TRUCIZNA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Only_True_Believers
- zahartowany metalizator
Re: TRUCIZNA
Szczerze mówiąc, dawno nie słyszałem czegoś co emanuje tak złą energią i demonicznością jak TRUCIZNA. Tylko śmieszne teksty psują odbiór. Mimo to będę miał na radarze.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
- zekke
- rasowy masterfulowicz
też tak miałem, po kilku przesłuchaniach pierwszych wypustów. czar niestety szybko pryska, wszystko brzmi na jedno kopyto a forma wyczerpuje się błyskawicznie, w prostackim graniu trzeba umieć zawrzeć te "coś" co jest jeszcze trudniejsze w takiej formie niż maskując to milionem dźwięków, sampli i parapetow na 5 reverbach. jeśli ten nowy track wyznacza ich jakikolwiek dalszy kierunek no to jest to totalny brak kierunku. ot taki typowy band który pewnie czasem puszcze jak mnie najdzie, w zasadzie dowolny kawałek bo wszystko brzmi tak samo. może jeszcze czymś zaskoczą, poki co to hajp zgasl zanim zdążył się porządnie rozpalić

- trup
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Dobry ten nowy kawałek. Jeśli czas na duży, pełny materiał, to ja się bardzo cieszę.Soundterror pisze: ↑19-03-2026, 10:15Z Katowic (można m.in posłuchać nowego utworu "Ze wstrętem uciekamy słońcu", który pojawi się na nadchodzącej płycie):
Trucizna pięknie na żywo brzmi. Czasem aż się prosi o to żeby były bas albo druga gitara, co by dodało mocy, ale i tak to elegancko jest wykoncypowane. Ta surowość i szorstkość tego brzmienia bardzo mi robi. W tym zespole Wszystko tu się kupy trzyma. Muzyka, oprawa wizualna, swoiste teksty (sięganie po nieoczywiste inspiracje).
Fajnie, że mają ogień i jadą!
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
- Żwirek i Muchomorek
- w mackach Zła
Jak dla mnie ten kapel ma sens tylko jako zespół koncertowy. Z tego prostego powodu, że na żywo raczej nie da się zobaczyć kapel, do których TRUCIZNA nawiązuje, a nawet jeśli, to śmierdzą moczem i starymi ludźmi. Nie żeby mnie ich koncert powalił, bo nie, ale było okej. Takie do potupania nóżka. Jakbym nie był absytnentem, to byłbym pewnie zachwycony, bo to takie granie że bez czteropaka nie podchodź, ale w domu to nie wiem po co miałbym tego słuchać. Więc nie słucham. Niech sobie grają - fajnie, że im się chce.
Przygody Batona na czarnym lądzie