Death Is Not The End II - 22.XI.2025, Gdańsk (Drizzly Grizzly)

zareklamuj koncert / wrazenia z koncertow...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Awatar użytkownika
Bolt
weteran forumowych bitew

Re: Death Is Not The End II - 22.XI.2025, Gdańsk (Drizzly Grizzly)

15-11-2025, 12:35

Ascetic pisze:
15-11-2025, 12:29
Nie dalej jak wczoraj komentowałem, - ten wiesz -, -co mówił- (miętosił zmęczony słowa, w drzwiach jak go mijałem) : "O z żoną przyszedłeś". Do córki mówiłem, bo to o niej było, jak była ze mną na defmetylach xD Nie pamiętała tego. Pewnie i lepiej ...
Ja mam tę scenę przed oczami bardziej żywą, niż bym chciał XD

Skład w Gdańsku bardzo fajny, zwłaszcza żałuję, że Diskord nie zobaczę, ale uczyć mi się niestety zachciało jeszcze bardziej, niż zwykle i ten weekend spędzam na podyplomówce w Warszawie. Chociaż może Candlemass przy okazję zahaczę.
I was born in this town
Live here my whole life
Probably come to die in this town
Live here my whole life
Never anything to do in this town
est
mistrz forumowej ceremonii

15-11-2025, 18:14

Ascetic pisze:
15-11-2025, 12:29
Nie dalej jak wczoraj komentowałem, - ten wiesz -, -co mówił- (miętosił zmęczony słowa, w drzwiach jak go mijałem) : "O z żoną przyszedłeś". Do córki mówiłem, bo to o niej było, jak była ze mną na defmetylach xD Nie pamiętała tego. Pewnie i lepiej, że matura za 6 miesięcy i tylko stary ma pozwolenie na koncerty xD ...
Nie kojarzę zajścia XD
Wojna
postuje jak opętany!

21-11-2025, 05:00

Na stronie ALEBILET można kupić do natychmiastowego pobrania za 143 zł . Żeby chociaż to był by Kraków to bym uderzał . A tak pierdole .
Awatar użytkownika
ozzy
w mackach Zła

21-11-2025, 07:28

Wojna pisze:
21-11-2025, 05:00
Na stronie ALEBILET można kupić do natychmiastowego pobrania za 143 zł . Żeby chociaż to był by Kraków to bym uderzał . A tak pierdole .
weźcie to kupcie ode mnie, wystarczy że na rippikoulu mi dwa przepadły :( z powodów rodzinnych nie dam rady dotrzeć.... możemy dogadać się poza alebilet.
SODOM i chuj
Awatar użytkownika
winterforest
postuje jak opętany!

22-11-2025, 03:29

O 6 startujemy. Przesiadka w Warszawie. I oby tylko nie było aktów dywersji przeciwko infrastrukturze kolejowej :D
Awatar użytkownika
Harlequin

22-11-2025, 10:44

To z kim piąteczke zbijam poza Sybirem i estem?
Awatar użytkownika
immortal69
postuje jak opętany!

22-11-2025, 13:11

MeToo
Obrazek
Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

23-11-2025, 01:28

Trudno nie być entuzjastą tego cyklu koncertowego, towarzyskiego, rozrywkowo-zabawowego. Było jak miało być, jak można było z góry założyć, świetnie było. Kto nie zaliczył pierwszej, ani drugiej edycji, wedle źródeł dobrze poinformowanych będzie miał okazję udać się na trzecią, w wersji large & max.

Dla mnie Azototh, Impurity, Repuked - granie pode mnie. Witalnie, zadziornie, do przodu po trupach. W przypadku Repuked, kradnę opinie Sybira: zapowiadał się rozrywkowy uzupełniacz a była jazda na selekcji, wygarze i szaleństwie. 3 wokale robiły tutaj kosmiczną robotę, dźwiękowiec dołożył czyściutkie, soczyste brzmienie, a sam repertuar, na luźno zwieńczył końcowy efekt. Koncert wieczoru wedle mojego ucha.

Polska godnie reprezentowana na poziomie jak nie dobrym to wręcz światowym. Species widziałem po raz drugi. Progres w huj, i jak nie do końca moje klimaty to nie jestem w stanie zabrać im tego co mają. Poziom wykonawczy, tak wywalony w górę, że koleżka z Diskord biegał (pewnie z uznania, a nie to, że dostał w gratisie) w ich szmacie. Puławskie goregrind”y jednak ze sporymi naleciałościami death metalu, również niezwykle pozytywnie mnie zaskoczyły. Z płyt dobrze i krótko, na żywca równie krótko ale bardziej mi się podobało.

Akcja - płyty ok, koncert mocniej ok, powtórzyła się u mnie u Azototh. To moje granie, na koncercie, te morbidowe wajby, a z płyt raczej nijako. Dla odmiany Malformed z pełnej i EP-ek cacy, na koncercie w kratkę. Od hiciarskiego otwieracza gigu, poprzez zamułe i zjazdy, znów do lubianego u mnie groove DM. Impurity znów powtarzając teksty które padały w trakcie rozmów, wehikuł czasu, do najlepszej Szwecji z 90, czy 91. Tu wszystko brzmiało i siedziało, do tego nalot młodzieńców z Malformed na gitarze i na barana plus mosh na scenie. Koncert niby świeżaków a już wyjadaczy. Ryj się sam cieszył. Patent ze szmatą wydaną na okoliczność gigu - też gites majonez (po co Diskord wspominał o majonezie w kontekście Polski? Zagadka gigu). „Blood Over Poland”
- tak się to zwie: Obrazek

Jechałem między innymi aby zobaczyć Proscription. Nie zobaczyłem, bo mimo okupowania jednego miejsca (kurwa, do rękoczynów by nie doszło niemalże aby go nie stracić xD) i nie wykonywania nawet minimalnych & zbytecznych ruchów, 8 h na samej wodzie, snickersie, serdecznych pogawędkach z równie serdecznymi kolegami to dla mnie jednak za dużo jak na raz i stan obecny. Tutaj czekam na obiecane info, jak sobie Finowie dali radę!

O Diskord się nie wypowiem bo ekspert ze mnie żaden. Są i byli na gigu inni spece od połamanych gryfów. Ciekaw jestem ich opinii.

Nie może na końcu obyć się bez serdeczności bo i sam koncert w nie obfitował. Dzieki Panowie za możliwość spotkania. Sybir, Asterix, est, Gniewko - do następnego. Grzesiu P. co czyta - jak zawsze jest mi miło pogadać z takim zapaleńcem muzycznym jak Ty. Winterforest - dzięki za płyty, dobrze się spiknąć i pogadać o tym i owym z muzyką w tle. Witek pozaforumowy, aczkolwiek znany forumowiczom - zajebista rozmowa na tematy, pozamuzyczne, jednakże niezmiernie ciekawe. Młody pewnie nie czyta, ake jakby jednak to był blef, to Wujek również pozdrawia. A i Twój garowy radzi sobie świetnie w Species. Oczywiście niezmiernie i niezmiennie czekam na debiut Twojej płyty (do 26” jestem w stanie brzeboleć) a na sideproject z GoW, co go promuje też ostrzę pazurki. Jak zawsze dobrze też pogadać z nowo poznanymi osobami. Tym razem dwoma tubylcami gdańskiego betonu. Ciekawe story, ciekawy luk na przeróżne sprawy a z jednym z nowo poznanym kolegą gadki o gdyńskiej scenie w tym o Pandemic O czy Frightful dla mnie mocno zajawkowe. Warto było trzymać to pro-zdrowotne miejsce, bo jak się ktoś chciał przysiąść to i gadka sama się rozkręcała.

Jak to się mówi: „Warto tu być”. W sensie w Gdańsku. Na takich gigach. Teraz zostają dwa dni korzystania z wywietrzonego, mroźnego, gdańskiego, powietrza a później wywalam w kolejną krainę szczęśliwości. Jeszcze mroźniejszą, wietrzniejszą, dobrze zaopatrzony tym razem w muzykę. Dla odmiany z blekiem lecę. Pod ich aurę i klimat.

No a teraz trzeba pobudzona zgasić. „Konwój” (ja cię pierdole co za kreacja Gajosa) obejrzany, muzyka ciągle huczy we łbie, wskazane trzasnąć melatoninkę i zrzucić z kalendarza ten pełen emocji dzień.

///Ceny merchu jak za darmo wręcz. Szkoda, że tego co chciałem, nie było a to co było to sobie ściągnąłem od Duńczyka. Płyty właściwe to samo. Fajny asortyment, tylko wszystko jest zatargane już a jedyną płytę co mógłbym kupić, to mi dosłownie sprzed nosa wzięto. Trzeba będzie innymi kanałami ją zdobyć bo widzę, że ten nasz towar eksportowy mocno chodliwy jest. I-kwa b. dobrze! Bo tam pograne jest a zespół ma perspektywy na „karierę” poza naszą polską sceną.

//// Frekwencja, wstydu nie było, tłoku też nie. Jak żona się zgubiła swoim wozidłem to zaszedłem na sąsiednią impre coby nie zmarzło mi dupsko. Depechemode night czy jakoś tak. Tam to napchane luda było w opór. Da się. U nas siersciuchów wiem ilu wpadło, ile biletów poszło, nie ma co pisać, ale dobrze by było aby mobilizacja była większa, bo tutaj w PL lepszego festu DM-owego to ja nie kojarzę od lat. Tak sprofiowanego. Reasumują wszystko ok, sporo imprez metalowych w zbliżonym terminie wypadło, Gdańsk może się wydawać końcem świata, tak z kilkudziesięciu więcej zawodników i byłoby pewnie cudownie. Tak było b.dobrze.
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
winterforest
postuje jak opętany!

23-11-2025, 06:41

Kilka słów ode mnie. Towarzysko było wspaniale. Godna reprezentacja Lublina i moje ukochane Gliwice. Pierwsza rzecz, którą stwierdzam to, że alko chyba już mi nie służy. Albo za dużo koncertów w ostatnim czasie i jest zmęczenie materiału. Plan był inny a wyszło inaczej. Na Malformed bawiłem się wspaniale. Szkoda, że nie udało się rozkręcić młyna. Młodzi, ale już widać, że żartów z nimi nie ma. Po czym padłem. Cały koncert Repuked sobie odpoczywałem. Diskord to kompletnie nie moja bajka. Totalnie nie rusza mnie takie granie. Także mogłem dalej spać. Po czym przyszedł czas na Proscription. No KURWA to było to. Jakie to było pierdolnięcie. Szkoda, że nie miałem totalnie mocy, żeby iść w młyn. Po gigu kilka rozmów ze znajomkami, którzy jednoznacznie stwierdzili, że koncert wieczoru. Pozdro dla ekipy z forume. Szczególnie dla esta. Żartowniś z Ciebie. Cóż za uszczypliwości w stosunku do mojej koszulki he he. No i dla Ascetica. Mam nadzieję, że Förgjord przypadnie chociaż trochę do gustu. To jest zespół, który istnieje już 30 lat. Cieszy się szacunkiem. I totalnie nie ma parcia na salony. Robią swoje i dobrze im tam gdzie są. Udanego wypadu na północ i dużo zdrowia!
Panopticon
w mackach Zła

23-11-2025, 09:59

Impurity, Proscription i Diskord najlepsze wg mnie, choc slabego punktu nie bylo.

Ogolnie fajna impreza, ale wolalbym zeby sie w Gdansku juz nie odbywala bo za daleko mam. Chodza ploty, ze maja byc co roku 2 edycje, wiosenna we Wroclawiu a jesienna w roznych innych miejscach. Zobaczymy.

Na minus maly wybor piwa (Zywiec ble) i tylko jedna toaleta
Awatar użytkownika
Harlequin

23-11-2025, 10:29

Lej Kotom - bdb, wincy def w ich muzyce, co działa in plus w ich przypadku. Czuc w nich duży potencjał na naprawde dobry pełniak

Azatot - moim zdaniem wysmienicie. Co prawda wokal niedogłosniony i chodziły słuchy, ze jedna gitara też, ale te morbidowe walce gniotły wzorowo.

Spisis - muzycznie zawodowo, ale wokalu nie jestem w stanie przeskoczyć. Stałem przed konsoletą i imo był on za głośno. Wyszddłem niestety w połowie na pogaduchy.

Impiuriti - dla mnie koncert wieczoru, Szwedzi pokazali mi dlaczego fajnie jest miec 20 lat. Dostałem 100% tego czym stał DM przed 35 laty. Żywioł, entuzjazm i wiara w to, ze robi sie cos zajebiscie. I to było tu słychac.

Malformt - dobry gig, ale czegoś mi zabrakło. Może odrobiny mięska, moze odrobiny dynamiki, a moze po prostu to, że zagrali po impurity, które było mocniejsze, bardziej dzikie i bardziej bezlistosne

Ryj Pukany - akurat były pogaduchy na bileterni, ale w tamtym miejscu brzmiało tk zaskakująco cicho, ciszej niz pozostali. Finalnie nie zobaczyłem uznając, że chyba jest cienko, ale sporo osob twierdziło, ze bylo inaczej.

Diskord - poznański gig sprzed kilku lat lepszy, ale to i tak była klasa. Co prawda pierwsza połowa koncertu jakaś niedogłosniona, zwłaszcza pałker i jego wokal. Potem było lepiej. Szkoda, że tylko 35 minut.

Proscription - widziałem tylko chwile, koryto wygrało. Generalnie ta inkarnacja Christbutchera jest mi obojętna, za dużo pompy w tej muzyce, ale skoro dużo osob mówi że było zajebiscie to pewnie tak było

Ceny merczyku git, asoetyment tez git choc chyba nie bylo bluz. Szkoda.

Wybór piwa mały, ale było i to najwazniejsze. Mnie bardziej boli, że kawy nie mozna było kupic na barze i to uważam ze jest sporym niedopatrzeniem. Jeden szczalnik to skandal.

Towarzysko prima sort, poczułem, ze żyje, fajnie było zobaczyc znów stare i poznać kilka nowych mordeczek. Organizacyjnie w sumie też. Generalnie zajebiscie spędzony czas!
Awatar użytkownika
WAROL_KOJTYLA
rozkręca się

23-11-2025, 15:26

muzycznie tutaj już wszystko zostało powiedziane, bdb impreza, Malformed i Impurity klasa, fajnie jakby jeszcze jedna edycja tego festivalu się odbyła ale patrząc po frekwencji to się nie łudzę. finansowo to się raczej nie spięło.

inna sprawa że 2 dychy za podłego szczocha na barze to trochę przegięcie, może jak ktoś piwko albo dwa chce wypić to nie odczuje ale dla mężczyzn słuszniejszych gabarytów to już sie robi poważniejsza inwestycja
Awatar użytkownika
Ascetic

23-11-2025, 15:30

Spokojna Twoja rozczochrana. Nawet już szczegóły, gdzie, jak itd. gdzieś tam latają. Frekwencja też nie była taka jaką się mogło wydawać. Jedną z reakcji zaangażowanych była taka” jest OK” - to już na bramce o 16 tej padło.

Będzie dobrze. Reasumując.
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
Sybir

23-11-2025, 15:38

Koledzy, robiłbym wstępnie rezerwację w grafiku na drugi weekend maja. Oczy na Wrocław. ;)
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
Ascetic

23-11-2025, 15:45

Dłuższy weekend bym dodał. I tu nie mowa o tym, że ktoś się zgubi i pobyt we Wr mu się przedłuży, bo go znajdą w klatce w zoo z jakim zwierzakiem. Bo niekoniecznie tamte rejony i nie chodzi o alko-względy.

Swoją drogą Pan z ER jak kilku innych porobionych też na terenie stoczni może warto poszukać. Mam 7 minut drogi. Może po meksykańcu, i szwendaczu gdańskim jak wpadnie zgłoszenie to je rozpocznę. Może i alko drogie, nie wiem, ale wydaje mi się, że było degustowane. I dobrze. Po to są takie spędy. Jak ktoś może, to niech korzysta.
lys på slutten av lys
Hellrocker
w mackach Zła

23-11-2025, 15:50

Sybir pisze:
23-11-2025, 15:38
Koledzy, robiłbym wstępnie rezerwację w grafiku na drugi weekend maja. Oczy na Wrocław. ;)
Tak
Awatar użytkownika
Ascetic

23-11-2025, 15:54

Sybir ma lepsze. Póki co te gorsze;

LCTM

Obrazek

AZTH

Obrazek

SPCS

Obrazek

IMPRT

Obrazek

MLFRMD

Obrazek

RPKD

Obrazek

DSKRD

Obrazek
Ostatnio zmieniony 23-11-2025, 16:06 przez Ascetic, łącznie zmieniany 2 razy.
lys på slutten av lys
RippingHeadache
weteran forumowych bitew

23-11-2025, 16:03

Harlequin pisze:
23-11-2025, 10:29
Jeden szczalnik to skandal.
Chodzi o WC? To ten jeden kibel i tak jest progresem, bo na początku nawet tego nie było. Do toalet dociera się schodami (choć jak u góry jest jakiś bardziej exclusive event to bywa, że publice z dołu odcina się do nich dostęp).
Awatar użytkownika
Ascetic

23-11-2025, 16:17

Teraz pora na kłiz.

Obrazek

Dopasuj po koszulkach, bluzach, może glacy, może uszach, hu-is-hu.

Niestety 2 forumowiczów, i co najmniej jeden możliwy lurker się nie załapali. Bo się gdzieś oddalili. Będą na kolejnym kłizie. W 2026.

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////

OK. jako ten, który de facto ustalił zasadę, ją zmieniłem, złamałem. To z emocji, cieszynki, spotkaniowej. Jak foto do wyebenia, choć obrobione z radosnych uśmiechów na twarzach naszych, co podkreśla jakby cieszynki. Proszę o sygnał na PM. Usunę, albo poproszę o to, tego co będzie mógł po czasie to zrobić.
lys på slutten av lys
ODPOWIEDZ