BURZUM
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- ultravox
- zahartowany metalizator
Re: BURZUM
Może lepiej nie, bo w takim wypadku nowa płyta Burzum mogłaby mocno nawiązywać do "Thousand Swords" ;) Mnie akurat podobają się nowe płyty Burzum, a tych odgrzewanych kawałków słuchało mi się w miarę dobrze, choć bez większej ekscytacji (ale też bez bólu). Nie mam jednak większej ochoty by do tego wracać, w przeciwieństwie do takiego "Fallen" na przykład.
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Nowe płyty Burzum są w porządku, ze wskazaniem na Belus, chociaż Fallen nie jest taki zły jak się go tutaj rysuje. Odnośnie tych starych kawałków nagranych na nowo już się, jak sądzę, odniosłem wcześniej.
The madness and the damage done.
- Realista
- weteran forumowych bitew
Belus jest zajebisty, Fallen wkurwia mnie swoim zjebanym miksem i nie moge jej dłużej słuchać, nawet obiektywnie nie mogę jej ocenić bo realizacja mnie doprowadza do szału.
-
- w mackach Zła
Dla mnie Belus i Fallen to też w porządku płyty, natomiast ta z nowymi wersjami to po prostu ciekawostka i tyle.
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
"Belus" oczywiście bardzo dobry.Realista pisze:Belus jest zajebisty, Fallen wkurwia mnie swoim zjebanym miksem i nie moge jej dłużej słuchać, nawet obiektywnie nie mogę jej ocenić bo realizacja mnie doprowadza do szału.
"Falen" zakupiłem sobie jakiś czas temu i w sumie nawet ostatnio odpaliłem. Dupy nie urywa, ale od czasu do czasu można sobie posłuchać. Jest to bez wątpienia lepszy ruch Vickernesa niż nagrywanie kolejny raz słabych wersji z jedynki i dwójki Burzum.
- Only_True_Believers
Czy ktoś trafił na wypowiedź Varga w sprawie zamachu, który przygotował Anders Breivik?
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
-
- mistrz forumowej ceremonii
Widziałem wywiad w TVN Style gdzie Varg opowiadał, że owego dnia Andy dostał na śniadanie płatki soft, a że woli crispy to wkurwił się nieludzko i postanowił coś z tym zrobić.
- Only_True_Believers
Umarłem ze śmiechu.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
- ultravox
http://www.burzum.org/eng/library/war_in_europe01.shtmlOnly_True_Believers pisze:Czy ktoś trafił na wypowiedz Varga w sprawie zamachu, który przygotował Anders Breivik?
Chodzi Ci o to?
- Only_True_Believers
Tak, to. Dziękuję.
- maciek z klanu
kupilem dzisiaj te "nowe" burzum i jest bardzo fajne. wokalnie Varg zmienil sie niesamowicie (z skrzeczacego orka na bardziej dojrzalego wokaliste, ale bez sily w glosie). Plyta fajna, z jednym minusem. nie ma tej atmosfery co na wczesniejszych nagraniach. 4/6 :)
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- Loathe
- postuje jak opętany!
hahahahahahah :DDDest pisze:Widziałem wywiad w TVN Style gdzie Varg opowiadał, że owego dnia Andy dostał na śniadanie płatki soft, a że woli crispy to wkurwił się nieludzko i postanowił coś z tym zrobić.
Nic, naprawdę nic nie pomoże
jeśli Ty nie pomożesz dziś miłości
jeśli Ty nie pomożesz dziś miłości
Kupiłem, słucham sobie właśnie i sam jeszcze nie wiem co o tym "From The Depths..." myśleć. Obciachu na pewno nie ma, ale też specjalnie pozytywnie nie zaskakuje. Ot, ciekawostka, na dwa, trzy przesłuchania. Nie przypuszczam bym do tego albumu wracał. Z niecierpliwością czekam na kolejny, normalny album z premierowym materiałem.
- Pöstmörtem
- postuje jak opętany!
Musiałby posłuchać wszystkich staroci po kolei, a potem tego żeby wydać werdykt. Brakuje tych rozpaczliwych wokali, brak brudu aż tak mocno nie przeszkadza, produkcja jest klarowna, ale to nie techniczny death/thrash w końcu i nie wali po uszach uczciwością. Lepiej mi to wchodzi niż nowe matexy, te mhrooczne wstawki dobrze się wkręcają, lelum polelum.
- Only_True_Believers
"rozpaczliwe wokale" (chujowe) były najgorszym elementem starych płyt. :)Pöstmörtem pisze:Musiałby posłuchać wszystkich staroci po kolei, a potem tego żeby wydać werdykt. Brakuje tych rozpaczliwych wokali,
Pöstmörtem pisze:Produkcja jest klarowna, ale to nie techniczny death/thrash w końcu i nie wali po uszach uczciwością.
Raczysz Pan chyba żartować.Only_True_Believers pisze:"rozpaczliwe wokale" (chujowe) były najgorszym elementem starych płyt :)
- Pöstmörtem
- postuje jak opętany!
@Only_True_Believers, to ambientowe albumy powinny być w sam raz dla ciebie, tam tych wokali nie ma wcale.
- maciek z klanu
lol^2Only_True_Believers pisze:"rozpaczliwe wokale" (chujowe) były najgorszym elementem starych płyt :)Pöstmörtem pisze:Musiałby posłuchać wszystkich staroci po kolei, a potem tego żeby wydać werdykt. Brakuje tych rozpaczliwych wokali,
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
-
- w mackach Zła
Patrzcie, nawet podpucha ma czasem rację. :DPöstmörtem pisze:Musiałby posłuchać wszystkich staroci po kolei, a potem tego żeby wydać werdykt. Brakuje tych rozpaczliwych wokali, brak brudu aż tak mocno nie przeszkadza, produkcja jest klarowna, ale to nie techniczny death/thrash w końcu i nie wali po uszach uczciwością. Lepiej mi to wchodzi niż nowe matexy, te mhrooczne wstawki dobrze się wkręcają, lelum polelum.Maria Konopnicka pisze:Kupiłem, słucham sobie właśnie i sam jeszcze nie wiem co o tym "From The Depths..." myśleć. Obciachu na pewno nie ma, ale też specjalnie pozytywnie nie zaskakuje. Ot, ciekawostka, na dwa, trzy przesłuchania. Nie przypuszczam bym do tego albumu wracał. Z niecierpliwością czekam na kolejny, normalny album z premierowym materiałem.
- Sova
- rasowy masterfulowicz
lolOnly_True_Believers pisze:"rozpaczliwe wokale" (chujowe) były najgorszym elementem starych płyt :)