KATATONIA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- uglak
- mistrz forumowej ceremonii
Re: KATATONIA
Ooo... nie wiedziałem o tym wydawnictwie:
Re-recorded songs from the “Rehearsal ’92”, which were previously released only on tape on the "Melancholium" boxed set (2022).
Pewnie dlatego, że przestałem wierzyć, że jeszcze coś wartego uwagi. Jako ciekawostka może być, ale ducha starej Katatonii tu niewiele.
Re-recorded songs from the “Rehearsal ’92”, which were previously released only on tape on the "Melancholium" boxed set (2022).
Pewnie dlatego, że przestałem wierzyć, że jeszcze coś wartego uwagi. Jako ciekawostka może być, ale ducha starej Katatonii tu niewiele.
Guilty of being right
- Bohdan
- weteran forumowych bitew
On dawno już z nimi nie grał live.Sgt. Barnes pisze: ↑17-03-2025, 21:59A zespół pewnie popadnie w katatonię... Ciekawe, co z koncertem w Polsce...
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Teraz dopiero zobaczyłem to info. No nie widzę tego inaczej jak koniec, przecież on chyba odpowiadał za 90% muzyki tego zespołu.
Cieszę się zatem, że widziałem ich na SDL przed Dismember. To był bardzo dobry koncert.
all the monsters will break your heart
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
nie koniec, tam ostatnie dwa materiały tak od "City Burials" pisał Renkse;
tam jest inny temat.
Można powiedzieć, że Nystrom nie miał innego wyjścia tylko musiał odejść
tam jest inny temat.
Można powiedzieć, że Nystrom nie miał innego wyjścia tylko musiał odejść

- Raagoon
Nigdy tak nie było a na pewnie nie przez ostatnie 20 lat. A jak napisał kolega powyżej, na ostatnich płytach jego wkład był zerowynicram pisze: No nie widzę tego inaczej jak koniec, przecież on chyba odpowiadał za 90% muzyki tego zespołu.
- uglak
Faktycznie, ostatni dobry album Katatonii (The Great Cold Distance) to ostatni skomponowany przez obydwóch, czyli to Renkse zepsuł ten zespół! 

Guilty of being right
- Ubzdur
- w mackach Zła
Katatonia skończyła się z odejściem braci Norrman, od tego czasu kapela mogłaby nie istnieć
- Mol
- zahartowany metalizator
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Chyba tak, przeszacowałem jego wkład. Posprawdzałem sobie i rzeczywiście Renske także sporo maczał paluchów w kompozycjach.
Dla mnie ostatni dobry album to Dead End Kings. W każdym razie to ostatni, który kupiłem. Na późniejszych wydawnictwach nie znalazłem nic dla siebie. Niestety.
Jest w tym jakaś prawda.
all the monsters will break your heart
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
Druga sprawa, która powinna dać do myślenia, zauważcie, że od 2023 roku nie grał koncertów z KATATONIA.
Oficjalnie - "kłopoty zdrowotne", ale to nie był powód jego absencji, tym bardziej że nie przeszkadzały mu "te zdrowotne kłopoty" w graniu w BLOODBATH;
Oficjalnie - "kłopoty zdrowotne", ale to nie był powód jego absencji, tym bardziej że nie przeszkadzały mu "te zdrowotne kłopoty" w graniu w BLOODBATH;
-
- postuje jak opętany!
Jakie są prawdziwe powody?
- Raagoon
nicram pisze:Raagoon pisze: ↑18-03-2025, 17:36Dla mnie Fall Of Hearts był jeszcze akceptowalny. Muszę sprawdzić czy wciąż się broni.nicram pisze:
Dla mnie ostatni dobry album to Dead End Kings. W każdym razie to ostatni, który kupiłem. Na późniejszych wydawnictwach nie znalazłem nic dla siebie. Niestety.
Tak w ogóle niedawno wyszła niezła płyta Mattiasa Norrmana i nazywa się Kryptan. Generalnie klimatyczny black metal
- Raagoon
Dla mnie Fall Of Hearts był jeszcze akceptowalny. Muszę sprawdzić czy wciąż się broni.nicram pisze:
Tak w ogóle niedawno wyszła niezła płyta Mattiasa Norrmana i nazywa się Kryptan. Generalnie klimatyczny black metal[/quote]
- Medard
[/quote]Raagoon pisze: ↑19-03-2025, 22:05Dla mnie Fall Of Hearts był jeszcze akceptowalny. Muszę sprawdzić czy wciąż się broni.nicram pisze:
Tak w ogóle niedawno wyszła niezła płyta Mattiasa Norrmana i nazywa się Kryptan. Generalnie klimatyczny black metal
Fall Of Hearts też mi się podobała w momencie wydania i też była dawno nie słuchana.
Die Welt ist meine Vorstellung.
- Sgt. Barnes
- zahartowany metalizator
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
- hcpig
Według Andersa Nyströma siódmy długograj tej smutnej załogi sprzedał się w trzykrotnie większej liczbie egzemplarzy niż wszystkie poprzednie razem wzięte.

Pytanie o jakich liczbach tu mówimy.
Yare Yare Daze
-
- postuje jak opętany!
Nie wiem, ale Great Cold Distance to jeden z najlepszych strzałów w swojej niszy. Dobrze słyszeć, że się dobrze sprzedał.
- Ubzdur
- w mackach Zła
Ciekawe było co Anders odpowiedział. Wyciągam z tego nadinterpretacje swoje
- on chciał i nadal chce grać starą i że średniego okresu katatonię a renkse nie
- możliwe że będzie grał stary materiał katatonii w innym składzie, ale bez renkse (ma to sens w zakresie do brave murder day włącznie czyli niezbyt)
- jonas zawłaszczył sobie kapelę
- “blok twórczy” Andersa mógł być decyzją jonasa
- on chciał i nadal chce grać starą i że średniego okresu katatonię a renkse nie
- możliwe że będzie grał stary materiał katatonii w innym składzie, ale bez renkse (ma to sens w zakresie do brave murder day włącznie czyli niezbyt)
- jonas zawłaszczył sobie kapelę
- “blok twórczy” Andersa mógł być decyzją jonasa
- Hellion
- w mackach Zła
- Bohdan
Paskudztwo okropieństwo.