CULTES DES GHOULES

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: CULTES DES GHOULES

07-08-2019, 20:18

Plasfodeur pisze:
Plagueis pisze:
Nie powiedziałbym również, że ma charakter wiary religijnej, bo dotyka sfery sacrum - ta sfera jest w ateizmie odrzucona tak, jak odrzucona jest w nauce "wiara" w różowe jednorożce na Marsie. ;)
I popatrz, jak język i metafora pomagają nie zgubić sensów. Czy możesz coś odrzucić, jeśli to coś nie istnieje? No nie możesz. Bo nawet jeśli uznasz, że to złudzenie, to jednak to jest "coś". Coś wobec czego podejmujesz konkretne działanie. Odrzucając - jako ateista - sferę sacrum zajmujesz wobec tej sfery stanowisko. Innymi słowy określasz się w odniesieniu do niej (poprzez jej odrzucenie). To sfera sacrum determinuje Twój pogląd na temat religii - jej odrzucenie nie sprawia, że ona przestaje istnieć. Rozumując więc logicznie - zajmujesz wobec niej stanowisko, tak samo jak wierzący w Boga. Obydwaj określacie samych siebie za pomocą stosunku do sfery sacrum.
bdb, podoba mi sie

hungry_slave pisze:Ateizm to nie wiara w nieistnienie Boga, tylko niewiara w Boga. Innymi słowy brak powodów by wierzyć w Boga, tępe małpy.
Z innej beczki nawiązując do tych waszych wypocin o rzeczywistości polecam książkę Kwantechizm Andrzeja Dragana
Nakresl ze 3 zdania, bo z opisu na allegro nic nie mozna wywnioskowac. Ksiazka mnie zaciekawila, ale nie wiem gdzie ja w mojej kolejce umiescic.

//EDIT, juz nie trzeba, doszedlem do 23 minuty, gdzie pan profesor twierdzi, ze czlowiek powstal w drodze ewolucji co "juz wiemy", wyrzucam z kolejki, szkoda czasu na spekulacje
woodpecker from space
choloKAŁst
zaczyna szaleć

07-08-2019, 21:37

Co jest bardziej zabawne - katolik słuchający CDG, czy sataniści/black metalowcy/ indywidualiści zakochani w Slayerze i katoliku Tomku Araji?
Antysemityzm jest nie do zaakceptowania. Duchowo wszyscy jesteśmy Semitami. - Pius XI
Awatar użytkownika
Lord Gorloj
w mackach Zła

07-08-2019, 21:42

Najzabawniejszy jest katolik słuchający z telefonu Cultes des Ghoules podczas koncertu Slayera.
I fell into the pit of language
and couldn't put myself
out
Awatar użytkownika
yossarian84
rasowy masterfulowicz

07-08-2019, 22:12

choloKAŁst pisze: katoliku Tomku Araji?
Tom Araya pisze:Accept each other for who we are. Live peacefully, and love one another
ale chuj z niego jebany!!

z postów tutaj przynajmniej wynikło, że ziomeczek moonfire nieprzypadkowo pisze dla wSieci
Awatar użytkownika
Bloodcult
mistrz forumowej ceremonii

07-08-2019, 23:28

@nicram
Oczywiście że się nie znam na grantach, bo moja wiedza, umiejętności i rentowność tego co robię są tak oczywiste że niczego nie muszę na papierze udowadniać :)

Żadnej hipokryzji mi nie udowodniłeś bo o wszystkim wyraźnie tutaj pisałem już ponad rok temu. Hipokryzje to widzę że bardzo próbujesz mi udowodnić - najpierw rzekome memy o tobie, teraz "odkrycie" że mam CdG na półce. Co następne ? Odnajdziesz moja katechetkę z gimnazjum i spytasz czy byłem grzeczny ? Odpytywanie z katechizmu ? Excelek ile daje na ofiarę ?

@Oferma
To nie jest ze słaba jest nasza wiara i dlatego stronimy od Black Metalu.
Ciężko aby miał cieszyć się czymś co z definicji wyraża pogardę - nawet nie tyle wobec mnie - co w wartości które wierzę. Ludzie umierali za swoją Wiarę, a jak beztrosko mam wykrzykiwać tekst do "Crushing Impure Idolatry"

@choloKAŁst
To pierwsze - Katolik słuchający CdG. Sama deklaracja Toma niewiele znaczy wobec tego jaką muzykę tworzy. Mark Of The Devil to autentycznie diabeł wcielony i każdy kto go zna wie że to żadna poza.

Bardziej mnie zastanawia szacunek dla Armii w środowisku BM. Bo osób które by nie szanowały Budzyńskiego jest naprawdę niewiele :)
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
Awatar użytkownika
nicram

08-08-2019, 04:38

Bloodcult pisze: Żadnej hipokryzji mi nie udowodniłeś bo o wszystkim wyraźnie tutaj pisałem już ponad rok temu. Hipokryzje to widzę że bardzo próbujesz mi udowodnić - najpierw rzekome memy o tobie, teraz "odkrycie" że mam CdG na półce. Co następne ? Odnajdziesz moja katechetkę z gimnazjum i spytasz czy byłem grzeczny ? Odpytywanie z katechizmu ? Excelek ile daje na ofiarę ?
Przejrzyj sobie jeszcze raz na spokojnie poprzednią rozmowę. Jeżeli uważasz, że nie jesteś hipokrytą, to ok. Żyj sobie w tej wierze. O memach nie mam zamiaru się wypowiadać. Już ci o tym wspominałem. Przykre jest to, że jesteś jak ściana, do której nic nie dociera. A co do CdG na półce. Przecież sam wspominałeś, że nie "zniknęli z półki". To co znowu łżesz jak pies? Katechetka...prezentujesz coraz niższy poziom.
Bloodcult pisze:@nicram
Oczywiście że się nie znam na grantach, bo moja wiedza, umiejętności i rentowność tego co robię są tak oczywiste że niczego nie muszę na papierze udowadniać :)
To po co się na ten temat wypowiadasz i po co insynuujesz? Bardzo cię proszę nie pisz więcej do mnie. Wrzuć mnie do ignorowanych. Jak już wspominałem, jakakolwiek dyskusja z tobą nie ma sensu. Abstrahując od tego, że ty szukasz tylko zaczepki i liczysz, że człowieka wyprowadzisz z równowagi. Zastanów się czy to jest zgodne z wiarą, którą kultywujesz. Tak więc z mojej strony - dobranoc.
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
Bloodcult

08-08-2019, 07:51

Bardzo cię proszę nie pisz więcej do mnie
I vice versa.

Awatar użytkownika
maciek z klanu

08-08-2019, 07:58

Wiara nakazywałaby chyba miłosierdzie i wybaczenie :))
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Awatar użytkownika
Triceratops

08-08-2019, 08:00

mamy konsensus, to wazne, ok
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Bloodcult

08-08-2019, 08:20

Zostawiłem sobie kilka CD których słucham raz na pół roku albo rzadziej a gość robi aferę. Było do przewidzenia przecież :)

W sumie to i tak jestem pod wrażeniem kultury i szacunku jaki tu panuje. Forum Black Death metalowe, robię katolicki coming out a tutaj raptem trzech gagatków wyskoczyło z argumentami typu strach, Bozia, pałka proboszcza, PiS, "bo babcia nalegała", itp.

Masterful to jednak jest miejsce spotkań ludzi kulturalnych :)

Plasfodeur
weteran forumowych bitew

08-08-2019, 08:47

Bloodcult pisze:
W sumie to i tak jestem pod wrażeniem kultury i szacunku jaki tu panuje.

po prostu tak zabija diabeł
ja bym się nie cieszył
Grrrówno!
Awatar użytkownika
Bloodcult

08-08-2019, 08:55

:O

Awatar użytkownika
hungry_slave
zaczyna szaleć

08-08-2019, 08:59

Triceratops pisze:doszedlem do 23 minuty, gdzie pan profesor twierdzi, ze czlowiek powstal w drodze ewolucji co "juz wiemy", wyrzucam z kolejki, szkoda czasu na spekulacje
Zwisa mi wiara w życie po śmierci, Boga itd., każdy ma swoje dziwactwa. ja np. walę konia gdy moja żona lub jej koleżanki chodzą po domu w samych rajstopach, ale odrzucanie dowodów na teorię ewolucji, nie różni się od negacji teorii heliocentrycznej i mocno wzbudza drwiny. Teoria to nie hipoteza ani spekulacje.
Awatar użytkownika
vicek
zahartowany metalizator

08-08-2019, 09:09

Bloodcult pisze:Zostawiłem sobie kilka CD których słucham raz na pół roku albo rzadziej a gość robi aferę. Było do przewidzenia przecież :)

W sumie to i tak jestem pod wrażeniem kultury i szacunku jaki tu panuje. Forum Black Death metalowe, robię katolicki coming out a tutaj raptem trzech gagatków wyskoczyło z argumentami typu strach, Bozia, pałka proboszcza, PiS, "bo babcia nalegała", itp.

ja tam lubie bardzo wovenhand i mam wszystkie plyty na polce ... nie rozumiem dlaczego strona przeciwna musi sie ograniczac ... to tylko muzyka przeciez nie zabije cie .
Awatar użytkownika
Lord Gorloj
w mackach Zła

08-08-2019, 10:12

Powiedz Euronymousowi że to tylko muzyka i że cię nie zabije. Jakby żył - to by cie wyśmiał.
I fell into the pit of language
and couldn't put myself
out
Awatar użytkownika
TheDude

08-08-2019, 13:56

Gdyby istniała maszyna czasu to bym euronimusowi zafundował psychoterapeutę i wizytę u prostytutki :)
Awatar użytkownika
vicek
zahartowany metalizator

Re: CULTES DES GHOULsxxxjsscucsxmxnnnfnjxnxES

08-08-2019, 14:01

TheDude pisze:Gdyby istniała maszyna czasu to bym euronimusowi zafundował psychoterapeutę i wizytę u prostytutki :)
bartwa

Re: CULTES DES GHOULsxxxjsscucsxmxnnnfnjxnxES

08-08-2019, 14:13

vicek pisze:
TheDude pisze:Gdyby istniała maszyna czasu to bym euronimusowi zafundował psychoterapeutę i wizytę u prostytutki :)
I skończyłbyś go jako artystę.
Awatar użytkownika
Medard

08-08-2019, 14:33

To by gejowi nic nie pomogło, zamiast tego mógł zgwałcić Varga i nie byłoby późniejszego morderstwa.
Die Welt ist meine Vorstellung.
Awatar użytkownika
maciek z klanu

08-08-2019, 15:09

Niewiadomo czy wtedy Varg tak miękko śpiewałby ...nanana jegggg falleeeeen..
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
ODPOWIEDZ