CHRIST AGONY

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Kaim
zaczyna szaleć

Re: CHRIST AGONY

19-04-2014, 18:40

Czyli której okładki możemy się spodziewać na vinylu Unholyunion?Pierwszej, drugiej czy trzeciej?

http://www.metal-archives.com/images/1/ ... 8.jpg?5451" onclick="window.open(this.href);return false; .
Wznowienie Darkside nie różniło się aż tak bardzo od pierwszej wersji.Mam nadzieje, że tragedii nie będzie.
michal
zaczyna szaleć

19-04-2014, 19:27

Maria Konopnicka pisze:Kiedyś na koncercie Christ Agony za 50 zł kupiłem wznowienie ich demówek po raz pierwszy wydanych na CD. Strasznie się wkurwiłem gdy w samochodzie odfoliowałem i się okazało, że to zwykły CD-r. Pomyślałem sobie wtedy, że to straszne chuje muszą być i szacunek do fanów mają dużo mniejszy niż fani do nich. Oczywiście jest prawdopodobieństwo, że zespół nie miał z tym wydaniem nic wspólnego. Zważywszy jednak na okoliczności zakupu tego cuda - powiedzmy sobie szczerze - prawdopodobieństwo bardzo małe. Dlatego zanim kupię te winyle to trzy razy je obejrzę, żeby się upewnić czy to przypadkiem nie kasety :)
A coś Panie oczekiwał przy nakładzie 100 sztuk, że będzie to tłoczone CD audio? Oczywiście pomysł tego wydania w 2010 był Cezara wtedy to także był zrobiony remastering przez Szymona Czecha.
Jeśli była to cena 50zł to sorry Cezar, ale przesadziłeś. Rozumiem, że próbuje się na tym zespole jeszcze coś zarobić, ale ta cenna to 'lekka' przesada tak samo jak dodruk 166 kopi Demonology ;-) aby było 666 he he takie akcje moga wkurwić fanów.
ale chyba to Faithless znowu zostało wydane tym razem na CD przez 7gates.

Co do okładek to zespół tj jeden prawdziwy fan Christ Agony wykonał wszystkie skany okładek albumów, bowiem lider nie posiadał płyt własnego zespołu, wiec mniemam, że skany zostałyby użyte do tych edycji LP. Spoko, że Lutek to przerysuje, a jak pamietam te grafiki były w formcie dużych olejnych obrazów.

Czyżby winyle zamierzał wydać koleś z WielkiejPłyty.pl ? Kiedyś mocno się tym interesował nie mniej poczekamy zobaczymy ;-)
shitfun
weteran forumowych bitew

19-04-2014, 21:22

Oby nie zesrali tego wydania. Czekam na wieści.
http://soundterrorshots.blogspot.com/ - koncertowe zdjęcia
http://maciejmutwil.blogspot.com/ - przemysłowe zdjęcia
Awatar użytkownika
Tymothy
postuje jak opętany!

06-05-2014, 06:48

Obrazek
http://christagony.8merch.com/services/store" onclick="window.open(this.href);return false;

hmmm, cena lekko pejsata jak na takie zwykłe wydanie... dudki zawsze na propsie :)
Hello darkness, my old friend
Awatar użytkownika
trup
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

06-05-2014, 08:31

Poczta 30 zł????!?!?!? o kur....
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
michal
zaczyna szaleć

06-05-2014, 08:34

Buhha na pewno 666 sztuk a nie 500 tak jak z Demonology ? Te limity o dupe potłuc ;-)

Cena taka a nie inna, bo trzeba jakoś rodzine utrzymać jak się nie ma stałej pracy tylko żyje się marzeniami ;-)
Awatar użytkownika
trup

06-05-2014, 08:40

Koncert zespołu Topielica
Cezar wrócił do Morąga i już usiedzieć nie może :-)
Trochę to brzmi jak Christ Agony tylko z innym brzmieniem i innymi efektami gitarowymi. Takie "Darkside" w wersjio soft.
[youtube][/youtube]
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
Knokkelmann
postuje jak opętany!

06-05-2014, 13:57

trupie, toć to Whispers pod zmienioną nazwą.

Obrazek

Lubiłem kiedyś posłuchać i nawet sobie sprawdzę jak to brzmi po latach, bo kasetka wciąż na stanie.
This is where everything goes backwards.
Awatar użytkownika
trup

06-05-2014, 15:08

Tylko zmieniona nazwa? No to bez sensu zupełnie... Whispers jednak mniej przypominał ChA :-)
Awatar użytkownika
Knokkelmann
postuje jak opętany!

06-05-2014, 15:19

Z tych pięciu utworów jakie zagrali w Morągu, numerów 2 i 4 nie kojarzę. Może szykują jakiś nowy materiał.
This is where everything goes backwards.
Awatar użytkownika
Pestilential Mists
rozkręca się

07-05-2014, 12:12

trup pisze:Poczta 30 zł????!?!?!? o kur....
Już "tylko" 20 zł...
NorbiB
zaczyna szaleć

07-05-2014, 12:56

Pestilential Mists pisze:
trup pisze:Poczta 30 zł????!?!?!? o kur....
Już "tylko" 20 zł...
Ano, jak widac dosc ozywiona "dyskusja" na jednej z grup FB przyniosla pewien skutek
Awatar użytkownika
krz63
weteran forumowych bitew

07-05-2014, 20:31

Knokkelmann pisze:trupie, toć to Whispers pod zmienioną nazwą.

Obrazek

Lubiłem kiedyś posłuchać i nawet sobie sprawdzę jak to brzmi po latach, bo kasetka wciąż na stanie.
Zawsze mnie zastanawialo po jaki chuj ten balwan z Demonic Records pisal o sobie we wszystkich wkladkach wydawanych przez siebie kapel, ze jest executive producer. Lata go nie widzialem, ale jak go sobie przypomne to az sie we mnie gotuje, na scenie nie bylo wiekszego posranca od niego.
http://www.arachnophobia.pl" onclick="window.open(this.href);return false;

Oremus - Popioły LP
Evil Machine - War In Heaven CD
Bloodthirst - Chalice of Contempt MC
Odraza - Esperalem Tkane CD
Genius Ultor - Nic co boskie nie jest mi obce CD
The Dead Goats - Ferox MC
Abusiveness - TBA CD
Kaim
zaczyna szaleć

21-05-2014, 17:20

Panowie i Panie ruszta dupę z zamówieniami bo jak tak dalej pójdzie to chyba tylko Monnlight doczeka się wersji na vinylu.
Awatar użytkownika
krz63
weteran forumowych bitew

21-05-2014, 17:32

Ludzie się nauczyli żeby lepiej w preorderach nic nie brać :-)

Oremus - Popioły LP
Abusiveness - TBA CD
Awatar użytkownika
trup

21-05-2014, 17:41

To nie to.... ja myślę, że cena 60 zł + 30 zł (!!!) wysyłka trochę zniechęca do natychmiastowego wydatku. No chyba, że to na nową szklarnię dla Cezara...
Awatar użytkownika
Sova
rasowy masterfulowicz

21-05-2014, 18:20

krz63 pisze:
Zawsze mnie zastanawialo po jaki chuj ten balwan z Demonic Records pisal o sobie we wszystkich wkladkach wydawanych przez siebie kapel, ze jest executive producer. Lata go nie widzialem, ale jak go sobie przypomne to az sie we mnie gotuje, na scenie nie bylo wiekszego posranca od niego.
Krzysiek, przecież gdyby nie demonic records to nie byłoby Wszechpotężnej. Jestem niemal przekonany, że wiele lat temu sobie to wszystko poukładałeś jak cyferki w bilansie. Stwierdziłeś wtedy, że przyjdzie czas i pokażesz tym wszystkim czerstwym wycieruchom™ jak się powinno prowadzić label, prawda Krzyś, prawda?
Awatar użytkownika
Sova
rasowy masterfulowicz

22-05-2014, 00:05

Kaim pisze:Panowie i Panie ruszta dupę z zamówieniami bo jak tak dalej pójdzie to chyba tylko Monnlight doczeka się wersji na vinylu.
bardzo chętnię kupię, jak już zobaczę foty gotowej płyty.
Awatar użytkownika
nicram

22-05-2014, 08:50

W sumie to bardziej niż nową płytę Christ Agony posłuchałbym z CD tej Topielicy, zwłaszcza, gdyby nagrali na nowo kawałki Whispers.
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
krz63
weteran forumowych bitew

22-05-2014, 09:48

Sova pisze: Krzysiek, przecież gdyby nie demonic records to nie byłoby Wszechpotężnej. Jestem niemal przekonany, że wiele lat temu sobie to wszystko poukładałeś jak cyferki w bilansie. Stwierdziłeś wtedy, że przyjdzie czas i pokażesz tym wszystkim czerstwym wycieruchom™ jak się powinno prowadzić label, prawda Krzyś, prawda?
To prawda Radziu, każdy wydawca powinien prześledzić historię i metody działań Demonic Records i robić dokładnie na odwrót.
Sova pisze: bardzo chętnię kupię, jak już zobaczę foty gotowej płyty.
Wiadomo. Tylko Arachnophobia wydaje zawsze przed czasem i preordery wysyła przed terminem, więc nie dziwota, że w innych wytwórniach ludzie boją się brać w przedsprzedaży całkiem słusznie obawiając się długich obsuw.

Oremus - Popioły LP
Abusiveness - TBA CD
ODPOWIEDZ