IMPALED NAZARENE

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
DST
weteran forumowych bitew

Re: IMPALED NAZARENE

05-12-2024, 22:29

mistrzsardu pisze:
05-12-2024, 22:15
Soundterror pisze:
05-12-2024, 09:27
ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
05-12-2024, 07:59

Mam mieszane uczucia, delikatnie mowiac. Gdyby ujac to jako "czy poparlbys sytuacje, w ktorej jedna grupa o skrajnych pogladach ma moc, poprzez anonimowe grozby i naciski, odwolywania dowolnego publicznego wydarzenia, to poparlbys to?", moja odpowiedz bylaby mocnym "nie".
Dlatego dodałem ikonę:D bo to jest conajmniej żenada, że takie akcje nadal mają miejsce
Jakby śpiewali o Leninie byłby spokój.
Co Ty gadasz ostatnio. Najpierw przeczytałem, że Polaków nie uważa się za ofiary II Wojny Światowej (kto ich nie uważa za ofiary?) a teraz, że śpiewanie o Leninie jest akceptowalne (jaki uznawany zespół sławi w kawałkach Lenina?).
mistrzsardu
rasowy masterfulowicz

05-12-2024, 22:36

He, he. Salut!
Celem życia nie jest przeżycie.
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA
mistrz forumowej ceremonii

06-12-2024, 07:54

DST pisze:

Co Ty gadasz ostatnio. Najpierw przeczytałem, że Polaków nie uważa się za ofiary II Wojny Światowej (kto ich nie uważa za ofiary?) a teraz, że śpiewanie o Leninie jest akceptowalne (jaki uznawany zespół sławi w kawałkach Lenina?).
Jestes pewien, ze chcesz wiedziec? Bo moge opowiedziec tu historyjke, po ktorej musialem sie napic, tak jak normalnie nie pije.
O czym mam z tym .ludziom rozmiazać? Przeciec i tak jestem barbarzyńcom?
Jeśli Bóg jest dawno zaspal. I jest okrucicicielem.
Awatar użytkownika
DST
weteran forumowych bitew

06-12-2024, 08:54

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
06-12-2024, 07:54
DST pisze:

Jestes pewien, ze chcesz wiedziec? Bo moge opowiedziec tu historyjke, po ktorej musialem sie napic, tak jak normalnie nie pije.
Dawaj, nie bądź tajemniczy znowu. I mam nadzieję, że rozwinięcie będzie lepsze niż z Legnicą.
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

06-12-2024, 09:26

DST pisze:

Dawaj, nie bądź tajemniczy znowu. I mam nadzieję, że rozwinięcie będzie lepsze niż z Legnicą.
Sa srodowiska muzyczne, ktore sa bardzo mocno lewicowe, tak spod znaku sierpa i mlota. Istnieje na fejsie taka grupa "Dungeon Synth - No Fash Edition", ktorej geneza jest rownie ciekawa, ale to temat na inna rozmowe. Tak czy siak jest to generalnie zbiorowisko ludzi lubiacych DS i bedacych mocno na lewo. Dolaczylem tam raz, z czystem ciekawosci, czy DSZ bedzie oskarzany o faszyzowanie gdzies tam tez (z czasem byl swoja droga).

Wytrzymalem 3 dni. Trzeciego dnia pojawilo sie zdjecie, gdzie na slupie byla bekowa naklejka "Enya fans for communism" czy cos takiego. Temat jednak w komentarzach rozwinal sie w sposob polityczny i niespodziewany. Jakis fin zaczal jezdzic po komunizmie, a Niemcy i Amerykanie go bronic. Bez kitu, bronili Zwiazku Radzieckiego jak wlasnej matki. Byla tam cala plejada argumentow o tym, ze Stalin dindu nuffin, generalnie wszystko by poszlo dobrze, gdyby nie te wscibskie amerykany. Szok przyszedl do mnie dopiero wtedy jednak, gdy padly zaprzeczenia, ze Holodomor kiedykolwiek mial miejsce, ze nie bylo zadnego glodu, ze nazwe wymyslono specjalnie tak przez amerykanskich propagandzistow, by brzmiala podobnie do Holokaustu, itp itd... To byl ten moment, gdy zszokowany nalalem sobie kieliszek wina i drugi, rozmawiajac jednoczesnie z kolega z Holandii, ktory byl rownie zszokowany.

Nie potrafie tego oddac ze szczegolami, wydaje mi sie, ze mam gdzies zapisane screeny, ale musiablym pogrzebac.

Podczas innej okazji rozmawialem z kolega z USA, tez z klimatow, ktory obwinial kapitalizm o glod i twierdzil, ze rozwiazalby to komunizm... Gdy mu wskazalem fale glodu w Chinach i na Ukrainie, powiedzial, ze chodzilo mu raczej o niedozywienie spowodowane jedzenie kiepskiego jedzenia z McDonaldsa... Jak to ujela wtedy moja zona w kontekscie holodomoru: "Oni nie mieli Mcdonaldsa. Oni zjadali kore z drzew i umierali".

Swoja droga, wiesz o sprawie pumy?
Awatar użytkownika
DST
weteran forumowych bitew

06-12-2024, 10:09

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
06-12-2024, 09:26
DST pisze:

Sa srodowiska muzyczne, ktore sa bardzo mocno lewicowe, tak spod znaku sierpa i mlota. Istnieje na fejsie taka grupa "Dungeon Synth - No Fash Edition", ktorej geneza jest rownie ciekawa, ale to temat na inna rozmowe. Tak czy siak jest to generalnie zbiorowisko ludzi lubiacych DS i bedacych mocno na lewo. Dolaczylem tam raz, z czystem ciekawosci, czy DSZ bedzie oskarzany o faszyzowanie gdzies tam tez (z czasem byl swoja droga).

Wytrzymalem 3 dni. Trzeciego dnia pojawilo sie zdjecie, gdzie na slupie byla bekowa naklejka "Enya fans for communism" czy cos takiego. Temat jednak w komentarzach rozwinal sie w sposob polityczny i niespodziewany. Jakis fin zaczal jezdzic po komunizmie, a Niemcy i Amerykanie go bronic. Bez kitu, bronili Zwiazku Radzieckiego jak wlasnej matki. Byla tam cala plejada argumentow o tym, ze Stalin dindu nuffin, generalnie wszystko by poszlo dobrze, gdyby nie te wscibskie amerykany. Szok przyszedl do mnie dopiero wtedy jednak, gdy padly zaprzeczenia, ze Holodomor kiedykolwiek mial miejsce, ze nie bylo zadnego glodu, ze nazwe wymyslono specjalnie tak przez amerykanskich propagandzistow, by brzmiala podobnie do Holokaustu, itp itd... To byl ten moment, gdy zszokowany nalalem sobie kieliszek wina i drugi, rozmawiajac jednoczesnie z kolega z Holandii, ktory byl rownie zszokowany.

Nie potrafie tego oddac ze szczegolami, wydaje mi sie, ze mam gdzies zapisane screeny, ale musiablym pogrzebac.

Podczas innej okazji rozmawialem z kolega z USA, tez z klimatow, ktory obwinial kapitalizm o glod i twierdzil, ze rozwiazalby to komunizm... Gdy mu wskazalem fale glodu w Chinach i na Ukrainie, powiedzial, ze chodzilo mu raczej o niedozywienie spowodowane jedzenie kiepskiego jedzenia z McDonaldsa... Jak to ujela wtedy moja zona w kontekscie holodomoru: "Oni nie mieli Mcdonaldsa. Oni zjadali kore z drzew i umierali".

Swoja droga, wiesz o sprawie pumy?
Niet. Mam świadomość, że takie ekstremalne pojebusy istnieją, ale czy to nie jest jakiś margines, który jest wytworem radykalnych czasów? Przecież znaczna większość ludzi nie ma zaburzeń psychicznych, więc nie wiem czy to jest warte dyskusji. Ale mimo wszystko opowiedz o tej Pumie, bom zaciekawion.
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

06-12-2024, 10:32

DST pisze:
Niet. Mam świadomość, że takie ekstremalne pojebusy istnieją, ale czy to nie jest jakiś margines, który jest wytworem radykalnych czasów? Przecież znaczna większość ludzi nie ma zaburzeń psychicznych, więc nie wiem czy to jest warte dyskusji. Ale mimo wszystko opowiedz o tej Pumie, bom zaciekawion.
No to sprawa tej Pumy
CO MA JAJA Z GUMY

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAA

2:0
Awatar użytkownika
DST
weteran forumowych bitew

06-12-2024, 10:44

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
06-12-2024, 10:32
DST pisze:
No to sprawa tej Pumy
CO MA JAJA Z GUMY

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAA

2:0
You're playing a dangerous game son.
Wpadłem jak sarna we wnyki.
Awatar użytkownika
nagrobek
rasowy masterfulowicz

06-12-2024, 16:35

w tym roku na brutalu grali pod wielkim banerem „against violence and intolerance”xd
Awatar użytkownika
trup
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

06-12-2024, 17:16

nagrobek pisze:
06-12-2024, 16:35
w tym roku na brutalu grali pod wielkim banerem „against violence and intolerance”xd
ktoś się pomylił... miało być "Again..."
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
Bloodcult

07-12-2024, 21:43

W sumie to zabawne że zespół który w zasadzie wszystko - nazwę, teksty, okładki i wizerunek - wymierzył w chrześcijan realnie oberwał jedynie od komunistów, krysznowców i lgbt. Korzeń.
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
ODPOWIEDZ