ULVER

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

Re: ULVER

02-05-2012, 10:13

A kto ma decydowac o tym, ktora powinna byc finansowana?
this is a land of wolves now
[V]
mistrz forumowej ceremonii

02-05-2012, 16:09

Elita. Np. Ja.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
est

02-05-2012, 17:02

Riven pisze:zadna sztuka nie powinna miec wsparcia ze strony panstwa.
Zgadzam się w 100%. To sztuka powinna wspierać państwo.
[V]

02-05-2012, 17:29

zgadzam sie w 200%.kocham kurwy i chleb ze smalcem.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

02-05-2012, 19:26

Riven pisze:A kto ma decydowac o tym, ktora powinna byc finansowana?
Wydział Kultury Urzędu Miasta (w tym przypadku Łodzi), może do spółki z Biurem Promocji Urzędu Miasta, czyli ci, którzy kasę wykładają. Teraz odbywa się to już chyba na podstawie konkursu (o ile weszły w życie wytyczne z zeszłego roku), ale są przecież imprezy, jak Fotofestiwal, Festiwal Designu, Fashion Week, czy niegdyś Festiwal Dialogu Czterech Kultur, albo (znów niegdyś) Camerimage, po których od razu widać, że sprzyjają promocji wizerunku miasta i tu praktycznie nie ma o czym dyskutować.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel

http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
[V]

02-05-2012, 19:31

lepiej niech finansuja ja ludzie pokroju Charlsa Saatchi :D
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

02-05-2012, 20:05

Saatchi to spekulant, więc jego intencje nie są czyste, ale w sumie wyszło to sztuce brytyjskiej na zdrowie, więc też może być.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel

http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

Re:

02-05-2012, 20:09

longinus696 pisze:Fashion Week
\o/

Jakie mi samice praktycznie pod oknem chodziły! :D
Give birth to something dead
Give birth to something old
[V]

02-05-2012, 20:13

longinus696 pisze:
[V] pisze:lepiej niech finansuja ja ludzie pokroju Charlsa Saatchi :D
Saatchi to spekulant, więc jego intencje nie są czyste, ale w sumie wyszło to sztuce brytyjskiej na zdrowie, więc też może być.
e,ma nosa skurwiel. widzialem sensation na zywo i wiem co mówie. ale wiadomo,ze z drugiej strony nie sposób nie zauwazyc tej fabryki i maszyneri rZygajacej pieniedzmi,co by jednak nie mówic kilku wylansowanych przez niego artystów drapi mocno i krew sie leje. uwielbiam ta historyjke o biednym studencie z kartoteka który w londynskich dokach wraz z kilkoma kolegami zrobil Freeze i nie wiadomo skad wpakowal sie tam zielony rolls royce i saatchi uderzyl zebami o podloge jak zobaczyl dzielo Hirsta hehe

Obrazek
Awatar użytkownika
hcpig

02-05-2012, 20:19

zekke pisze:to ktos jeszcze w ogole slucha ulver?
Nigdy się nie wyprę Ulver o/
I am Cell Dorado and I respect NO ONE but Gohan Blanco
[V]

02-05-2012, 20:24

ulver sie rozplakal i rozczuli,przestal zdzierac tapety i makijaze z mord nastoletnich fanów metalu,stal sie indie trampki british neo psychodelic melancholic rock:DDD a ja tak bym chcial zeby dokurwili jakas bomba ala blood inside :(

a plyty z coverami oczywiscie poslucham. i pochwle sie,ze w przeciwienstwie do byrgha nie znam 70% tego co zcoverovali.taki ze mnie dupa ekspert,o! :DD
Awatar użytkownika
witchfinder
weteran forumowych bitew

Re:

02-05-2012, 20:27

longinus696 pisze:
Riven pisze:A kto ma decydowac o tym, ktora powinna byc finansowana?
Wydział Kultury Urzędu Miasta (w tym przypadku Łodzi), może do spółki z Biurem Promocji Urzędu Miasta, czyli ci, którzy kasę wykładają. Teraz odbywa się to już chyba na podstawie konkursu (o ile weszły w życie wytyczne z zeszłego roku), ale są przecież imprezy, jak Fotofestiwal, Festiwal Designu, Fashion Week, czy niegdyś Festiwal Dialogu Czterech Kultur, albo (znów niegdyś) Camerimage, po których od razu widać, że sprzyjają promocji wizerunku miasta i tu praktycznie nie ma o czym dyskutować.
Oczywiście, że dotacje jak najbardziej na sztukę być powinny (skoro już grabią).

Pozwolę sobie przywołać mój ulubiony filmowy przykład.

Nowe Horyzonty. Festiwal specyficzny, ale duży i z wyrobioną marką. Ściąga dużo osób do Wrocławia.

Jest sobie konkurs Nowe Filmy Polskie z nagrodą 100 tys zł od prezydenta miasta.
Miastu się i tak opłaca, choćby ze względu na promocję i prestiż.
Zwycięzców wybiera międzynarodowe jury (w tym roku znany brytyjski krytyk, niszowy reżyser, który cośtam zgarnął w Cannes oraz dyrektor jakiegośtam festiwalu filmowego).

Można? Można. Uczciwie? Jak najbardziej.
O tempora, o mores! ||| HARDCORE JP OGIEŃ JP
Awatar użytkownika
hcpig

02-05-2012, 20:44

[V] pisze: a ja tak bym chcial zeby dokurwili jakas bomba ala blood inside :(
Garm się ustatkował i skapcaniał czego alarmem były fatalne liryki na SOTS, pewnie kiedyś był buzującym hormonami podpalaczem kuli ziemskiej, a teraz wszystko się kurwa zniszczyło. Podobno kilka lat po małżeństwie i ścisłej monogamii sporo ludzi popada w apatię i znudzenie seksem, nie wiem czy u niego tak jest, ale ostatnia płyta brzmi jakby tak było.
[V]

02-05-2012, 20:54

jester,przeciez on rzucil dawno te pizde w diably,jebie nastolatki w koszulkach ulver(albo dalej placze za ta lafirynda?)

a powaznie:odslona ULVER ala indiana jones tudziez kolumb zdobywca podbijajacy ciemne ludy pasowala mi o wiele bardziej. odkad sie rozczulil i wzial na poklad tego anglika zrobilo sie jak na jakiejs studenckiej imprezie gdzie nie ma kasy ani dup i jest piwo z tesco marki tesco. a na blood inside to byly rolexy,maratony na K2 w slomkowym kapeluszu,sex na tylnym siedzeniu bentleya..eh,zycie ;)
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

02-05-2012, 20:54

Jego życie seksualne przeżyło revival z nadejściem do zespołu DOS'a ;D
Give birth to something dead
Give birth to something old
[V]

02-05-2012, 20:55

uh! :D
Awatar użytkownika
hcpig

02-05-2012, 20:59

A ja jednak myślę że to coś przez baby.
[V]

02-05-2012, 21:03

Nagle zostal sam w dyzum domku bedac samotnym ojcem który odwiedza raz na jakis czas byla zone,jej nowego wciskacza i dzieci. troche kabelki sie przepalaja.jednym bardziej ,innym mniej. ja bym bardzo chcial zeby nagral nowa plyte z Danielem cardoso,bo na Murder natur nawet jak spiewa it hurts to jest zajebiscie,browar sam sie otwiera a przed oczami tancuja cycate lolity z przed lat :DD
Awatar użytkownika
hcpig

02-05-2012, 21:05

Mógłby ale tym razem trochę mniej lukru, Katatonii i innych takich. A baby to chuje przez nie Browning odszedł z Morbid Angel!
[V]

02-05-2012, 21:07

Murder Nature nie jest przeslodzona,no co Ty,zajebista jest,hollywood,laski,koka,piwo,horrory,popcorn,sluchalem ostanio z zona,fajowska plyta.
ODPOWIEDZ