardzo dobra rzecz, dla mnie jedyna obok Craft bezdyskusyjnie wybitna rzecz w BM w minionym roku.
aosoth nowy bardzo fajny, ale to nie jest jednak rzecz, którą porównywałbym z peste noire. kopletnie inne szkoły, i ja osobiście wybieram peste noire, orzeźwiający powiew stęchlizny do gatunku, choć szkoła aosoth jest mi równie miła. pejsten nuar jednak spowodował więcej zamieci niźli milion hord innych do kpy wziętych, w black metalu w roku zejszłym nic lepszego nie wyjszło i takie są fakty.
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

15-01-2012, 04:03

Ja jebe, wy wszyscy jesteście tak zjebani że na trzeźwo bym nawet tego nie skomentował

ObrazekObrazekObrazekObrazek
Give birth to something dead
Give birth to something old
nightspiryt

15-01-2012, 10:25

ostatni PN jest oryginalny, ma zajebisty klimat (już spojrzenie na okładkę generuje odpowiedni nastrój) - tak jak pozostałe krążki to klimaty bardziej grobowe tak tutaj famine wyszedł na miasto ;) doskonale wplecione są sample - kukuchyku, przeładowanie broni, jakieś cytaty oraz te kilka elektronicznych wstawek. całość brzmi świeżo przy zachowaniu charakterystycznego, dekadenckiego klimatu PN. świetny kandydat na płytę roku

craft...no jest w porządku, parę fajnych riffów, nóżką do tego sporo razy tupałem, ale jeszcze nie minął rok wydania, a już nie chce mi się tej płyty słuchać

Z poważaniem
Wasze Sumienie
Awatar użytkownika
maciek z klanu

15-01-2012, 13:53

Moim zdaniem Peste Noire duzo lepsze niz Craft. Craft ma sporo zajebistych riffow, ale jako calosc wypada bardzo przecietnie. Nie ma tej dzikości, ktora byla w poprzednich plytach.
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Awatar użytkownika
Skaut

15-01-2012, 14:52

Scaarph pisze:
Skaut pisze:
aosoth nowy bardzo fajny, ale to nie jest jednak rzecz, którą porównywałbym z peste noire. kopletnie inne szkoły, i ja osobiście wybieram peste noire, orzeźwiający powiew stęchlizny do gatunku, choć szkoła aosoth jest mi równie miła. pejsten nuar jednak spowodował więcej zamieci niźli milion hord innych do kpy wziętych, w black metalu w roku zejszłym nic lepszego nie wyjszło i takie są fakty.
Z dupy te fakty ;) Peste Noire owszem bardzo fajne, ale na pewno nie "wybitne". Porównałem AOSOTH do PN, bo jakoś niewiele osób zauważyło tę płytę, a to moim zdaniem błąd. Jednak trochę świeżości Aosoth też do zatęchłego black metalu wprowadził. Ba, nawet Leviathan i Oranssi Pazuzu nie dali rady przebić swoich poprzednich albumów i nagrali co najwyżej dobre krążki.
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Ulfr
zaczyna szaleć

15-01-2012, 14:59

Leviathan dla mnie jest słaby i umieszczam go w kategorii rozczarowań minionego roku, a to jak się ma nowe Oranssi Pazuzu do starego uważam za kwestię dyskusyjną i odpowiedź nie jest taka prosta. ;)
VIVA MEGALOMANIA
Awatar użytkownika
Skaut

15-01-2012, 15:02

Dla mnie te albumy mają dość podobną konstrukcję. Zdecydowanie za dużo kosmosu kosztem napierdolu. ;)
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Ihasan
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

Re:

15-01-2012, 15:06

Skaut pisze:Z dupy te fakty ;) Peste Noire owszem bardzo fajne, ale na pewno nie "wybitne". Porównałem AOSOTH do PN, bo jakoś niewiele osób zauważyło tę płytę, a to moim zdaniem błąd. Jednak trochę świeżości Aosoth też do zatęchłego black metalu wprowadził. Ba, nawet Leviathan i Oranssi Pazuzu nie dali rady przebić swoich poprzednich albumów i nagrali co najwyżej dobre krążki.
A ja nie kumam fenomenu PESTE NOIRE. Na razie nawet nie chce mi się do tego po raz kolejny podchodzić, może kiedyś jak mnie najdzie to jeszcze zrobię kolejne przesłuchanie tej płyty. AOSOTH po paru przesłuchaniach mnie na tyle powalił, że od razu zamówiłem sobie ten album u Sovy i to były bardzo dobrze zainwestowane pieniądze.

Scaarph, "Void" niszczy! Choć dla mnie to jest ten sam poziom co "FtU".
Black Magic Mushrooms

https://ancientdead.com/index.php
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

15-01-2012, 15:35

Prawda jest taka, że właściwie to nie wyszło nic specjalnie powalającego jeśli chodzi o bm w zeszyłm roku. Aosoth, Craft to dobrze rzeczy, ale gdybym miał wybrać jedną pozycję to chyba jednak padłoby na PN ze względu na świeże, swobodne podejście do tematu.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

17-01-2012, 09:55

Morph pisze:Ja jebe, wy wszyscy jesteście tak zjebani że na trzeźwo bym nawet tego nie skomentował

ObrazekObrazekObrazekObrazek
hehehe
dokłądnie.
ODPOWIEDZ