BATUSHKA - SENSATIONAL ORTHODOX BLACK DOOM METAL

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
83koper83
rasowy masterfulowicz

Re: BATUSHKA - SENSATIONAL ORTHODOX BLACK DOOM METAL

22-07-2016, 14:21

Widziałem nagranie z koncertu, który odbył się w Kijowie. Cóż to za bulgocząca sraka, i tandeta, od sztampowego i bezpłciowego pitolenia - które może na płycie przykryte jest trochę tymi komputerowo wyczarowanymi chórami, ale na żywo bije po uszach tym bardziej, że artyści wyją fałszywie co sił w płucach - po wsiowy "image" i otoczenie sceniczne. Obrazu dopełnia publika, klaszcząca pociesznie w łapki, w kontrapunkcie do dzwoneczka.

Przecież to jest żenada, dno i kilometr mułu, a potem jeszcze kopalnia skamieniałych odchodów mamuta.
Kerosene keeps me warm.
Awatar użytkownika
maciek z klanu
mistrz forumowej ceremonii

22-07-2016, 14:43

wiadomo juz jaki jest sklad zespolu?
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

22-07-2016, 15:17

Nagrania live są naprawdę nędzne i tym boleśniej pokazują, jak pusta jest ta muzyka. I już wiem, z jaką przeciętną kapelą mi się kojarzy metalowa warstwa wokalno-muzyczna. Z fińską Catamenią. To raczej nie jest komplement. Zaczynam się cieszyć, że na trasę Behemoth tym razem się nie załapię, przynajmniej nie będę musiał szukać takiego miejsca w klubie, gdzie nic nie słychać.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Awatar użytkownika
TheDude

22-07-2016, 15:21

maciek z klanu pisze:wiadomo juz jaki jest sklad zespolu?
Ktoś z Hermh pewnie :)
Awatar użytkownika
Beldaroh
świeżak

22-07-2016, 15:25

TheDude pisze:
Ja jestem na wokalsach
Nie byłeś w Brazylii więc gówno znaczysz......

https://www.facebook.com/Beldaroh.Besatt.Cebulandia
Awatar użytkownika
maciek z klanu

22-07-2016, 15:35

Beldaroh pisze:
TheDude pisze:
Ja jestem na wokalsach

to wiem.
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Awatar użytkownika
Puszczyk
rozkręca się

22-07-2016, 15:45

If you run the three cyrillic spelled names through Google translate, you end up with Christopher, Martin and Bartholemew. There is great consensus on some of the metal-boards I follow, that the latter is in fact Bartłomiej Krysiuk – the owner of Witching Hour Productions, and vocalist of the Polish symphonic black metal band Hermh. The album is also released through Witching Hour Productions.

Should one choose to speculate on the identities of the other members, then it’s propably worth noticing, that the guitarist in the latest known lineup of Hermh, is named Krzysztof Drabikowski; adding fuel to the rumour that Batushka is probably Hermh in new feathers.

I jakiś Marcin
Heretyk

25-07-2016, 15:08

83koper83 pisze:Widziałem nagranie z koncertu, który odbył się w Kijowie. Cóż to za bulgocząca sraka, i tandeta, od sztampowego i bezpłciowego pitolenia - które może na płycie przykryte jest trochę tymi komputerowo wyczarowanymi chórami, ale na żywo bije po uszach tym bardziej, że artyści wyją fałszywie co sił w płucach - po wsiowy "image" i otoczenie sceniczne. Obrazu dopełnia publika, klaszcząca pociesznie w łapki, w kontrapunkcie do dzwoneczka.

Przecież to jest żenada, dno i kilometr mułu, a potem jeszcze kopalnia skamieniałych odchodów mamuta.
można chyba zamknąć temat dotyczący tego gówna, bo co tu więcej dodać?
muzi
rozkręca się

30-09-2016, 20:45

możecie nakurwiac na batushke, ale właśnie jestem między ich koncertem a bolzerem w mega w katowicach i kurwa co oni za show dali to ja pierdolę. fantastyczne widowisko, polecam.
btd
rozkręca się

30-09-2016, 20:51

no, to zobaczę jutro

a nasze batuszki z różańcami to okazało się paru dorosłych i dziecko z tego co widać po zdjęciach. czyli jak zwykle w necie napinka a potem tylko paru największych jełopów.
535

30-09-2016, 21:23

muzi pisze:możecie nakurwiac na batushke, ale właśnie jestem między ich koncertem a bolzerem w mega w katowicach i kurwa co oni za show dali to ja pierdolę. fantastyczne widowisko, polecam.
Ta widziałem te szopkie w internecie. Nawet gdyby mi zapłacili, nie chciałbym tego oglądać na żywo.
Awatar użytkownika
Rattlehead
zahartowany metalizator

30-09-2016, 21:28

535 pisze:
muzi pisze:możecie nakurwiac na batushke, ale właśnie jestem między ich koncertem a bolzerem w mega w katowicach i kurwa co oni za show dali to ja pierdolę. fantastyczne widowisko, polecam.
Ta widziałem te szopkie w internecie. Nawet gdyby mi zapłacili, nie chciałbym tego oglądać na żywo.
Chuj w jebaną batuszkę. Wpadnij, będę miał bimber z melasy ;)
support music, not rumors
535

30-09-2016, 21:37

Nigdzie nie wpadam, po brutalu mam wstręt do tej publiki. Poza tym nie piję niczego mocniejszego niż 5%. Zobaczymy jeszcze co wyjdzie na koniec tygodnia.
Awatar użytkownika
Tymothy
postuje jak opętany!

30-09-2016, 21:51

btd pisze:no, to zobaczę jutro

a nasze batuszki z różańcami to okazało się paru dorosłych i dziecko z tego co widać po zdjęciach. czyli jak zwykle w necie napinka a potem tylko paru największych jełopów.

jeszcze większymi jełopami od tych modlących się są te metalofce, co tam sypią w tle jakimiś drętwymi tekstami, normalnie takie prowokacyjne są, że ja pierdole, nic tylko w te modnie przystrzyżone łby z plaskacza jebnąć, aż by się bródka rozczochrała...
Hello darkness, my old friend
535

30-09-2016, 21:57

Jedni warci drugich, Nie chcę mieć z nimi nic wspólnego.
btd
rozkręca się

30-09-2016, 23:43

jo cie prosza.

ja myślałem że faktycznie będą jakieś zastępy bojowe i będzie wesoło, a tutaj takie marne ludziki. którym należałoby na bułkę dać.

no a gimbusy nagle czujące się tak mocne to żena jak zwykle.
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

01-10-2016, 00:04

Tymothy pisze:jeszcze większymi jełopami od tych modlących się są te metalofce, co tam sypią w tle jakimiś drętwymi tekstami, normalnie takie prowokacyjne są, że ja pierdole, nic tylko w te modnie przystrzyżone łby z plaskacza jebnąć, aż by się bródka rozczochrała...
Amen. Ci rozmodleni wykazali przynajmniej jakąś odwagę, a oni? I kurwa co za debilne fryzury te śląskie metalofce noszą? Ja wiem, że koncert Behemotha nie pokazuje reprezentatywnej próbki, tylko jakąś zbuntowaną młodzież, no ale ja pierdolę.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Viburnum
świeżak

01-10-2016, 04:20

Właśnie wróciłem z koncertu i potwierdzam, że "kurwa co oni za show dali to ja pierdolę". Momentami już myślałem: O! Prawie to jest dobr... eeee.., jednak nie :|
w ynternetach nikt nie wie, że jestę tosterem
Awatar użytkownika
uglak

01-10-2016, 10:07

bart zawalil szanse na promocje w ogolnopolskich mediach - jak przyjechaly kamery to mogl wyjsc do krucjaty w kostiumie z jakims kadzidlem i krzyzem. zaraz by poleciala rozpoznawalnosc i sprzedaz do gory ;-)
Guilty of being right
Awatar użytkownika
TheDude

01-10-2016, 11:04

Po co im gitary z 8 strunami ? Przecie tam na jednej jest grane i w kółko to samo.

Obrazek
ODPOWIEDZ