BURZUM
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- vicek
- zahartowany metalizator
Re: BURZUM
kurwa jak można dać taka niską notę debiutowi ;(
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
- Random Apex
- weteran forumowych bitew
Jak można tak nisko oceniać ostatnie dwie płyty?
You've got nothing to lose but your lives.
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
Bo to są przeciętne albumy :)
ten ostatni album mnie cholernie zmęczył szczerze powiedziawszy, nie łapię już chyba klimatu tego co robi obecnie Varg i jak byłem po "Belus" pełny optymizmu" bo zrobił na prawdę mocną płytę tak teraz mamy lądowanie na cztery łapy.
"Fallen" po pierwszych przesłuchaniach na tyle mi się spodobał, że postanowiłem sobie strzelić ten album na oryginale, teraz gdy do niego wracam po 2-3 utworach szukam innej płyty ... nie mogę jej słuchać.
ten ostatni album mnie cholernie zmęczył szczerze powiedziawszy, nie łapię już chyba klimatu tego co robi obecnie Varg i jak byłem po "Belus" pełny optymizmu" bo zrobił na prawdę mocną płytę tak teraz mamy lądowanie na cztery łapy.
"Fallen" po pierwszych przesłuchaniach na tyle mi się spodobał, że postanowiłem sobie strzelić ten album na oryginale, teraz gdy do niego wracam po 2-3 utworach szukam innej płyty ... nie mogę jej słuchać.
- Random Apex
Mam zupełnie inne odczucia, bo zmienił się kierunek, w którym zmierza ten cały człowiek, co tworzy Burzum. Ja zawsze lubiłam folkowo-przyśpiewkowe tematy muzyczne, dlatego trzy ostatnie albumy są dla mnie naprawdę bardzo fajne, z tendencją zwyżkową (im więcej melodii i śpiewania, tym lepiej).
You've got nothing to lose but your lives.
- Realista
Oj co za wiejskie maniery :D zacznij słuchać Bejbe ostrzejszych rzeczy :DRandom Apex pisze:Mam zupełnie inne odczucia, bo zmienił się kierunek, w którym zmierza ten cały człowiek, co tworzy Burzum. Ja zawsze lubiłam folkowo-przyśpiewkowe tematy muzyczne, dlatego trzy ostatnie albumy są dla mnie naprawdę bardzo fajne, z tendencją zwyżkową (im więcej melodii i śpiewania, tym lepiej).
A w ogóle:
Burzum 8,5/10
Aske 8/10
Det Som Engang Var 9/10
Hvis Lyset Tar Oss 10/10
Filosofem 9/10
Daubi Baldrs 4/10
Hlidskajlf 5/10
Belus 8/10
Fallen 5/10
Umskiptar 6/10
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
zasługuje na jeszcze mniej, ale z sentymentu dałem tak wysoką notę.vicek pisze:kurwa jak można dać taka niską notę debiutowi ;(
- Mistrz
- postuje jak opętany!
oczywiście debiut BURZUM jest lepszy od wszystkich albumów DARKTHRONE razem wziętych.
nie wypada dać mu oceny niższej od 9/10.
- megawat
Dwie i pół.Ihasan pisze:ten ostatni album mnie cholernie zmęczył szczerze powiedziawszy, nie łapię już chyba klimatu tego co robi obecnie Varg i jak byłem po "Belus" pełny optymizmu" bo zrobił na prawdę mocną płytę tak teraz mamy lądowanie na cztery łapy.
"Funkcjonariusze po wstępnych oględzinach poćwiartowanych i nagich zwłok stwierdzili, że morderca musiał być szczególnym zboczeńcem".
- twoja_stara_trotzky
LOLMistrz pisze:oczywiście debiut BURZUM jest lepszy od wszystkich albumów DARKTHRONE razem wziętych.
-
kosmiczna glupota
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Wow, niezły hit. A tutaj ludzie sie oburzają na moje pojazdy po Revenge i Blasphemy :D
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
@Mistrz
Ja rozumiem miłość i uwielbienie dla tych nagrań, no ale bez przesady, przecież do jedynki Darkthrone nie ma startu.
Ja bym to, tak na szybko, widział w ten sposób
Burzum 7/10
Aske 7/10
Det Som Engang Var 7/10
Hvis Lyset Tar Oss 10/10
Filosofem 10/10
Dauði Baldrs 3/10
Hlidskajlf 3/10
Belus 7/10 - wysoka nota za poprawny, można nawet powiedzieć, że udany powrót
Fallen 4/10
Umskiptar 4,5/10 - pół wyżej za to, że nie jest powtórką z Fallen
Ciekaw jestem, jak wyglądałaby ta punktacja po odświeżeniu w/w pozycji. Spróbuję przesłuchać wszystkie i może coś zmienię. Z pewnością jednak, dwie dziesiątki pozostaną nietknięte.
Ja rozumiem miłość i uwielbienie dla tych nagrań, no ale bez przesady, przecież do jedynki Darkthrone nie ma startu.
Ja bym to, tak na szybko, widział w ten sposób
Burzum 7/10
Aske 7/10
Det Som Engang Var 7/10
Hvis Lyset Tar Oss 10/10
Filosofem 10/10
Dauði Baldrs 3/10
Hlidskajlf 3/10
Belus 7/10 - wysoka nota za poprawny, można nawet powiedzieć, że udany powrót
Fallen 4/10
Umskiptar 4,5/10 - pół wyżej za to, że nie jest powtórką z Fallen
Ciekaw jestem, jak wyglądałaby ta punktacja po odświeżeniu w/w pozycji. Spróbuję przesłuchać wszystkie i może coś zmienię. Z pewnością jednak, dwie dziesiątki pozostaną nietknięte.
-
- zaczyna szaleć
Rzekł "Mistrz" hahahaMistrz pisze:oczywiście debiut BURZUM jest lepszy od wszystkich albumów DARKTHRONE razem wziętych.
- Mistrz
- postuje jak opętany!
jaki ból dupek. no chyba wiadomo, że napisałem to z przekory :)
debiutu BURZUM nie słuchałem już od jakichś 5-6 lat pewnie, nie wiem jak bym się zapatrywał na to obecnie. ale z kolei np. "Filosofem" wczoraj sobie do snu puściłem po podobnie długiej przerwie i mną pozamiatało. a debiut kiedyś wydawał mi się jeszcze lepszy (może dlatego, że to w sumie jedyny, którego słuchałem od początku do końca - tych plumkań nie trawiłem).
debiutu BURZUM nie słuchałem już od jakichś 5-6 lat pewnie, nie wiem jak bym się zapatrywał na to obecnie. ale z kolei np. "Filosofem" wczoraj sobie do snu puściłem po podobnie długiej przerwie i mną pozamiatało. a debiut kiedyś wydawał mi się jeszcze lepszy (może dlatego, że to w sumie jedyny, którego słuchałem od początku do końca - tych plumkań nie trawiłem).
Gdybyś napisał "do dwójki" to mógłbym zrozumieć, choć się nie zgadzać. Ale jedynka? Serio? Kiedyś lubiłem, z rok temu przesłuchałem na słuchawkach idąc po mieście i jedyne, co czułem przy tej muzyce to irytacja. Nie znoszę takich rozmemłanych riffów prowadzących donikąd.535 pisze:Ja rozumiem miłość i uwielbienie dla tych nagrań, no ale bez przesady, przecież do jedynki Darkthrone nie ma startu.
-
- zaczyna szaleć
Chłopaku, Ty chyba kompletnie zapomniałeś o "Trójcy" Darkthrone, a przede wszystkim o CZWÓRCE Darkthrone!!! Ogarnij to! Mogę Ci to jeszcze napisac w wątku "DARKTHRONE" jak nie dociera.Mistrz pisze:oczywiście debiut BURZUM jest lepszy od wszystkich albumów DARKTHRONE razem wziętych.
- Lykantrop
Osobiście, napisz.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
-
- zaczyna szaleć
Nie trolluj mnie :)Lykantrop pisze:Osobiście, napisz.
Moim zdaniem "Fallen" jest płytą lepszą niż poprzedniczka - to w ogóle jedna z najlepszych płyt jakie nagrali. Bawi mi, że tak wiele osób z tego forum jej nie docenia.