ULVER

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
grot
weteran forumowych bitew

Re: ULVER

09-05-2013, 21:01

takie coś
https://play.google.com/store/apps/deta ... e.app_5214
w skrócie taka trochę bardziej rozbudowana strona internetowa. niestety rzadko aktualizowana.
- Odkryłem swoją drugą osobowość. Ma na imię Jan.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
Awatar użytkownika
0ms
rasowy masterfulowicz

10-05-2013, 00:37

DeadButDreaming pisze:Co kupiłeś? Co to jest cała apka Ulver na androida? Co oni tam znowu tworzą?
Ulver life support app
Awatar użytkownika
Skaut
mistrz forumowej ceremonii

10-05-2013, 00:48

Knokkelmann pisze:Bardzo dobre wieści z obozu Ulver. Zespół kompletuje materiał retrospektywno-antologiczny, wśród którego miałby się znaleźć również ten z black metalowego okresu działalności grupy (o ile dobrze zrozumiałem myśl autora, mowa była o niepublikowanych do tej pory nagraniach). Zapewne prędko się to nie ukaże, ale najważniejsze, że coś się w tej materii dzieje.
Trochę irytujące jest to ciągłe rozmienianie się na drobne co niestety znacząco odbija się na pełnych wydawnictwach, albo jakieś koncertówki, albo covery, albo materiały retrospektywne. Rozumiem, że z takiej muzyki ciężko jest wyżyć, ale od czasu do czasu Garm mógłby spiąć poślady i nagrać coś na miarę "Blood Inside".
Coś tam było! Człowiek!
Maria Konopnicka

Re:

10-05-2013, 01:28

Skaut pisze: Trochę irytujące jest to ciągłe rozmienianie się na drobne co niestety znacząco odbija się na pełnych wydawnictwach, albo jakieś koncertówki, albo covery, albo materiały retrospektywne. Rozumiem, że z takiej muzyki ciężko jest wyżyć, ale od czasu do czasu Garm mógłby spiąć poślady i nagrać coś na miarę "Blood Inside".
Widać znają się na marketingu :)) Narobić się i zarobić to nie sztuka :)
Awatar użytkownika
Knokkelmann
postuje jak opętany!

Re:

10-05-2013, 01:58

Skaut pisze:
Knokkelmann pisze:Bardzo dobre wieści z obozu Ulver. Zespół kompletuje materiał retrospektywno-antologiczny, wśród którego miałby się znaleźć również ten z black metalowego okresu działalności grupy (o ile dobrze zrozumiałem myśl autora, mowa była o niepublikowanych do tej pory nagraniach). Zapewne prędko się to nie ukaże, ale najważniejsze, że coś się w tej materii dzieje.
Trochę irytujące jest to ciągłe rozmienianie się na drobne co niestety znacząco odbija się na pełnych wydawnictwach, albo jakieś koncertówki, albo covery, albo materiały retrospektywne. Rozumiem, że z takiej muzyki ciężko jest wyżyć, ale od czasu do czasu Garm mógłby spiąć poślady i nagrać coś na miarę "Blood Inside".
No ale przecież następny w kolejce jest materiał premierowy, który pewnie jest już gotowy, więc niech tam sobie składają powoli tą antologię. A czy Messe I.X-VI.X będzie na miarę Blood Inside, to się wkrótce okaże.
This is where everything goes backwards.
Awatar użytkownika
DeadButDreaming
w mackach Zła

Re: Re:

10-05-2013, 09:29

Knokkelmann pisze:A czy Messe I.X-VI.X będzie na miarę Blood Inside, to się wkrótce okaże.
Czy to, co nazwałeś Messe I.X-VI.X to tytuł zapowiadanego nowego albumu Ulver?
The withered bones of those who failed
But more so of those who didn't even try
Awatar użytkownika
Knokkelmann
postuje jak opętany!

10-05-2013, 10:51

^ zgadza się
ULVER with TROMSØ CHAMBER ORCHESTRA: Messe I.X–VI.X
Awatar użytkownika
DeadButDreaming
w mackach Zła

10-05-2013, 15:35

Ale z nich przewidywalne pierdoły. No chyba sobie jaja robią. Koniecznie musi być płyta z orkiestrą. Potem będą coś chrzanić o rozwoju...bla bla bla. Każdy, kto krytykował ich ostatnie poczynania tylko czekał aż Ulver zrobi album z orkiestrą, żeby móc ich obśmiać. I na bank tak będzie.
Awatar użytkownika
Morph
mistrz forumowej ceremonii
Kontakt:

10-05-2013, 15:39

F+U

Filharmonicy + Ulver :D
Give birth to something dead
Give birth to something old
Awatar użytkownika
DeadButDreaming
w mackach Zła

10-05-2013, 15:41

Luz, sami tego chcieli.
Antychróst
postuje jak opętany!

10-05-2013, 18:29

Co nie? Ja też nie słyszałem ani sekundy z zapowiadanego albumu, ale wzmianka o orkiestrze i fikuśny tytuł bankowo zwiastują jakieś wtórne gówno. Na temat samej płyty wypowiem się mniej ogólnikowo, jak już zostanie ujawniona okładka i tracklista.
Kurde, a taki dobry zespół kiedyś był...
Awatar użytkownika
Knokkelmann
postuje jak opętany!

10-05-2013, 19:43

Nie chce mi się być tutaj adwokatem zespołu i ich nowej płyty, ale może by tak cierpliwie zaczekać do momentu pojawienia się chociażby próbek tego materiału? No Budka Suflera z orkiestrą to to raczej nie będzie do chuja wacława!

A co do popularnego tu ostatnio zapytania "powiedziałbyś mu to prosto w twarz?", to mam taką anegdotkę: pamiętam pewne dziewczę, które na facebookowym profilu Garma zaczęło mu wytykać mocny spadek formy wraz z Wars of the Roses: że talent gdzieś z niego uchodzi, że okładka gówniana, etc. Znamienite jest, że była Polką i tylko ona wyrażała się w podobnym tonie, a było to w czasie, kiedy mocno orano tą płytę na forum, więc niewykluczone, że nasza dzielna bohaterka pasjami zaczytywała się w tym wątku i postanowiła wziąć sprawy w swoje ręce :D
Zainteresowny nawrzucał jej od cip, od kilku innych dostała po kopniaku i tak skończyło się jej hojraczenie. Niedługo potem usunęła konto na fb i wyobrażam sobie tylko co zrobiła ze swoją kolekcją płyt Ulver. Ciekawe tylko czy paliła je publicznie, czy raczej użyła Shift+Del. No, ale przyznać trzeba, że miała jaja, żeby powiedzieć mu to "prawie" prosto w twarz. Zastanawiam się, czy było warto...
Antychróst
postuje jak opętany!

10-05-2013, 20:07

Knokkelmann pisze:Nie chce mi się być tutaj adwokatem zespołu i ich nowej płyty, ale może by tak cierpliwie zaczekać do momentu pojawienia się chociażby próbek tego materiału?
Po co xD
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

10-05-2013, 20:13

Knokkelmann pisze:Nie chce mi się być tutaj adwokatem zespołu i ich nowej płyty, ale może by tak cierpliwie zaczekać do momentu pojawienia się chociażby próbek tego materiału? No Budka Suflera z orkiestrą to to raczej nie będzie do chuja wacława!

A co do popularnego tu ostatnio zapytania "powiedziałbyś mu to prosto w twarz?", to mam taką anegdotkę: pamiętam pewne dziewczę, które na facebookowym profilu Garma zaczęło mu wytykać mocny spadek formy wraz z Wars of the Roses: że talent gdzieś z niego uchodzi, że okładka gówniana, etc. Znamienite jest, że była Polką i tylko ona wyrażała się w podobnym tonie, a było to w czasie, kiedy mocno orano tą płytę na forum, więc niewykluczone, że nasza dzielna bohaterka pasjami zaczytywała się w tym wątku i postanowiła wziąć sprawy w swoje ręce :D
Zainteresowny nawrzucał jej od cip, od kilku innych dostała po kopniaku i tak skończyło się jej hojraczenie. Niedługo potem usunęła konto na fb i wyobrażam sobie tylko co zrobiła ze swoją kolekcją płyt Ulver. Ciekawe tylko czy paliła je publicznie, czy raczej użyła Shift+Del. No, ale przyznać trzeba, że miała jaja, żeby powiedzieć mu to "prawie" prosto w twarz. Zastanawiam się, czy było warto...
Nie świadczy to zbyt dobrze o klasie artysty skoro nie toleruje krytyki, w tym przypadku być może nawet konstruktywnej.
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
Knokkelmann
postuje jak opętany!

10-05-2013, 20:28

^ Nie pamiętam dokładnie jak przebiegała cała dyskusja, ale jej argumenty nie były wysokich lotów. Poza tym ona też nie szczędziła mu "ciepłych słów". W pewnym momencie gość się zagotował, że jakiś dzieciak poucza go jak ma tworzyć swoją muzykę.
Antychróst pisze:
Knokkelmann pisze:Nie chce mi się być tutaj adwokatem zespołu i ich nowej płyty, ale może by tak cierpliwie zaczekać do momentu pojawienia się chociażby próbek tego materiału?
Po co xD
To nie było akurat do Twojego trololo tekstu, ale przecież są i tacy, którzy mają już wyrobione zdanie...
Awatar użytkownika
DeadButDreaming
w mackach Zła

10-05-2013, 21:50

Być może, ale na tej stronie nie było, poza Antychróstem, osoby, która wypowiedziałaby się bezpośrednio o muzyce spodziewanej na nowym albumie. Sama muzyka to jedna sprawa, a wszelkie okoliczności to co innego.
Antychróst
postuje jak opętany!

10-05-2013, 22:40

A czy założenie, że płyta z orkiestrą będzie przewidywalna i nierozwojowa nie jest wypowiedzią o muzyce?

Orkiestra ma niesamowity potencjał i to właśnie w niej widzę szansę na powiew świeżości na nowej płycie. Oczywiście są spece, którzy już teraz wiedzą, że skoro orkiestra, to nowy album będzie klocem w rodzaju S&M (całkowicie ignorując przy tym fakt, że Ulver ma nagrywać z orkiestrą kameralną, a nie symfoniczną).
Awatar użytkownika
DeadButDreaming
w mackach Zła

10-05-2013, 23:03

Antychróst pisze:A czy założenie, że płyta z orkiestrą będzie przewidywalna i nierozwojowa nie jest wypowiedzią o muzyce?
Nie, ponieważ ja nie mówiłem o zawartości muzycznej płyty. Wydawało mi się, że moja wypowiedź, choć ostra, będzie zrozumiana. Mówiłem o postawie i kierunku, w którym idzie zespół. I tę postawę i kierunek nazwałem przewidywalnym. To znany schemat: jak nie ma co wydać, to wydamy reedycję, koncertówkę, płytę z orkiestrą i tego typu rzeczy. Dlatego uważam, że dali w ten sposób pożywkę tym, którzy tylko zacierali ręce żeby ich skrytykować. Teraz mają kolejny argument. A zespół będzie opowiadał, że to rozwój. Wiesz, nie znoszę takich tłumaczeń. Wolę, gdy zespół rozwija się w bardziej tradycyjny sposób.
Antychróst pisze:Orkiestra ma niesamowity potencjał i to właśnie w niej widzę szansę na powiew świeżości na nowej płycie. Oczywiście są spece, którzy już teraz wiedzą, że skoro orkiestra, to nowy album będzie klocem w rodzaju S&M (całkowicie ignorując przy tym fakt, że Ulver ma nagrywać z orkiestrą kameralną, a nie symfoniczną).
Wcześniej pisałeś coś kompletnie innego. Nie dziw się, że nie wiem kiedy robisz sobie jaja, a kiedy mówisz serio.
Awatar użytkownika
Zenek
weteran forumowych bitew

11-05-2013, 06:31

chociaż po płycie z orkiestrą wcale nie musi być źle, czekamy na Ulverowe St.Anger. :)

[to nie trollowanie, w końcu umieściłem St.Anger w encyklopedii masterfula ;) ]
Obrazek
Plasfodeur
weteran forumowych bitew

11-05-2013, 08:02

Ta płyta z orkiestrą to mają być premierowe numery, prawda? Więc nie ma mowy o żadnym odcinaniu kuponów i wpisywaniu się w schemat, o którym prawi DeadButDreaming.
Grrrówno!
ODPOWIEDZ