Oczywiście, miał prawo do takiej opinii.Triceratops pisze: ↑10-02-2025, 15:59Zalezy jak na to spojrzec, owszem Drone czasami wzorem trociniaka probowal sie wyroznic z tlumu odmienna opinia ale w wielu kwestiach czesto stawial na ideologiczna bezkompromisowosc a tej najwyrazniej tutaj nie zauwazyl.
DJEVEL
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- dzik
- zahartowany metalizator
Re: DJEVEL
dobry kościół to kościół spalony
- Lukass
- zahartowany metalizator
Tak. Bardzo się zasłuchałem w ostatniej płycie, bardzo. Paskudne wieści.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
- Raagoon
- weteran forumowych bitew
Taki akurat black metal pasuje mi lepiej z cd lub kasety. Winyl zbyt ciepło brzmi i psuje efekt, ale pewnie jestem w tym poglądzie odosobniony 
Mam wszystkie materiały Djevel na CD i styknie.

Mam wszystkie materiały Djevel na CD i styknie.
-
- postuje jak opętany!
Tanker som rir natten na winylu poszukiwane!
Wszędzie chyba już wyprzedane, ale liczę, że może komuś rzuciło się gdzieś w oczy
Wszędzie chyba już wyprzedane, ale liczę, że może komuś rzuciło się gdzieś w oczy
Hjertet mitt slår i mørket
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Pozostał discogs: https://www.discogs.com/sell/list?maste ... rmat=Vinyl
all the monsters will break your heart
-
- postuje jak opętany!
Ceny solidne. Poczekam na jakieś wznowienie.
Haavard ma raczej w zwyczaju takowe robić
Haavard ma raczej w zwyczaju takowe robić
- COFFIN
- mistrz forumowej ceremonii
W sumie dopiero co było (wine red) i jeszcze ze dwa tygodnie temu leżały jakieś sztuki w sklepie.
'Come the Blessed Madness'
- Raagoon
It took ten years before I met Haavard at Aftermath. It’s funny, you know, we live like one hour flight apart and it took me ten years to meet him and that was by accident. I didn’t plan to meet him. I also understand that he has to do some promotional things, like different colors on the vinyl because that’s what people like.
https://allfathermetal.com/djevel-exclu ... n-ciekals/
https://allfathermetal.com/djevel-exclu ... n-ciekals/
-
- postuje jak opętany!
Dam sobie rękę uciąć, że jak robiłem zamówienie miesiąc temu to nie było. Ehh…COFFIN pisze:W sumie dopiero co było (wine red) i jeszcze ze dwa tygodnie temu leżały jakieś sztuki w sklepie.
- COFFIN
Czeba zerkać, bo czasem wrzuca coś i za chwilę nie ma. Teraz przez kilka dni wisiała jedna sztuka 'Naa Skrider...' w kolorze i z bonusową 7". Może jakieś zwroty, czy coś w ten deseń.
- tommek
- w mackach Zła
- Kontakt:
Przyszły wam te cdeki z nową płytą, czekam od grudnia i nic, pisałem na kontakt i też zero odzewu.
-
- postuje jak opętany!
Nie zamawiałem cd, ale Haavard znany jest z raczej luźnego podejścia do realizacji zamówień. Chociaż od grudnia to trochę długo. Ja na swoje czekałem prawie miesiąc, ale z winylami była dodatkowo obsuwa.
Miesiąc temu, przy okazji festiwalu wszystko oprócz winyli miał już na sklepie.
Miesiąc temu, przy okazji festiwalu wszystko oprócz winyli miał już na sklepie.
- COFFIN
Wysyłki zaczęły się według kolejnosci zamówień od mniej więcej 20 grudnia. Moja paczka dotarła w zeszlym tygodniu.
Z tym 'normalnie' różnie u niego bywa, a teraz tym bardziej może być ciężko.
- tommek
- w mackach Zła
- Kontakt:
No to czekam dalej, ciekawe czy przesyłka rejestrowana bo myślałem że może paczka zaginęła.
- COFFIN
Wszystkie wysyła nierejestrowanymi, ale jak widzę po znajomych, do np Rzeszy też już docierają powoli, więc luz. Dojdzie.
- Raagoon
Moje CD było zamówione w połowie października (wersja deluxe, ta z obsuwą) całość dotarła w drugiej połowie stycznia. Nawet wstępnie rozważałem zamianę na winyl, ale zostałem przy kompakcie. Haavard wysłał po mailu przypominającym i pytaniem co robimy z tym zamówieniem.
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
Do mnie w tym tygodniu doszły wreszcie wersje vinylowe i wziąłem klasycznie CD, co by do auta wrzucić od czasu do czasu
Ogromna strata dla bm sceny wg mnie. Ta leśna trylogia jest wspaniała, na tyle mnie poskładała że każdy album kupowałem w dwóch wersjach kolorystycznych; Nie będę się bawił w wyliczanki, która z nich jest lepsza która słabsza, każda wg mnie ma niesamowity klimat i niejeden zespół chciałby mieć, choć jeden album w swojej dyskografii taki jak nagrał DJEVEL.
Generalnie mega mnie wstrząsnęło to info, nie wiedzieć czemu. Ani faceta nie znałem, ani nie korespondowałem. Nie mniej emocje jakie są w tych albumach w 100% są tym, czego poszukuje w obecnym black metalu.

Ogromna strata dla bm sceny wg mnie. Ta leśna trylogia jest wspaniała, na tyle mnie poskładała że każdy album kupowałem w dwóch wersjach kolorystycznych; Nie będę się bawił w wyliczanki, która z nich jest lepsza która słabsza, każda wg mnie ma niesamowity klimat i niejeden zespół chciałby mieć, choć jeden album w swojej dyskografii taki jak nagrał DJEVEL.
Generalnie mega mnie wstrząsnęło to info, nie wiedzieć czemu. Ani faceta nie znałem, ani nie korespondowałem. Nie mniej emocje jakie są w tych albumach w 100% są tym, czego poszukuje w obecnym black metalu.

- Raagoon
Pojawiło się winylowe wydanie Ormer, gdyby ktoś szukałCOFFIN pisze:Czeba zerkać, bo czasem wrzuca coś i za chwilę nie ma. Teraz przez kilka dni wisiała jedna sztuka 'Naa Skrider...' w kolorze i z bonusową 7". Może jakieś zwroty, czy coś w ten deseń.
- trup
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
-
- zaczyna szaleć
chcialem sobie kupic te ostatnie djevele na winylu ale stwierdziłem że jednak nie.
te albumy mają zero dynamiki są totalnie spłaszczone , a winyle nie są wcale lepsze. pewnie zrobione z tego samego pliku co cd. Pozatym same miekkie kolorowe winyle.W końcu 55-60 minut muzyki na winyl. Nie dla audiofila to. Poczekam aż zrobia porządne wydanie albo i nie a narazie zostaje przy cd.
te albumy mają zero dynamiki są totalnie spłaszczone , a winyle nie są wcale lepsze. pewnie zrobione z tego samego pliku co cd. Pozatym same miekkie kolorowe winyle.W końcu 55-60 minut muzyki na winyl. Nie dla audiofila to. Poczekam aż zrobia porządne wydanie albo i nie a narazie zostaje przy cd.