MOTÖRHEAD

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Self
rasowy masterfulowicz

Re: MOTÖRHEAD

02-01-2016, 13:57

Gore_Obsessed pisze:Póki co zawiesiłem się na "On parole" i czwarty dzień słucham, a ktoś tu przeleciał (określenie użyte nieprzypadkowo) całą ich dyskografię w kilkadziesiąt godzin wydając kategoryczne osądy. Zazdroszczę...
Natchnąłeś mnie, trzeci raz w ciągu ostatnich dni puszczę. Już gdzieś pisałem, że jestem pizda i nie potrafię się zdecydować, który z "debiutów" wolę bardziej - On Parole czy Motorhead. Ale ostatnio chyba coraz bardziej szala przechyla się na stronę Warunkowego. Uwielbiam ten surowy rock n' roll, jeszcze bez przedrostka "heavy". Szkoda że później chłopaki nie nagrali czegoś w takim klimacie, w ramach odskoczni. Ktoś napisze, że jest przecież The Head Cat, ale to jednak nie to.

BTW: wspomnienia Ozzy'ego. Nie wiem, czy wierzyć temu ćpunowi w paru kwestiach, ale czytając to czuć, że nie pisze tego zmanierowana gwiazda, "bo wypada", ale że tych gości łączyła szczera i zażyła relacja. Szacun.
http://www.rollingstone.com/music/news/ ... o-20151229" onclick="window.open(this.href);return false;
SCREAMBLOODYGORE
weteran forumowych bitew

02-01-2016, 14:04

Self pisze:Uwielbiam ten surowy rock n' roll, jeszcze bez przedrostka "heavy". Szkoda że później chłopaki nie nagrali czegoś w takim klimacie, w ramach odskoczni. Ktoś napisze, że jest przecież The Head Cat, ale to jednak nie to.
Mi z kolei się marzył czysto bluesowy album MOTORHEAD:(

[youtube][/youtube]
tomaszm
mistrz forumowej ceremonii

02-01-2016, 14:14

SCREAMBLOODYGORE pisze:
Self pisze:Uwielbiam ten surowy rock n' roll, jeszcze bez przedrostka "heavy". Szkoda że później chłopaki nie nagrali czegoś w takim klimacie, w ramach odskoczni. Ktoś napisze, że jest przecież The Head Cat, ale to jednak nie to.
Mi z kolei się marzył czysto bluesowy album MOTORHEAD:(

[youtube][/youtube]
Świetne wizualnie i dźwiękowo. Pisze z pozycji kolan. Jeszce raz świetne.
Jak się sytuacja rzeczywiście przedstawia.

https://www.youtube.com/watch?v=GAUey4v-ljU&t=1655s
Awatar użytkownika
pr0metheus
zahartowany metalizator

02-01-2016, 23:58

Wasyl pisze:Obrazek
Okładka niemieckiego dziennika Die Welt. U nas gdzieś był na jedynce?
ja sie z czegos takiego dowiedzialem, chyba to byl suddeutshe zeitung, bo te gazety dla szwabow leza chyba we wszystkich hotelach na swiecie. duza strata. w sumie drugi raz mnie obeszla smierc muzyka(pierwszy byl quorthon). szkoda.
z drugiej strony chlop przezyl 70 lat pelnych imprez, podrozowania i koncertowania. chyba trzeba zazdroscic a nie zalowac.

[youtube][/youtube]
niech to miejsce niebawem zniknie
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

03-01-2016, 00:13

Gunman pisze:
Riven pisze:Wszystko slychac - bas, perkusja, gitara, wokal. O co chodzi?
Dokładnie, wszystko slychać ale chodzi o coś innego. Sprawdź obie wersje "Claw", na końcu wydania z bonusami jest "Claw" (Alternative version)".
Druga jest pozbawiona tego "dziwnego" pogłosu i ma inny miks. Delikatnie dano do zrozumienia słuchaczowi, że ta płyta mogła właśnie tak brzmieć. Natomiast wizja producenta była taka jaką słychać na podstawowym wydaniu.
Nie slyszalem wczesniej tej wersji alternatywnej. Rzeczywiscie brzmi lepiej :(.
this is a land of wolves now
kenediusze
weteran forumowych bitew

03-01-2016, 22:36

Przyznam szczerze, że śmierć żadnej gwiazdy rocka w ostatnich latach mnie tak nie ruszyła, jest mi autentycznie przykro i żal. Bo i na ogól jest to tak, że odchodzi ktoś, kto i tak był już stary, mało aktywny, a jeśli coś nagrywał to na ogół jakieś odgrzewane, nikomu niepotrzebne kotlety, więc i żal jakiś taki mniejszy. A tu mamy do czynienia z muzykiem który mimo stażu ciągle nagrywał zajebiste płyty i dawał znakomite koncerty. I to jest (był...) serio fenomen, że stary rockowy dziad był w stanie regularnie jak w zegarku co mniej więcej dwa lata nagrywać bdb album i dawać bdb koncerty. Kosmos.
Widziałem Motorhead na żywo dwa razy i w tym roku odpuściłem, wychodząc z założenia że ee, drogo, ee, przecież i tak jeszcze przyjadą, zresztą widziałem już, no to nie ma parcia... gówno :(

No więc piję dzisiaj piwo, napierdalam Motorhead i znalazłem przypadkiem w internetach coś takiego:
[youtube][/youtube]
LEMMY & DAVE LOMBARDO - Stand By Me (Ben E. King cover)
Mózg na ścianie, wyjebane to jest.
Ostatnio zmieniony 03-01-2016, 22:48 przez kenediusze, łącznie zmieniany 1 raz.
Baton na tropach Yeti

You are just a
PART OF ME
SCREAMBLOODYGORE
weteran forumowych bitew

03-01-2016, 22:46

Nie znałem. Dzięki!
Awatar użytkownika
Kilmister
rozkręca się

03-01-2016, 23:05

autentycznie łzawo się tego słucha i ogląda.

ja natomiast znalazłem coś takiego:
[youtube][/youtube]
w sumie są cztery części

Lemmy w pigułce
„Moja żona istotnie dobrze jest uzbrojona. W jej arsenale znajduje się grożenie rozwodem, przypalanie potraw, szybkostrzelne wymówki, karne odmawianie dania dupy, złość, płacz, pogarda i wiązki wyrazów, które, kiedy rzuca, gorszą nawet w melinach."
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

04-01-2016, 04:37

Grohl się tatutnął: " onclick="window.open(this.href);return false;

Jest 4:36, a ja sączę piwko i słucham "On parole". Lemmy spoczywaj w pokoju. Dzięki za wszystko!
Only SŁUCHANIE płyt is real!
SCREAMBLOODYGORE
weteran forumowych bitew

04-01-2016, 09:13

kenediusze pisze: LEMMY & DAVE LOMBARDO - Stand By Me (Ben E. King cover)
Mózg na ścianie, wyjebane to jest.
Trochę poza tematem, ale ten kawałek nakierował mnie na inny szlagier i przypomniał szczeniackie czasy, Puszczają może gdzieś jeszcze CRIME STORY??? Oglądałbym.

[youtube][/youtube]
Heretyk

04-01-2016, 10:21

Gore_Obsessed pisze:OK, przywołane "Sacrifice" zasłużenie nie posiada tej rangi co "Overkill" i pewnie jest jedną z najsłabszych (czyli w motörheadowej skali to sam dół), ale to dla mnie wciąż płyta zasługująca co najmniej na 8/10. Muszę jednak zaznaczyć, że tytułowy utwór spokojnie powinien się zmieścić na jednopłytowym bestofie kapeli.
zatem zgadzamy się, bo o to właśnie, mniej więcej, mi chodziło
Awatar użytkownika
Rattlehead
zahartowany metalizator

05-01-2016, 21:26

Memorial Service and Celebration of Ian Fraser "Lemmy" Kilmister 09.01.2016
" onclick="window.open(this.href);return false;
support music, not rumors
Awatar użytkownika
TheDude

06-01-2016, 03:15

Gore_Obsessed pisze:Grohl się tatutnął: " onclick="window.open(this.href);return false;

Jest 4:36, a ja sączę piwko i słucham "On parole". Lemmy spoczywaj w pokoju. Dzięki za wszystko!

Probot - OK, inne działania Grohla to taka zabawa dla poklasku więc niech spierdala.
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

06-01-2016, 03:28

byrgh pisze:[youtube][/youtube]

o mamo
Ileż ja razy od chyba każdej strony gryzłem ten utwór... Jeśli Lemmy stworzył jakieś arcydzieło... kto wie, czy właśnie nie wtedy,
To był pierwszy jego tekst, który wrył mi się w pamięć na zawsze. Za czterdzieści lat mogę nie poznawać najbliższych, nie pamiętać adresu zamieszkania, ale te słowa będę w stanie cytować bez zastanowienia. Poezja najwyższych lotów.
Ta wersja również mocna i sugestywna.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
shadowthrone
postuje jak opętany!

06-01-2016, 21:56

http://www.musickmagazine.pl/archiwa/4668" onclick="window.open(this.href);return false;

Czy jakiś koncert kiedyś transmitowali live?
Bo pogrzeb transmitują.
Awatar użytkownika
Gunman
weteran forumowych bitew

07-01-2016, 09:07

A co ma koncert wspólnego z pogrzebem? Zwykle koncertów się nie transmituje live, bo się wchodzi za pomocą biletów.
Awatar użytkownika
trup
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

07-01-2016, 12:44

Obrazek
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
Stoigniew
zahartowany metalizator

09-01-2016, 18:54

czyżby Jack Daniels przestał smakować ?? :):)

http://pieniadze.gazeta.pl/pieniadz/1,1 ... #BoxBizImg" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Kilmister
rozkręca się

09-01-2016, 20:45

pointa iście w jego stylu. uśmiałem się. do śmierci był sobą.
„Moja żona istotnie dobrze jest uzbrojona. W jej arsenale znajduje się grożenie rozwodem, przypalanie potraw, szybkostrzelne wymówki, karne odmawianie dania dupy, złość, płacz, pogarda i wiązki wyrazów, które, kiedy rzuca, gorszą nawet w melinach."
PureHate
weteran forumowych bitew

09-01-2016, 23:13

Oglądacie transmisje z pogrzebu ?
ODPOWIEDZ