SATYRICON
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
Maria Konopnicka
Re: SATYRICON
No właśnie - zdecydowanie nie mamy o czym rozmawiać, jeśli chodzi o black metal. Tzn mogę sobie z Drone i Sovą pogadać, bo oni w zbliżony sposób pojmowania tego gatunku :)
Szron >>>Satyricon
Countess >>>> Dimmu Borgir
Barathrum >>> Cradle Of Filth
Sabbat >>> Behemoth
...wiem, szokujące :)))
Szron >>>Satyricon
Countess >>>> Dimmu Borgir
Barathrum >>> Cradle Of Filth
Sabbat >>> Behemoth
-
535
Ja lubię wszystkie. RE uważam za najlepszą. Dodatkowo wszystkie wydane po niej mają porządne pierdolnięcie. Słucham ich często i głośno w aucie, czasem w pracy, także w domu i zagrodzie. Nie rozumiem narzekania na te płyty.
-
est
- mistrz forumowej ceremonii
Niektórzy latali nawet w preciwsłonecznych okularach zeby bardziej mrocznie było;)empir pisze:kto nie latał po lesie gdy mother north ujrzało światło dzienne ten nie zrozumiał black metalu, nawet jak się za późno urodziłRiven pisze:no przecież mother north to jakiś patatajec z wysypujacymi się dookoła szyszkami jak się go porówna z w/w kawałkami :) to wlasnie muzyka dla mas, takie black metal radio. volcano przehuj i tyle.
-
Maria Konopnicka
No właśnie o tym pisze - podczas gdy pozostali próbują na ten Satyricon wepchnąć w ramy black metalu, którego Norwegowie nie grają już od lat :)COFFIN pisze: O tyle niefortunne, bo od jakiegoś czasu nie ma sensu patrzeć na Satyricon w tych kategoriach.
Uwielbiam - zarówno debiut jak i dwójkę.COFFIN pisze: A jeśli chodzi o starsze płyty, to ja np. nadal lubię dwójkę:)
-
est
W sumie to pamiętam nawet wywiad sprzed lat z Hankiem A., który to mówił to samo :)Maria Konopnicka pisze:No właśnie o tym pisze - podczas gdy pozostali próbują na ten Satyricon wepchnąć w ramy black metalu, którego Norwegowie nie grają już od lat :)COFFIN pisze: O tyle niefortunne, bo od jakiegoś czasu nie ma sensu patrzeć na Satyricon w tych kategoriach.
-
Maria Konopnicka
Mam tak samo :)535 pisze:Ja lubię wszystkie. RE uważam za najlepszą. .
Mam tak samo z dwiema ostatnimi.535 pisze: Dodatkowo wszystkie wydane po niej mają porządne pierdolnięcie. Słucham ich często i głośno w aucie.
Bo nie da się ich słuchać z nabożną czcią, klęcząc w kałuży krwi przy zapalonych świecach :)))535 pisze: Nie rozumiem narzekania na te płyty.
-
535
Czyli w kategori black metal Szron>>>>>Satyricon, ale normalnie w życiu prywatnym przychodzi odwilż Szron znika i zostaje SATYRICON. Pokrętne, ale uznaję takie tłumaczenie.Maria Konopnicka pisze:No właśnie - zdecydowanie nie mamy o czym rozmawiać, jeśli chodzi o black metal. Tzn mogę sobie z Drone i Sovą pogadać, bo oni w zbliżony sposób pojmowania tego gatunku :)
Szron >>>Satyricon
-
535
Ile Ty masz lat?Maria Konopnicka pisze:Bo nie da się ich słuchać z nabożną czcią, klęcząc w kałuży krwi przy zapalonych świecach :)))535 pisze: Nie rozumiem narzekania na te płyty.
- ultravox
- zahartowany metalizator
Ta nowa płyta Szron nawet daje radę, ale patrząc na to, co kapele pokroju Satyricon robiły kilkanaście lat temu, "jest tylko bladym odbiciem barw".
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Identycznie. Nie tylko nie rozumiem narzekania na te płyty, ale nie rozumiem, dlaczego niektórzy nie uważają je za black metalowe? Paradoks.535 pisze:Ja lubię wszystkie. RE uważam za najlepszą. Dodatkowo wszystkie wydane po niej mają porządne pierdolnięcie. Słucham ich często i głośno w aucie, czasem w pracy, także w domu i zagrodzie. Nie rozumiem narzekania na te płyty.
Da się. Wystarczy włączyć The Pentagram Burns, My Skin Is Cold, czy Den Siste. Te piosenki nadają się do tego jak żadne inne.Maria Konopnicka pisze:Bo nie da się ich słuchać z nabożną czcią, klęcząc w kałuży krwi przy zapalonych świecach :)))535 pisze: Nie rozumiem narzekania na te płyty.
all the monsters will break your heart
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Ale dlaczego mialoby mi to przeszkadzac? Przeciez lubie ten kawalek. Lubie wies :).COFFIN pisze:Riven, ale tak na poważnie - nie przeszkadza Ci w tym momencie, że w tym wideo 'wystąpił' Twój ulubieniec?:PRiven pisze:no przecież mother north to jakiś patatajec z wysypujacymi się dookoła szyszkami jak się go porówna z w/w kawałkami :) to wlasnie muzyka dla mas, takie black metal radio. volcano przehuj i tyle.
this is a land of wolves now
- ultravox
Prawdę mówiąc teledysk jest o wiele bardziej wieśniacki niż sam kawałek ;)
- Adrian696
prawda czasu. prawda ekranuultravox pisze:Prawdę mówiąc teledysk jest o wiele bardziej wieśniacki niż sam kawałek ;)
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- empir
ale jest to wieś pozytywna
a dobra wieś nie jest zła
- ultravox
- twoja_stara_trotzky
535 pisze:Złote Wary 2012. Potęzny cios zaraz przed końcem konkursu.Maria Konopnicka pisze:Słucham właśnie ostatniej płyty SZRON i uważam, że kasuje ona wszystko co zrobił Satyricon po "Rebel..."
oj tak ;)
-
Maria Konopnicka
Do klasyki trudno porównywać, ale słucha mi się tego Szron bardzo przyjemnie...ultravox pisze:Ta nowa płyta Szron nawet daje radę, ale patrząc na to, co kapele pokroju Satyricon robiły kilkanaście lat temu, "jest tylko bladym odbiciem barw".
Trzotzky? Jak Ci się podoba nowy SZRON? :)
Ostatnio zmieniony 30-12-2012, 20:22 przez Maria Konopnicka, łącznie zmieniany 1 raz.
- COFFIN
Kiedyś miałem ubaw, jak ktoś tam wylewał swoje uwagi na temat tego wideo i się zdziwił, że to Ted;)Riven pisze:Ale dlaczego mialoby mi to przeszkadzac? Przeciez lubie ten kawalek. Lubie wies :).
'Come the Blessed Madness'
-
est
Taka blackmetalowa Sobótka:)empir pisze:ale jest to wieś pozytywna
- Stoigniew
hehehehe, a to dobre - chcesz powiedzieć że TYLKO TEN teledysk to wiocha ??ultravox pisze:Prawdę mówiąc teledysk jest o wiele bardziej wieśniacki niż sam kawałek ;)
99,99% teledysków z kręgu black metal to wiocha :):):) (szczególnie z tamtego okresu)