THE GATHERING
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- weteran forumowych bitew
Re: THE GATHERING
Ukazał się drugi album HABITANTS, w którym gra gitarzysta The Gathering, Rene Rutten. Tak jak w przypadku debiutu jest świetnie (jeśli ktoś lubi delikatniejsze, gitarowe klimaty).
- Lukass
- zahartowany metalizator
Bardzo przyjemne, a nawet nieco więcej. Przy przedostatnim numerze aż coś drgnęło w mym czarnym sercu. Bardzo fajne wokale.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
-
Owmorde...
To celebrate the 30th anniversary of Mandylion, we will share the stage with Anneke van Giersbergen once again! The original Mandylion line-up will play two exclusive shows in Doornroosje (Nijmegen, NL) on Friday 29th and Saturday 30th of August 2025. You can expect all Mandylion tracks and more from our Anneke era. After so many years, we are very excited to celebrate this anniversary together, an album that still means so much to us.
Ticket sale starts Friday 13th of December 10:00 CET (Doornroosje website).
Cheers! Frank, Hugo, Anneke, Jelmer, Hans & René
- Lukass
Ło kurwa. Rozważam. Kolejnej okazji raczej już nie będzie. Nic, do piątku trzeba się zdecydować.RippingHeadache pisze: ↑09-12-2024, 16:38Owmorde...
To celebrate the 30th anniversary of Mandylion, we will share the stage with Anneke van Giersbergen once again! The original Mandylion line-up will play two exclusive shows in Doornroosje (Nijmegen, NL) on Friday 29th and Saturday 30th of August 2025. You can expect all Mandylion tracks and more from our Anneke era. After so many years, we are very excited to celebrate this anniversary together, an album that still means so much to us.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
-
- postuje jak opętany!
Rocznicowa kapela, jak Emperor. Co nie zmienia faktu, że ostatnio nawet wracałem do tego krążka.
-
Raczej kupuję na oba dni. Nie sądzę, aby był problem z odsprzedaniem. Sama miejscówka też jest najwyższej jakości jeśli chodzi o dźwięk.Lukass pisze: ↑09-12-2024, 16:40Ło kurwa. Rozważam. Kolejnej okazji raczej już nie będzie. Nic, do piątku trzeba się zdecydować.RippingHeadache pisze: ↑09-12-2024, 16:38Owmorde...
- Lukass
No jak? Przecież The Gathering sobie normalnie funkcjonowało przez większość tych lat, nagrywali swoje materiały, Anneke swoje - solo i w projektach. Od czasu jej odejścia raz zagrali wspólnie dwa koncerty, w tym samym miejscu zresztą, jeśli mnie pamięć nie myli. Gdyby miało być rocznicowo, to by walnęli trasę po Europie na 50 sztuk, też by się sprzedała bez problemu.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
W zeszłym roku miałem straszną fazę na The Gathering - Mandylion - Nightime Birds - How to measure a planet. Nawet zastanawiałem się czy coś złego się ze mną nie dzieje. Tym niemniej, wszystkie te płyty to znakomita muzyka.
all the monsters will break your heart
- HCDamage
- zaczyna szaleć
Akurat te albumy znam, Nighttime Birds to chyba najcięższe brzmienie ze wszystkiego co nagrali. Kilka piosenek lubię a tego co wypuścili po How to measure... nie znam. Mam nawet nie wiem skąd kasetę, chyba Always się nazywa. Z tego co wiem to na początku tam chyba samiec był na wokalu.
- Sgt. Barnes
Z późniejszych znakomita jest "Souvenirs" - pięknie ta płyta płynie, rewelacyjna produkcja i chyba najlepsze wokale holenderskiej mleczarki, ekhem, Pani Van GiergsbergenHCDamage pisze: ↑11-12-2024, 10:32Akurat te albumy znam, Nighttime Birds to chyba najcięższe brzmienie ze wszystkiego co nagrali. Kilka piosenek lubię a tego co wypuścili po How to measure... nie znam. Mam nawet nie wiem skąd kasetę, chyba Always się nazywa. Z tego co wiem to na początku tam chyba samiec był na wokalu.
Ale trójca "Mandylion", Ptaszki" i "Planety" to jest kanon nie do ruszenia - wszystko tam się zgadza.
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
- dzik
-
- rasowy masterfulowicz
-
- mistrz forumowej ceremonii
Borze, jakie szczyle XD
-
Dodam tylko, że to był koncert, na którym się w końcu do Mandylion przekonałem, ale tak naprawdę dopiero dwie kolejne płyty rozwiały kompletnie moje wątpliwości.
- empir
- Lukass
Uff. Bilety na dwa pierwsze koncerty poszły w jakieś 2 minuty, zanim anglojęzyczna strona w ogóle zaczęła umożliwiać kupno. Właśnie dodali dwa terminy (czwartek i niedziela). Zakupiłem na czwartek. Jeśli komuś się nie powiodło w pierwszym rzucie, to ruchy! Bo zaraz i tych nie będzie
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
- Bloodcult
A to nie podwójne koncerty ? W sensie że piątek i sobota to dwa osobne sety ?
-
Niestety, nie udało się. Dramatycznie kiepski serwis biletowy plus nie mogę w pracy non stop siedzieć na kompie czy z komórką. Gdy dowiedziałem się o extra shows bilety były tylko na niedzielę, a 1-go września muszę być w Gdańsku. Teraz zresztą wszystkie 4 wyprzedane. Czekam czy nie pojawi się info o 5tym.
Ostatnio zmieniony 13-12-2024, 11:40 przez RippingHeadache, łącznie zmieniany 1 raz.
- Morbid Marcin
Zatrzymałem się na NB i do tego momentu wszystkie płyty bardzo lubię, ale nie miałem pojęcia, że cieszą się nadal tak oszałamiająca popularnością.
Wysłane z mojego SM-S928B przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego SM-S928B przy użyciu Tapatalka
http://www.discogs.com/seller/morbidmarcin?limit=50 NOWE RARY SIĘ CZAJĄ....
- Bloodcult
Może Mystic 2026