Univers Zero
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
Univers Zero
[img]http://www.progreviews.com/reviews/images/UZ-Here.jpg[/img]
http://cuneiformrecords.com/realaudio/jacktheripper.ram
http://cuneiformrecords.com/realaudio/jacktheripper.ram
I dream of colour music,
And the intricacies of the machines that make it possible
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
Jak ja uwielbiam jak ktoś założy temat, walnie zdjęcie pięciu debili, doprawi linkiem do pliku w totalnie zjebanym formacie i się cieszy. Napisałbyś co to za zespół, co gra, kto w nim gra, zeskąd nadeszli itp. to może ktoś by się nawet zainteresował...
Give birth to something dead
Give birth to something old
Give birth to something old
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
[quote][i]Wysłane przez Morph[/i]
Jak ja uwielbiam jak ktoś założy temat, walnie zdjęcie pięciu debili, doprawi linkiem do pliku w totalnie zjebanym formacie i się cieszy. Napisałbyś co to za zespół, co gra, kto w nim gra, zeskąd nadeszli itp. to może ktoś by się nawet zainteresował... [/quote]
Z forumowego doświadczenia wiem, że w przypadku takich zespołów jak TEN i tak niewiele osób się nimi interesuje, więc najlepszym wyjściem jest wrzucenie jakiegoś kawałka, żeby zainteresowani sami sprawdzili o co chodzi. Ale jeśli wola Twoja wiedzieć o co chodzi, to proszę bardzo:
Zastanawiałeś się kiedyś co byłoby, gdyby Strawiński miał zespół rockowy? Posłuchaj Univers Zero a będziesz wiedział. Najlepszy towar eksportowy Belgii. Powstał jako opozycja do punka i disco w późnych latach 70. Inspirowany muzyką kameralną, mroczny twór prezentujący muzykę, którą z powodzeniem nazwać można najbardziej przerażającą jaką ktokolwiek stworzył.
Facet na wózku to Guy SEGERS - bass and voice...
Jak ja uwielbiam jak ktoś założy temat, walnie zdjęcie pięciu debili, doprawi linkiem do pliku w totalnie zjebanym formacie i się cieszy. Napisałbyś co to za zespół, co gra, kto w nim gra, zeskąd nadeszli itp. to może ktoś by się nawet zainteresował... [/quote]
Z forumowego doświadczenia wiem, że w przypadku takich zespołów jak TEN i tak niewiele osób się nimi interesuje, więc najlepszym wyjściem jest wrzucenie jakiegoś kawałka, żeby zainteresowani sami sprawdzili o co chodzi. Ale jeśli wola Twoja wiedzieć o co chodzi, to proszę bardzo:
Zastanawiałeś się kiedyś co byłoby, gdyby Strawiński miał zespół rockowy? Posłuchaj Univers Zero a będziesz wiedział. Najlepszy towar eksportowy Belgii. Powstał jako opozycja do punka i disco w późnych latach 70. Inspirowany muzyką kameralną, mroczny twór prezentujący muzykę, którą z powodzeniem nazwać można najbardziej przerażającą jaką ktokolwiek stworzył.
Facet na wózku to Guy SEGERS - bass and voice...
I dream of colour music,
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
[quote][i]Wysłane przez długopisyyyyyyyyyy[/i]
No właśnie... w życiu nie słyszałem o tym zespole, nie sprawdzając nigdzie wygląda mi to na trochę elektroniki,dziwnego metalu,mroku,straszliwie chorych tekstów. No i ten wokalista.... on jest jakiś dziwny, mówię wam [/quote]
Posłuchaj i zweryfiku swoje podejrzenia. Masz połowicznie rację w swych przypuszczeniach...
No właśnie... w życiu nie słyszałem o tym zespole, nie sprawdzając nigdzie wygląda mi to na trochę elektroniki,dziwnego metalu,mroku,straszliwie chorych tekstów. No i ten wokalista.... on jest jakiś dziwny, mówię wam [/quote]
Posłuchaj i zweryfiku swoje podejrzenia. Masz połowicznie rację w swych przypuszczeniach...
I dream of colour music,
nie chce mi iść ten plik co wkleiłeś,byłem na ich stronie:
http://www.univers-zero.com/news.htm
są też dwa pliki Video - obraz idzie, dzwięk nie idzie. Pewnie to i moja wina
zbytnio nie znam się na tej całej komputeryzacji. Ale będę musiał poszperac po internecia za jakimiś ich nagraniami... hmmmm... zaintrygowała mnie ta kapela... ten obraz...
Swoją drogą fajnie, że zalogował się zalogował ktoś nowy
bo te niektóre stare pryki stąd to aby nic tylko jęczą, marudzą i że ciągle im coś żle
...już oni więdzą o kim mówię. Wyglądasz na równego i w porządku typa Wodzu 
Nic ja się kłade, bo rano zajęcia.
Spokojnej nocy...
http://www.univers-zero.com/news.htm
są też dwa pliki Video - obraz idzie, dzwięk nie idzie. Pewnie to i moja wina

Swoją drogą fajnie, że zalogował się zalogował ktoś nowy

Nic ja się kłade, bo rano zajęcia.
Spokojnej nocy...
- twoja_stara_trotzky
- longinus696
- zahartowany metalizator
Dobra. Udało mi się posłuchać.
Momentami zalatuje muzyką filmową, co odrobine mnie wkurza, ale dopiero zacząłem się tym prać, więc opinia nie jest ostateczna.
Na pewno szok, że taka muza powstawała pod koniec lat 70. O_o
Bardzo dynamiczne kompozycje, cały czas coś się dzieje, jest napięcie, niepokój, ciągłe drażnienie słuchacza zbliżajacym się punktem kulminacyjnym, no po prostu jak w soundtracku do niezłego horroru (tyle, że jakiegoś starego, powiedzmy niemieckiego z lat 20-tych).
Wielki plus za wisielczo-szaleńczą atmosferę. Akurat kroiłem nożem pudła kartonowe przy tej muzyce i autentycznie czułem się jak rzeźnik.
Momentami zalatuje muzyką filmową, co odrobine mnie wkurza, ale dopiero zacząłem się tym prać, więc opinia nie jest ostateczna.
Na pewno szok, że taka muza powstawała pod koniec lat 70. O_o
Bardzo dynamiczne kompozycje, cały czas coś się dzieje, jest napięcie, niepokój, ciągłe drażnienie słuchacza zbliżajacym się punktem kulminacyjnym, no po prostu jak w soundtracku do niezłego horroru (tyle, że jakiegoś starego, powiedzmy niemieckiego z lat 20-tych).
Wielki plus za wisielczo-szaleńczą atmosferę. Akurat kroiłem nożem pudła kartonowe przy tej muzyce i autentycznie czułem się jak rzeźnik.
- Gore_Obsessed
- longinus696
- longinus696
- Morph
- Kontakt:
- Morph
- Kontakt: