TORTORUM

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
satanking666
rozkręca się

Re: TORTORUM

07-02-2014, 11:25

kurde, ten nowy sample podjaral mnie bardziej niż wiesci o mare czy ksm
Awatar użytkownika
COFFIN
mistrz forumowej ceremonii

07-02-2014, 12:01

satanking666 pisze:kurde, ten nowy sample podjaral mnie bardziej niż wiesci o mare
Nie ma takiej opcji:]
'Come the Blessed Madness'
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
zahartowany metalizator

07-02-2014, 12:35

Skaut, bardzo dobrze. Pokazałeś ,ze nie masz życia :) Poślij mi na PW zbiór innych śmiesznych teksów oki?
Awatar użytkownika
Skaut

07-02-2014, 13:28

Only_True_Believers pisze:Skaut, bardzo dobrze. Pokazałeś ,ze nie masz życia :) Poślij mi na PW zbiór innych śmiesznych teksów oki?
nie wiem co to teksy, nie orientuje się w nowomowie gimnazjalnej
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
zahartowany metalizator

Re:

07-02-2014, 13:30

Skaut pisze:
Only_True_Believers pisze:Skaut, bardzo dobrze. Pokazałeś ,ze nie masz życia :) Poślij mi na PW zbiór innych śmiesznych teksów oki?

sorry za błąd, w przeciwieństwie do Ciebie siedze teraz w pracy i staram się robić coś pożytecznego. Nie mam czasu skupiać sie na życiu w wirtualnej rzeczywistości tak jak Ty.
Awatar użytkownika
Skaut

07-02-2014, 14:45

Only_True_Believers pisze:
Skaut pisze:

sorry za błąd, w przeciwieństwie do Ciebie siedze teraz w pracy i staram się robić coś pożytecznego. Nie mam czasu skupiać sie na życiu w wirtualnej rzeczywistości tak jak Ty.
no ciężko się skupiać na wirtualnej rzeczywistości zmywając gąbką tablicę w klasie ;]
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
manieczki
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

16-02-2014, 02:10

http://www.metal-archives.com/albums/To ... sis/399570
mozna se teksty poczytac i ponucic tralalala
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
535

Re:

16-02-2014, 03:05

Skaut pisze:
nie wiem co to teksy
Od razu widać, że umysłowy. Teksy to wkręty do blachy z nawiertką (piórkiem), wymiar 3,5 x 9,0 do 11,0. Każdy zwyczajny pomocnik wie o co chodzi.
Awatar użytkownika
manieczki

12-03-2014, 10:47

http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
pr0metheus

12-03-2014, 22:32

aua. ale gowno. po bardzo dobrym extinctionist wieelkie rozczarowanie. modnie, religijnie, zachowawczo...do pieca
Awatar użytkownika
Ihasan
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

26-03-2014, 21:34

pr0metheus pisze:aua. ale gowno. po bardzo dobrym extinctionist wieelkie rozczarowanie. modnie, religijnie, zachowawczo...do pieca
zalecana natychmiastowa awizyta u laryngologa!

ZAJEBISTA jest ta płyta! Śmiało można powiedzieć, że wreszcie Paimon wysmażył album na bdb poziomie.
Jeśli do debiutu można było się przyczepić gdyż ma słabsze i lepsze momenty tak tu jest wg mnie wszystko idealnie dopracowane. Płyta bez wątpienia z lepszym przede wszystkim klimatem, nie sposób tu nie szukać porównań do Thunderbolt, bo czuć niejednokrotnie klimat tych płyt. Na duży plus również wokale, które wg mnie ewoluowały w stosunku do debiutu, nie tylko sa mocniejsze ale i również bardziej zróżnicowane. Do tego kończący płytę "Beyond the Earth and Air and Sun", ależ to jest zacna nuta!

Bardzo mocny tegoroczny strzał i mam wrażenie w zbyt dużym cieniu ostatnio wychodzących nowości;
Black Magic Mushrooms

https://ancientdead.com/index.php
Awatar użytkownika
COFFIN

26-03-2014, 22:58

Wytrzymałem prawie do końca, więc tak po krótce:
Ihasan pisze: zalecana natychmiastowa wizyta u laryngologa!;
+ 1
Ihasan pisze:ZAJEBISTA jest ta płyta! Śmiało można powiedzieć, że wreszcie Paimon wysmażył album na bdb poziomie.;

Wysmazył dużo lepsze, teraz chce być Szwedem - z kiepskim rezultatem.
Ihasan pisze:Jeśli do debiutu można było się przyczepić gdyż ma słabsze i lepsze momenty tak tu jest wg mnie wszystko idealnie dopracowane. ;
Tylko gdzie ta surowość i agresja...:/
Ihasan pisze:Płyta bez wątpienia z lepszym przede wszystkim klimatem;
Pierwsze na co zwracam uwagę w tej muzyce. Ale tutaj wieje koniunkturalnością. Poza tym - za poźno. Moje obawy:
COFFIN pisze:Tytuł, studio...hmm
Sprawdziły się, niestety.
Ihasan pisze:Bardzo mocny tegoroczny strzał i mam wrażenie w zbyt dużym cieniu ostatnio wychodzących nowości;
I nie ma co sie dziwić. Kompletnie beż własnej tożsamości i charakteru. Zapowiadał sie ten projekt ok, ale jak mam słuchac kolejnej chorągiewki, to dziękuję - szkoda czasu.
Ostatnio zmieniony 27-03-2014, 08:20 przez COFFIN, łącznie zmieniany 1 raz.
'Come the Blessed Madness'
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

26-03-2014, 23:01

Dokładnie - kolejna chorągiewka i religijny trendzik. Przy debiucie to łajno nawet nie stało.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
pr0metheus

26-03-2014, 23:28

Ihasan pisze:
pr0metheus pisze:aua. ale gowno. po bardzo dobrym extinctionist wieelkie rozczarowanie. modnie, religijnie, zachowawczo...do pieca
zalecana natychmiastowa awizyta u laryngologa!

ZAJEBISTA jest ta płyta! Śmiało można powiedzieć, że wreszcie Paimon wysmażył album na bdb poziomie.
Jeśli do debiutu można było się przyczepić gdyż ma słabsze i lepsze momenty tak tu jest wg mnie wszystko idealnie dopracowane. Płyta bez wątpienia z lepszym przede wszystkim klimatem, nie sposób tu nie szukać porównań do Thunderbolt, bo czuć niejednokrotnie klimat tych płyt. Na duży plus również wokale, które wg mnie ewoluowały w stosunku do debiutu, nie tylko sa mocniejsze ale i również bardziej zróżnicowane. Do tego kończący płytę "Beyond the Earth and Air and Sun", ależ to jest zacna nuta!

Bardzo mocny tegoroczny strzał i mam wrażenie w zbyt dużym cieniu ostatnio wychodzących nowości;
Zalecana zalecana, bo nie slyszysz jaki to wymeczony kloc.
Awatar użytkownika
Lykantrop

26-03-2014, 23:31

Ktoś mnie tutaj zapewnił, że Paimon dalej jedzie na sentymentach i nostalgii. Łyknąłem płytę w ciemno, więc jak wrzucę ją do odtwarzacza i się okaże, że to jakieś kolejne wznoszenie plastikowych ołtarzyków przez metalowców to oficjalnie wpisuję tego kogoś na listę wrogów :)
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
Foxhound
postuje jak opętany!

27-03-2014, 12:24

Strasznie wtórna ta nowa płyta.
dave
zaczyna szaleć

27-03-2014, 12:47

Tore Stjerna musi juz rzygac tymi zespolami z tremolowatymi riffami. Na bank ma jakas niszczaca kapele na boku napierdalajaca crust-punk/death metal, inny scenariusz ciezko mi sobie wyobrazic.
Awatar użytkownika
tomder
zaczyna szaleć

27-03-2014, 12:50

Plastek pisze:Dokładnie - kolejna chorągiewka i religijny trendzik. Przy debiucie to łajno nawet nie stało.
Niestety- pełna zgoda.
Liczyłem na więcej jeśli chodzi o ten zespół. Debiut był bardzo dobry , dwójka nie posiada własnego charakteru.
Awatar użytkownika
black_lava
rasowy masterfulowicz

27-03-2014, 15:19

Foxhound pisze:Strasznie wtórna ta nowa płyta.
ja tam nie wiem, co wy chcecie od tej płyty. dobrze się słucha, moim zdaniem lepsza od debiutu.
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Awatar użytkownika
nicram

27-03-2014, 15:34

Przyjemne granie, tylko pytanie czy black metal powinien być przyjemny? Trochę to wszystko słodkie i nieszczere, ale mimo wszystko gównem bym nowej płyty Tortorum nie nazwał.
all the monsters will break your heart
ODPOWIEDZ