OPETH
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: OPETH
Coś w ten deseń. Przy czym ja przesłuchiwałem ją na 3 posiedzeniach, bo nie dawałem rady wytrwać więcej niż 22 minuty. :-)Skaut pisze:Przesłuchane. Jezu, jaka ta płyta jest pizdowata.
all the monsters will break your heart
- ozob
- zahartowany metalizator
Przesluchalem i ja. Sluchajac warstwy muzycznej na "Heritage" nie wiedzac kto to nagral za chuja bym nie wpadl, ze to Opeth. Natomiast powtorzyc doswiadczenie z kazda nastepna po niej nie da sie nie pomyslec o Opeth sprzed wspolnianej "Heritage".
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- Medard
- mistrz forumowej ceremonii
In the woods... niezłe dwie płyty nagrał po powrocie, o dziwo nawet ostatnia bez braci botteri się broni.535 pisze:Ja też utknąłem, zaraz po tej ciszy na yt. Ktoś tu kiedyś napierdalał na In The Woods...
Die Welt ist meine Vorstellung.
-
- weteran forumowych bitew
Udało mi się nie zasnąć słuchając najnowszego albumu Opeth, ale z pewnoscią nie uznałbym tego za sukces. Znajduję w obecnym w tegorocznym wydaniu bardzo niewiele składowych, które mogłbym odniesć do swoich potrzeb i gustu.
Plusem jest brzmienie, a w nim i we wstawkach pozainstrumentalnych słychać spory nakład pracy, budżet i doswiadczenie muzyczne.
Dla mnie nie bedzie płytą roku, sezonu czy miesiaca. Może wrócę do "In Cauda Venenum" kiedys, ale żadnego terminu w najbliższym czasie nie przewiduję.
Plusem jest brzmienie, a w nim i we wstawkach pozainstrumentalnych słychać spory nakład pracy, budżet i doswiadczenie muzyczne.
Dla mnie nie bedzie płytą roku, sezonu czy miesiaca. Może wrócę do "In Cauda Venenum" kiedys, ale żadnego terminu w najbliższym czasie nie przewiduję.
- maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
Kurwa kolego 535 Medard mówi że się broni to tak jest, oka? Jesteś starym ramolem to się nie znasz.535 pisze:Nie. Nie broni się. Mielizna jak ch...Medard pisze:In the woods... niezłe dwie płyty nagrał po powrocie, o dziwo nawet ostatnia bez braci botteri się broni.535 pisze:Ja też utknąłem, zaraz po tej ciszy na yt. Ktoś tu kiedyś napierdalał na In The Woods...
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- Sgt. Barnes
Perkusista Martin Axenrot poza składem. Akurat przed wyruszeniem w trasę. Taki lajf.
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
- Żułek
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- Żułek
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
- Sgt. Barnes
Po kilku przesłuchaniach, jestem zaskoczony. Pozytywnie. Nie spodziewałem się wiele, a dostałem kawał całkiem dobrego materiału. Oczywiście jeśli jest się fanem takiej konwencji. Po ostatnich płytach, gdzie się trochę pogubili, jest nomen omen, progres. I super, że płyta jest stosunkowo krótka, Dzięki temu, nie ma uczucia rozwlekłości, co się ongiś zdarzało. I powrót growlu akurat nie jest tu czynnikiem dominujacym. Jest dobrze.
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.