NILE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Mariusz Wędliniarz
- rasowy masterfulowicz
Re: NILE
Po prostu zespół z ogromnym talentem. Pamiętam ten dzień kiedy posłuchałem utworu z ich debiutu. Pamiętam, że wydawało się to siesamowicie brutalne, intensywne i chore. Do tego każdy dźwięk czy przejście było genialne.. i ta lekkość techniczna przy tych prędkościach. A jeszcze ten egipski klimat. Nikt do tamtej pory tak nie grał w death metalu.Medard pisze: ↑17-01-2021, 17:24
Komercyjnie się udało i dobrze,
ale moim zdaniem jeśli zaczęli jakiś eksperyment, to zwyczajnie zakończyli w połowie drogi, to nie Death, który cały czas rozwijał formułę i eksperymentował.
Być może zatosowali jakieś nowoczesne metody gry, inne gitary itp., ale nie wyłapałam takich niuansów, albo się nie znam.
Nie podważam, że to bardzo dobry zespół, bo był.
Raz się zje, raz się nie zje.
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Mariusz Wędliniarz
- rasowy masterfulowicz
Przy debiucie w jednej klasie brutalności byli z Deicide - "legion"
Raz się zje, raz się nie zje.
-
535
Tak kurwa. Zajebiście mocny rok i wymieniasz zoskiesrośke. Behehe ze swoim def metalem nie gra nawet z Izolatorem. Taka to prawda. Zresztą każdy wie jak jest.
- Medard
- mistrz forumowej ceremonii
Mariusz Wędliniarz pisze: ↑17-01-2021, 17:33Przy debiucie w jednej klasie brutalności byli z Deicide - "legion"
Hehe He
Die Welt ist meine Vorstellung.
-
Pacjent
NILE to nawet nie stał obok największych death metalu, ale dał temu nurtowi coś nowego i jednak oryginalnego. W tym sensie są bardzo wartościowi. O ich sile świadczy jednak to, że wszyscy naśladowcy NILE klepią nieznośną żenadę, czego nie można powiedzieć o naśladowcach MORBID ANGEL, DEICIDE, DEATH czy OBITUARY.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
-
535
Jest setka lepszych. Ja wiem, że bardzo chcesz coś udowodnić, ale rywalizacja w 2002 w kategorii death metal to czysta paraolimpiada, a koronnym dowodem jest obecność behemoth w czołówce podsumowań.
- Triceratops
-
Nasum
-
Nasum
- Triceratops
-
535
Nawet nie wiem kto tam teraz jest pierwszy w tabeli.
-
535
Rozumiem. Gdybyś się jednak zdecydował to proszę o jedną dodatkową kopię. Z góry dziękuję.
-
Wódka i Piwo
- weteran forumowych bitew
535 wrócił. Znowu wie lepiej od wszystkich . Jego "lepiej" jest lepsze niż wasze "lepiej'. Także tego... Najlepszego!