MORTAL SLAUGHTER
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- zaczyna szaleć
Re: MORTAL SLAUGHTER
tu koleś ma kilka sztuk jak ktos jeszcze nie nabył ;
http://allegro.onet.pl/mortal-slaughter ... 55239.html
http://allegro.onet.pl/mortal-slaughter ... 55239.html
- olo1972
- postuje jak opętany!
Widziałem ich kiedys na gigu z Quo Vadis w Puławach.Niezła awantura była wtedy po koncercie
Muzycznie dali popalić.Chyba załapię się na tą płytkę.

-
- rozkręca się
No, szyby poleciały w Chemiku.olo1972 pisze:Niezła awantura była wtedy po koncercie. :D
-
- rasowy masterfulowicz
Destiny/Roots of Evil na CD jest w Witchinghour jakby kogoś interesowało.
- Najprzewielebniejszy
- zahartowany metalizator
juz jest reedycja "Lepers"... z nową okładką :)

WINYLE na sprzedaż viewtopic.php?f=25&t=18597&p=1845769#p1845769
Już mi serce zabiło, że może Leppers na CD wyszło i z tej okazji ktoś odświeżył temat.
O kurwa! Jednak! Szkoda, że okładka zmieniona - tamta była paskudna, ale historii nie powinno się upiększać.Nienawidzę reedycji ze zmienionymi okładkami, ale i tak kupię - od wielu lat tego nie słyszałem choć wciąż mam kasetę. Obituarowy wokal, wyraziste, selektywne riffy ( co z tego, że niektóre kradzione) - byłem zajarany tą kasetą :)
- Najprzewielebniejszy
ja już mam, brzmienie lekko poprawione - podbity środek i trochę poczyszczone, a 2 bonusy rehowe nie niszczą całości.
Faaajnie sie slucha po latach!
Faaajnie sie slucha po latach!
- Mol
- Paysage d'Hiver
- w mackach Zła
+1Mol pisze:dajcie znac gdy pojawi sie na allegro :)
- Paysage d'Hiver
- w mackach Zła
Mol szukaj z błędem na allegro
http://allegro.pl/listing.php/search?ch ... text&buy=0
http://allegro.pl/listing.php/search?ch ... text&buy=0
- Mol
- Paysage d'Hiver
- w mackach Zła
Przyszła do mnie dziś płytka - książeczka z grubego papieru kredowego, od zewnątrz lakier UV. W środku oryginalna okładka kasety, sporo świetnych starych zdjęć, historia zespołu, wypowiedzi muzyków (niejaki Andrzej Papież się też wypowiada). Warto było czekać na tę reedycję. Już nie mogę się doczekać kiedy odpalę CD :)
-
- w mackach Zła
Zakup obowiazkowy. W ogole to uwazam, ze powinno sie wznawiac jak najwiecej takich perelek z dawnych czasow. Ja pamietam, ze z polskich kaset ze szczegolnym uwielbieniem tluklem wtedy z mniej znanych Necrobiosis, Incest, Celebration (chyba najslabszy z nich), Violent Dirge, Rotting Head, Engraved, Ghost, Ahret Dev (tu na szczescie wyszlo ofijalne wznowienie), o Armagedon, Betrayer, Imperator nie wspomne. Mnostwo tego bylo i w wiekszosci swietne kapele, takze sprzeczanie sie w innym dziale o najlepszej polskiej plycie nie ma zupelnie sensu - ogolnie bylo zajebiscie i dobrych plyt bylo troche... Na szczescie nadal jest, ale to juz temat na inna dyskusje. ;)
Świetnie się tego słucha po latach, choć brzmienie wydaje się bardziej spartańskie niż kiedyś (mimo, że poprawione). Kupa fajnych, klasycznych riffów, szaleńczych galopad, rytmicznych zwolnień, aż łezka mi się w oku zakręciła :) To były czasy :)
Tu Was zaskoczę - nie mam zielonego pojęcia skąd mam kasetę "Lepers" - przypuszczam, że zgarnąłem od kumpla, który odszedł od death metalu na rzecz Red Hot Chilli Pepers, ale pewności nie mam...
Tu Was zaskoczę - nie mam zielonego pojęcia skąd mam kasetę "Lepers" - przypuszczam, że zgarnąłem od kumpla, który odszedł od death metalu na rzecz Red Hot Chilli Pepers, ale pewności nie mam...
- Mol
rzeczywiscie, fajnie wydana jest ta reedycja. tak przy okazji - wiecie dlaczego do tej pory nie ukazala sie reedycja "The Lost of Mercy"?
- Herezjarcha
- w mackach Zła
Dobre pytanie. Pewnie przez to że wydawał Loud Out. W końcu za "Thor" Hazaela dziś trzeba bulić jakieś chore sumy na Allegro, a jest to jedna z bądź co bądź bardziej klasycznych pozycji polskiego DM (czemu? nie wiem, ale ch... z tym)
A samo Mortal Slaughter trzeba będzie sobie odświeżyć. "Destiny" pamiętam i szału nie zrobiła, a tych "Lepersów" to nawet nie słyszałem (chyba) za to okładkę mam w głowie do dziś, bo chyba większego koszmaru nie da się już zrobić.
A samo Mortal Slaughter trzeba będzie sobie odświeżyć. "Destiny" pamiętam i szału nie zrobiła, a tych "Lepersów" to nawet nie słyszałem (chyba) za to okładkę mam w głowie do dziś, bo chyba większego koszmaru nie da się już zrobić.
- Najprzewielebniejszy
-1Herezjarcha pisze:a tych "Lepersów" to nawet nie słyszałem
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
Katowałem wczoraj "Leppers" po latach w nocy i dołączam się ze spóźnionym cukrem. Naprawdę doskonale zestarzał się ten materiał - nabrał nowego uroku i słucha się go bez zażenowania - i nie jest to tylko kwestia samych sentymentów.Maria Konopnicka pisze:Świetnie się tego słucha po latach, choć brzmienie wydaje się bardziej spartańskie niż kiedyś (mimo, że poprawione). Kupa fajnych, klasycznych riffów, szaleńczych galopad, rytmicznych zwolnień, aż łezka mi się w oku zakręciła :) To były czasy :)
Jeżeli chodzi o nową okładkę to jak dla mnie decyzja o zmianie była oczywista - tamta była tak kretyńska, że nawet wtedy wydawała się chujowa. Destiny miała zajebisty cover i tym stworem wiślanym na tle osiedla Niwa byłem strasznie zdegustowany :)
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?