ULVER
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- grot
- weteran forumowych bitew
Re: ULVER
takie coś
https://play.google.com/store/apps/deta ... e.app_5214
w skrócie taka trochę bardziej rozbudowana strona internetowa. niestety rzadko aktualizowana.
https://play.google.com/store/apps/deta ... e.app_5214
w skrócie taka trochę bardziej rozbudowana strona internetowa. niestety rzadko aktualizowana.
- Odkryłem swoją drugą osobowość. Ma na imię Jan.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
- Skaut
- mistrz forumowej ceremonii
Trochę irytujące jest to ciągłe rozmienianie się na drobne co niestety znacząco odbija się na pełnych wydawnictwach, albo jakieś koncertówki, albo covery, albo materiały retrospektywne. Rozumiem, że z takiej muzyki ciężko jest wyżyć, ale od czasu do czasu Garm mógłby spiąć poślady i nagrać coś na miarę "Blood Inside".Knokkelmann pisze:Bardzo dobre wieści z obozu Ulver. Zespół kompletuje materiał retrospektywno-antologiczny, wśród którego miałby się znaleźć również ten z black metalowego okresu działalności grupy (o ile dobrze zrozumiałem myśl autora, mowa była o niepublikowanych do tej pory nagraniach). Zapewne prędko się to nie ukaże, ale najważniejsze, że coś się w tej materii dzieje.
Coś tam było! Człowiek!
-
Maria Konopnicka
Re:
Widać znają się na marketingu :)) Narobić się i zarobić to nie sztuka :)Skaut pisze: Trochę irytujące jest to ciągłe rozmienianie się na drobne co niestety znacząco odbija się na pełnych wydawnictwach, albo jakieś koncertówki, albo covery, albo materiały retrospektywne. Rozumiem, że z takiej muzyki ciężko jest wyżyć, ale od czasu do czasu Garm mógłby spiąć poślady i nagrać coś na miarę "Blood Inside".
- Knokkelmann
- postuje jak opętany!
Re:
No ale przecież następny w kolejce jest materiał premierowy, który pewnie jest już gotowy, więc niech tam sobie składają powoli tą antologię. A czy Messe I.X-VI.X będzie na miarę Blood Inside, to się wkrótce okaże.Skaut pisze:Trochę irytujące jest to ciągłe rozmienianie się na drobne co niestety znacząco odbija się na pełnych wydawnictwach, albo jakieś koncertówki, albo covery, albo materiały retrospektywne. Rozumiem, że z takiej muzyki ciężko jest wyżyć, ale od czasu do czasu Garm mógłby spiąć poślady i nagrać coś na miarę "Blood Inside".Knokkelmann pisze:Bardzo dobre wieści z obozu Ulver. Zespół kompletuje materiał retrospektywno-antologiczny, wśród którego miałby się znaleźć również ten z black metalowego okresu działalności grupy (o ile dobrze zrozumiałem myśl autora, mowa była o niepublikowanych do tej pory nagraniach). Zapewne prędko się to nie ukaże, ale najważniejsze, że coś się w tej materii dzieje.
This is where everything goes backwards.
- DeadButDreaming
- w mackach Zła
Re: Re:
Czy to, co nazwałeś Messe I.X-VI.X to tytuł zapowiadanego nowego albumu Ulver?Knokkelmann pisze:A czy Messe I.X-VI.X będzie na miarę Blood Inside, to się wkrótce okaże.
The withered bones of those who failed
But more so of those who didn't even try
- Knokkelmann
- postuje jak opętany!
^ zgadza się
ULVER with TROMSØ CHAMBER ORCHESTRA: Messe I.X–VI.X
- DeadButDreaming
- w mackach Zła
Ale z nich przewidywalne pierdoły. No chyba sobie jaja robią. Koniecznie musi być płyta z orkiestrą. Potem będą coś chrzanić o rozwoju...bla bla bla. Każdy, kto krytykował ich ostatnie poczynania tylko czekał aż Ulver zrobi album z orkiestrą, żeby móc ich obśmiać. I na bank tak będzie.
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
- DeadButDreaming
- w mackach Zła
Luz, sami tego chcieli.
-
Antychróst
- postuje jak opętany!
Co nie? Ja też nie słyszałem ani sekundy z zapowiadanego albumu, ale wzmianka o orkiestrze i fikuśny tytuł bankowo zwiastują jakieś wtórne gówno. Na temat samej płyty wypowiem się mniej ogólnikowo, jak już zostanie ujawniona okładka i tracklista.
Kurde, a taki dobry zespół kiedyś był...
Kurde, a taki dobry zespół kiedyś był...
- Knokkelmann
- postuje jak opętany!
Nie chce mi się być tutaj adwokatem zespołu i ich nowej płyty, ale może by tak cierpliwie zaczekać do momentu pojawienia się chociażby próbek tego materiału? No Budka Suflera z orkiestrą to to raczej nie będzie do chuja wacława!
A co do popularnego tu ostatnio zapytania "powiedziałbyś mu to prosto w twarz?", to mam taką anegdotkę: pamiętam pewne dziewczę, które na facebookowym profilu Garma zaczęło mu wytykać mocny spadek formy wraz z Wars of the Roses: że talent gdzieś z niego uchodzi, że okładka gówniana, etc. Znamienite jest, że była Polką i tylko ona wyrażała się w podobnym tonie, a było to w czasie, kiedy mocno orano tą płytę na forum, więc niewykluczone, że nasza dzielna bohaterka pasjami zaczytywała się w tym wątku i postanowiła wziąć sprawy w swoje ręce :D
Zainteresowny nawrzucał jej od cip, od kilku innych dostała po kopniaku i tak skończyło się jej hojraczenie. Niedługo potem usunęła konto na fb i wyobrażam sobie tylko co zrobiła ze swoją kolekcją płyt Ulver. Ciekawe tylko czy paliła je publicznie, czy raczej użyła Shift+Del. No, ale przyznać trzeba, że miała jaja, żeby powiedzieć mu to "prawie" prosto w twarz. Zastanawiam się, czy było warto...
A co do popularnego tu ostatnio zapytania "powiedziałbyś mu to prosto w twarz?", to mam taką anegdotkę: pamiętam pewne dziewczę, które na facebookowym profilu Garma zaczęło mu wytykać mocny spadek formy wraz z Wars of the Roses: że talent gdzieś z niego uchodzi, że okładka gówniana, etc. Znamienite jest, że była Polką i tylko ona wyrażała się w podobnym tonie, a było to w czasie, kiedy mocno orano tą płytę na forum, więc niewykluczone, że nasza dzielna bohaterka pasjami zaczytywała się w tym wątku i postanowiła wziąć sprawy w swoje ręce :D
Zainteresowny nawrzucał jej od cip, od kilku innych dostała po kopniaku i tak skończyło się jej hojraczenie. Niedługo potem usunęła konto na fb i wyobrażam sobie tylko co zrobiła ze swoją kolekcją płyt Ulver. Ciekawe tylko czy paliła je publicznie, czy raczej użyła Shift+Del. No, ale przyznać trzeba, że miała jaja, żeby powiedzieć mu to "prawie" prosto w twarz. Zastanawiam się, czy było warto...
-
Antychróst
- postuje jak opętany!
Po co xDKnokkelmann pisze:Nie chce mi się być tutaj adwokatem zespołu i ich nowej płyty, ale może by tak cierpliwie zaczekać do momentu pojawienia się chociażby próbek tego materiału?
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Nie świadczy to zbyt dobrze o klasie artysty skoro nie toleruje krytyki, w tym przypadku być może nawet konstruktywnej.Knokkelmann pisze:Nie chce mi się być tutaj adwokatem zespołu i ich nowej płyty, ale może by tak cierpliwie zaczekać do momentu pojawienia się chociażby próbek tego materiału? No Budka Suflera z orkiestrą to to raczej nie będzie do chuja wacława!
all the monsters will break your heart
- Knokkelmann
- postuje jak opętany!
^ Nie pamiętam dokładnie jak przebiegała cała dyskusja, ale jej argumenty nie były wysokich lotów. Poza tym ona też nie szczędziła mu "ciepłych słów". W pewnym momencie gość się zagotował, że jakiś dzieciak poucza go jak ma tworzyć swoją muzykę.
To nie było akurat do Twojego trololo tekstu, ale przecież są i tacy, którzy mają już wyrobione zdanie...Antychróst pisze:Po co xDKnokkelmann pisze:Nie chce mi się być tutaj adwokatem zespołu i ich nowej płyty, ale może by tak cierpliwie zaczekać do momentu pojawienia się chociażby próbek tego materiału?
- DeadButDreaming
- w mackach Zła
Być może, ale na tej stronie nie było, poza Antychróstem, osoby, która wypowiedziałaby się bezpośrednio o muzyce spodziewanej na nowym albumie. Sama muzyka to jedna sprawa, a wszelkie okoliczności to co innego.
-
Antychróst
- postuje jak opętany!
A czy założenie, że płyta z orkiestrą będzie przewidywalna i nierozwojowa nie jest wypowiedzią o muzyce?
Orkiestra ma niesamowity potencjał i to właśnie w niej widzę szansę na powiew świeżości na nowej płycie. Oczywiście są spece, którzy już teraz wiedzą, że skoro orkiestra, to nowy album będzie klocem w rodzaju S&M (całkowicie ignorując przy tym fakt, że Ulver ma nagrywać z orkiestrą kameralną, a nie symfoniczną).
Orkiestra ma niesamowity potencjał i to właśnie w niej widzę szansę na powiew świeżości na nowej płycie. Oczywiście są spece, którzy już teraz wiedzą, że skoro orkiestra, to nowy album będzie klocem w rodzaju S&M (całkowicie ignorując przy tym fakt, że Ulver ma nagrywać z orkiestrą kameralną, a nie symfoniczną).
- DeadButDreaming
- w mackach Zła
Nie, ponieważ ja nie mówiłem o zawartości muzycznej płyty. Wydawało mi się, że moja wypowiedź, choć ostra, będzie zrozumiana. Mówiłem o postawie i kierunku, w którym idzie zespół. I tę postawę i kierunek nazwałem przewidywalnym. To znany schemat: jak nie ma co wydać, to wydamy reedycję, koncertówkę, płytę z orkiestrą i tego typu rzeczy. Dlatego uważam, że dali w ten sposób pożywkę tym, którzy tylko zacierali ręce żeby ich skrytykować. Teraz mają kolejny argument. A zespół będzie opowiadał, że to rozwój. Wiesz, nie znoszę takich tłumaczeń. Wolę, gdy zespół rozwija się w bardziej tradycyjny sposób.Antychróst pisze:A czy założenie, że płyta z orkiestrą będzie przewidywalna i nierozwojowa nie jest wypowiedzią o muzyce?
Wcześniej pisałeś coś kompletnie innego. Nie dziw się, że nie wiem kiedy robisz sobie jaja, a kiedy mówisz serio.Antychróst pisze:Orkiestra ma niesamowity potencjał i to właśnie w niej widzę szansę na powiew świeżości na nowej płycie. Oczywiście są spece, którzy już teraz wiedzą, że skoro orkiestra, to nowy album będzie klocem w rodzaju S&M (całkowicie ignorując przy tym fakt, że Ulver ma nagrywać z orkiestrą kameralną, a nie symfoniczną).
-
Plasfodeur
- weteran forumowych bitew
Ta płyta z orkiestrą to mają być premierowe numery, prawda? Więc nie ma mowy o żadnym odcinaniu kuponów i wpisywaniu się w schemat, o którym prawi DeadButDreaming.
Grrrówno!