wyszukiwarka nic nie znalazła, więc zakładam nowy temat,
mają na koncie 3 albumy z tego co mi wiadomo, jako inspiracje podają Zeppelinów, Neurosis, Black Sabbath etc. a sami grają doom/sludge z domieszką black metalu, szczególnie jeśli chodzi o drugi wokal hehe
na koncie 3 płyty:
Hell Is A Door To The Sun
If You Walk Before You Crawl, You Crawl Before You Die
Voices Of Omens
kapitalna kapela ze stajni Relapse
http://www.myspace.com/rwake
RWAKE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Rattlehead
- zahartowany metalizator
- Skaut
- mistrz forumowej ceremonii
slucham tego tworu ("Voices of Omens") i jakos tak wszystko ladnie pobrzmiewa, kompozycje nawet kleja sie do ucha, ale chlopaki za bardzo nie moga sie zdecydowac co chca grac. Zamiast wspomnianych inspiracji (albo oprocz wspomnianych) raczej czuc tutaj wplywy Mastodon, troche My Dying Bride, nawet Entombed w kilku miejscach sie pojawia.
Brakuje mnie tutaj takiej 'tribalnej' atmosfery jaka ma miejsce w Neurosis czy ostatnim Minsk chocby. Generalnie plyta nie jest na jedno przesluchanie. Dam temu jeszcze szanse, bo ciezko to wszystko ogarnac za pierwszym razem.
Brakuje mnie tutaj takiej 'tribalnej' atmosfery jaka ma miejsce w Neurosis czy ostatnim Minsk chocby. Generalnie plyta nie jest na jedno przesluchanie. Dam temu jeszcze szanse, bo ciezko to wszystko ogarnac za pierwszym razem.
Coś tam było! Człowiek!
- Deaf
- rozkręca się
jak dla mnie to dobrze, że chłopaki za bardzo nie walcują jak wspomniany Neurosis (któłry swoją drogą wielbię), bo mają swój styl moim zdaniem, wpływy Mastodon mówisz... na upartego można się doszukać hehe, ale to taki nierozpędzony Mastodon raczej jest
co ważne, z płyty na płytę słychać u nich rozwój, a to mi się bardzo podoba,
na spejsie jest klip do leviticus, dla mnie miazga !
co ważne, z płyty na płytę słychać u nich rozwój, a to mi się bardzo podoba,
na spejsie jest klip do leviticus, dla mnie miazga !
- Skaut
- mistrz forumowej ceremonii
no wlasnie zapomnialem dodac, ze wspomniane przeze mnie tropy, to Rwake gra w wolniejszym wydaniu ; )Deaf pisze:jak dla mnie to dobrze, że chłopaki za bardzo nie walcują jak wspomniany Neurosis (któłry swoją drogą wielbię), bo mają swój styl moim zdaniem, wpływy Mastodon mówisz... na upartego można się doszukać hehe, ale to taki nierozpędzony Mastodon raczej jest
Coś tam było! Człowiek!
- Rattlehead
- zahartowany metalizator
- lucass
- weteran forumowych bitew
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Żułek
Re: RWAKE
słyszałem ich jakiś album, chyba zielona okładka z jakimś łosiem ? nie pamiętam
nawet mi się to podobało ale jakoś zarzuciłem temat
wywiadeł
https://zine.knockoutprod.net/serce-poz ... wakewywiad
nawet mi się to podobało ale jakoś zarzuciłem temat
Rattlehead pisze: ↑17-03-2025, 12:08O kurdewe, nie wiedziałem, że coś nowego wydali. Wieczorem będę badał zagadnienie.
wywiadeł
https://zine.knockoutprod.net/serce-poz ... wakewywiad
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- Żułek
Re: RWAKE
ale na starość się dziecinnieje więc nie wiadomo 

Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.