jeez fakin krajst.....maj lovli gad człowieniu nie wiem skad jestes ,ale porazasz mnie w tym momencie....i nie jest wazne ,czy pozytywnie ,czy nie....ultravox pisze:Drone pisze: Wracajmy do MGŁY. Stawiam pytanie. Jeśli nie jest to najlepsza płyta metalowa wydana jak dotąd w Polsce, to która nią jest?
Dla mnie WHTN to nawet nie jest najlepsza Mgła, a co dopiero najlepsza płyta metalowa wydana w Polsce. Nawet w samym bm inspirowanym norweskim graniem znalazłbym masę lepszych rzeczy - debiut Veles, Infernum, jedynka Graveland, demówki i pierwszy mini Behemoth, a nawet po części "Grom" - to wszystko robi na mnie większe wrażenie niż WHTN. Oczywiście piszę z czysto subiektywnego punktu widzenia, bo kompletnie nie rozumiem fenomenu tej płyty, która przecież podoba się naprawdę wielu osobom.
MGŁA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- aginsiak
- w mackach Zła
Re: MGŁA
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
Kat - wszystko od jedynki do Róż, Vader - dwie pierwsze + Sothis, już litościwie nie będę wymieniać płyt Behemotha, ale chociażby jedynka i dwójka Infernal War albo wsio KSM, większość materiałów Furii, Rebel Souls Dajmniejszym, dwójka i trójka Azarath, oba Kobongi, pierwsze trzy płyty Christ Agony, pewnie jeszcze kilka innych starych death metali w rodzaju tych na B. czy tych na A., no kurwa, przecież w tym kraju od chuja lepszych metalowych płyt od tej Mgły wyszło. lepszych, oryginalniejszych, bardziej radykalnych, bardziej wpływowych, o znacznie większej sile w osi czasu. ta dyskusja jest w ogóle ŚMIESZNA.
- ultravox
- zahartowany metalizator
Hehe... Jeszcze parę lat temu sam bym się popukał w głowę na widok takich nazw, ale ostatnio mocno doceniłem te stare polskie klimaty. Muzyka zła w każdym możliwym znaczeniu tego słowa, ale bardziej mi robi niż te serca ku nikomu. Celowo zresztą ograniczyłem się tutaj do czerniny, bo wymienianie rzeczy typu Vader, Damnation czy Christ Agony to w tym przypadku coś zbyt oczywistego.aginsiak pisze:jeez fakin krajst.....maj lovli gad człowieniu nie wiem skad jestes ,ale porazasz mnie w tym momencie....i nie jest wazne ,czy pozytywnie ,czy nie....
- hcpig
Ha, a co, jednak?twoja_stara_trotzky pisze:oba Kobongi
Ja dorzucam:
Abs Conditus - Noc Długich Noży
Alastor - Żyj, Gnij i Milcz
Anal Stench - Red Revolution
April Ethereal - Advent
Asgaard - XIII Voltum Lunae
Belfegor - The Work of Destruction
Bestial Blood Bambino - Demo 2003
Boguslaw Balcerak's Crylord - Blood of the Prophets
Christ Agony - Elysium
Darzamat - In the Flames of Black Art
Dies Irae - Sculpture of Stone
Dragon - Fallen Angel
Kat - Mind Cannibals
Luna Ad Noctum - Dimness' Profound
Łza Zeschniętej Róży - Majestat Mgieł Nocnych
Thor's Hammer - The Fate Worse Than Death
Yare Yare Daze
- twoja_stara_trotzky
Od każdej z tych płyt nowa Mgła jest BEZSPRZECZNIE lepsza. :D
- Random Apex
- weteran forumowych bitew
Wystarczy powiedzieć, że krótkie i bardzo, bardzo fajne Mdłości and Further Down the Nest są o niebo lepsze od WHTN.
You've got nothing to lose but your lives.
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
czy na pudelku jest nalepka "Dobre, bo polskie" ? to troche przypomina glosowanie nad najladniejszym golem na euro. Wiekszosc zjebow u nas wybrala blaszczykowskiego, chociaz byly ze 3 lepsze. ale blaszczykowski jest nasz a ibrahimovic nie
Ostatnio zmieniony 19-07-2012, 09:25 przez Triceratops, łącznie zmieniany 1 raz.
woodpecker from space
- twoja_stara_trotzky
Mgła na pudelku?
- Drone
Czułem, że wykwitną prędko absurdy, choć nie sądziłem, że aż w takim natężeniu. Zastanówmy się, czy chcemy dalej chodzić jak chłop pańszczyźniany po polu i wyciągać z ziemi piątej klasy buraki, pyry i behemoty, czy też czytać dobrą literaturę w zaciszu skromnego dworku i tylko w weekendy formować żywopłot z ligustru dla przyjemności?
Oddajmy szacunek pionierom, nawet temu Nergalu i Darkenu (choć moim zdaniem VADER i ARMAGEDON byli lata świetlne przed nimi), ale nie deprecjonujmy teraźniejszości, która jest pełniejsza, bardziej wyrazista i świadoma swojej wartości. Zaczynają pojawiać się na polskiej scenie zespoły i twórcy, którzy swoją dojrzałością wyrastają ponad to, czym karmiono nas przez lata. Z nowych rzeczy m.in. CULTES, BESTIAL RAIDS, DOOMBRINGER i MEDICO PESTE to dla mnie klasa światowa, bez kompleksów, bez ziemniaczanego stygmatu, bez wujka z PGR-u.
Oddajmy szacunek pionierom, nawet temu Nergalu i Darkenu (choć moim zdaniem VADER i ARMAGEDON byli lata świetlne przed nimi), ale nie deprecjonujmy teraźniejszości, która jest pełniejsza, bardziej wyrazista i świadoma swojej wartości. Zaczynają pojawiać się na polskiej scenie zespoły i twórcy, którzy swoją dojrzałością wyrastają ponad to, czym karmiono nas przez lata. Z nowych rzeczy m.in. CULTES, BESTIAL RAIDS, DOOMBRINGER i MEDICO PESTE to dla mnie klasa światowa, bez kompleksów, bez ziemniaczanego stygmatu, bez wujka z PGR-u.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
-
trotzky @ będzie wam teraz raźniej ! ;)
- Random Apex
Wydaje mi się, że określenie tych kapel mianem "klasy światowej" to takie pierdnięcie w salonie. ;)Drone pisze:Z nowych rzeczy m.in. CULTES, BESTIAL RAIDS, DOOMBRINGER i MEDICO PESTE to dla mnie klasa światowa, bez kompleksów, bez ziemniaczanego stygmatu, bez wujka z PGR-u.
-
jak zresztą prawie każdy twój post w temacie girls girls girls
- Random Apex
Mylisz mnie chyba z Holy Sloth, mało co udzielam się w tamtym temacie :)
- maciek z klanu
LOL :)) widac dokladnie, ze jestes dziewczyna, co potwierdza moja teze, ze dziewczyny nie rozumieja KOMPLETNIE black metalu.Random Apex pisze:Wydaje mi się, że określenie tych kapel mianem "klasy światowej" to takie pierdnięcie w salonie. ;)Drone pisze:Z nowych rzeczy m.in. CULTES, BESTIAL RAIDS, DOOMBRINGER i MEDICO PESTE to dla mnie klasa światowa, bez kompleksów, bez ziemniaczanego stygmatu, bez wujka z PGR-u.
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- Random Apex
@maciek - całkiem prawdopodobne, że mamy inne pojęcia estetyki oraz klasy światowej :) a także inne rzeczy cenimy w muzyce. To może ta nasza kość niezgody, płeć nie ma tutaj większego znaczenia.
- Morph
- Kontakt:
Ależ ma, trzeba być kompletnie pozbawionym jaj, żeby narzekać na Mgłę, a Mothlite określać pretendentem do płyty roku. :D.Random Apex pisze:płeć nie ma tutaj większego znaczenia.
Give birth to something dead
Give birth to something old
Give birth to something old
- Random Apex
Ale Mgła przecież jest jednak o wiele lepsza niż takie Medico Peste :)
Mothlite to płyta stulecia.
Mothlite to płyta stulecia.