Zgadzam się. Po kilku odsłuchać nowej zapuściłem sobie ich Death tradycyjnie po raz kolejny zostałem rozjechany. Przy tym nowa wydaje się mdła, ma może momentu ale cóż, kurs z BC utrzymany, niestety. Jak DLA MNIE coś się już wypaliło w tym zespole.
TEITANBLOOD
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- weteran forumowych bitew
Re: TEITANBLOOD
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Także się zgadzam. Podchodziłem do tej płyty parokrotnie i za każdym razem miałem to samo wrażenie - sztuka dla sztuki, z której nic nie wynika. Ani jedna ciekawa melodia czy riff, który zapada w pamięć. Długość płyty też nie pomaga. Powinni iść na korepetycje do Mitochondrion.Bless this tongue pisze: ↑27-03-2025, 04:25Zgadzam się. Po kilku odsłuchać nowej zapuściłem sobie ich Death tradycyjnie po raz kolejny zostałem rozjechany. Przy tym nowa wydaje się mdła, ma może momentu ale cóż, kurs z BC utrzymany, niestety. Jak DLA MNIE coś się już wypaliło w tym zespole.

all the monsters will break your heart
- Destro
- zaczyna szaleć
Ja mam zupełnie odwrotne odczucia i chyba słuchaliśmy całkowcie innych płyt. Nowa płyta zmiata wszystko z planszy. Przede wszystkim brzmienie perkusji w końcu jest takie jakie powinno być, riffy szlachtują jak trzeba... Z całą pewnością nowa płyta o wiele wiele lepsza niż poprzednia. Będzie słuchane w zapętleniu przez długi czas.
-
- mistrz forumowej ceremonii
Jutro premiera. Szkoda, że nie ma dobrych riffów.
- DST
- rasowy masterfulowicz
- Bohdan
Jest batożenie, ostatni, ledwo piętnastominutowy kawałek robi rums/bums!
-
- Bohdan
- DST
- rasowy masterfulowicz
Tzn. ja kumam o co mu chodzi w pełni, z tym że w ich muzie nacisk pada bardziej na brzmienie/wokale/zdziczenie i atmosferę całości.
-
Co by nie mówić na tej nowej (poprzedniej nie słuchałem) jest po prostu więcej bezpośrednich zagrywek, momentami nawet takich niechlujno - punkowych. Są momenty, które kojarzą mi się wręcz z początkami Bathory.
+ opętane solóweczki
- Harlequin
Mam z tym materiałem troche jak z ostatnim Black Curse - chyba bardziej doceniam niz faktycznie mi sie podoba, albo po prostu operują wibracjami i estetyką, która mnie nie rusza. Intensywnie, (zbyt dla mnie) blackmetalowo, ale jakos nie czuje tu tego zdziczenia z pierwszych 2 płyt. W sumie to ten materiał pozostawia mnie totalnie obojetnym
- DST
- rasowy masterfulowicz
Ja jestem na etapie bicia się z myślami, choć z każdym przesłuchaniem trafia coraz bardziej. Niemniej jak nie jestem skupiony to zlewa mi się to w takie granie dla grania.Harlequin pisze: ↑27-03-2025, 20:43Mam z tym materiałem troche jak z ostatnim Black Curse - chyba bardziej doceniam niz faktycznie mi sie podoba, albo po prostu operują wibracjami i estetyką, która mnie nie rusza. Intensywnie, (zbyt dla mnie) blackmetalowo, ale jakos nie czuje tu tego zdziczenia z pierwszych 2 płyt. W sumie to ten materiał pozostawia mnie totalnie obojetnym
Mi się np. to zdziczenie pierwszego kawałka z urywanymi blastami kojarzy z grindcorem. Nie ma tam chwytliwych riffów oczywiście, ale ma ta ich muzyka od samego początku taką hermetyczną skurwysyńskość (nie wiem czy to słowo istnieje), dla której uwielbiam ekstremalny metal w ogóle.
-
No właśnie ten gc, który przytaczasz też mi przyszedł na myśl przy pierwszym odsłuchu. Wbrew temu co pisze Hrlqn to zdziczenie na Death było, o czym tu chyba swego czasu pisałem, takie kontrolowane.
- DST
- rasowy masterfulowicz
Zwróć też uwagę jak w paru momentach blasty przyspieszają jakby koleś wypadał spod kontroli. M.in. w tytułowym numerze jest taki motyw.
-
Na ten moment to chyba najbardziej wyrazisty kawałek, w którym jest po trochu wszystkiego o czym tu piszemy. Będzie studiowane. Chyba nawet klepnę cd bo jestem zwyczajnie zaintrygowany.
-
Płyta na lata.
Oczywiście cd będzie zamawiana i pewnie winyl w przyszłości też się u mnie na kwadracie pojawi .
Oczywiście cd będzie zamawiana i pewnie winyl w przyszłości też się u mnie na kwadracie pojawi .
- Ubzdur
- w mackach Zła
-
Zdaję sobie sprawę, że pewnie niejeden puknie się w czoło, ale materiał zaczyna się takim riffem i dynamiką, że przy pierwszym zetknięciu wydawało mi się, że zaraz z wokalami wjedzie Derrick Green XD
Aż do momentu kiedy faktycznie wchodzi wokal i zaczyna się blast.
Aż do momentu kiedy faktycznie wchodzi wokal i zaczyna się blast.
- Bohdan
Haha, a ja jak usłyszałem początek to pomyślałem: "uuu, aaa, ale zjebali bębny" XD
-
Mhm...a zechciałbyś rozwinąć? Bo dla mnie to trochę zaczyna być taki materiał sprzeczności. Może dodam kolejny punkt do swojej układanki.