DEMONCY - 22.04. - 23.04.2026 Katowice, Warszawa

zareklamuj koncert / wrazenia z koncertow...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ImP
w mackach Zła

Re: DEMONCY - 22.04. - 23.04.2026 Katowice, Warszawa

22-04-2026, 22:58

Bolt, Stoigniew - dzięki!

Czy któryś z kolegów wybierających się na DINTE byłby w stanie poczynić dla mnie małe zakupy?
Awatar użytkownika
Stoigniew
zahartowany metalizator

23-04-2026, 07:49

Zaczęło się w miarę punktualnie, Kerberos zagrał we dwójkę z towarzyszeniem laptopa. Fajne surowe brzmienie oddawało klimat. Ludzi pod sceną nie było za dużo, ale ogólnie jak na otwieracz to całkiem poprawnie. Z towarzystwem stwierdziliśmy czuliśmy się jakbyśmy byli na fajnej próbie zespołu. To komplement nie przytyk :wink:

Na Ares Kingdom już pod sceną było dużo więcej wiary. Zespół przyjęty bardzo dobrze. Mając na uwadze że gitarzysta przez połowę koncertu grał solówki to brakowało mi drugiej gitary. Ale to jedyny minus, reszta bardzo w porządku. Koncert z kopem, energią i funem. Widać było że wszyscy mieli dobrą zabawę.

No i Demoncy... Tak ja pisałem wcześniej, mega wyjebana sztuka. Fantastyczne ciężkie i smoliste, ale zarazem bardzo selektywne brzmienie zrobiło doskonałą robotę. Wizerunkowo też się wszystko zgadzało. Jeden wielki minus - krótko!! :krzyk: po 45 minutach panowie skończyli. Może dzisiaj wam zagrają dłużej.

Jak ktoś się łamie, to niech przestanie i jedzie dzisiaj, warto :super:

Obrazek
Awatar użytkownika
Bolt
weteran forumowych bitew

23-04-2026, 08:34

Na Kerberos pojawiłem się w połowie i praktycznie nie śledziłem, zamiast tego rozmawiając z kolegą Asterixem, którego serdecznie pozdrawiam. Z Demoncy z kolei musiałem się urwać po pierwszych kilkunastu minutach ze względu na rozmaite zobowiązania i napieprzający kręgosłup, który niestety chyba eliminuje mnie z DINTE, ale to co usłyszałem było konkretne.

A pojawiłem się na koncercie, bo bardzo zależało mi na zobaczeniu na żywo Ares Kingdom, które to niesamowicie lubię. No i oczekiwania zostały spełnione w 110% procentach. Może i mogłaby być druga gitara, może i na samym początku miałem wrażenie, że jest nieco ucięta góra, ale co z tego, skoro przy drugim numerze uderzyli już najcięższą artylerią w postaci "Firestorm Redemption", a potem spadały tylko inne bomby, na czele z absolutnym highlightem koncertu w postaci "The Bones of All Men". A na koniec jeszcze pięknie całość zwieńczyły covery w postaci DAJ BAJ FAKIN PAAAAAAŁEEEER i "Plateau of Invincibility" (choć w sumie zastanawia mnie jak skategoryzować numer odgrywanego przez 2/3 składu zespołu, który go stworzył - ale to rozkmina na kiedy indziej).

Bardzo mi się ten koncert jako fanowi zespołu spodobał i ta niecała godzina upłynęła jak z bicza strzelił. Miałem też okazję porozmawiać kilka minut z panem Kellerem, niesamowicie sympatyczny człowiek.

TL;DR - pożoga und rozpierdol 666, polecam się wybrać dzisiaj na koncert w Warszawie.
I was born in this town
Live here my whole life
Probably come to die in this town
Live here my whole life
Never anything to do in this town
Awatar użytkownika
Stoigniew
zahartowany metalizator

23-04-2026, 08:54

O to to to, pozdrowionka dla Panicza Asterixa z którym również się widziałem i słów kilka zamieniłem :)
ODPOWIEDZ