dekoder cyfrowy
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
dekoder cyfrowy
Dobra chłopaki mam nadzieję, że jest tutaj trochę "techników". Wiec tak - predzej odbierałem telewizję normalnie z antenki małej postawionej na telewizorze (zbierało mi porgramy w dobrej jakosc tvp1, tvp2, tvp katowice, polsat, tvn i cos tam jeszcze). No i kupilem ostatnio dekoder cyfrowy za 170 zł - Ferguson Ariva. Podlaczylem go do mojej małej przenosnej anteny i telewizora kablem SCART (bo tv ma juz swoje lata) i nawet zbieralo mi programy MUX2 (polsaty, tvn, tv puls itd- w sumie 8 programow). no ale zbiera tak do godziny do 15. Potem jest huj, coraz slabszy zasieg, po czym w ogole nie zbiera nic. Wieczorem od 18 juz nawet nie znajduje sygnalu (wedlug informacji na ekranie - a zasieg na dekoderze pokazuje kolo 50%). Czym to moze byc spowodowe? Ktos wie czy da sie to rozwiazac?
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- Morph
- Kontakt:
- Scaarph
- zahartowany metalizator
Re: dekoder cyfrowy
wypierdol te wszystkie anteny i dekodery, telewizja robi gówno z mózgu.
- SOWIX666
- postuje jak opętany!
No ale mecze czasem trzeba paczeć.
- Clochard
- weteran forumowych bitew
Jak kiedyś sprzedawałem takowy sprzęt to się z niczym takim nie spotkałem. Wydaję mi się jednak, że może to być problem ustawień anteny, jako samo siatkowa mogła se odbierać, ale jak podłączyłeś dekoder to on może mieć większe wymagania co do mocy/jakości sygnału.maciek z klanu pisze:Dobra chłopaki mam nadzieję, że jest tutaj trochę "techników". Wiec tak - predzej odbierałem telewizję normalnie z antenki małej postawionej na telewizorze (zbierało mi porgramy w dobrej jakosc tvp1, tvp2, tvp katowice, polsat, tvn i cos tam jeszcze). No i kupilem ostatnio dekoder cyfrowy za 170 zł - Ferguson Ariva. Podlaczylem go do mojej małej przenosnej anteny i telewizora kablem SCART (bo tv ma juz swoje lata) i nawet zbieralo mi programy MUX2 (polsaty, tvn, tv puls itd- w sumie 8 programow). no ale zbiera tak do godziny do 15. Potem jest huj, coraz slabszy zasieg, po czym w ogole nie zbiera nic. Wieczorem od 18 juz nawet nie znajduje sygnalu (wedlug informacji na ekranie - a zasieg na dekoderze pokazuje kolo 50%). Czym to moze byc spowodowe? Ktos wie czy da sie to rozwiazac?
- Scaarph
nie trzebaSOWIX666 pisze:No ale mecze czasem trzeba paczeć.
- vicek
dobre niektóre tematy
- KreatoR
Dokładnie.Scaarph pisze:wypierdol te wszystkie anteny i dekodery, telewizja robi gówno z mózgu.
Na początku roku siadł mi zasilacz do anteny (siatka z krokodylami) ale nie kupiłem nowego, pierdolę i nie rozważam też zakupu tego dekodera do naziemnej cyfrówki. TV używam do oglądania tego, co leci z DVD:)
Mecze to na stadionie się ogląda, jak nie na stadionie to najlepiej w knajpie. A w domu można przez neta jakąkolwiek transmisję obejrzeć.Scaarph pisze:nie trzebaSOWIX666 pisze:No ale mecze czasem trzeba paczeć.
A da się wysyłać sms-y z telegazety? :DMorph pisze:Masz wersję demo.
- Castor
@Maćku
Musisz koniecznie wydżampować swą telewizję na fest! ;)
np. styl myśliwego:
i będzie git ;)
Musisz koniecznie wydżampować swą telewizję na fest! ;)
np. styl myśliwego:
i będzie git ;)
nic dodać, nic ująć.Scaarph pisze:wypierdol te wszystkie anteny i dekodery, telewizja robi gówno z mózgu.
- devastator77
Czy na dekoderach satelitarnych polsatu można samemu ustawiać kolejność kanałów i wypieprzyć te wszystkie gówniane których się nie ogląda?
Kogo ty we mnie
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
- maciek z klanu
Nie wiem jak na polsatowskich, ale jakieś dwa lata temu dzwoniłem do UPC w tej sprawie i powiedzieli że nie da sie
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- SODOMOUSE
ależeśta temate wyjebali, sprzed 8 lat... : ) Co Sybirre nie zdążył wycionć.
- uglak
Bali się pisać po takim podsumowaniu:
Scaarph pisze:wypierdol te wszystkie anteny i dekodery, telewizja robi gówno z mózgu.
Guilty of being right
- pr0metheus
Kiedyś tv robiło gowno z mózgu , a teraz mamy temate „co ciekawego w tv”;)
Kiedyś było bezkompromisowiej.
niech to miejsce niebawem zniknie
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
a dobrze że mi przypomniałeśpr0metheus pisze: ↑09-11-2020, 19:58Kiedyś tv robiło gowno z mózgu , a teraz mamy temate „co ciekawego w tv”;)
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
-
- postuje jak opętany!
Ja to robię poprzez funkcję ulubione ale jest z tym jebania od groma.devastator77 pisze: ↑09-11-2020, 16:45Czy na dekoderach satelitarnych polsatu można samemu ustawiać kolejność kanałów i wypieprzyć te wszystkie gówniane których się nie ogląda?
- nagrobek
- rasowy masterfulowicz
a posiada jeszcze ktoś z was paszport polsatu?